Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

παιδια που θα βρω τετοιους σπαστους μεντεσεδες????
Μηκος αναρτησης 40-50 εκ?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Κάνε μία ερώτηση εδώ: https://www.ash.gr/el-gr/ash-proionta/CategoryID/240/Level/a

Στο site έχουν πολύ λιγα υλικά σε σχέση με το κατάστημα.

• Like
Reactions: Χιωτης
Κάνε μία ερώτηση εδώ: https://www.ash.gr/el-gr/ash-proionta/CategoryID/240/Level/a

Στο site έχουν πολύ λιγα υλικά σε σχέση με το κατάστημα.
Σε ευχαριστω πολυ!
Με την περιγραφη και μονο βρηκα αρκετες στο σκρουτζ!

• Like
Reactions: newbie
Κυρ, αυτήν και επίσης αυτήν είχα πάρει από Τομαρά, το ίδιο και ο nikfor αν θυμάμαι καλά. Προσωπικά, η πρώτη (φτηνότερη) μου άρεσε περισσότερο σαν κατασκευή. Ήθελε μια πατεντούλα για να ανοίγει ακριβώς στις 90 μοίρες.

Να σου πω την χρωμέ καλόβλεπω.
Αυτή ανοίγει σωστά στις 90⁰?
Και οι δύο είχαν τζόγους αριστερά-δεξιά, η χρωμέ πολύ περισσότερο (δεν έχουν τίποτα σοβαρούς μεντεσέδες). Βέβαια, όταν ενωθεί το ζευγάρι βιδώνοντας την επιφάνεια του ραφιού, ο τζόγος μειώνεται πάρα πολύ.
Σωστά δεν ανοίγει καμία από τις δύο στις 90. Με την άσπρη γωνία έκανα την πατέντα που δείχνω στον κόκκινο κύκλο βιδώνοντας ένα λαμάκι στο στήριγμα. Μπορείς εναλλακτικά να βάλεις καμιά σφήνα κάτω από το "ράφι".
20230330_170837.jpg

Γενικότερα να σου πω, μην περιμένεις καμιά σοβαρή σταθερότητα ή ακρίβεια στο άνοιγμα (στις 90) - ίσως κάτι να καταφέρεις με πολύ ακριβότερες/μεγαλύτερες γωνίες σαν κι αυτές που δείχνει ο Ισπανός φίλος.
Από την άλλη, δεν χρειάζεται κιόλας η ακρίβεια: μια βοηθητική επιφάνεια θα είναι που θα ακουμπάς τα ξύλα πριν ή μετά την κυρίως επιφάνεια του εργαλείου. Τσάμπα παιδεύτηκα να το φέρω στο ίδιο επίπεδο με τον πάγκο - τελικά εξυπηρετεί να είναι λίγο πιο χαμηλά στην άκρη, σκέψου κάπως σαν ράμπα.
Επίσης, αν σκέφτεσαι για μεγάλη επιφάνεια out feed, θεωρώ ότι θα βολέψει καλύτερα (και φτηνότερα) να βάλεις κανονικούς μεγάλους μεντεσέδες και να την στηρίξεις είτε με πόδια που θα διπλώνουν είτε με ένα τραπεζάκι από κάτω. Οι αναδιπλούμενοι αυτοί δεν είναι για πολλά βάρη.

Για outfeed την θέλω την μία αλλά και για στήριξη εργαλείων που θέλω να φεύγουν από τη μέση όταν δε χρησιμοποιούνται. Δίδυμος τροχός, διπλό τριβειο.
Τότε μην μπλέξεις με αυτές τις σπαστές γωνίες. Εγώ την επιφάνεια outfeed (δεν φαίνεται στην φωτογραφία) την στήριξα με χοντρούς μεντεσέδες πόρτας. Όταν την ανοίγω βάζω από κάτω ένα δοκάρι με ρυθμιζόμενο πέλμα, πιασμένο στον πάγκο του λιντλ που φαίνεται στο βάθος και είναι τελείως σταθερή όσο και να την φορτώσεις.
Τις γωνίες τις έχω βάλει στην μικρή επέκταση που φαίνεται μπροστά, χρήσιμη όταν το σλεντ (και κάποιοι άλλοι οδηγοί) πρέπει να ξεκινήσουν από πολύ έξω (για μεγάλα κομμάτια ξύλου). Δεν φορτώνεται πολύ έτσι. Για μεγάλα κομμάτια όπως φύλλα κ/π βάζω άλλο τραπεζάκι βοηθητικό μπροστά από τον πάγκο.
20230330_170902.jpgσ

Κυριάκο έχω κι εγώ τους λευκούς και δεν είναι ακριβώς 90° αλλά για outfeed και πλαϊνή επέκταση δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα.
Φυσικά δεν αντέχουν πολλά βάρη

ΥΓ. Με το sled έχεις κάνει τίποτα; 😁😁

• Like
Reactions: enduras1
Κυριάκο έχω κι εγώ τους λευκούς και δεν είναι ακριβώς 90° αλλά για outfeed και πλαϊνή επέκταση δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα.
Φυσικά δεν αντέχουν πολλά βάρη

ΥΓ. Με το sled έχεις κάνει τίποτα; 😁😁
Παλεύω από το πρωί να σου στείλω μήνυμα να κανονίσουμε να βρεθούμε να το φτιάξουμε.

• Love
Reactions: anastasg
παιδια, γιατι συμβαινει αυτο? Απο καποιο σημειο και περα το φυσιγγιο ανεβαινει λογω της πιεσης.
φταιει το πιστολι? πως μπορω να το διορθωσω?
να βαλω μια μεγαλη ροδελα μπροστα, ωστε το φυσιγγιο να ερθει πιο πισω, και να πιαστει στο χειλος?

επισης
με τι χημικο βγαινει η ακρυλικη μαστιχη και η μονταζοκολλα απο τα χερια και τα εργαλεια?
κατι εκανα με οινοπνευμα στην μαστιχη, αλλα οσο ητανε ακομα φρεσκια...

Attachments

• web-203744.jpg
    web-203744.jpg
    515.5 KB · Views: 29
παιδια, γιατι συμβαινει αυτο? Απο καποιο σημειο και περα το φυσιγγιο ανεβαινει λογω της πιεσης.
να βαλω μια μεγαλη ροδελα μπροστα, ωστε το φυσιγγιο να ερθει πιο πισω, και να πιαστει στο χειλος?

επισης
με τι χημικο βγαινει η ακρυλικη μαστιχη και η μονταζοκολλα απο τα χερια και τα εργαλεια?
Νομίζω ότι έχουμε το ίδιο πιστόλι. Το κάνει και σε εμένα, αλλά δεν επηρεάζει την ροή.
Σε αναμονή για τις απαντήσεις των πιο έμπειρων.

επισης
Με το υπερτατο χημικο.. Μωρομαντηλο ;)

• Like
Reactions: KOSSTV
Ισως το κανει αυτο κατα την επαναφορα του εμβολου, το οποιο ισως σφηνωνει μεσα στο πλαστικο φυσιγγιο και στην επαναφορα το τραβαει πισω.
Η ακρυλικη μαστιχη βγαινει με νερο
Για την μονταζοκολλα δοκιμασε καθαρο ασετον

• Like
Reactions: mikemtb and KOSSTV
Πανω σε αυτο που σωστα λεει ο θανασης εχει σημασια η πατουρα του εμβολου που πιεζει το φυσιγγιο να ακουμπαει ομοκεντρα κατα την πιεση....
Οταν λοιπον απο τις πολλες επαναφορες φυγει απο την θεση του ειναι λογικο απο την ασκηση πιεσης να στραβωνει...θα πρεπει να ελεγχεται τακτικα...
Για αυτο και προτιμουνται τα πιστολια κλειστου τυπου οπου δεν εχεις τετοια θεματα....

το θεμε ειναι οτι και αχρησιμοποιητο το φυσιγγιο ετσι καθεται.
δεν θα επρε0ε να θυλακωνει πισω?

το θεμε ειναι οτι και αχρησιμοποιητο το φυσιγγιο ετσι καθεται.
δεν θα επρε0ε να θυλακωνει πισω?
Τοτε όλο το εμβόλο έχει θέμα...
Εαν εχει χρησιμοποιηθεί και εχει ζοριστεί μπορεί εν καιρο να εχει στραβώσει όλος ο άξονας...Η ήταν εξ αρχής προβληματικο...

τελικα ελυσα το προβλημα με μια ροδελα φτιαγμενη απο ενα αδειο φυσιγγιο. ετσι το χρησιμοποιουμενο θυλακωνει και μενει κανονικα πισω

Attachments

• web-211516.jpg
    web-211516.jpg
    892.1 KB · Views: 18
  • web-211554.jpg
    web-211554.jpg
    720.7 KB · Views: 17
(βροχερή) Καλημέρα, ενδιαφέρομαι για προβολείς LED εξωτερικού χώρου. Θα φωτίζουν ένα κήπο+αυλή περί τα 50τμ χονδρικά.
Τι προτείνετε?

τελικα ελυσα το προβλημα με μια ροδελα φτιαγμενη απο ενα αδειο φυσιγγιο. ετσι το χρησιμοποιουμενο θυλακωνει και μενει κανονικα πισω
Μπορείς να βγάλεις μια φωτο το έμβολο;

Στάλθηκε από το JAD-LX9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk