Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ενδιαφερον προτζεκτακι Κωστα!

Παντως δεν υπαρχει περιπτωση να μην φτιαξω κατι τετοιο ...με καποιες παραλλαγες 😁
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και εγω το εχω στα υποψιν...
υπαρχει ακι η πατεντα με την βαλβιδα αυτοκινητου που πρεσσαρεις αερα αναστροφα απο πανω

Ένα Τ θέλεις.
Μάνομετρό στην μια πλευρα και μετά βανακι και Ταχυσυνδεσμο που θα συνδέεις για να γεμίσεις και για να δώσεις παροχη.

απο τον ταχυσυνδεσμο μετα παμε σε λαστιχο για εξοδο, αλλα για εισοδο τι βαζω για να καταληξω σε βαλδιδα αυτοκινητου?

καποιο λινκ για μαγαζι με εξαρτηματα για να παρω μια γενικη ιδεα? πχ ενα ταυ με αρσενικο στο παλι για να καθεται το μανομετρο ορθιο

μα δεν ζητω κομπρεσερ...ζητω ιδεες για αεροφυλακιο...την δεξαμενη μονο.
Πήγαινε σ’αυτούς που πουλάνε μπουκάλες αερίου και πάρε μια μεταχειρισμένη από πετρογκάζ.
Πολύ μεγάλα περιθώρια αντοχής σε bar αλλά είναι βαριά.

Διαπίστωσα πως όλο και πιο συχνά χρησιμοποιώ το κολωνάτο δράπανο.
Κυρίως για ξύλα και plexiglass. Σπανίως για μέταλλο και εκεί όχι για τίποτα δύσκολα.
Με έχει κουράσει η γνωστή φτηνή βάση που έχω στερεώσει πάνω της ένα παλιό δράπανο της B&D.
Ποτε δεν κάνω δυο ίδια τρυπήματα με τόσους τζόγους που έχει.
Αλλά και γενικά η εργονομία του είναι χάλια. Εντάξει, λογικό είναι με 25€ που κάνει.

Θα αγοράζατε ένα οικονομικό κολωνάτο δράπανο όπως αυτό της Total TDP133501 στα 100€;

Το θεωρείτε αναβάθμιση από τη λύση που χρησιμοποιώ τώρα;
Τα 350watt θα είναι ικανά να ανοίξουν μια τρύπα με ποτηροτρύπανο σε ένα ΚΠ 15mm;

:unsure:

Μιλάω πάντα για κάτι φτηνό, κοντά στα 100€
Έχετε καμιά συμβουλή;

H διαφορά στην εργονομια και την ευχρηστια θα ειναι τεραστια.

Τα 350w ανετα κανουν την δουλεια που ρωτας.

Οσον αφορα τον τζογο θα ειναι σαφως καλυτερος απο μια βαση, σιγουρα ανεκτος αλλα οχι μηδενικος.
Εδω υπαρχει τζογος, εστω και μικρος στο ακριβοτερο Bosch των 750w.

• Like
Reactions: nikfor
Μπορώ να πω ότι το ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ΧΧΧΧΧΧΧ των 710W με 80€ με εκπλήσσει ευχάριστα όταν το χρησιμοποιώ :cool:

Το "XXXΧΧX" είναι το Parkside;
χάχα, τι έγινε, βγήκε στην παρανομία και δεν πρέπει να λέμε το όνομα του; :-p

Θυμάμαι αμυδρά πως έχει ξαναγίνει αυτή η κουβέντα για το κολωνάτο Parkside το ηλεκτρονικό και να λέτε πως στο ηλεκτρονικό όταν ρίχνουμε τις στροφές πέφτει και η ροπή σε αντίθεση με αυτά με τις τροχαλίες.
Θυμάμαι επίσης αμυδρά τον Μπάμπη να το χαρακτηρίζει "κατηγορία σκουπίδια", αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

• Haha
Reactions: Χιωτης
υπαρχει ακι η πατεντα με την βαλβιδα αυτοκινητου που πρεσσαρεις αερα αναστροφα απο πανω

απο τον ταχυσυνδεσμο μετα παμε σε λαστιχο για εξοδο, αλλα για εισοδο τι βαζω για να καταληξω σε βαλδιδα αυτοκινητου?

καποιο λινκ για μαγαζι με εξαρτηματα για να παρω μια γενικη ιδεα? πχ ενα ταυ με αρσενικο στο παλι για να καθεται το μανομετρο ορθιο
Με βαλβίδα αυτοκινήτου επάνω πιστευω θα είναι καλυτερο.
Αυτό του βίντεο από κάτω το φοβάμαι μη βουλώνει.

Όσο για το Τ για να μην μπλέξεις με βαλβίδες εισόδου και εξόδου καλυτερα να παρεις έναν σταυρό και να βάλεις στην είσοδο αρσενικό μαστο με βανακι και στην έξοδο θυλικο Ταχυσυνδεσμο.
Στην τρίτη θέση το μάνομετρό.

Καλύτερα να μην αναφέρω μάρκα γιατί μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση :ROFLMAO::ROFLMAO:
Άσε που μπορεί να ξαναβγεί ο από πάνω και να μου πει ότι είναι πολύ άσχημο να είσαι υποστηριχτής μιας μάρκας :ROFLMAO::ROFLMAO: είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...:ROFLMAO::ROFLMAO:

Πέρα από την πλάκα το εργαλείο το έχω και αυτό με τις στροφές το διαχειρίζεται επιστημονικά ....:cool:
Του βάζεις π.χ 500 στροφές ...αυτό ξεκινάει ...ρίχνει λίγο τις στροφές και μόλις βρει λίγο ζόρι γκαζώνει μόνο του ... άμα δε φτάσει στο πολύ ζόρι σε σημείο να σπάσει τρυπάνι σταματάει μόνο του.

Ο Μπάμπης είπε "κατηγορία σκουπίδια" ...Θα αποβληθεί !!! :)

21eada.jpg

Να πω την αλήθεια σκεφτόμουνα σε κατασκευή με μοτέρ ψυγείου πως να τρυπήσω και να κάνω βόλτες σε πυροσβεστήρα και που να βάλω την εξαέρωση που ο πάτος δεν είναι επίπεδος ...και ήλθε ο γίγαντας της πατέντας και πετάει την λύση και μένω κάγκελο..... τόσο απλά.

• Like
Reactions: panoss1
Δίκιο έχεις αλλά όταν χάλασε το παλιο,ήθελε μόνο για τις μεμβράνες πάνω απ το μπιστόνι 140 ευρώ.Δεν συνέφερε να φτιαχτεί και έτσι εβαλα το μικρό και (με προσοχή) όσο αντέξει...

Καλύτερα να μην αναφέρω μάρκα γιατί μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση :ROFLMAO::ROFLMAO:
Άσε που μπορεί να ξαναβγεί ο από πάνω και να μου πει ότι είναι πολύ άσχημο να είσαι υποστηριχτής μιας μάρκας :ROFLMAO::ROFLMAO: είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...:ROFLMAO::ROFLMAO:

Πέρα από την πλάκα το εργαλείο το έχω και αυτό με τις στροφές το διαχειρίζεται επιστημονικά ....:cool:
Του βάζεις π.χ 500 στροφές ...αυτό ξεκινάει ...ρίχνει λίγο τις στροφές και μόλις βρει λίγο ζόρι γκαζώνει μόνο του ... άμα δε φτάσει στο πολύ ζόρι σε σημείο να σπάσει τρυπάνι σταματάει μόνο του.

Ο Μπάμπης είπε "κατηγορία σκουπίδια" ...Θα αποβληθεί !!! :)
Εμ δεν έχει και άδικο....
Βαμμένος παναθηναικος είσαι, εγώ υποστηρίζω και καμια άλλη ομάδα...

Να σου πω τι θα έκανα αν ήθελα κάτι ανάλογο: πας σε μια μάντρα με παλιά ανταλλακτικά φορτηγών και παίρνεις ένα καζανάκι αέρα 20-25 λίτρων (υπάρχουν και μικρότερα). Αυτά τα καζανάκια έχουν πάνω τους πάσα για βαλβίδα αναμονής και διάφορες συνδέσεις και βαλβίδα για άδειασμα του νερού και θα το πάρεις τζαμπαντάν. Στα πάσα της βαλβίδας αναμονής βάζεις ένα ρακόρ (έχουν όλα τα εργαλειάδικα) το οποίο από τη μια μεριά θα βιδώνει στο καζανάκι (αεροφυλάκιο) και στην άλλη θα βιδώσεις ένα ρυθμιστή αέρα για να μη σου έρχεται όλη η πίεση στο πιστολάκι αέρος. Τέλος, στην άκρη του ρυθμιστή αέρος θα βιδώσεις έναν ταχυσύνδεσμο και τελείωσες. Για να γεμίσεις αέρα θα έχεις φτιάξει ένα κομμάτι λάστιχο αέρος (μισό μέτρο και 8άρι πχ), στου οποίου την μια άκρη θα έχεις βάλει ένα ρουξούνι για τον ταχυσύνδεσμο ενώ στην άλλη μια βαλβίδα αυτοκινήτου (στερεωμένα και τα δύο με κολιέδες) την οποία βαλβίδα θα στη δώσουν τσάμπα σε όποιο βουλκανιζατέρ και να ζητήσεις. Βάζεις λοιπόν το λάστιχο αυτό στον ταχυσύνδεσμο και το γεμίζεις αέρα είτε από κάποιο βενζινάδικο , είτε από κάποια ηλεκτρική τρόμπα αυτοκινήτου. Υπολογίζω το συνολικό κόστος γύρω στα 30-35€, το ακριβό της υπόθεσης είναι ο ρυθμιστής πίεσης που έχει γύρω στα 15€.

• Like
Reactions: Χιωτης