Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Προσωπικά δε θα έβαζα λάδι σε αυτό το σημείο.
Άντε λίγο τρίψιμο και μία σταγόνα σταθεροποιητή σκουριάς έτσι για να πώ ότι κάτι έκανα.

Στη πρώτη χρήση πιθανότατα θα καθαρίσει μόνο του ;)

Αυτή είναι μια πληροφορία που μου την έδωσε κάποτε υπεύθυνος σε μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής μαχαιροπήρουνων όταν τον ρώτησα γιατί μερικά μαχαιροπήρουνα βγάζουν κάτι σαν σκουριά μερικές φορές και μου είπε:
"" Όταν ένα μέταλλο ανοξείδωτο δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα σκουριάζει, στο σημείο λοιπόν που μπορεί να έχει επικαθήσει κάτι και εμποδίζει την επαφή με τον αέρα παρουσιάζει αυτούς τους λεκέδες""
Μήπως είχε μείνει κάποιο λέρωμα επάνω στην τσιμπίδα και εξελίχθηκε σε σκουριά ??

Μια χαρά είναι μην ασχολησε και μην κάνεις τπτ.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επίσης υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να έπιασες με αυτήν ή να έπεσε πάνω της κάτι που είχε όξινο υγρό. Ακόμα και λίγο ξύσμα λεμονιού ή αλάτι θα μπορούσε να το προκαλέσει αυτό μετά από λίγο καιρό, ή αν ακουμπούσε πάνω της κάποιο άλλο εργαλείο που είχε εκτεθεί σε νερά ή κάτι διαβρωτικό.

Με λίγο wd40 και λίγο χαρτί προσπάθησα να το καθαρίσω γιατί δεν είχα κάτι άλλο σπίτι..
Θα δω όταν πάω εργαστήριο αν παίρνει κι άλλο καθάρισμα ή μήπως έχει κολλήσει κάτι ξέρω γω..
Εντάξει δεν τρέχει και τίποτα, αυτή είναι και η δουλειά τους, να λερωνονται προφανώς..

Μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία, το εργαλείο είναι για να δουλεύει και να λερώνεται.
Καθέρισε το λιγάκι και θα είναι μια χαρά.
Η σκουριά είναι το μόνο πρ'οβλημα που δεν καλύπτουν οι κατασκευάστριες εταιρείες ακόμα και αυτές που προσφέρουν ισόβια εγγύηση στα εργαλεία τους.

Θέλω να πάρω μια σκούπα για σύνδεση σε κάποια εργαλεία (πλάνη, δισκοπρίονο κλπ). Μια απλή στάχτης 15-20 λίτρων κάνει; ή θα πρέπει να πάω σε κάποια υγρών-στερεών;

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θέλω να πάρω μια σκούπα για σύνδεση σε κάποια εργαλεία (πλάνη, δισκοπρίονο κλπ). Μια απλή στάχτης 15-20 λίτρων κάνει; ή θα πρέπει να πάω σε κάποια υγρών-στερεών;

Η εξαιρετικη επιλογη για το εργαστηρι ακουει στο ονομα Bosch Advancedvac 20.
Με 140mbar απορροφητικη ισχυ, μπριζα εκκινησης πανω της και μετατροπη σε φυσητηρα! Στα 139 ευρω.

Και μια πιο οικονομική πρόταση στα 89 είναι η Karcher WD 3 P

Δεν ξέρω αν πλησιάζει την Bosch αλλά είναι πολύ καλή.
Την δουλεύω εδώ και μήνες και δεν έχω κανένα παράπονο ως τώρα.

Το θεμα ειναι οτι φιλος θελει να το χρησιμοποιησει κυριος για συνδεση με μηχανηματα...οποτε η απορροφιτηκοτητα ειναι το A και το Ω...
Η συγκεκριμενη Bosch ειναι μανουλα για κατι τετοια,εαν βαλεται βιντεακια θα καταλαβαιτε,αλλα η τιμη της ειναι απαγορευτικη ....τουλαχιστον για μενα που θα ηθελα μια καλη σκουπα...

Guys εχω αυτο το δραπανο αποτα γενοφασκια μου.
Θελω να το βγαλω απο την αφανεια του τελευταιου και βαθιού συρταριου.
Θελω ομως επισης να αντικαταστησω το τσοκ με ενα αυτοματο.
Καμια ιδεα, προταση?

Εχει πολλα αυτοματα τσοκ ...φτηνα και με μεταλλικο σωμα....
https://www.skroutz.gr/c/3141/tsok-tripanion.html?keyphrase=αυτοματο&o=αυτοματο+τσοκ

Το δυσκολο ειναι να ξεσφυκτει η βιδα απο μεσα εαν εχει κολλησει...εγω σε αναλογη περιπτωση πριν απο 1,5 χρονο σε εναν αναδευτηρα Eihell Bavaria με τσοκ αναγκαστηκα να το παω σε μαγαζι για να το βγαλουν και να βαλουν το καινουργιο....

Ευχαριστω μαστορια, αλλα δεν εχει βιδα μεσα!
Ή μαλλον εχει κατι αλλα εχει κατι χωρις κατσαβιδουποδοχη οποιαδηποτες εκδοχης. Μια τρυπουλα εχει μονο!

Για βαλε μια καλη/καθαρη φωτο απο το σημειο...περιεργο μου φενεται..εκτος και αν ειναι καμια πρεσαριστη πατεντα της Bosch.!!!!

Μηπως καποτε προσπαθησε καποιος να το βγαλει, ξεβιδωνοντας, οχι αναποδα οπως επρεπε, και χαλασε την υποδοχη; Κανονικα, θα φαινοταν, βεβαια.

Ευχαριστω μαστορια, αλλα δεν εχει βιδα μεσα!
Ή μαλλον εχει κατι αλλα εχει κατι χωρις κατσαβιδουποδοχη οποιαδηποτες εκδοχης. Μια τρυπουλα εχει μονο!

Τσεκαρε εαν αναμεσα στο τσοκ και το σωμα εχει πατουρα για λεπτο γερμανικο κλειδι.
Βαζεις κοντρα το κλειδι και στο τσοκ σφιγγεις ενα μεγαλο αλλεν. Βαρας μια δυνατη σφυρια στο αλλεν και ξεσφιγγεις αριστεροστροφα (οπως κοιτας το τσοκ απο μπροστα).
Ριξε και λιγο σπρέι πριν

Last edited: