Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έχω την εντύπωση πως το είχε βγάλει παλιότερα το ίδιο μοντελο σε χαμηλότερη τιμή, (νομίζω πέρυσι) η κάνω λάθος; Θυμάται κάποιος;

Δεν ξέρω εαν το είχε βγαλει φτηνότερα αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είναι στιβαρό εργαλείο,έχει δέσμη λέιζερ που βοηθάει πολύ στο κοψιμο και βάρος τόσο οσο χρειάζεται...
Η ποιότητα κοψιματος την θεωρώ άκρως ικανοποιητική για τα δικά μου βαλάντια και εάν θέλω κάτι καλύτερο θα πάρω κάποιον ποιοτικότερο δίσκο...
Τα 40 η τα 30 ευρω που μπορεί να εχει η ειχε είναι πολύ λίγα για αυτά που προσφέρει...Είναι από τα λίγα εργαλεία parkside που λες ότι δεν μετανιώνει για την αγορά του...
Συγουρα για κάποιον που δεν ζητάει πολλά περνει κάτι που θα τον αφήσει άκρως ικανοποιημένο..

Δεν πρόκειται τοτε να το ψάξω ώστε να το συγκρινω με άλλα της κατηγορίας του και θα το αγοράσω!!!

Αν και όπως είπες νομίζω πως το είχε παλιότερα στα 30 αλλά δεν ήμουν σίγουρος και για αυτό το ανεφερα.

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!

Τιμιοτατο.. Κι εγώ κάποια στιγμή θα το αναβαθμίσω με έναν καλύτερο δίσκο..
Μου είναι θεοστραβο το προστατευτικο του δίσκου βέβαια, αλλά θα δω μήπως παίρνει ίσιωμα..
Με χαλάει επίσης και λίγο ότι δεν μπορώ με τίποτα να το χρησιμοποιήσω με το αριστερό μου χέρι..

"Μήπως μπορώ να τον χρησιμοποιήσω εαν τον τοποθετήσω από την άλλη πλευρα του ώστε το βελακι να ταιριάζει με βαση την περιστροφή του μηχανήματος"

η απαντηση ειναι: ναι μπορεις

Μια ειναι η σωστη τοποθετηση του δισκου στο παγκοπριονο σε σχεση με το υπο κοπη τεμαχιο ξυλου.

table-saw-feed-direction-answer.gif

Ευχαριστώ :2thumb22sup:

Και εκεί που έφτιαχνα ένα ράφι, έπρεπε ένα μερος του να το κοψω με 45 μοίρες κλίση.

Το παράξενο είναι ότι αφού το έκοψα, ο δίσκος από το φαλτσοπριονο βρήκε επάνω στους οδηγούς που έχει για ευθυγράμμιση του κοψιματος.

Επειδή ίσως να μην το γράφω κατανοητά, σας παραθέτω και μια εικόνα για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ.

Αυτό που θέλω εγώ να ρωτήσω, θεωρείτε φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό κάθε φορά που θα πρέπει να κόψω κάτι με 45 μοίρες κλίση;
IMG_20200923_202151.jpg

μα το λεει και το φυλλαδιο χρησης, οταν κοβεις λοξα, τραβας αριστερα τον αριστερο οδηγο.
αν ξεχαστεις, γινεται αυτο που επαθες

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

μα το λεει και το φυλλαδιο χρησης, οταν κοβεις λοξα, τραβας αριστερα τον αριστερο οδηγο.
αν ξεχαστεις, γινεται αυτο που επαθες
Δεν το διαβασα για να είμαι ειλικρινής. Τώρα για την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κόψω ξανα, μιας και το ανεφερες θα το γνωρίζω.
Σε ευχαριστώ πολύ.

Οι πραγματικοι αντρες δεν διαβαζουν manuals και τετοιες χαζομαρες 😁

(Τον εαυτο μου κοροιδευω, φιλε tsoupri, που ουτε εγω τα διαβαζω και ολο τετοια παθαινω 😛 )

Οι πραγματικοι αντρες δεν διαβαζουν manuals και τετοιες χαζομαρες

(Τον εαυτο μου κοροιδευω, φιλε tsoupri, που ουτε εγω τα διαβαζω και ολο τετοια παθαινω )
Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις λένε.....

Αλλά μάλλον είναι προτιμότερο να διαβάζεις και να μάθεις, παρά να πάθεις!!

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

ο δισκος ειναι σε καλη κατασταση?
Τα επόμενα κοψίματα που έκανα, βγήκαν μια χαρά! Τώρα να σου πω την αλήθεια δεν παρατήρησα τα δόντια ένα ένα.
Θα τα κοιτάξω όμως αύριο.

Αν και πιστεύω πως ο συγκεκριμένος δίσκος, χωρις να είμαι απόλυτα σιγουρος, κόβει ξύλο, πλαστικό και αλουμίνιο.

Οπότε πιστεύω να μην έχει πάθει ζημιά.

Εμένα με το συγκεκριμένο εργαλείο μου την δίνει που οι σφυγκτηρες είναι πολύ κοντά τοποθρτημενοι και σε πολλές κοπέλες βρίσκει το μοτέρ πάνω τους
Ίσως δεν το έχω συνηθίσει ακόμα βέβαια

Επισης σκορπάει το πριονίδι παντού!

χιχιχι ατιμο Τ9

τον δεξιο σφιγκτηρα τον βγαζεις και ξενοιαζεις ;)
για το πριονιδι χρειαζεται πατεντουλα με σωληνα για λουκια (χοντρο) ως προεκταση του σωληνα της ηλεκτρικης σκουπας
καπου ειδα κατι τετοιο στο youtube απο τυχη, αλλά δεν το εσωσα και δεν το ξαναβρηκα.
κοβεις το σωληνα κατα μηκος, (οχι ολο, αφηνεις και ενα τμημα του στρογγυλο για να συνδεθει με τη σκουπα) , του κανεις και καποιες εγκοπες να ταιριαζει στη μορφολογια της βασης και τον βαζεις εκει που σκαει το πριονιδι αμεσως μετα το σημειο κοπης
ο μισος λοιπον αυτος σωληνας λειτουργει ως χουφτα και με το που σκαει το πριονιδι πανω του, τραβιεται απο τη δυναμη αναρροφησης της σκουπας που την εχεις στο πλαϊ.

δεν ξερω πως προσαρμοζεις το σωληνα της σκουπας που ειναι λεπτος στον σωληνα για λουκια που ειναι χοντρος (μεγαλης διατομης)
εγω σκεφτομαι να του βαλω κομματι απο οδικο κωνο , τον πορτοκαλί που βαζουν στους δρομους
ηδη εχω βαλει ενα τετοιο τμημα κωνου σε εναν μεγαλο φυσητηρα για φυλλα που ειχα και τον εχω μετατρεψει σε σκουπα μεσω κυκλωνικου δοχειου

χιχιχι ατιμο Τ9

τον δεξιο σφιγκτηρα τον βγαζεις και ξενοιαζεις ;)
για το πριονιδι χρειαζεται πατεντουλα με σωληνα για λουκια (χοντρο) ως προεκταση του σωληνα της ηλεκτρικης σκουπας
καπου ειδα κατι τετοιο στο youtube απο τυχη, αλλά δεν το εσωσα και δεν το ξαναβρηκα.
κοβεις το σωληνα κατα μηκος, (οχι ολο, αφηνεις και ενα τμημα του στρογγυλο για να συνδεθει με τη σκουπα) , του κανεις και καποιες εγκοπες να ταιριαζει στη μορφολογια της βασης και τον βαζεις εκει που σκαει το πριονιδι αμεσως μετα το σημειο κοπης
ο μισος λοιπον αυτος σωληνας λειτουργει ως χουφτα και με το που σκαει το πριονιδι πανω του, τραβιεται απο τη δυναμη αναρροφησης της σκουπας που την εχεις στο πλαϊ.

δεν ξερω πως προσαρμοζεις το σωληνα της σκουπας που ειναι λεπτος στον σωληνα για λουκια που ειναι χοντρος (μεγαλης διατομης)
εγω σκεφτομαι να του βαλω κομματι απο οδικο κωνο , τον πορτοκαλί που βαζουν στους δρομους
ηδη εχω βαλει ενα τετοιο τμημα κωνου σε εναν μεγαλο φυσητηρα για φυλλα που ειχα και τον εχω μετατρεψει σε σκουπα μεσω κυκλωνικου δοχειου

Το Τ9 μας γλεντάει :drool1:

Αν βγάλεις τον σφυγκτήρα πως θα κρατιέται σταθερό το ξύλο;
Το να το κραταω με το δεξί χέρι είναι λίγο δύσκολο γιατί ως γνήσιος δεξιόχειρας δυσκολεύομαι να δουλέψω το εργαλείο με το αριστερό χέρι.

Επιπλέον πρόβλημα για την ώρα είναι οτι περιμένω εδώ και 20 ημέρες να παραλάβω απο κίνα το ψηφιακό γωνιόμετρο για να ρυθμίσω σωστά την κοπή στις 90 αλλά δεν λέει να έρθει το ρημάδι!!

εγω το παρελαβα τη δευτερα. βρηκα διαφορα απο το ηλεκτρονικο μοιρογνωμονιο του λιντλ
να ειναι καλα τα παιδια που το συνεστησαν. ειχα σεταρει το φαλτσοπριονο με αυτο του λιντλ, βρηκα διαφορες ακομα και μια μοιρα και το σεταρα εκ νεου με το νεο γκατζετ.
αυτο συμβαινει επειδη με το μοιρογνωμονιο του λιντλ το ματι σφαλει και δεν μπορεις να το σταθεροποιησεις σωστα

για το ξυλο, θα κρατιεται σταθερα απο τον αριστερο σφιγκτηρα
αν το ξυλο ειναι ευθη και δεν κανει καμπυλοτητα, και να το κρατας μονο με το χερι, δεν εχει κινδυνο.
αν κανει καμπυλοτητα θα σου κλωτσησει αν δεν ειναι πακτωμενο, αλλά και παλι ειναι απο πισω οι οδηγοι που το συγκρατουν
δες βιντεο στο γιουτουμπ
αναλογικα το συγκεκριμενο εργαλειο ειναι απο τα πιο ασφαλη και σιγουρα το ασφαλεστερο απο οσα εχουν περιστροφικη κινηση
ο μονος κινδυνος ειναι να μην προσεξεις και οταν το χρησιμοποιεις ως ραντιαλ σε πλαγια κοπη, να βαλεις πισω απο την αριστερη μερια του ξυλου το χερι σου
εκει θα χασεις δαχτυλα!
σε ενα αγγλο παππου, του αρπαξε το μανικι του αριστερου χεριου σε πλαγια κοπη και του εβγαλε το καρπο φυτιλια.
αν δεν ξεχασεις το χερι απο πισω και αυτο μονο σε πλαγια κοπη, δεν εχει κινδυνο το εργαλειο
ολος ο κινδυνος του εργαλειου ειναι στα αριστερα. δεξια δεν ειναι θεμα. οπότε μπορεις αν θες να εχεις σφιγκτηρα στα δεξια, να βαλεις ακομα και σφιγκτηρα με σκανδαλη, εμποριου

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημερα παιδια

Ψαχνω για καλωδια εκκινησης αυτοκινητου.

Μεχρι εδω φανταζει ευκολο γιατι υπαρχουν εκατονταδες ,σχεδον ολα ομως ειναι αλουμινου με επιστρωση χαλκου.

Εγω θελω καθαρου χαλκου,να κανουν σχεδον για ολα τα οχηματα και να κρατησουν μια ζωη.

Πιστευω διατομη 35 με καλυπτει σε αυτο,θα ηθελα να ειναι περιπου 3 με 4 μετρα και ας δωσω βαρια μεχρι 70 ευρω.

Αν καποιος ξερει μαγαζι ας με καθοδηγησει.

Αν καποιος εφτιαξε μονος του παιρνοντας ξεχωριστα καλωδια και τσιμπιδες(κροκοδειλακια) ειμαι ανοιχτος και σ αυτο.

Ευχαριστω:2thumb22sup:

Καλησπερα και παλι παιδια.

Πηρα τελικα τα καλωδια απο καφκα(τα περιμενω) 8 μετρα

Τωρα πρεπει να βρω και κροκοδειλακια για τα οποια επισης δεν εχω ιδεα αλλα βασει μιας πρωτης ιδεας του "σωφρον" τον οποιο επισης ευχαριστω,πρεπει να ναι 600Α.

Και επισης θα παω οπως λεει ο "σωφρον" με μηχανικη συνδεση (στο θεμα υπαρχει ενα βιντεο με συντηρηση τροχου,στο καναλι του κυριου εχει κι ενα σχετικο θεμα με καλωδιο ηλεκτροκολλησης οπου κολλαει το καλωδιο με καλαι και πολλα παιδια απο κατω,που φαινεται να γνωριζουν,προτεινουν μηχανικη συνδεση,οχι απλα αν δεν εχεις επιλογη αλλα και ως προτιμωμενο τροπο)

Οποτε μια τελευταια βοηθεια,

βασει του αρχικου πλανου μπορω να δωσω βαρια εως 30 ευρω που ειναι υπεραρκετα νομιζω

Απλα να ναι 600α,χρειαζεται να προσεξω κατι αλλο?Το 600α ειναι για τα καλωδια που πηρα(35διατομη) το απολυτο,θα μαι καλυμμενος και με 500α η και 400?

Οποιος το κατεχει και μπορει με μια προχειρη αναζητηση να προτεινει κατι,τον ευχαριστω,δεν εχω προβλημα,ας ειναι και απο αμαζον εβαυ οτιδηποτε.

Ευχαριστω