Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τροχισμα σκαρπελων, ετσι απλα, σε διδυμο τροχο ισοδυναμει με σιγουρη καταστροφη τους....την εχω παθει :)
Χιλιες φορες καλυτερα με γυαλοχαρτα και ιδανικα με πετρα νερου και εναν μικρο οδηγο.

• Like
Reactions: vagos08 and KOSSTV
Εαν θες για ενα υποτυπωδες και για πρωταρη ακονισμα σκαρπελων παρε αυτο....ειναι σιγουρα καλυτερη λυση...και τα 2 να παρεις τα 80 ευρω παλι δεν τα φτανεις και θα κανεις την δουλεια σωστα..

• Like
Reactions: vagos08
Έχω αγοράσει το σετ ποτηροτρύπανων της parkside το κόκκινο, την τελευταία φορά που το έφερε στα lidl. Το φυλλάδιο είχε δύο διαφορετικά σετ, ένα κόκκινο και ένα λευκό (δεν είδα να το έφεραν στο κατάστημα μου). Από ότι καταλαβαίνω το κόκκινο είναι για ξύλο + μέταλλο, ενώ το λευκό για σιδηρούχα μέταλλα. Αν πάω να κόψω λαμαρίνα 1 mm με το κόκκινο σετ θα το πάρω στο χέρι το ποτηροτρύπανο; Έχω μπερδευτεί με τις διαφορές στην εφαρμογή τους.

To κοκκινο σετακι το εχω και εγω αρκετα χρονια και εχει αποδειχτει ανθεκτικο σε ξυλο και ειδικα τοιχοποιια που το εχω δοκιμασει αρκετες φορες.

Θα το δοκιμαζα σε 1μμ λαμαρινα.

• Like
Reactions: Catalyst_
Επειδή το δοκίμασα σε λαμαρίνα 2mm και το αποτέλεσμα με αυτά της Parkside δεν ήταν το αναμενόμενο για αυτο και πήρα της Bosch...
Τα δόντια δεν έχουν τη δύναμη να φάνε ομοιόμορφα το κυκλικό περίγραμμα και βάζοντας έξτρα πίεση λοξοδρομουν,παροτι ο κεντραδορος εχει περασει,για να κόψουν την λαμαρινα και στο τελος χαλάνε το αποτέλεσμα...
Εάν είναι αδιάφορο το περιμετρικο περίγραμμα μπορεί να γίνει η δουλειά..Δεν ξέρω όμως για πόσες φορές θα αντέξει...
Προσωπικα δεν θα το ξαναδοκιμασω με αυτά της Parkside...

Ενώ δεν με ενδιαφέρει να γίνει "όμορφη" δουλειά, καθώς η τρύπα θα καλυφθεί, μάλλον δεν θα το δοκιμάσω και θα κάνω τετράγωνη τρύπα με τον τροχό. Δεν θα ήθελα να χαλάσω το σετ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εκανα το πειραμα για σενα και πραγματι το ποτηροτρυπανο ανοιξε ευκολα την τρυπα στο 1μμ παχος λαμαρινας.

Δεν τρυπησα εντελως την λαμαρινα για να φανει καλυτερα το αποτελεσμα.
VL9Lukfh.jpg

Το ποτηροτρυπανο, το οποιο μαλιστα το ειχα πιασει στραβα και γυριζε πολυ εκκεντρα (φαινεται και απο το σημαδι:)) δεν ειχε καμμια εμφανη φθορα και εφαγε τη λαμαρινα μια χαρα, φαινονται και τα ρινισματα.

Στις οδηγιες του προιοντος αναφερει -περα απο ξυλο και μαλακα μεταλλα- και λευκοσιδηρο ο οποιος παραπεμπει συνηθως σε λεπτο φυλλο γαλβανιζε χαλυβα, παχους μικροτερου του μισου χιλιοστου. Οποτε καποιες φορες αν κοψεις 1μμ λαμαρινα, δεν θα υπαρχει ιδιαιτερο θεμα.

Μιχάλη με το 60αρη που δοκίμασα δεν είχα αυτό το αποτέλεσμα...Ήταν 2 χιλ όπως είπα.. Δείχνει ομως αρκετα καλο..ισως οπως προειπες για 1mm να μην υπάρχει θέμα...

Εγώ στο τελευταίο σετ που πήρα είχε του φ22 στραβό κολλημένο. Εγώ τα θέλω κυρίως για γυψοσανίδα η σκελετό αυτής που είναι είτε εύκολο είτε δεν φαίνεται το αποτέλεσμα. Συν τον κεντραδορο...

• Like
Reactions: KOSSTV
Εκανα το πειραμα για σενα και πραγματι το ποτηροτρυπανο ανοιξε ευκολα την τρυπα στο 1μμ παχος λαμαρινας.

Δεν τρυπησα εντελως την λαμαρινα για να φανει καλυτερα το αποτελεσμα.

Το ποτηροτρυπανο, το οποιο μαλιστα το ειχα πιασει στραβα και γυριζε πολυ εκκεντρα (φαινεται και απο το σημαδι:)) δεν ειχε καμμια εμφανη φθορα και εφαγε τη λαμαρινα μια χαρα, φαινονται και τα ρινισματα.

Στις οδηγιες του προιοντος αναφερει -περα απο ξυλο και μαλακα μεταλλα- και λευκοσιδηρο ο οποιος παραπεμπει συνηθως σε λεπτο φυλλο γαλβανιζε χαλυβα, παχους μικροτερου του μισου χιλιοστου. Οποτε καποιες φορες αν κοψεις 1μμ λαμαρινα, δεν θα υπαρχει ιδιαιτερο θεμα.
Ο λευκοσίδηρος είναι επικασσιτερωμένος σίδηρος (κονσέρβες, τενεκέδες λαδιού κλπ).
Ο χάλυβας γαλβανισμένος (επιψευδαργυρωμένος δηλαδή) η όχι δεν έχει σημασία, είναι κράμα σιδήρου με διάφορα, δεν μας αφορά τώρα, πάντως πάντα σκληρότερος από τον σίδηρο.
Όποτε εάν δεν αναφέρει ο κατασκευαστής την χρήση του οποιουδήποτε κοπτικού για χάλυβα μπορεί έως ενός σημείου να τον κατεργαστεί αλλά σύντομα θα καταστραφεί.
Για τα Parkside το σύντομα μάλλον θα είναι πολύ σύντομα.:)

Νεκτάριε για γυψοσανιδα,alfablock και σοβά είναι μια χαρά...
Σε οδηγό οροφής η περιμετρικά γυψοσανιδας δεν το εχω δοκιμασει γιατί είναι υπολογιζόμενο να μην πέσω εκεί και δεν έχω έως τώρα άποψη...

παιδια εκτος απο το σπερυ πλαστικων της cosmolac που αναφερει ο Χιωτης (λινκ παρακατω), τι αλλες επιλογς υπαρχουν?
θελω να βαψω πλαστικα τασια αυτοκινητου που εχουνν σχεδον ξεφτισει

δεν θελω να βαψω ΠΑΝΩ στην ζαντα..θελω να βαψω τα πλαστικα αfαιρουμενα τασια (Hyndai accent)