Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Aυτες που ηδη εχεις Κωστη oι basic for metal ειναι πολυ καλες και βγαινουν σε 24, 18 και 14TPI. Nαι ειναι λεπτες αλλα με λιγη προσοχη κοβουν ευθεια.

Η λαμα 225μμ καρβιδιου που εχεις στο λινκ ειναι μεν πιο χοντρη (σχεδον διπλασια σε παχος απο τις παραπανω) και προφανως πιο ανθεκτικη, αλλα βλεπω οτι εχει μονο 8TPI που τα βρισκω λιγα για ομαλη κοπη σε μεταλλο. Απο την αλλη, οι αντιστοιχες πιο κοντες καρβιδιου, 115 και 150μμ εχουν 18TPI.https://www.amazon.de/-/en/26086531...N323WI/ref=psdc_2077265031_t2_B01NCX84YJ?th=1

Αν φερει τις κοντες των 115μμ με 8.5 ευρουδακια + 5 ευρω τα μεταφορικα νομιζω οτι αξιζει να τις δοκιμασουμε αν βρεθουμε τρεις με κοστος 10 ευρω εκαστος.

Μιχάλη αν παραγγείλετε είμαι κι εγώ μέσα για μια λάμα
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

κλαησπερα κι απο μενα

φτιαχνω μια κατασκευη κυριως απο ξυλο. Θα ηθελα να μου πειτε πιο εργαλειο ειναι καλυτερο για κοπη. Ρουτερ, επιτραπεζια σεγα, κορδέλα?
Ξεκινησα να δουλευω ξυλο καμια εβδομαδα τωρα, κοβωντας σχηματα σε ξυλο 3 χιλ. Ενδεικτικα επισυναπτω το σχεδιο που θελω να κοψω σε 6-8 χιλ σκληρο κοντρα πλακε ή MDF. To μηκος των δυο ακριανων κομματιών ειναι 1 μετρο συνολικα ενω οι καθετες χαραξεις φαρδος 2 ή 3 χιλιοστα.
Ρωτησα και για κοπη με ρουτερ μου ειπανε 50+ΦΠΑ:drool: Με λειζερ καπου 20.

Οk αρα 4 νοματαιοι μεχρι στιγμης το συνολο για bosch carbide λαμα 115μμ.

Τοσο καλη ειναι αυτη η carbide;
Βαλτε με κι εμενα μεσα, αν υπαρχει χρονος ακομα.
Κοβει καλυτερα ή κραταει πιο πολυ, σε σχεση π.χ. με τις κανονικες μεταλλου της bosch;

Αγγελε κανεις δεν ξερει....για αυτο και ανοιξα/εκανα προταση για αγορα...
Το συγουρο ειναι οτι απο την απλη και ανθεκτικοτερη ειναι λογω παχους και ποιοτικότερη θα ειναι λογω τον δοντιων καρβιδιου...
Απο εκει και περα η πραξη θα μας το δειξει...

Οποτε ως τωρα 5 ατομα για την λαμα...
Μιχαλη εαν δεν εχεις παραγγηλει ακομη ασε 1 μερα ακομη μηπως βρεθει και αλλος..

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

κλαησπερα κι απο μενα

φτιαχνω μια κατασκευη κυριως απο ξυλο. Θα ηθελα να μου πειτε πιο εργαλειο ειναι καλυτερο για κοπη. Ρουτερ, επιτραπεζια σεγα, κορδέλα?
Ξεκινησα να δουλευω ξυλο καμια εβδομαδα τωρα, κοβωντας σχηματα σε ξυλο 3 χιλ. Ενδεικτικα επισυναπτω το σχεδιο που θελω να κοψω σε 6-8 χιλ σκληρο κοντρα πλακε ή MDF. To μηκος των δυο ακριανων κομματιών ειναι 1 μετρο συνολικα ενω οι καθετες χαραξεις φαρδος 2 ή 3 χιλιοστα.

Καλησπέρα και καλώς ήλθες -bye-
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.
Θέλεις να κόψεις τα ξύλα μόνος σου ή να τα δώσεις κάπου έξω για κόψιμο ??
Κάπου αναφέρεις κοπές μήκους 1 μέτρο ... πες τι θέλεις και θα βρούμε λύση.

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

κλαησπερα κι απο μενα

Αυτο ειναι καραβι μοντελισμου.
Το cnc ρουτερ θα κανει την καλυτερη δουλεια για αυτο που το θελεις.
Εχω το HMS VICTORY της CONSTRUCTO κατασκευασμενο στο 10% και εχω σταματησει. Ειναι κομμενο με λειζερ και νομιζω ειναι 4mm και δεν τρελαθηκα με την ακριβεια και την ποιοτητα στα σοκορα. Δεν εχει την ιδια ποιοτητα κοπης το λειζερ στο ξυλο οπως εχει το ρουτερ.
Για σεγα και κορδελα ξεχασε το. Θα τριβεις 2 χρονια να τα φερεις σωστα και να μην βγαινει το καραβι με εγκεφαλικο.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Άμα προλαβαίνω θέλω και γω μια!

Ok Βασιλη αυριο θα κανω την παραγγελια για την λαμα καρβιδιου 115μμ της Βοsch για σπαθοσεγα.

Αρα εχουμε 6 ατομα, Κωστης, Μπαμπης, Μαστροχαλαστης, Γιωργος, Βασιλης και εμενα. Κοστος ανα τεμαχιο 10 ευρω και 20 λεπτα.

Κρουστικό δραπανοκατσάβιδο με 520Nm είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Δε νομίζω.
Εγώ έχω πάρει αυτό με 34 .
Δεν ξέρω μπόσα Nm είναι, δεν έχω τρόπο να το μετρήσω, είναι όμως πολύ δυνατό.

2632d292-ce0f-48d9-9c81-6a2f8cc5332b.JPG

ενταξει , σιγουρα δεν μπορει να ειναι 520 νμ

αλλά για να λεει τοσα πολλα , πιο πολλα απο τα αλλα μαιμουδια, και 52 να ειναι, με 30 ευρω ουτε του λιντλ...
και κατι τα βιντεακια στο γιουτουμπ που εχω δει παλια σχετικα με αυτο που αγορασε και ο μπαμπης, κατι η εμπειρια και του μπαμπη που εχει αγορασει το παλμικο, ισως να εχει ενδιαφερον το πραγμα για οποιον εχει μπαταρια μακιτα

Το συγκεκριμένο που χρωματικά τουλάχιστον φέρνει σε μακίτα μου το είχαν στείλει σε newsletter και ερχόταν στα 26 ευρώ
Θα το έπαιρνα αν έστελναν και μπαταρίες αλλά δεν...
Δηλαδή με συνολικό κόστος περίπου στα 70-80 ευρώ έχεις το εργαλείο φορτιστή και μια η δυο μπαταρίες ανάλογα τη χωρητικότητα
Και αργότερα μπορείς να πάρεις και αλλά εργαλεία συμβατά με αυτές τις μπαταρίες εννοείται όπως σέγα σπαθοσεγα και δισκοπρίονο

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εαν ειναι waterproof και ικανο για υποθαλασσιες εργασιες (..waterproof and for underwater work...) οπως αναφερει, τοτε αξιζει τα 29 ευρω διοτι προκειται περι παγκοσμιας πρωτιας!

Βεβαια μετα αναγραφει οτι η μπαταρια δεν ειναι αδιαβροχη, μονο το σωμα ειναι αδιαβροχο, οποτε φανταζομαι οτι το εργαλειο μπορει να χρησιμοποιηθει υποθαλασσια μονο σαν σφυρι η σαν βαριδι για ψαρεμα.

χαχα ειστε φοβεροι!! :flipout::firstprize:

μια ερωτηση
τα γυαλοχαρτα τριβειου τα μαυρα που ειναι για πετρα και μαρμαρο , μπορουν να χρησιμοποιηθουν στην αναγκη και για ξυλο ή σιδερο?