Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ναι, υπάρχουν φτηνότερα.

Το πιο κάτω είναι αυτό που έβαλε ο Κυρ.

• Angry
Reactions: enduras1
Αυτά Κωστή ναι!
Από Banggood έρχονται περί τα 14 ευρώ το ένα.
Το θέμα είναι επειδή θέλω να ενσωματώσω στον πάγκο sleeves για αντοχή τι εξωτερική διάμετρο να επιλέξω? 3/4 η 20μμ?

Πιο λογική επιλογή μου φαίνονται τα 20mm

Και τα sleeves βλέπω πως τόσο είναι.
Μέτρησα και τον πάγκο του Lidl, το ίδιο είναι και αυτός (σχεδόν 20mm)

Τα 3/4 είναι 19 χιλιοστά και ίσως να "παίζουν" λίγο οι σφιγκτήρες.
(ή μήπως είναι καλύτερα για να μπαίνουν - βγαίνουν πιο εύκολα; Δεν ξέρω) :unsure:

Νίκο αυτό που έβαλες παραπάνω αν δεν κάνω λάθος ονομάζονται bench dogs τα λένε και sleeves;

Αν η τρύπα στον πάγκο είναι 20χλστ υποθέτω ότι ο σφυγκτηρας θα πρέπει να είναι 19χλστ ώστε να έχει 1 χλστ αέρα για να μπαίνει και να βγάνει στην τρύπα.

• Like
Reactions: nikfor
Aν και εχω βρει λυση για πλανισμα σανιδων στον παγκο, σκεφτομαι σε καποια φαση να αγορασω και ενα ζευγαρι απο αυτα τα σφγκτηρακια παγκου που θα ειναι χρησιμα.
Ιδια τιμη εχουν και στο αμαζον αλλα εκει δεν ειναι δωρεαν τα μεταφορικα.

• Like
Κάτι τέτοιο...;
Πανάκριβα αλλά φαντάζομαι αλλου θα είναι φτηνότερα...
30€ έχει τα 2τμχ στο ali. Έχει επιλογή για 19 ή 20 χιλιοστά τρύπα.

Νομίζω ο Μιχάλης έχει δίκιο, αυτά που δεν εξέχουν αφήνουν ελεύθερη ολόκληρη την επιφάνεια του ξύλου. Αλλιώς αν δεν σε νοιάζει αυτό, πιάνεις την σανίδα στην άκρη του πάγκου και με οποιονδήποτε σφιγκτήρα.

• Like
Reactions: nikfor
Θέλω να βάλω την περίφραξη. Σε μερικά σημεία θέλω να ξύσω το παλιό χρώμα που έχει φουσκώσει. Ο τροχός θα βοηθήσει και αν ναι τι δίσκο πρέπει να βάλω?

Στάλθηκε από το SM-F916B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χρησιμοποιω πολυ τους διατρητους παγκους για διαμορφωση ξυλων και τα bench dogs που εξεχουν δεν τα εχω χρησιμοποιησει σχεδον ποτε.
Και λεω σχεδον, γιατι δεν θυμαμαι αν και ποτε τα ειχα χρησιμοποιησει την τελευταια φορα. Σιγουρα τα δοκιμασα αλλα δεν με βολεψαν τελικα και τα εδωσα.

Αυτα που κρατησα για σφιγκτηρακια παγκου, ηταν ενα ζευγαρι μικρα και εξυπνα σφιγκτηρακια της Wolfcraft
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αντίστοιχα είναι και αυτά που σκέφτομαι με το έξτρα πλεονέκτημα πως ασφαλίζει άμεσα και δεν κυνδυνευει να χαθεί το μικρό λεβιεδακι.
Εμένα θα χαθεί στα πρώτα λεπτά....

Χρησιμοποιω πολυ τους διατρητους παγκους για διαμορφωση ξυλων και τα bench dogs που εξεχουν δεν τα εχω χρησιμοποιησει σχεδον ποτε.
Και λεω σχεδον, γιατι δεν θυμαμαι αν και ποτε τα ειχα χρησιμοποιησει την τελευταια φορα. Σιγουρα τα δοκιμασα αλλα δεν με βολεψαν τελικα και τα εδωσα.

Αυτα που κρατησα για σφιγκτηρακια παγκου, ηταν ενα ζευγαρι μικρα και εξυπνα σφιγκτηρακια της Wolfcraft
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Λες να ειναι καλυτερα αυτα...;
Παντως δεν εχουν πολυ υψος για συγκρατηση σε σχεση με τα αλλα...

• Like
Ειναι πολυ πιο φτηνα, ειναι μικρα και κανουν την ιδια δουλεια, αν και τα αλλα ειναι πιο δυνατα.
Προσαρμοζονται στο υψος του ξυλου που συγκρατουν, μεχρι 35μμ, σαν τα αλλα νομιζω.

Δεν τα κρατησα επειδη ηταν καλυτερα απο τα αλλα, αλλα επειδη επιαναν λιγοτερο αποθηκευτικο χωρο :)

• Like
Reactions: KOSSTV
Ξέρει κανείς που να κοιτάξω από Ελλάδα για παξιμάδι M14x1,5 (metric-fine thread) κατά προτίμηση τέτοιου τύπου (λεπτό προφίλ).
Μια αναζήτηση "παξιμάδι Μ14x1.5" μου βγάζει μόνο χοντρά παξιμάδια για ρόδες αυτοκινήτου. Τα στάνταρ μαξιμάδια είναι με βήμα 2 χιλιοστά (Μ14x2).

Δημητρη ψαχνεις για περικολχιο ψιλοπασο παξιμαδι.....

Ο Δαμιγος εχει....

• Like
Reactions: newbie and dk31
Ξέρει κανείς που να κοιτάξω από Ελλάδα για παξιμάδι M14x1,5 (metric-fine thread) κατά προτίμηση τέτοιου τύπου (λεπτό προφίλ).
Μια αναζήτηση "παξιμάδι Μ14x1.5" μου βγάζει μόνο χοντρά παξιμάδια για ρόδες αυτοκινήτου. Τα στάνταρ μαξιμάδια είναι με βήμα 2 χιλιοστά (Μ14x2).
Δημήτρη για ποδήλατο είναι?

Ευχαριστώ παίδες, θα ξεκινήσω από Δαμίγο που βολεύει στο δρόμο για δουλειά.
Είναι για αυτό εδώ το εξαρτηματάκι που όταν το παράγγειλα δεν έδωσα σημασία στο σπείρωμα.
@Σώφρον: καλή η ιδέα για μαγαζί με ηλεκτρολογικά, δεν γράφει πόσο είναι το βήμα αλλά μπορεί να ταιριάξει κάτι.

Edit: Είχα παξιμάδι Μ14 στο κουτί με τα ηλεκτρολογικά αλλά δεν κάνει - έχει πιο μικρό βήμα από 1,5mm.
Προφανώς επειδή είναι πολύ λεπτό (σαν αυτά που έχεις στο λινκ) το κάνουν με μικρό βήμα για να χωρέσουν δυο τρεις βόλτες.

Θα ρώταγα πρώτα εδώ https://www.damigosbros.gr/el
και εδώ https://www.kentrovidas.gr/

Ειδικά στον ΔΑΜΙΓΟ, βρίσκω τα πάντα μέχρι τώρα.
Σε ότι αφορά το Δαμίγο, παρότι γενικά έχει σημαντική ποικιλία σε βίδες/μπουλόνια και παρελκόμενα, όσες φορές προσωπικά χρειάστηκα κάτι σχετικά εξειδικευμένο, είτε δεν το είχε, είτε το είχε σε ελάχιστο στοκ.
Ενδεικτικά, δεν είχε καθόλου πλαστικές βίδες όταν έψαχνα, δεν είχε καθόλου βίδες για πλαστικά (τουλάχιστον μοτοσυκλέτας που έψαχνα εγώ τότε αλλά και για κάποια από τα πλαστικά του αυτοκινήτου) ενώ επίσης όταν έψαχνα ντίζα Μ10 με ποιότητα κατηγορίας 10.9 (αντί της συνήθους 8.8) με τα χίλια ζόρια έπρεπε να βρουν από άλλο κατάστημά τους και να την παραγγείλουν για να μου τη φέρουν.