Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Επισης μαλλον δεν εχει σφουγγαράκι απο πισω οπως τα μικρα.. Αν και στην περιγραφή κάπου γραφει για soft αλλα στις φωτο δε φαινεται ξεκάθαρα.

Eχει σφουγγαρακι, το soft ακριβως αυτο σημαινει, οπως ειναι χαρακτηρισμενο και το μικρο. Αν δεν ειχε σφουγγαρακι θα ηταν (πολυ) πιο φτηνο.

@Ρητορας
Ολα την ιδια δουλεια κανουν απο κει και περα ειναι θεμα αξιοπιστιας και δυναμης (ροπης). Το dremel ειναι πολυ πιθανον να εχει μεγαλυτερη ροπη απο μια κοπια του, περα απο αντοχη στο χρονο και αξιοπιστια.

Το αλλο εργαλειο με το τσοκ φαινεται ενδιαφερον, δεν το εχω δουλεψει ποτε γιατι με εχουν καλυψει πληρως τα dremeloειδη.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μα για θυμίστε μου βρε συνάδελφοι ποιοί είναι οι σφιγκτήρες που πωλούνται χωρίς σωλήνα;Της bessey είναι αν θυμάμαι καλά.
Εχει και bessey. Οι tactix ειναι αυτοι που πηραν στο φοορυμ εδω.

Eχει σφουγγαρακι, το soft ακριβως αυτο σημαινει, οπως ειναι χαρακτηρισμενο και το μικρο. Αν δεν ειχε σφουγγαρακι θα ηταν (πολυ) πιο φτηνο.

@Ρητορας
Ολα την ιδια δουλεια κανουν απο κει και περα ειναι θεμα αξιοπιστιας και δυναμης (ροπης). Το dremel ειναι πολυ πιθανον να εχει μεγαλυτερη ροπη απο μια κοπια του, περα απο αντοχη στο χρονο και αξιοπιστια.

Το αλλο εργαλειο με το τσοκ φαινεται ενδιαφερον, δεν το εχω δουλεψει ποτε γιατι με εχουν καλυψει πληρως τα dremeloειδη.
Και αυτό dremelοειδές είναι με τσοκ,όμως και μεγαλύτερη ισχύ.Επίσης θεωρώ ο,τι δέχεται όλα τα εξαρτήματα λόγω τσόκ.Κάνω λάθος?

Και αυτό dremelοειδές είναι με τσοκ,όμως και μεγαλύτερη ισχύ.Επίσης θεωρώ ο,τι δέχεται όλα τα εξαρτήματα λόγω τσόκ.Κάνω λάθος?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Να και ένα βίντεο που το κάνει πιο δελεαστικό σαν εργαλείο.
Μποροώ δηλαδή να κόψω μέταλλα με αυτό αν και σίγουρα δε μπορεί να αντικαταστήσει γωνιακό τροχό π.χ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Να και ένα βίντεο που το κάνει πιο δελεαστικό σαν εργαλείο.
Μποροώ δηλαδή να κόψω μέταλλα με αυτό αν και σίγουρα δε μπορεί να αντικαταστήσει γωνιακό τροχό π.χ

Ειχε βγαλει ενα παρομοιο η lidl και το εχω παρει. Ειναι σαν ενα πολυ πιο δυνατο dremelοειδες. Και επικινδυνο, βεβαια, υπι συνθηκες,οπως μου ειχε επισημανει ο Μιχαλης.
Οπωσδηποτε, αν παιρνει αυτα τα μεσαια (μεταξυ αυτων του dremel και των 115 των γωνιακων) θα ηθελα να τα δοκιμασω.

Ειχε βγαλει ενα παρομοιο η lidl και το εχω παρει. Ειναι σαν ενα πολυ πιο δυνατο dremelοειδες. Και επικινδυνο, βεβαια, υπι συνθηκες,οπως μου ειχε επισημανει ο Μιχαλης.
Οπωσδηποτε, αν παιρνει αυτα τα μεσαια (μεταξυ αυτων του dremel και των 115 των γωνιακων) θα ηθελα να τα δοκιμασω.
Φίλε μου για εξηγησέ το μου αυτό το επικίνδυνο υπο συνθήκες αν θέλεις.Ειλικρινά σε ρωτάω.Το θέμα είναι π.χ αν το ζορίσουμε σε υψηλές στροφές και πάνω σε σκληρά αντικείμενα αν καεί ή όχι?Αν βγάλει καπνούς ή πάθουμε ηλεκτροπληξίες?
Το άλλο πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ είναι η ασφάλεια καθώς αν χρησιμοποιήσουμε δισκάκια κοπής σε μέταλλα ή άλλα σκληρά υλικά δεν προστατυευόμαστε κάπως.ΠΑΝΤΑ πρέπει να φοράμε προστατευτικά είδη για τέτοιες εργασίες βέβαια.
Τέλος ίσως να είναι επικίνδυνο για την ακοή μας,αλλά νομίζω πως όλα τα αντίστοιχα εργαλεία είτε είναι dremel είτε parkside είτε οτιδήποτε επιβάλλουν χρήση ωτοασπίδων,καθώς κάνουν πολύ θόρυβο ούτως ή άλλως.

Φίλε μου για εξηγησέ το μου αυτό το επικίνδυνο υπο συνθήκες αν θέλεις.Ειλικρινά σε ρωτάω.Το θέμα είναι π.χ αν το ζορίσουμε σε υψηλές στροφές και πάνω σε σκληρά αντικείμενα αν καεί ή όχι?Αν βγάλει καπνούς ή πάθουμε ηλεκτροπληξίες?
Το άλλο πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ είναι η ασφάλεια καθώς αν χρησιμοποιήσουμε δισκάκια κοπής σε μέταλλα ή άλλα σκληρά υλικά δεν προστατυευόμαστε κάπως.ΠΑΝΤΑ πρέπει να φοράμε προστατευτικά είδη για τέτοιες εργασίες βέβαια.
Τέλος ίσως να είναι επικίνδυνο για την ακοή μας,αλλά νομίζω πως όλα τα αντίστοιχα εργαλεία είτε είναι dremel είτε parkside είτε οτιδήποτε επιβάλλουν χρήση ωτοασπίδων,καθώς κάνουν πολύ θόρυβο ούτως ή άλλως.

Ολως ειπα, δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος να εξηγησω, αλλα εχει να κανει κυριως με αυτο που εγραψες. Οτι δηλαδη ειναι επικινδυνο να σπασου/φυγουν εξαρτηματα (π.χ. οι δισκοι).
Οπωσδηποτε, παντως, ειναι χρησιμο, παιρνει τα περισσοτερα εξαρτημα των dremel και μακαρι να υπηρχαν και αντιστοιχα εξαρτηματα ενδιαμεσου μεγεθους (εχω πολλα για δραπανο που ειναι 1/4" (6.35mm), ενω αυτο εχει collet των 6mm, δυστυχως).

Επικίνδυνο! Με μικρό ντρεμελ έκοβα ξύλο και μου γυρίζει το χέρι κάποιες στιγμές.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aυτο το κινεζικο εργαλειο δεν νομιζω να εχει ουτε την μιση ισχυ απο οτι γραφει. Οπως καποιες κινεζικες μπαταριες λιθιου που διαφημιζονται με χωρητικοτητα 3000μΑ και εχουν 1000...

Απο κει και περα φανταζομαι οτι ειναι βαρυτερο απο ενα dremeloειδες και βλεπω οτι πιανει 25,000 και οχι τις 35,000 των μικρων. Καποια bits και καποιες εργασιες χρειαζονται ψηλες ταχυτητες για να αποδοσουν.

Το μονο καλο που βρισκω ειναι το τσοκ που πιανει μεχρι 6μμ bits. Εχει ομως την ισχυ και την ροπη να τα δουλεψει σωστα? Τα 6μμ bits δουλευονται σωστα με ευθυ λειαντηρα και την αναλογη ισχυ.

Προσωπικα δεν θα ρισκαρα με ενα τετοιο κινεζικο εργαλειο, οχι για την επικινδυνοτητα, αλλα για την ικανοτητα. Με ενα dremel η παρομοιο εργαλειο και με ενα καλο δισκακι κοβεις οτι θες, αρκει να ειναι στα ορια του δισκου.

Επικίνδυνο! Με μικρό ντρεμελ έκοβα ξύλο και μου γυρίζει το χέρι κάποιες στιγμές.

Μπορεί να συμβεί τέτοιο πράγμα?

Με μικρά ξύλα γίνεται τέτοιο πράγμα?

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μπορεί να συμβεί τέτοιο πράγμα?

Με μικρά ξύλα γίνεται τέτοιο πράγμα?
Κάποτε προσπαθούσα να κόψω κόντρα πλακέ 3 χιλιοστών και κόντεψα να πάθω ζημιά. Γιατί ο δίσκος γυρίζει στον αέρα δεν είναι σταθερός κι εκεί γίνεται η στραβή. Μια μικρή δοκιμή θα σε πείσει.

Re: Εργαλεία Χειρός

Καλησπέρα σε όλους,

Σε κανα μήνα θα πρέπει να μετακομίσω, όποτε πρέπει να στήσω από την αρχή το νέο σπιτικό μου.

Επειδή όλο το σπίτι θα φτιαχθει από τα ΙΚΕΑ, θέλω να κάνω τη συναρμολόγηση σε τραπέζι, ντουλάπα και κρεβάτια.

Όντως άσχετος απολύτως, ψάχνω για το πρώτο μου σετ ηλεκτρικού κατσαβιδιού. Επειδή θα χρειαστώ να κάνω και κάποιες τρύπες για τα κουρτινοξυλα, θα ήθελα αν γίνεται να τρυπάει κιόλας.

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό, σε λογική τιμή σετ που να εχει και κάποιες μύτες ίσως;

Κόστος έως 150 αν ειναι εφικτό, δεν θα ήθελα να ανέβω παραπάνω. Λειτουργία προτιμώ με επαναφορτιζομενη μπαταρία.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

https://www.e-shop.gr/drapanokatsab...-2x-2ah-li-ion-39-acc-0615990gb1-p-TLS.031713
Μικρό εύχρηστο, επαγγελματική σειρά, καλύπτει το σύνολο των μερεμετιων που μπορεί να χρειαστεί ένα σπίτι σε βιδωματα και χτυπήματα σε ξύλο, μέταλλο ή δομικά υλικά. Επίσης ή συγκεκριμένη προσφορά σου δίνει και τα βασικά αναλώσιμα σε μύτες και τρυπάνια ξύλου και μετάλλου καθώς και 2 μπαταρίες, φορτιστή και τσαντάκι μεταφοράς. Θα χρειαστείς μόνο ένα σετ τρυπάνια δομικών.
Είσαι λίγο άτυχος γιατί το συγκεκριμένο σετ ήταν σε προσφορά την προηγούμενη βδομάδα στα 133

Σε ευχαριστώ για την πρόταση, φαίνεται μια χαρά.
Να σε ρωτήσω, πολλοί προτιμούν αυτά με τα 18v, υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτού που μου πρότεινες με αυτά των 18v?

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

"Δουλεια σου" κανεις και μσ πολυ πιο φτηνο. Αυτο, βεβαια, ειναι ποιοτητα ΑΑ. Τα 18v ειναι πολυ πιο δυνατα, αλλα πιθανοτατα να μη σου χρειαστουν. Αυτο κανει σχεδον για ολα.
Αλλιως παιρνεις 2, χαμηλοτερης ποιοτητας, π.χ. black & decker, ενα μικρο κυριως για βιδωματα και ενα 18v.

Είστε άψογοι, έπεσε η παραγγελία από το e shop το συγκεκριμένο Bosch. Ευχαριστώ πολύ, η καλύτερη τιμή κιόλας με το σετ των 2 μπαταριών.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Για την πρόταση έλαβα υπόψη μου αυτό ακριβώς που γράφεις. Πρώτη φορά θα ασχοληθείς, θέλεις κάτι αξιόπιστο και εύχρηστο που να κάνει σχεδόν τα πάντα.
Φυσικά τα 19βολτα έχουν περισσότερη δύναμη, είναι πιο βαριά στο χέρι, και πιθανόν να βρεις πιο φτηνά - ίσως και στα μισά χρήματα - που θα κάνουν τη δουλειά σου.
Αν στο μπάτζετ έλεγες 70-80 θα σου έλεγα να πας στα Λιντλ μήπως και βρεις κάποιο κρουστικο της προσφοράς πριν 2 βδομάδες. Εξαιρετικό και πολύ δυνατό εργαλείο. Αλλά καμία σχέση με την διάρκεια και την ευχρηστία του Bosch.

Καλοριζικο Βασιλη, θα χρειαστεις και ενα σετ τρυπανια για τοιχοποιια/μπετον, εκτος εαν υπαρχουν στο πακετο που πηρες.

Μπορεις να αγορασεις και μεμονωμενα. Πχ τα τρυπανια των 6 και 8μμ ειναι τα πιο συνηθισμενα για τοιχο. Ισως και το 4μμ για προτρυπημα σε μπετον/τοιχο, πριν βαλεις μεγαλυτερο.
Τα CYL-9 multi construction της Βosch ειναι τα καλυτερα για τοιχο και μπετον αλλα και για ολα τα υλικα. Υπαρχει σετακι αλλα πωλουνται και χωριστα.