Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θέλω να κόψω (να κοντύνω) την καμινάδα του απορροφητήρα (αλουμίνιο). Τι εργαλείο / τρόπο προτείνετε για ίσιο και καθαρό κόψιμο; Τροχό; Σέγα;

Σίγουρα όχι σέγα για καθαρή κοπή σε μέταλλο. Νομίζω ότι η χρήση τροχού είναι μονόδρομος.

Θεωρητικά με dremel θα μπορούσε να γίνει αυτή η κοπή;
Ρωτάω μιας και Θεωρητικά αφήνει καθαρή κοπή και είναι εύκολα ελεγχόμενο ώστε να βγει σωστή.
Από ικανότητα σίγουρα οι δίσκοι του είναι πολύ καλοί.

Nαι θα μπορουσε να γινει θεωρητικα με dremel και με το πολυ λεπτο δισκακι που εχουν για τετοιες περιπτωσεις. Στην πραξη ομως ειναι μεγαλη ταλαιπωρια.

• Like
Reactions: anastasg
Νάσο fix σε μήκος είναι η καμινάδα;
Και τι εννοείς καμινάδα? Το εξωτερικό διακοσμητικό?
Επειδή συνήθως αυτό είναι φορετο επικαλυπτόμενες ώστε να προσαρμόζεται σε κάθε εγκατάσταση.
Μήπως εννοείς το εσωτερικό σπιράλ?

Νάσο fix σε μήκος είναι η καμινάδα;
Και τι εννοείς καμινάδα? Το εξωτερικό διακοσμητικό?
Επειδή συνήθως αυτό είναι φορετο επικαλυπτόμενες ώστε να προσαρμόζεται σε κάθε εγκατάσταση.
Μήπως εννοείς το εσωτερικό σπιράλ?
Ακριβώς, το εξωτερικό διακοσμητικό. Όπως φτιάξαμε την κουζίνα με τον πεθερό, και τα δύο κομμάτια (με τα οποία αυξομειώνεις το συνολικό μήκος της καμινάδας) είναι μεγάλα για την περίπτωσή μας. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο το ένα αφού κοντύνει κατά 20 πόντους.

Θέλω να κόψω (να κοντύνω) την καμινάδα του απορροφητήρα (αλουμίνιο). Τι εργαλείο / τρόπο προτείνετε για ίσιο και καθαρό κόψιμο; Τροχό; Σέγα;
Έχεις το 12ν γωνιακό τροχό του Lidl...;
Εαν ναι με αυτό να το κάνεις....έχω κόψει ουκ ολίγες φορές αλουμίνιο με αυτό επιτυχος και μάλιστα ευθεία αφού έχω σημαδέψει και έχω κολλήση χαρτοταινια πάνω στο σημείο προς κοπή.....απλώς θα πηγαίνεις αργά και σταθερά...είδαλως εαν έχεις κανονικό τροχό βαλε αυτόν...
Τα υπόλοιπα εργαλεία που αναφέρονται για εμένα,εκτός από το dremler ,θα σε φοβίσουν στην κοπή και δεν θα γίνει σωστά..

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
Μην το κόψεις με τροχό γιατί θα αφήσει σημάδι από την θερμότητα που θα φαίνεται.
Η καλύτερη περίπτωση είναι να κοπεί σε επαγγελματία με στράντζα

• Like
Reactions: enduras1
Έχεις το 12ν γωνιακό τροχό του Lidl...;
Εαν ναι με αυτό να το κάνεις....έχω κόψει ουκ ολίγες φορές αλουμίνιο με αυτό επιτυχος και μάλιστα ευθεία αφού έχω σημαδέψει και έχω κολλήση χαρτοταινια πάνω στο σημείο προς κοπή.....απλώς θα πηγαίνεις αργά και σταθερά...είδαλως εαν έχεις κανονικό τροχό βαλε αυτόν...
Τα υπόλοιπα εργαλεία που αναφέρονται για εμένα,εκτός από το dremler ,θα σε φοβίσουν στην κοπή και δεν θα γίνει σωστά..
Υπάρχει γωνιακος τροχός ρευματος αλλά και dremel. Θα κάνω δοκιμαστικό κόψιμο σε σημείο το οποίο ούτως ή άλλως θα πεταχτεί μετά.

Εγώ τη δική μου καμινάδα (inox) με τροχό την έκοψα.
Θέλει υπομονή και προσοχή όμως, και με Dremel θα έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο.
Το αλουμίνιο κόβεται πολύ πιο εύκολα απ’το inox κι επιπλέον δεν μαυρίζει.

• Like
Reactions: NassosT and KOSSTV
Υπάρχει γωνιακος τροχός ρευματος αλλά και dremel. Θα κάνω δοκιμαστικό κόψιμο σε σημείο το οποίο ούτως ή άλλως θα πεταχτεί μετά.
Έτσι...
Κάνε ένα τεστ πρώτα κάπου και μετά κόψε εκεί που θες...

• Like
Reactions: NassosT
Καλησπέρα στην ομάδα, το υπόγειο αν και προστατευμένο σε μεγάλο βαθμό, με τις πολλές βροχές γεμίζει περί τους 3-4 πόντους νερό. Τι αντλία ακαθάρτων προτείνετε?

Για δώστε καμμιά πρόταση για καλό αλφάδι ρε boys , διάσταση πάνω από 1.20 .Το θέλω για καινούργιο projekt . Κλασσικό αλφάδι , επώνυμο , όχι ψηφιακό .

Δες κι εδώ πάλι για την ίδια μάρκα που λέει ο Κυριάκος. Έχω το χρυσαφί (σε δίμετρο) και είναι μια χαρά - σε 1,20μ το βγάζει στα 41€.

To
Για δώστε καμμιά πρόταση για καλό αλφάδι ρε boys , διάσταση πάνω από 1.20 .Το θέλω για καινούργιο projekt . Κλασσικό αλφάδι , επώνυμο , όχι ψηφιακό .

Θα προτεινα να δεις και επωνυμα οικονομικα οπως Stanley, Total και τα Γερμανικα Benman. Ενδεικτικα για μηκος 120εκ.

Δεν ηξερα οτι υπηρχαν τοσοι πολλοι τυποι αλφαδιων για καθε μεγεθος!! Η Stanley πχ. βγαζει πανω απο 10 μοντελα στα 120 εκατοστα!!

• Like
Reactions: lazarefa