Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

καλημερα νικ!
αν το προβλημα σου ειναι τα τρυπανια ξυλου, παρε ενα σετ τρυπανιων με εξαγωνο στελεχος στη βαση τους για να τα βαζεις στο παλμικο και στο μπουλονοκλειδο.
ενταξει, η ακριβεια τρυπηματος δεν θα ειναι και τοσο τελεια οσο με ενα δραπανο, αλλά ειναι μια φθηνη λυση και πολυ καλη ιδιαιτερα σε ξυλο οπου οι ανοχες δεν ειναι το βασικο ζητουμενο οπως συμβαινει στο σιδερο.

Συμφωνώ με τον Θανάση...
Άμα το εργαλείο σου κάνει ακόμη δουλειά γιατί να πάρεις δεύτερο..;
Εκτός και εάν παρατηρείς κάτι...
Εαν θες να κάνεις όμως αλλαγή θα πας σε κάτι πολύ δυνατότερο όπως αυτό που αναφέρει ο Μπάμπης η σε Bosch το 18v-110c και θα δεις διαφορά...ειδαλως δεν αξιζει...

Από την άλλη μόνο για τα θες για τα τρύπηματα ξύλου το black&decker είναι μια καλή λύση αλλά θεωρώ ότι σε σκληρό ξύλο θα είναι αδύναμο...

καλημερα κωστη!
το προβλημα του νικ ειναι οτι εχει μονο μια μπαταρια μπος οπότε για το δευτερο που θελει να παρει πρεπει ηδη να υπαρχει μπαταρια στα χερια του. parkside, B&D, makita.
η μπος λεει οτι αν αγορασεις ενα εργαλειο της 18v, στα +185€ σου κανει δωρο μπαταρια.
δεν ξερω ομως αν ισχυει για τις τιμες που δινει η ιδια που ειναι πιο τσιμπημενες, ή για την τελικη τιμη που το πληρωνεις.
σε αυτη τη φαση συμφερει να παρει το 110 απο καποιον που το εχει λιγο πιο τσιμπημενα.

στα 185€ το να παρει κανεις το 110 (το οποιο ειναι διαστημικο εργαλειο) μαζι με μπαταρια, ειναι δωρο εξ ουρανου για καποιον σαν τον νικ που εχει ηδη φορτιστη μπος αν και ξεφευγει τιμολογιακα απο αυτο που θελει
απο την αλλη, ειναι καλη λυση και το B&D. για την σκληροτητα του B&D θα εχει και το υπαρχων μπος να τα βγαλει περα
και τελος το περφορμανς ειναι καλη λυση ετσι κι αλλιως :)

https://www.bosch-professional.com/gr/el/υπηρεσίες-/προσφορές-/

Last edited:
Δεν είδα να γράψεις αν έχεις και κανένα ρεύματος ....δεν είναι άσχημα εργαλεία ούτε είναι μεγάλος μπελάς το καλώδιο για δουλειές στο εργαστήριο ειδικά για 3ο ή 4ο εργαλείο στον πάγκο όταν φτιάχνεις κάτι και θέλεις πολλά δράπανα .... απλώς το άτιμο το youtube και το πίτσι-πίτσι τα έχουν εξωθήσει.
Αλλά μάλλον απλώς θέλεις κάτι να πάρεις ....
Τι να πάρει ...τι να πάρει .... αφού δεν ξέρει δεν του λέω .... :ROFLMAO: :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: nikfor
Αφου εχεις παλμικο, θα αγορασεις κατι αλλο
Αφου εχεις μπαταριες BD αγορασε το κρουστικο απο Leroy το οποιο το εχω και δεν ειναι κακο (θελει πολυ καλο σφιξιμο το τσοκ) και ειναι πιο ελαφρυ απο αλλα 18v κρουστικα. Το δοκιμασα προσφατα ανοιγοντας 40 8αρες τρυπες σε σιδερο 2mm και πηγε πολυ καλα.

• Like
Λεβέντες φλόγιστρο με προπάνιο τι να προσέξω; Αν πάρω ότι φθηνότερο βρω θα υπάρχει θέμα;

Εγω που εδωσα ενα 40αρη για το Benmann δεν ειδα διαφορα απο κινεζικο 15 ευρω....
Απο εκει και περα καλη ασφαλιση στην τοποθετηση της μπουκαλας και ελενχος καλου κλεισιματος της στροφυγγας ανοιγματος/κλεισιματος.....

Χαζεύοντας τρυπάνια ξύλου, συναντάω τα κανονικά και τα "οφιοειδή"

Αν καταλαβαίνω καλά, τα "οφιοειδή" είναι για βαθιές τρύπες, οπότε είναι και ιδανικά για καβίλιες μάλλον.

Θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιούμε σαν γενικής χρήσης για το ξύλο, ή μειονεκτούν σε κάτι;

2021-05-23_16-11-33.jpg

Εγω που εδωσα ενα 40αρη για το Benmann δεν ειδα διαφορα απο κινεζικο 15 ευρω....
Απο εκει και περα καλη ασφαλιση στην τοποθετηση της μπουκαλας και ελενχος καλου κλεισιματος της στροφυγγας ανοιγματος/κλεισιματος.....
Ok thanks, μετά από κάθε χρήση την βγάζουμε την μπουκάλα;

Τα auger εξυπηρετούν για τρύπημα μεγάλου βάθους, αλλά όχι μόνο. Το σχήμα τους επιτρέπει την παράλληλη εξαγωγή του υλικού και η μορφή τους απαιτεί λιγότερη πίεση προς τα κάτω καθώς σκάβουν το ξύλο.

Λίγες συνοπτικές πληροφορίες για είδη bits μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Νικο τα οφιοειδη κανουν πολυ ευκολα τρυπηματα,και καλο αλλα και κακο σύγχρονως, αλλά κάνει ζημιά όμως σε μαλακό ξύλο καθώς δεν αφήνουν καθαρη τρύπα...

Θεωρώ ότι για ξετρυπημα σε σκληρό ξύλο με αρκετό πλάτος,ανω των 5 πόντων,θα κάνεις αυτό που θες...
Προσωπικά σε μικρής διαμέτρου ξετρυπημα βάζω τα απλά...

Δημήτρη εγώ 2 φορές που έχω αλλάξει μπουκάλα μια που την έβαλα και μια που την ξαναεβγαλα όταν τελείωσε...όμως μπορείς να την μπαινοβγαζεις με προσοχή αρκεί να πιάνει καλά στην βαλβίδα κάθε φορά που θα την ξαναβάλεις...

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
Τα οφιοειδη τρυπανια ειναι για μεγαλες διατρησεις σε ξυλο (σπανια βλεπεις κοντα σε μηκος οφιοειδη) και εχουν πολυ καλυτερο συστημα εξαγωγης πριονιδιου λογω σχηματος.
Το ιδιαιτερο σχημα τους επιτρεπει να μην βγαινουν απο την τρυπα (για αδειασμα του πριονιδιου) μεχρι να ολοκληρωσουν το εργο τους.

Παλι λογω σχηματος η τρυπα βγαινει πιο καθαρη εκτος απο την εξοδο οπου λογω της επιθετικης διατρησης που οφειλεται στην μυτη τυπου ανοιχτηριου, θελει προσοχη.

Η μυτη αυτη κανει την διατρηση πιο ευκολη και γρηγορη αλλα θελει προσοχη σε σκληρο ξυλο για να μην σου γυρισει το χερι, ιδιως σε σκληρο ξυλο, με ισχυρο δραπανο και με τρυπανια πανω απο 8μμ διαμετρο.

• Like
[QUOTE="KOSSTV

Δημήτρη εγώ 2 φορές που έχω αλλάξει μπουκάλα μια που την έβαλα και μια που την ξαναεβγαλα όταν τελείωσε...όμως μπορείς να την μπαινοβγαζεις με προσοχή αρκεί να πιάνει καλά στην βαλβίδα κάθε φορά που θα την ξαναβάλεις...[/QUOTE]

Ok φίλε, ευχαριστώ και πάλι

Tnν φιαλη βουτανιου την αφηνω και γω επανω μεχρι να την αλλαξω.
Θεωρω οτι το να την βγαζεις μετα απο καθε χρηση δεν ειναι οτι καλυτερο για την βαλβιδα. Μπορει να κανω και λαθος αλλα δεν ειχα ποτε προβλημα που την αφηνω επανω.

Εγω παντως απο τα οφωειδη δεν εχω καλη εικονα απο το ξετρυπημα τους και εχω προσφατο παραδειγμα απο το τεστ που ειχα κανει προ μηνων..

ΤΡΥΠΗΜΑ.jpg

Τα παραπανω ειναι με διαμετρο 2εκ και με την σειρα απο αριστερα προς στα δεξια εχουν γινει με τρυπανι μεντεσε Wolfcraft,ξυλοτρυπανο φτερου Bosch και τελος με οφωειδη τρυπανι Parkside Sds...

Eιναι με πιο καθαρο απο του φτερου αλλα οχι ομοιμορφο οπως του μεντεσε...οποτε με το απλο τρυπανι ξυλου θα ειναι ακομη καθαροτερη η τρυπα...

• Like
Reactions: nickolas
Εμ, ετσι εξηγειται, φαινεται οτι το οφιοειδες SDS τρυπανακι απο την Parkside δεν ειναι και πολυ σοϊ.. :)

Παντως μην τα συγκρινεις με τα τρυπανια μεντεσε. Tα forstner δεν ειναι για ξετρυπημα, ειναι για μεντεσεδες και ρεσω και οι τρυπες ειναι πιο ομαλες λογω γεωμετριας.`
Είχε φέρει το λιντλ οφειοειδες με sds?
Και εγω δεν το ηξερα οτι βγαινουν καν με τετοιο στελεχος, τα πρωτοειδα οταν τα εφερε το Lidl.

Παντως δεν ειναι παραλογο να βγει για SDS τσοκ καθως το συστημα αυτο αναφερεται σε εργαλεια με μεγαλυτερη ισχυ απο τα κοινα δραπανα και τα μεγαλα και μακρυα οφιοειδη τρυπανια χρειαζονται μπολικη ισχυ απο την πλευρα του εργαλειου.