Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ευκαπτο φαντάζομαι εννοείς..
Δυστυχώς η δυνατότητα αυτή δεν μπορεί να υπάρξει εαν δεν έχει και τις 2 ένα μαγαζί ώστε να τις τσεκάρεις για να διαλέξεις...
Θα το έχω υπόψιν πάντως όταν θα ελέγχω...Ευχαριστώ..

Τα μαλακά περιέχουν περισσότερη σιλικόνη και αντέχουν στις καταπονήσεις της δουλειάς.Οπως τα λαστιχένια Φις περιπου...
Εύκαμπτα ειναι όλα.

Καλησπέρα μάστορες θα ήθελα τη γνώμη σας για έναν δίσκο φαλτσοπρίονου για το PKS 1500 A2 PARKSIDE . Είδα καλές γνώμες για. Freud και Bosch multimaterial. Τον δικό του τον έχω καταστρέψει εντελώς δεν κόβει ούτε το νερό.

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μάλιστα...Αυτό δεν το ήξερα....
Οπότε ψάχνω κάτι ανάλογω....

Έχω κατάληξει κατα 99% σε αυτήν...τα 30 μέτρα νομίζω ότι θα με καλύψουν υπεραρκετά...

https://www.skroutz.gr/s/6266998/SAS-100-12-006-Στροφείο-Καλωδίου-μπαλαντέζα-3x2-5-καρέ-30m.html
Την είδα από κοντά στον Καυκα σήμερα...ειναι σχετικα μαλακο το καλωδιο...Δεν θα την πάρω από εκεί όμως...

Ο λόγος που επιλέγω 2.5αρη καλώδιο είναι ώστε εαν τυχόν φορτωθεί με πολλά εργαλεία η μπει εργαλείο με μεγάλη ανάγκη τασης(βλ. ηλεκτροκολληση)να μην υπάρχει θέμα...όπου και να μπει δεν θα υπάρξει πρόβλημα μου είπε...
Οπότε βλέπω από που θα την πάρω..

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έχω κατάληξει κατα 99% σε αυτήν...τα 30 μέτρα νομίζω ότι θα με καλύψουν υπεραρκετά...

https://www.skroutz.gr/s/6266998/SAS-100-12-006-Στροφείο-Καλωδίου-μπαλαντέζα-3x2-5-καρέ-30m.html
Την είδα από κοντά στον Καυκα σήμερα...ειναι σχετικα μαλακο το καλωδιο...Δεν θα την πάρω από εκεί όμως...

Ο λόγος που επιλέγω 2.5αρη καλώδιο είναι ώστε εαν τυχόν φορτωθεί με πολλά εργαλεία η μπει εργαλείο με μεγάλη ανάγκη τασης(βλ. ηλεκτροκολληση)να μην υπάρχει θέμα...όπου και να μπει δεν θα υπάρξει πρόβλημα μου είπε...
Οπότε βλέπω από που θα την πάρω..

SAS πολύ αξιόπιστα τα προιόντα της. Χρόνια τα χρησιμοποιώ (φακούς, μπαλαντέζες, αντάπτορες, πολύπριζα....). Είναι και ελληνική οπότε την προτιμώ. Αλλά για ρώτα καλύτερα γιατι αυτήν την μπαλαντέζα που δείχνεις (100-12-006), η SAS την παρουσιάζει σαν 3χ1.5 και όχι 3χ2.5 : https://www.sas.com.gr/shop/στροφείο-καλωδίου-ανοικτού-τύπου-classic/

Οντως 1.5mm την δειχνει βαση κωδικου....εντωμεταξύ όλα τα μαγαζιά στο skrouz 2.5 την δείχνουν....Αυτή που είδα στον Καύκασο 2.5 ήταν...το έγραψε κι όλας....
Ευχαριστώ πάντως για την παρατηρηση...θα το ψάξω..

μια γρηγορη ερωτηση...
μπορουν bits torx να χρησιμοποιηθουν "κανονικα και αφοβα" σε υποδοχες allen?

μπερδευτηκα

μια γρηγορη ερωτηση...

μπερδευτηκα

Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αλλά σε μεγάλα ζόρια μπορεί να χαλάσεις το bit torx.

Eχω χρησιμοποιησει καποιες φορες αλλενακια για να ξεβιδωσω torx. Φανταζομαι γινεται και το αντιθετο αν βρεις το σωστο κλειδακι να ταιριαζει στην βιδα. Ειναι και τα δυο εξαγωνα.
Τωρα για το 'κανονικα και αφοβα'...δεν νομιζω να ισχυει καθως θα υπαρχει σιγουρα φθορα ειτε στην βιδα ειτε στο κλειδι torx που εχουν πιο οξειες γωνιες απο τα Hex των 60 μοιρων.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

μια γρηγορη ερωτηση...

μπερδευτηκα

Τι ερωτηση ειναι αυτη παλι ???????????????????????????????????????
Και γιατι να μην χρησιμοποιησεις bit torx ?????
Στην αναγκη, εαν χωραει το bit κανεις δουλειά αλλά μπορει και να το "κουρεψεις" (απλη λογικη), θελεις και επιβεβαιωση????

γιοατι ελεγα να αφαιρεσω τα Αλλεν απο μια εργαλειοθηκη που εχω.
Αλλα οχι αν υπαρχει περιπτωση να κανω ζημια.

Σωστη και πρακτικη σκεψη Κωστα. Ζημια βεβαια ειναι πιθανο να γινει ιδιως στα μικρα νουμερα.
Αν τωρα τα torx ειναι no name δηλαδη φτηνα των 3 ευρω και υπαρχει προβλημα χωρου, εγω θα το επιχειρουσα.

Θελω να τριψω πολυ ελαφρα βερνικωμενο (κρουστας) ξυλο.
Εχω 1000αρι γυαλοχαρτο, που κανει καλη δουλιτσα, αλλα ταυτοχρονα θολωνει-ασπριζει λιγο (ειδικα αν ξεχαστεις και πιεσεις λιγο παραπανω).
Εχω και αυτο το ψιλο ατσαλοσυρμοσφουγγαρο (δεν ξερω πως λεγεται :P), δυο ειδη, ενα 000 και ενα 0000.
Ξερουμε αυτα σε τι νουμερο γυαλοχαρτο αντιστοιχουν στο περιπου;
Να δοκιμασω και με αυτα, ή με κατι αλλο;

Δεν πειράζει αν ασπρίζει. Θα καλυφθούν όλα με το επόμενο χέρι.
Αυτό που έχει σημασία είναι να έχει στεγνωλσει καλά πριν το τρίψιμο. Μια χαρά είναι το χιλιάρι γυαλόχαρτο, για να μην σου πω οτι είναι και υπερβολή.

Θελω να τριψω πολυ ελαφρα βερνικωμενο (κρουστας) ξυλο.
Εχω 1000αρι γυαλοχαρτο, που κανει καλη δουλιτσα, αλλα ταυτοχρονα θολωνει-ασπριζει λιγο (ειδικα αν ξεχαστεις και πιεσεις λιγο παραπανω).
Εχω και αυτο το ψιλο ατσαλοσυρμοσφουγγαρο (δεν ξερω πως λεγεται :P), δυο ειδη, ενα 000 και ενα 0000.
Ξερουμε αυτα σε τι νουμερο γυαλοχαρτο αντιστοιχουν στο περιπου;
Να δοκιμασω και με αυτα, ή με κατι αλλο;

Το άσπρισμα είναι φυσιολογικό αφού τρίβεις το βερνίκι βγαίνει αυτή η πούδρα. Την σκουπίζεις καλά την ασπρίλα και μετά το ξαναπερνάς βερνίκι. Αν δεν θες να το ξαναβερνικώσεις και απλά θες να σβήσεις κάποιες ατέλειες τότε μετά το σκούπισμα πέρνα το ελαφρά με ένα πανάκι νοτισμένο με νερο. Αν το έχεις τρίψει με σταθερη και απαλή κίνηση λογικά δεν θα φαίνεται τιποτε μετα.

Αν γνωρίζω καλά, γυαλόχαρτα, πατοχαρτα, σιλεροχαρτα, ντουκόχαρτα, σμιριγδόπανα, σφουγγάρια, ατσαλοσύρματα κλπ κλπ έχουν διαφορετικές διαβαθμίσεις (είναι και άλλες οι χρήσεις τους) και δεν υπάρχει ακριβή αντιστοιχεία κοκκωσης.

Εσύ προφανώς θέλεις σιλερ που νομίζω οτι το 1000αρι ειναι το πιο λεπτο...

Άγγελε ότι σου είπαν τα παιδιά...απλώς το 1000 το θεωρώ και εγώ υπερβολικό νούμερο τόσο που δεν ξέρω Εάν θα κάνει γρεζι για να δέσει το επόμενο χέρι..

γυαλόχαρτα, πατοχαρτα, σιλεροχαρτα, ντουκόχαρτα, σμιριγδόπανα, σφουγγάρια, ατσαλοσύρματα κλπ κλπ

Μας άναψες φωτιές... έχετε βρει κανένα βολικό οδηγό/διαφημιστικό εταιρίας να λέει πέντε κουβέντες για το τι κάνει το καθένα; Όλα γυαλόχαρτα τα βλέπω και είμαι σίγουρος ότι έχω κάνει λάθη στο παρελθόν με ποιο χρειάζεται για ποια δουλειά.