Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μαλλον εννοει οτι μαζι με το κυριο στελεχος βαζουμε και το μακρυ bit...
Θαρρω οτι εχει περισσοτερη σταθεροτητα οπως αναφερει και το βιντεο του Μπαμπη....
https://i.postimg.cc/2y8rfqwk/TLS-031370.jpg

εννοω οτι εχω μαθει να τις πιανω ετσι...

1171e7a8892c600c737952.jpg

φιλε αν δεν κανω λαθος, το λουκι που λες, ειναι για να κουμπωνει-κλειδωνει η μυτη σε φορεις που πιανουν ετσι..αν δεν κανω λαθος ετσι πιανει πχ πανω στο Bosch GDR και σε αλλα εργαλεια.. μυτες διχως αυτο το λουκι δεν πιανουν και πεφτουν

Αυτες οι μυτες κουμπωνουν σωστα kαι εκμεταλευεσαι στο επακρον τις ιδιοτητες τους μονο σε HEX τσοκ παλμικου δραπανου.

Αν τις πιασεις σε κανονικο τσοκ δραπανου, δεν υπαρχει προβλημα καθως το κανονικο δραπανο με το παραδοσιακο τσοκ δεν εχει την ροπη του παλμικου ουτε το κρουστικο του βιδωμα.

μιας και ανοίξατε αυτή τη συζήτηση θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω το εξής:
Tα μακριά bits διπλής όψης που περιέχονται σε αυτή τη κασετίνα Bosch https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10069 για τι στέλεχος προορίζονται?

Δεν βλεπω κανενα μπιτ διπλης οψης. Η παραπανω κασετινα εχει κοντα και μακρυα impact bits.

Ολα αυτα τα bits με το εξαγωνο στελεχος ταιριαζουν σε ολα τα δραπανοκατσαβιδα, και σε αυτα με το τσοκ που σφιγγει και στα παλμικα κατσαβιδια και στα κοινα κατσαβιδια με HEX τσοκ.
Aυτα τα impact bits ειναι φτιαγμενα για τα ισχυρα κατσαβιδια, δηλαδη τα παλμικα. Αν δεν εχει καποιος παλμικο κατσαβιδι ειναι κριμα να αγορασει τετοια bits.

Τα μακρυα μπιτακια ειναι διπλης οψης.
Εκει θελει hex υποδοχη μεγαλυτερου μηκους απο το κανονικο η πιασιμο σε τσοκ δραπανου.

εχεις καμμιά φωτό απο μακρύ στέλεχος σαν αυτό που αναφέρεις?

Ευχαριστω Δημητρη, τωρα βλεπω τι εννοει ο Σαραντης.

Αυτα τα bit διπλης οψεως λοιπον κουμπωνουν σε ολα τα ΗΕΧ/εξαγωνα τσοκ παλμικων και μη παλμικων δραπανοκατσαβιδων. Φυσικα πιανουν και στο κλασσικο τσοκ που σφιγγει.

Αυτες οι μαυρες οι κ@λοβιδες, που γυαλιζουν, σαν να εχουν μικρα διαμαντακια μεσα στο μεταλλο, τι σαταναδες ειναι; Για να πιανουνε πιο καλα;
Κανουν τρελο θορυβο! Ξυπνησα ολη την πολυκατοικια γμτ. 😲😡

Αληθεια, ξερει κανεις τι ειναι αυτες οι βιδες και που χρησιμοποιουνται;

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αληθεια, ξερει κανεις τι ειναι αυτες οι βιδες και που χρησιμοποιουνται;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ειμαι πολυ περιεργος να δω τι βιδες εννοεις :)

Ειμαι πολυ περιεργος να δω τι βιδες εννοεις :)

Ειναι λιγο δυσκολο τωρα να βαλω φωτογραφια. Θα προσπαθησω αυριο.
Τις πηρα απο το leroy, στις χυμα, αλλα νομιζω εχει και συσκευασμενες.
Ειναι περασμενες με καποιο μαυρο υλικο, ματ, με πολυ μικρα "διαμαντακια" μεσα.
Αυτο το "ματ" και μαλλον και τα "διαμαντακια" τις κανει να μη γλιστρανε καθολου. Στο βιδωμα σε ξυλο εκαναν απιστευτο (στριγγο) θορυβο.
Λιγο που εψαξα, πρεπει να ειναι για αντισκωριακη προστασια. Ισως και για να "κλειδωνουν" καλυτερα.

Κύριοι ερώτησης...
το σκαπτικό που είχε φέρει λίγο μετά το Πάσχα το Lidl, αξίζει το κόπο για να σκαφτούν γραμμές για αλλαγή στα ηλεκτρολογικά;
Λογικά δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί ως σκαπτικό για τέτοια δουλειά. Δηλαδή one time only...

ΥΓ
Για να προλάβω το Νεκτάριο...τα ηλεκτρολογικά θα τα κάνει φίλος ηλεκτρολόγος, απλά ως εξοικονόμηση χρόνου δικού του, γιατί δουλεύει σε εργοστάσιο, λέω να κάνω εγώ το σκάψιμο των γραμμών.

Ειναι λιγο δυσκολο τωρα να βαλω φωτογραφια. Θα προσπαθησω αυριο.
Τις πηρα απο το leroy, στις χυμα, αλλα νομιζω εχει και συσκευασμενες.
Ειναι περασμενες με καποιο μαυρο υλικο, ματ, με πολυ μικρα "διαμαντακια" μεσα.
Αυτο το "ματ" και μαλλον και τα "διαμαντακια" τις κανει να μη γλιστρανε καθολου. Στο βιδωμα σε ξυλο εκαναν απιστευτο (στριγγο) θορυβο.
Λιγο που εψαξα, πρεπει να ειναι για αντισκωριακη προστασια. Ισως και για να "κλειδωνουν" καλυτερα.

Ήταν αυτοδιάτρητες;