Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έχει πάρει μια κλήση την ώρα που εσπασε και ενώ το κόλλησα έσπασε την ώρα που έκλεισα το καπάκι.... Μήπως το έχουν βάλει ανάποδα; τρώει και πίεση από πίσω από το καλωδιο.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτό είναι κολλημένο αλλά δεν κάνει καλή επαφή γιατί έχει λυγισει το πλαστικο
28979ec8ceb33ed248696f33cf95c5d1.jpg

Τα είπε ο Αθανάσιος από πάνω ...αλλά το είχα γράψει το σχόλιο.Βέβαια άλλα αντ´ άλλων γιατί νόμιζα ότι είναι το μπουτόν :flipout:

Η βάση έχει σπάσει ...εντάξει αυτό "μαζεύεται" ..κόλλησε την επάνω στην λαμαρίνα
Δεν είναι και ζωτικής σημασίας αυτός ο διακόπτης οπότε καλύτερα να μην μπλέξεις με επιστροφές ...είναι και ογκώδες μηχάνημα εκτός και αν διαπιστώσεις και άλλο ελάττωμα.

Τελικά πολλά παράπονα από αυτόν τον τύπο...γιατί εξακολουθείτε και αγοράζετε από αυτόν. Εγώ εργαλεία αυτού του μεγέθους δεν θα αγόραζα ποτέ από το εξωτερικό.
Μάλλον θα τα κολλήσω όλα πάνω στην λαμαρίνα αλλά και πάλι είναι δύσκολο. Εχουν μικρά κομματάκια που στηρίζουν τη βάση.... Και από μέσα περνάει η βίδα. Στο τέλος μου φαίνεται θα τα κολλήσω όλα με σουγκρου να ήσυχασω.
Φαντασου ότι έστειλα και μήνυμα να γίνει καλό πακετάρισμα, τελικά ήταν απλά στο κουτί του ήταν αλλά προφυλαγμενο με φελιζολ.

Κριμα.
Να βαλεις ενα λαμαρινακι στο κατω μερος να παταει πανω στις φωλιες περα για περα να στηριζει το πλαστικο!

Καλημερα στη παρεα και καλη εβδομαδα.Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος αν αυτο το εξαρτημα https://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&path=135&product_id=803 μπαινει στο κολωνατο δραπανο bosch pbd 40

Εγινε Κυριακο..το βραδυ μετα τη δουλεια..

Τελείωσα και με την επιδιόρθωση του δραπανου. Θέλω όμως τη γνώμη σας. Πήρα ένα Τ σιδερένιο και κολλησα την ασφάλεια. Επειδή ως ενθουσιωδης άνθρωπος βιαζομουν μετά που το κόλλησα είδα ότι οι βιδες δεν χωράνε τελικά αγόρασα άλλες βιδες λίγο πιο λεπτές και να το αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι φαίνεται πολύ κοντά στον ιμάντα. Λέτε να έχει θέμα; δεν νομίζω να ακουμπήσει όταν γυρνάει...
333e487a5fb78aba2927b65d90341529.jpg
87c2dae2fab287d38dd483277c12ef27.jpg

χεχε, με το κολωνατο θα μπορουσες να ανοιξεις τις τρυπες στο σιδερενιο Τ για να χωρουσανε οι αρχικες βιδες που ειχες:))

Οι βιδες που εχουν πιασει το Τ στην βαση δεν πρεπει να εχουν προβλημα. Τσεκαρε το μετα απο καποιες χρησεις να δεις αν εχουν λασκαρει απο το vibration.

Tην πλαστικη ασφαλεια στο σιδερενιο T με τι κολλα την κολλησες? Το ρωταω γιατι καποιες κολλες στιγμης μπορει να εχουν προβλημα με τις δονησεις του κολωνατου.
Τις δυο πλευρες πριν την κολληση θα επρεπε να τις αγριεψεις με ενα γυαλοχαρτο ειτε μια λιμα, αυτο βοηθαει παρα πολυ στην καλυτερη προσφυση της κολλας στα δυο μερη που συνεπαγεται σωστη και γερη κολληση.
Μια βενζικοκολλα θα ηταν αρκετη, μια κολλα δυο συστατικων ακομα καλυτερη.

Αλλα πανω απ'ολα ΜΠΡΑΒΟ σου που το προσπαθεις, αυτο απο μονο του ειναι αξιεπαινο!:a0210:

χεχε, με το κολωνατο θα μπορουσες να ανοιξεις τις τρυπες στο σιδερενιο Τ για να χωρουσανε οι αρχικες βιδες που ειχες:))

Οι βιδες που εχουν πιασει το Τ στην βαση δεν πρεπει να εχουν προβλημα. Τσεκαρε το μετα απο καποιες χρησεις να δεις αν εχουν λασκαρει απο το vibration.

Tην πλαστικη ασφαλεια στο σιδερενιο T με τι κολλα την κολλησες? Το ρωταω γιατι καποιες κολλες στιγμης μπορει να εχουν προβλημα με τις δονησεις του κολωνατου.
Τις δυο πλευρες πριν την κολληση θα επρεπε να τις αγριεψεις με ενα γυαλοχαρτο ειτε μια λιμα, αυτο βοηθαει παρα πολυ στην καλυτερη προσφυση της κολλας στα δυο μερη που συνεπαγεται σωστη και γερη κολληση.
Μια βενζικοκολλα θα ηταν αρκετη, μια κολλα δυο συστατικων ακομα καλυτερη.

Αλλα πανω απ'ολα ΜΠΡΑΒΟ σου που το προσπαθεις, αυτο απο μονο του ειναι αξιεπαινο!:a0210:

Ναι το σκέφτηκα αργότερα όταν ήταν ήδη κολλημένο αλλά δεν έφτανε το καλώδιο και είχε κολλησει πολύ δυνατα
Το κόλλησα με κολλα στιγμής byson νομίζω λέγεται. Το Γυαλοχαρτο δεν το σκέφτηκα αλλά φαίνεται πολύ γερά κολλημένο. Όσο για την προσπάθεια σε ευχαριστώ! δεν μου αρέσει να τα παραταω, όταν βρίσκω δυσκολίες ψάχνω εναλλακτικές συνέχεια. Ευτυχώς που σας έχω βρει και βρίσκω λυσεις

Με σωστα τεντωμένο τον ιμαντα δε θα βρει ποτε.
Το καλωδιο ειναι στη θεση του σωστα???
Ο ιμάντας φαίνεται καλά αλλά όχι πολύ τεντωμενος. Όσο για το καλώδιο από την πρώτη στιγμή με προβλημάτισε γιατί εγώ προσωπικά βλέπω ότι βρίσκει από την πρώτη στιγμή πίσω στο καπάκι, γι αυτό και γέρνει και γι αυτό έχει και μια κλίση. Αλλά είναι πολύ κοντό για να γυρίσει προς τα μέσα το προσπάθησα αλλά δεν φτάνει.

Λοιπόν... Θέλω τα φώτα σας στο εξής... Θα αναβαθμίσω την Συλλογή εργαλείων του αυτοκινήτου βάζοντας μια σειρά από καρύδακια και και κανένα κλειδί.
Χρήση θα είναι μικρομερεμετισ στο αυτοκίνητο (πχ ρύθμιση του κλεισίματος του πιρτμπαγαζ) και γενική χρήση στην περιοχή εργασίας μου.

Το σχέδιο ειναι: καρύδακια και 3/8, μανελα 3/8 και καστανια 1/4 με αντάπτορα. Και ένα γαλλικό κλειδί για κόντρα..

Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω... Από την εμπειρία σας...

Από μεγάλα νούμερα τι χρησιμοποιούνται; ώστε να βάλω μερικά κλειδιά για τα πολύ καργαρισμενα μπουλόνια.

Και τι κλειδιά; Σπαστά η κανονικά;

Και από ποιότητα τι; ο όγκος θα είναι διαφορά κομμάτια από τις καλές σειρές του Λίντλ και κανένα Stanley.

Ποια είναι τα κρίσιμα εργαλεία που δεν σηκώνει συμβιβασμό στην ποιότητα; (προφανώς υπάρχει θέμα μιας σχετικής στενοτητας με ενδεχόμενο αναβάθμισης στο μέλλον)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Θα πάρεις μια πληρη σειρα 3/8.
Η καστανια 1/4 σε εργασιες στο αμαξι απλα δεν επαρκεί.

Η μια πληρη συλογη με μιση και ενα τετσρτο της ιντζας.
Η μεγαλη συλλογη του λιντλ ειναι πληρης.

Συν γερμανοπολυγωνα και ένα δυναμοκλειδο,lidl όλα.

Παιδιά καλές οι προτάσεις αλλά όλα αυτά βγαίνουν πολλά. Όλα τα εργαλεία θα πρέπει να χωράνε μέσα στο θολό της 14αρας ρεζερβας στο πορτ μπαγκάζ

Last edited by a moderator:

Χμ....
Τοτε αν θες να τα εχεις παντα μαζι πρεπει να επιλεξεις τι χρειαζεται το αμαξι σου απο την κασετινα και να τα εχεις σε ενα τσαντακι εργαλειων.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Kαστάνια για μεγάλα νούμερα δεν ενδείκνυται.
Αν πάρεις φθηνή-κακή ή θα την αχρηστεύσεις ή θα κλωτσήσεις βίδες. Αυτό στο αυτοκίνητο μπορεί να επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία.
Πάρε καρυδάκια που να κουμπώνουν σε ταυ. Αν το ταύ είναι σπαστό μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε οριεσμένες περιπτώσεις.
Και γερμανοπολύγωνα 8 ως 14 για κόντρα.
Και μπόλικο WD 40.
Τα χώνεις κάτω από κάθισμα.
Ως γνωστών θα τα χρειαστείς ακριβώς την στιγμή που δεν θα τα έχεις μαζί σου...