Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

παιδια εχεις κανεις εμπειρια απο τα μαγνητικα περιβραχιονια? ειδικα τα κινεζικα?
Σκεφτομαι για ενα, μια που μου εχει συμβει να ανεβοκατεβαινω σε σκαλα για αναλωσιμα

παιδια εχεις κανεις εμπειρια απο τα μαγνητικα περιβραχιονια? ειδικα τα κινεζικα?
Σκεφτομαι για ενα, μια που μου εχει συμβει να ανεβοκατεβαινω σε σκαλα για αναλωσιμα
Για βιδες και συναφη....;
Eιχε το Lidl προσφατα το οποιο και κατεχω...μια χαρα απο μαγνητισμο το βλεπω...
Screenshot_20230112-192710_Gallery.jpg

Mια χαρα ειναι και τα κινεζικα.
Μεγαλη ευκολια αν εχεις βιδωμα πανω σε σκαλα.

Εδω το μαγνητικο βραχιολακι σε προσφατη χρηση πανω σε σκαλα :)
jk9KX0jh.jpg

Θέλω να ισιώνω κομμένα ξύλα μελαμίνης & mdf πάχους 12 mm.
Να αγοράσω παλμικό τριβείο, έκκεντρο τριβείο ή ταινιολειαντήρα;
Το lidl το Σάββατο φέρνει και τις 3 αυτές κατηγορίες εργαλείων.

Για την δουλεια αυτη, δυο ειναι τα ενδεδειγμενα τριβεια, ο ταινιολειαντηρας και το εκκεντρο.

O ταινιολειαντηρας ειναι το πιο επιθετικο τριβειο και αφαιρει σημαντικα μεγαλυτερη ποσοτητα υλικου απο οτι το εκκεντρο.

Προσωπικα θα τα αγοραζα και τα δυο.

Θέλω να ισιώνω κομμένα ξύλα μελαμίνης & mdf πάχους 12 mm.
Να αγοράσω παλμικό τριβείο, έκκεντρο τριβείο ή ταινιολειαντήρα;
Το lidl το Σάββατο φέρνει και τις 3 αυτές κατηγορίες εργαλείων.
Επειδή δεν το καταλαβαίνω λίγο ειδικά για την μελαμίνη.
Τι εννοείς να ισιωνεις?
Σε ποια διάσταση τους?

Τα φύλλα ξύλου θα τα κόβω εγώ με ηλεκτρική σέγα. Οπότε θα πάω για το έκκεντρο τριβείο για ίσιωμα του πάχους 12 mm. Ορθώς σαν επιθετικός ο ταινιολειαντήρας, ενδείκνυται για μεγάλες επιφάνειες.
Ευχαριστώ Capitano Χιώτη

• Like
Reactions: Χιωτης
Τα φύλλα ξύλου θα τα κόβω εγώ με ηλεκτρική σέγα. Οπότε θα πάω για το έκκεντρο τριβείο για ίσιωμα του πάχους 12 mm. Ορθώς σαν επιθετικός ο ταινιολειαντήρας, ενδείκνυται για μεγάλες επιφάνειες.
Ευχαριστώ Capitano Χιώτη
Θες να ισιωνεις επιφάνεια η τα σοκορα από αυτα...;..Γιατί δεν γίνεται κατανοητό αυτό που αναφέρεις...
Το εκκεντρο κάνει για τα 2. ...

Άλλη μια αποτυχία στο θέμα συμβατότητας μαιμου Makita μπαταριών με εργαλεία Makita, αλλά διπλή αποτυχία γιατί ούτε τη συμπεριφορά των μαϊμού Μακιτα απέναντι στα DrillPro εργαλεία κατάφερα να βελτιώσω.

Οπότε, για να μην παιδευτεί άδικα και κάποιος άλλος, αυτό το πλακετάκι, που είχαμε συζητήσει σε αυτή τη σελίδα, δυστυχώς, δεν βελτίωσε τίποτα. :confused:

Image6594605561280836855.jpg

Παρόλη την ύπαρξη θερμίστορ που δεν έχουν τα απλά πλακετάκια το Makita δεν κατάφερε να ξεκινήσει καν.

Αλλά και η ύπαρξη τριών τρανζίστορ αντί για ένα που έχουν τα απλά, δεν βελτίωσε το πρόβλημα του γωνιακού τροχού που μόλις τον ζορίσεις λίγο σταματάει και πρέπει να βγάλεις και να βάλεις τη μπαταρία για να ξεκινήσει πάλι. Δεν με απασχολεί πλέον αυτο το θέμα αφού αγόρασα τον τροχό της Makita, αλλά τη συμβατότητα θα ήθελα να την καταφέρω κάποια στιγμή.

Συνεχίζεται η προσπάθεια ... έχω παραγγείλει και άλλα πλακετάκια. :) :cool: :LOL:

Τα σόκορα θέλω να ισιώνω
Τωρα εγινε κατανοητο...
Εαν το κόψιμο με την σεγα εχει γίνει καλό τότε με το εκκεντρο μπορεί να τα φέρεις...
Εάν όμως δεν είναι και θέλει 2-3 χιλιοστά φαγωμα για να ισιωσει τότε θέλει και ταινιολειατηρα πρώτα.

Αντιρρησία, τι θα πει ισιώνω τα σόκορα;
Επειδή η κοπή έγινε στραβά; Αν ναι, τότε πρέπει να συζητήσουμε πως θα γίνει η κοπή σωστά.

Αν εννοείς θέλω να λειάνω τα σόκορα, τότε εγώ, θα χρησιμοποιούσα έναν απλό Τάκο Λείανσης
Όποτε επιχειρώ αυτή τη δουλειά με ηλεκτρικά εργαλεία τα κάνω χειρότερα.
Και με τη μελαμίνη που σπάει και ξεφτίζει στις ακμές, θα προτιμούσα να τα τρίψω ευγενικά στο χέρι :)

Νικο σωστή η διατύπωση σου...
Το κύριο μέλημα είναι οντως να γινει πρωτα απο ολα σωστη η κοπή...

Απλώς με τακο λειανσης μπορει μονο να λειανει τυχον χοντραδια και ακμες...δεν μπορεί να ισιωθει εαν η κοπή είναι χάλια....θα φάει τα χέρια του και πολύ ώρα ώστε να φέρει εκεί που πρέπει...Για αυτό και προφανώς αποζηταει ηλεκτρική υποβοήθηση..

• Like
Reactions: nikfor
αν οι ατελειες ειναι μικρες θα τα καταφερει και με ενα σκαρπελο + τακο λειανσης. Το εχω κανει για να συμμαζεψω ατελειες κοπης με χειροπριονο.
Αν τωρα ολη η κοπη πηγε στραβα (εξαιτιας της τασης της σεγας να φευγει προς τα πλαγια) τοτε θα χρειαστει μεγαλυτερο (ηλεκτρικο) εργαλειο.
Τοτε και οι διαστασεις δεν θα εχουν φυγει?

Άλλη μια αποτυχία στο θέμα συμβατότητας μαιμου Makita μπαταριών με εργαλεία Makita, αλλά διπλή αποτυχία γιατί ούτε τη συμπεριφορά των μαϊμού Μακιτα απέναντι στα DrillPro εργαλεία κατάφερα να βελτιώσω.

Οπότε, για να μην παιδευτεί άδικα και κάποιος άλλος, αυτό το πλακετάκι, που είχαμε συζητήσει σε αυτή τη σελίδα, δυστυχώς, δεν βελτίωσε τίποτα. :confused:

View attachment 208537

Παρόλη την ύπαρξη θερμίστορ που δεν έχουν τα απλά πλακετάκια το Makita δεν κατάφερε να ξεκινήσει καν.

Αλλά και η ύπαρξη τριών τρανζίστορ αντί για ένα που έχουν τα απλά, δεν βελτίωσε το πρόβλημα του γωνιακού τροχού που μόλις τον ζορίσεις λίγο σταματάει και πρέπει να βγάλεις και να βάλεις τη μπαταρία για να ξεκινήσει πάλι. Δεν με απασχολεί πλέον αυτο το θέμα αφού αγόρασα τον τροχό της Makita, αλλά τη συμβατότητα θα ήθελα να την καταφέρω κάποια στιγμή.

Συνεχίζεται η προσπάθεια ... έχω παραγγείλει και άλλα πλακετάκια. :) :cool: :LOL:

ρε γμτ, το εχω παραγγειλει κι εγω και το περιμενω για να το δω στις μεγαλες μαυρες που ειναι φολες...
μονο στις δυαρες το χρησιμοποιησες? ισως στις μεγαλες να κανει διαφορα γιατι οι μικρες ετσι κι αλλιως ειναι αδυναμες

εξακολουθει και με προβληματιζει το θεμα με τον τροχο σου
οι δυο δικοι μου συμπεριφερονται οπως και στα τεστ στα βιντεακια στο γιουτουμπ
ακομα και με αυθεντικη μεγαλη μπαταρια της μακιτα σου κανει τα ιδια?

ρε γμτ, το εχω παραγγειλει κι εγω και το περιμενω για να το δω στις μεγαλες μαυρες που ειναι φολες...
μονο στις δυαρες το χρησιμοποιησες? ισως στις μεγαλες να κανει διαφορα γιατι οι μικρες ετσι κι αλλιως ειναι αδυναμες

εξακολουθει και με προβληματιζει το θεμα με τον τροχο σου
οι δυο δικοι μου συμπεριφερονται οπως και στα τεστ στα βιντεακια στο γιουτουμπ
ακομα και με αυθεντικη μεγαλη μπαταρια της μακιτα σου κανει τα ιδια?

Νικόλα, τη δυάρα μπαταρία την έχω βελτιώσει και έχει στοιχεία Samsung στα 2600mah μετρημένα. Δεν είναι αδύναμη. Οπότε, μην ελπίζεις και πολλά. :confused:

Σήμερα, επειδή με ρώτησε κάποιος φίλος από εδώ για το πως συμπεριφέρεται ο τροχός της DrillPro με την original
μπαταρία της Makita, έβαλα πάνω την 3Ah αλλά και την 2Αh στη συνέχεια. Δεν είχαν διαφορά μεταξύ τους. Και οι δυο συμπεριφέρθηκαν πολύ καλύτερα από τη μαϊμού μπαταρία, αλλά και πάλι, όταν τον ζόρισα πάλι σταμάτησε. Σιγά το ζόρι δηλαδή που του έβαλα, μια γωνία 25x25x4 και δεν κατάφερε να την κόψει όλη. Αν έκανα υπομονή και το πήγαινα σιγά σιγά θα τα κατάφερνε με τις original μπαταρίες. Με τις μαϊμού, όχι.

οποτε φταιει ο ιδιος ο ο τροχος που δεν εχει σχεση αυτο που περιγραφεις με τους δικους μου ή των τεστς.
κανονικα θα επρεπε να ζητησεις τα χρηματα σου πισω και να σου πιστωσουν ενα ποσο απο το μπανγκουντ, ή να σου στειλουν αλλον.
παντως βρε μπαγασα, τοσο ο τροχος που πηρες οσο και το 484 ειναι εργαλεια μεγαλης αξιας σε σχεση με την τιμη τους. καλοδουλευτα ;)

Παιδιά ψάχνω για ανταλλακτικές λάμες της πριονοκορδελίτσας parkside (1400mm x 6mm).
Βολευόμουν με τις αντιστοιχες της einhell που είναι οι ίδιες αλλά δεν υπάρχουν πια.
Μετά πήγα σε αυτές https://www.e-shop.gr/prionokordela-kwb-gia-bt-sb-200-1400mm-7mm-081505-p-TLS.240050 αλλά είναι λίγο πιο φαρδιές.
Έχετε να προτείνετε κάτι;