Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Είμαι ίσος το τελευταίο μέλος που πήρε στην κατοχή του το παραπάνω εργαλείο . Το μοντέλο που κυκλοφορεί Ευρώπη 220volt είναι ακριβώς οπός αυτό στην τελευταία φοτογραφια με το πρωστατευτικο και τον δίσκο τις πρώτης .. δηλαδή ψάχνεις για το 745 με δυνατότητα rip μέχρι 61 εκ με δίσκο dewalt construction και το φιμε προστατευτικό εγώ το παρέλαβα από το toolshouse το επονομαζόμενο και ως χιώτικο μαγαζί

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
εγω συγκεκριμενα ψαχνω αυτο. το ιδιο εχεις παραλαβει και συ?

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    79.4 KB · Views: 137
Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσι

Φιλε Partner στην ελλαδα κυκλοφορει η εκδοση με το φιμε προστατευτικο οπως σου ειπε και o vrouxos χωρις το συστημα antickback..Αληθεια που το βρηκες 470 ευρω?
Καλησπερα mahibo λεγεται το καταστημα νομιζω οτι ειναι δραμα. το μοντελo με anti kick γιατι δεν κυκλοφορει Ελλαδα?

Έχω παραλάβει το ίδιο με αλο δύσκολο και προστατευτικό.. έτσι έρχεται Ελλάδα . Με όλα τα υπόλοιπα προφανώς θα έχεις προβλήματα στο ελληνικό σέρβις εγγύηση. Τώρα το mahibo νομίζω τα φέρνει από Βουλγαρία η κάτι τέτοιο. Εγώ πάντως αν είναι να δώσω τόσα λευτα προτιμώ να είναι από σιγουρο μαγαζί μην το φισαω και δεν κρυώνει.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

partner και εγω περυσι τετοια εποχη το ειχα αγορασει απο eshop.gr σε προσφορα crazy sundays(469 ευρω) και μου ηρθε ακριβως οπως το περιγραφει ο vrouxos..και επειδη ψαχτηκα λιγο καταλαβα οτι στην ελλαδα ερχεται χωρις τα antikick back κατι το οποιο ειναι προνομιο των αμερικανων..και σε καποια αλλα πριονια ειδα οτι στην αμερικανικη αγορα πωλουνται με αυτο το χαρακτηριστικο ενω στην ευρωπη οχι οπως π.χ το δισκοπριονο που μπαινει στον triton workbench tw 7000..Ολα αυτα φυσικα με επιφυλαξη...

Έχω παραλάβει το ίδιο με αλο δύσκολο και προστατευτικό.. έτσι έρχεται Ελλάδα . Με όλα τα υπόλοιπα προφανώς θα έχεις προβλήματα στο ελληνικό σέρβις εγγύηση. Τώρα το mahibo νομίζω τα φέρνει από Βουλγαρία η κάτι τέτοιο. Εγώ πάντως αν είναι να δώσω τόσα λευτα προτιμώ να είναι από σιγουρο μαγαζί μην το φισαω και δεν κρυώνει.

Γι αυτο αυτη η διαφορα στη τιμη. Και λογικα εαν ειναι απο βουλγαρια δεν καλυπτει την εγγυηση και η Ελληνικη αντιπροσωπεια...... Μαλλον το ψαχνω παραπανω απο τι θα επρεπε αλλα μου φανηκε ωραιο το συστημα anti kick τεσπα ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα!!!

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Λογικα ετσι ειναι οπως τα λες γιατι με οποιο καταστημα και εαν μιλησα το συστημα anti kick back δεν το γνωριζανε οποτε κατι τετοιο παιζει. Α προεκυψε κι αλλη ερωτηση dado δισκο μπορει να παρει?

Στη φωτογραφια ειναι η αμερικανικη εκδοση λογικα το θεμα ειναι ποιο θα εχει το καταστημα

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγώ θα έβαζα μεταλλικούς συνδέσμους (συστολες) αντί για πλαστικούς, οπως λεει και ο enduras, οποτε πανω στον συνδεσμο μπορει να κολλησεις καλωδιο και να το γειωσεις. Μου εχει τυχει να παρει φωτια πριονιδι απο το ρουτερ λογω υπερθερμανσης αλλα δεν προχωρησε επειδη το σημειο αναφλεξης ηταν στην αρχη κοντα στο κοπτικο. Το θεμα με τις πλαστικες σωληνες ειναι πως αν παρει φωτια απο στατικο θα γινει μεσα στην σωληνα και μπορει να αναφλεγει χωρις να το δεις ακομα και αφου κλεισεις την αναρροφηση. Ο κινδυνος ειναι περισσοτερος επειδη δεν θα το δεις εγκαιρα οταν συμβει.
Δεν ξέρω αν έχει συμβει σε κάποιον να γίνει ανάφλεξη μέσα στην σωλήνα. Ας μας το πει αν κάποιος έχει τέτοια εμπειρια. Σκέφτομαι πως εφόσον η σκούπα κάνει αναρόφηση στην αρχή δημιουργεί ένα κενό δηλαδή έλλειψη οξυγόνου. Με την δημιουργία κενού ξεκινάει η εισροή πριονιδίων και σκόνης με ταυτόχρονη ποσότητα οξυγόνου δηλαδή ένα μίγμα που σε συνδιασμό με την κατάλληλη θερμοκρασία θα ξεκινήσει η χημική αντίδραση της φωτιάς. Για να συντηρηθεί η χημική αντίδραση θα πρέπει να τηρείται η σωστή αναλογία του τριγώνου δηλαδή το οξυγόνο το καύσιμο και η θερμοκρασία. Αν οποιοδηποτε από τα τρία δεν τηρει την αναλογία η φωτιά σβήνει. Το θεωρώ κάπως απίθανο να εκδηλωθεί φωτιά δεδομένου ότι θα πρέπει η θερμοκρασία να φτάσει το σημείο καύσης και να διατηρηθεί συνήθως όμως αυτό δεν συμβαίνει αφενός γιατί η χρήση δεν είναι συνεχής για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί το ρεύμα αέρα δεν αφήνει να υπερθερμανθει το υλικό και τέλος γιατί η ποσότητα του οξυγόνου δεν είναι σταθερή πόσο μάλλον αφού το τυχόν μονοξείδιο ή διοξείδιο που θα δημιουργηθεί μειώνουν την ποσότητα του οξυγόνου. Ίσως να κάνω και λάθος, εννοείται δεν αποκλείω την κατά τη γνώμη μου σπάνια περίπτωση να επιτευχθεί και να διατηρηθεί η χημική αντίδραση της φωτιάς οπότε θα έχουμε την εμφάνισή της. Τώρα για το θέμα του στατικού ηλεκτρισμού στη σωλήνα το ιδανικό θα ήταν να έτρεχε εσωτερικά τη σωλήνα ένα μεταλλικό πλέγμα. Αυτό όμως για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να γίνει. Ο στατικος ηλεκτρισμός το λέει και η λέξη είναι έλλειψη ή περίσσια ηλεκτρονίων που μπορεί να είναι κατά τόπους στο εσωτερικό της σωληνας και να μην μετακινουνται αφού η ίδια είναι μονοτικο υλικό. Τα γειωμενα δαχτυλίδια στις άκρες βοηθούν αφού καθώς περνούν τα φορτισμένα σωματίδια εξουδετερωνουν σε μεγάλο ποσοστό το ηλεκτρικό τους φορτίο.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο κάθε άσχετος που διαχειρίζεται το site του κάθε καταστήματος και οι άλλοι άσχετοι που συγκεντρώνουν τις προσθήκες για το site δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι είναι το κάθε τι . Όποτε ψαρεύουν μια φοτογραφια από το google και τέλος ... Το εργαλείο ειδικά όταν μιλάμε για τέτοιας τάξεως για μένα πρέπει να συνοδεύεται από την εγγύηση και το service του ... Τώρα είμαστε άτυχοι τυχεροί που ζούμε Ελλάδα και το μοντέλο για εμάς είναι όπως το περιέγραψα παραπάνω !!! Αδελφέ partner πολλές φορές ούτε το riving knife δεν θα θες πάνω .. όχι ολόκληρο σύστημα.. μην κολλάς εκεί στο φράκτη να κολλάς και στην αναροφηση σκόνης ... Που στο ευρωπαϊκό - ελληνικο είναι ανώτερη από πολλά μοντέλα Αμερικής. Το μόνο που θα σου συνιστούσα να προσέξεις και είναι πολύ σημαντικό είναι να μην διαθέτει το κατάστημα το type 1 του DeWALT 745 με μικρότερο φάρδος κοπής από το τελευταίο μοντέλο

Ο κάθε άσχετος που διαχειρίζεται το site του κάθε καταστήματος και οι άλλοι άσχετοι που συγκεντρώνουν τις προσθήκες για το site δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι είναι το κάθε τι . Όποτε ψαρεύουν μια φοτογραφια από το google και τέλος ... Το εργαλείο ειδικά όταν μιλάμε για τέτοιας τάξεως για μένα πρέπει να συνοδεύεται από την εγγύηση και το service του ... Τώρα είμαστε άτυχοι τυχεροί που ζούμε Ελλάδα και το μοντέλο για εμάς είναι όπως το περιέγραψα παραπάνω !!! Αδελφέ partner πολλές φορές ούτε το riving knife δεν θα θες πάνω .. όχι ολόκληρο σύστημα.. μην κολλάς εκεί στο φράκτη να κολλάς και στην αναροφηση σκόνης ... Που στο ευρωπαϊκό - ελληνικο είναι ανώτερη από πολλά μοντέλα Αμερικής. Το μόνο που θα σου συνιστούσα να προσέξεις και είναι πολύ σημαντικό είναι να μην διαθέτει το κατάστημα το type 1 του DeWALT 745 με μικρότερο φάρδος κοπής από το τελευταίο μοντέλο

Στο τελευταιο μοντελο νομιζω οτι το φαρδος κοπης ειναι 61 cm κανω λαθος?
απλα το προβλημα που αντιμετωπιζω οτι πουθενα δεν υπαρχει ετοιμοπαραδοτο η εστω ενα εκθεσιακο κομματι να παω να το δω
τουλαχιστον για θεσσαλονικη. Στο leroy merlin μου ζητησαν να δωσω προκαταβολη και παραδοση μετα απο ενα μηνα αν και με βολευε το λερου λογω
ατοκων δοσεων αλλα το απεριψα λογο αναμονης . Εαν κανω παραγγελια πως μπορω να επιβεβαιωσω οτι δεν θα μου φερουνε το
type 1?

Το type 1 πρέπει να έχει πάνω από 4 χρόνια που έχει καταργηθεί. Δύσκολα να το έχει ακόμα κάποιος σε stock. Επίσης Θεσσαλονίκη το έχει ετοιμοπαράδοτο συνήθως ο Ελευθεριάδης (toolplus.gr) στην Αγ. Νέστορος. Νομίζω πριν κανένα 6μηνο πήρε το μάτι μου να το έχει και στημένο, αλλά μην σε πάρω στο λαιμο μου, δεν είμαι σίγουρος

Εγώ αδελφέ από toolshouse σε 4 μέρες από Χίο Ρόδο!

Ας ρωτήσω κι εδώ για μια τελευταία φορά γι αυτό το θέμα. Είμαι αναμεσα σε αυτό https://www.lefeld.de/scheppach-tischbohrmaschine-dp16vl-laser-500w-16mm.html το οποίο βγαίνει στα 90 με μεταφορικά. (όμως ακούστηκαν διαφορά για την εταιρεία....) Και σε αυτό
https://www.praktiker.gr/p/kolonato-drapano-einhell-sb-401-1-13757 το οποίο θα κάνει 100 αλλά έχω εκπτωτικο κουπόνι 40ευρω
Το θέλω κυρίως για ξυλο για μικρές τρύπες με 3αρι τρυπανι και για ποτήροτρυπανο 3 εκατοστά και τρυπανι για άνοιγμα για ρεσω 4 εκατοστών.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δηλαδη θα σου βγει 60 ?
Παρε το einhell, τουλαχιστον αν δεν σε ικανοποιησει να λες οτι ξοδεψες ελαχιστα.
Οπως εγω με το parkside που μου κοστισε 40 , ακριβως δεν θυμαμαι.
Ας ρωτήσω κι εδώ για μια τελευταία φορά γι αυτό το θέμα. Είμαι αναμεσα σε αυτό https://www.lefeld.de/scheppach-tischbohrmaschine-dp16vl-laser-500w-16mm.html το οποίο βγαίνει στα 90 με μεταφορικά. (όμως ακούστηκαν διαφορά για την εταιρεία....) Και σε αυτό
https://www.praktiker.gr/p/kolonato-drapano-einhell-sb-401-1-13757 το οποίο θα κάνει 100 αλλά έχω εκπτωτικο κουπόνι 40ευρω
Το θέλω κυρίως για ξυλο για μικρές τρύπες με 3αρι τρυπανι και για ποτήροτρυπανο 3 εκατοστά και τρυπανι για άνοιγμα για ρεσω 4 εκατοστών.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για τις δουλειες που περιγράφεις (κ όχι μόνο) κ στα 60 , τελική τιμή, προς Praktiker πήγαινε.
Μάθε το καλά, εκμεταλλευσου το πλήρως κ μετά το πουλάς κ ανεβαίνεις επίπεδο (ή επίπεδα).

Το συγκεκριμένο Einhell είναι τίμιο για τα λεφτά του. Το έχω πολλά χρόνια και έχει κάνει άπειρες τρύπες, κυρίως σε μέταλλο.

Αυτό που δεν έχει είναι γκάζι. Τα τελευταία χρόνια το έχω μόνιμα στις χαμηλότερες στροφές για να έχει καλή ροπή. No prob αν δεν βιάζεται κανείς.

Για τρύπες στα μέταλα Μήτσο δεν χρειάζεται βιασύνη ούτως ή άλλως... -bye-

Απο οτι γραφεις, βλεπω οτι τo scheppach ειναι way too much για τις δουλειες που το θες και ισως ποτε να μην χρησιμοποιησεις τις πληρεις δυνατοτητες του, οποτε καλυτερα να δεις το μικροτερο Einhell που ειναι και απο Ελλαδα.
Η διαφορα ειναι πολυ μικρη ακομα και χωρις το εκπτωτικο κουπονι.