Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μιχάλη αυτό το τελευταίο θεωρητικα μπορείς να το φτιάξεις στον εκτυπωτή οχι με το κλασικό νήμα αλλά με το ελαστικό, σωστά;

Nαι, νομιζω οτι μπορει να τυπωθει το πορτοφολι, σε ορθια σταση χωρις να χρειαζεται καποια υποστηριξη, με TPU νημα.

image

Δεν το εχω δοκιμασει καθως δεν μου εχει χρειαστει ελαστικο νημα σε καμμια κατασκευη μεχρι στιγμης. Οταν μου χρειαστει καπου, σιγουρα θα αγορασω.

Το πορτοφολι καβουρακι μπορει να τυπωθει σε οριζοντια εκτυπωση με τετοιο νημα.

• Like
Reactions: anastasg
Παιδια που θα βρω τετοια κλιπς?
Ειτε ηλεκτρονικα ειτε σε μαγαζι στην Αθηνα.

View attachment 184171
έχει και σε μαγαζιά ρε ραπτικά , ας πούμε πχ https://www.argyropoulossa.com/ που εχει κ ποιο φυσιλογικό ωράριο κια στο στενο του σταθού μοναστιρακι (πίσω εξοδος αθηνας)

Παύλο για πες εντυπώσεις απο τους Tactix
Είναι για σωλήνα 1/2 ίντσας. Σε σχετικά μικρές κατασκευές είναι πολύ καλά και με βόλεψαν, αλλά σε μεγάλες δουλειές, όπως τα τραπέζια που έκανα, όπου χρειάστηκε να σφιξω ξύλα 5 cm πάχους,
η σωλήνα έκανε μια μικρή καμπύλη. Πάντα εξαρτάται τι δουλειά θες να κάνεις.
Θα προτιμούσα τα ακριβότερα όπως τα bessey μόνο αν είχα συγκεκριμένο πρότζεκτ στα σκαριά.
Μπορείς να πάρεις ένα ζευγάρι tactix για δοκιμή, δεν χάνεις τίποτα.

• Like
Reactions: nikfor and anastasg
Θα ηθελα να το εξειδικευσω ακομα παραπανω, αλλα δεν ειμαι σιγουρος ποιο ψαρι εχει στομα που μοιαζει περισσοτερο με ζουλιγμενο πορτοφολι.

Καλησπέρα παιδιά.
Πέρυσι τέτοιο καιρό είχα πάρει το πολυεργαλείο Performance από το Lidl. Δεν είχε λάμες τότε.
Είχα πάρει ενδιάμεσα μια Dewalt αφαίρεσης σοβά και σήμερα ένα πακέτο από τις λάμες που είχε αυτήν την βδομάδα.

Πως πρέπει να κουμπώνει η λάμα στο εργαλείο;
Και η Dewalt και η parkside αφήνουν ένα κενό, όσο κι αν σφίξεις μια βίδα που έχει στο κούμπωμα (1η φωτο Dewalt, οι άλλες parkside).
Οι οδηγοί πιάνουν ίσα ίσα όπως φαίνεται στην 2η φωτο.

Attachments

• IMG_20210818_160358.jpg
    IMG_20210818_160358.jpg
    577.2 KB · Views: 34
  • IMG_20210818_160602.jpg
    IMG_20210818_160602.jpg
    460.1 KB · Views: 34
  • IMG_20210818_160607.jpg
    IMG_20210818_160607.jpg
    1.2 MB · Views: 35
Αφου σφιξεις αρκετα την βιδα (δεν χρειαζεται παρα πολυ), με σηκωμενο τον κοκκινο μεγαλο διακοπτη, μετα τον κατεβαζεις και σφιγγει.

Τουλαχιστον ετσι ειναι στο απλο.

• Like
Reactions: gipsy
Πήγα χθες και τσίμπησα τον μικρό γωνιακό τροχό που έχει αυτή την εβδομάδα. Ήθελα κάτι μικρό και βολικό για μικροκατασκευές. Απλά δεν ξέρω αν ο δίσκος που έχει πάνω με κωδικό PTS 76 είναι προκοπή ή θα κάνει κανά τσαφ. Για αρχή θέλω να κόψω κόλλα πλακιδίων γύρω από το σχαράκι σε σιφώνι για να το αφαιρέσω. Πουλάνε στην αγορά 5άδα bosch σε χαμηλή τιμή, απλά για αρχή να παίξω με αυτόν που φοράει. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τον ίδιο ή κάποιον παρεμφερή δίσκο;

Πήγα χθες και τσίμπησα τον μικρό γωνιακό τροχό που έχει αυτή την εβδομάδα. Ήθελα κάτι μικρό και βολικό για μικροκατασκευές. Απλά δεν ξέρω αν ο δίσκος που έχει πάνω με κωδικό PTS 76 είναι προκοπή ή θα κάνει κανά τσαφ. Για αρχή θέλω να κόψω κόλλα πλακιδίων γύρω από το σχαράκι σε σιφώνι για να το αφαιρέσω. Πουλάνε στην αγορά 5άδα bosch σε χαμηλή τιμή, απλά για αρχή να παίξω με αυτόν που φοράει. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τον ίδιο ή κάποιον παρεμφερή δίσκο;

Eιναι καλα τα δισκακια κοπης του λιντλ, εξ'ισου αποτελεσματικα με τα δισκακια της Bosch.
Tα ειχα δοκιμασει ενδελεχως οταν τα ειχε πρωτοφερει μαζι με το τροχακι. Ολη η σειρα αναλωσιμων για το τροχακι ειναι καλη, δεν χρειαζεσαι κατι αλλο.

Απλα να εχεις το νου σου στην ημερομηνια ληξης των δισκων κοπης, οπως πρεπει δηλαδη για ολους τους δισκους κοπης/λειανσης, ανεξαρτητως μαρκας.

Εγώ έχω πάρει και αυτό το πακετάκι της Bosch. Πολύ καλά είναι αλλά δεν κατάλαβα να είναι καλύτερα από αυτά του Lidl. (Εγώ είμαι άσχετος για να τα κρίνω, αλλά το έχει γράψει και ο Μιχάλης πιο πριν και παλιότερα, πως δεν είδε κάτι καλύτερο στα Bosch)

Χρήσιμο μου φάνηκε και αυτό το πακετάκι λείανσης με 5 δισκάκια στα 5€

Καλησπέρα παιδιά.
Πέρυσι τέτοιο καιρό είχα πάρει το πολυεργαλείο Performance από το Lidl. Δεν είχε λάμες τότε.
Είχα πάρει ενδιάμεσα μια Dewalt αφαίρεσης σοβά και σήμερα ένα πακέτο από τις λάμες που είχε αυτήν την βδομάδα.

Πως πρέπει να κουμπώνει η λάμα στο εργαλείο;
Και η Dewalt και η parkside αφήνουν ένα κενό, όσο κι αν σφίξεις μια βίδα που έχει στο κούμπωμα (1η φωτο Dewalt, οι άλλες parkside).
Οι οδηγοί πιάνουν ίσα ίσα όπως φαίνεται στην 2η φωτο.
κατι δεν παει καλα με το εργαλειο
Κανονικα οι οδηγοι (ακιδες) θα πρεπει να προεξεχουν απο την καθε λαμα

το ειπα παραπανω...ΔΕΝ ερχεται παντα με την βιδα σωστα σφιγμενη

• Like
Reactions: gipsy
το ειπα παραπανω...ΔΕΝ ερχεται παντα με την βιδα σωστα σφιγμενη
Τότε το πρόβλημα έχει να κάνει με τις ακίδες. Είναι πιο χοντρές.
Την βίδα, με ανοικτό το διακόπτη αλλαγής λάμας, την έσφιξα μέχρι τέρμα στην λάμα και μετά έκλεισα τον διακόπτη δεν προεξείχαν.
Πιέζονται τόσο που η ξύστρα Parkside από το πακέτο που είχαν τις προάλλες φάνηκε να στραβώνει.

Εχε υπ'οψη Παναγιωτη οτι υπαρχουν ανταπτορες για την τοποθετηση εξαρτηματων μεταξυ διαφορετικων πολυεργαλειων.
Το θεμα ομως ειναι ποιος ανταπτορας κανει στην περιπτωση σου.
Mtt871t.jpg