Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ξερετε που θα βρω γεωυφασμα αλλα μη υφαντο και σωληνα αποστραγγισης προς βορεια προαστεια και μαρκοπουλο/κορωπι; Γενικα δε βοηθανε πολυ απο το τηλεφωνο.
Αυτό;
https://kaxirismonotika.gr/γεωυφασμ...WzwocpLyN5m8yUKqB6R6zdVBkrrVlfLRoCWyQQAvD_BwE

Δεν ξέρω αν σου κάνει και αυτό:
https://www.leroymerlin.gr/gr/garde...CNeVo0sbZPSrxpfLaSR0-ZGvZ4359C8hoCR0IQAvD_BwE

μυστήρια πράγματα και μου μυρίζει τουφέκι...
Εγώ (όντας και παρορμητικός) την έριξα την παραγγελία αλλά την ακύρωσα. Βέβαια πρόλαβε να μου τραβήξει τα χρήματα και αναμένω να δω τι θα γίνει.
Πάντως όταν την έκανα (αλλά και στην επιβεβαίωση από Σκρουτζ) ανέφερε σωστά τα στοιχεία για Dewalt
View attachment 215264
δώστε προσοχή στην τελευταία πρόταση...
1684325398080.png

• Wow
Reactions: lazarefa
Ξερετε που θα βρω γεωυφασμα αλλα μη υφαντο και σωληνα αποστραγγισης προς βορεια προαστεια και μαρκοπουλο/κορωπι; Γενικα δε βοηθανε πολυ απο το τηλεφωνο.
Που θα το χρειαστείς το μη υφασμάτινο.. ;
Γνωριζεις την χρήση του...;
Ρωτάω γιατί το μη υφασμάτινα μπαίνουν ενδιάμεσα από χυτές μεμβράνες κύριος...

Που θα το χρειαστείς το μη υφασμάτινο.. ;
Γνωριζεις την χρήση του...;
Ρωτάω γιατί το μη υφασμάτινα μπαίνουν ενδιάμεσα από χυτές μεμβράνες κύριος...
Θα το βαλω πισω απο τοιχο για αποστράγγιση. Θα πεσει κροκαλα χαλικι απο πανω.
Οσα εχω δει εξωτερικό και ελλαδα μη υφαντο βαζουν για διαχωρισμό να περναει μονο νερο οπως αυτο πχ.

Του κουβιδη θελει παραγγελία και βγαζει μονο sn8. Γενικα ρώτησα 2-3 μαγαζια αλλα ειτε είχαν ρεταλια η δε διναν πληροφορίες λεγαν ελα απο εδω

Δεν ξέρω ποιο είναι το μη υφαντό. Από εδώ είχα πάρει σωλήνα και ύφασμα σαν αυτό στο πρώτο λινκ του newbie. Δεν θυμάμαι τιμές αλλά φτηνά μου είχανε φανεί.

Θα το βαλω πισω απο τοιχο για αποστράγγιση. Θα πεσει κροκαλα χαλικι απο πανω.
Οσα εχω δει εξωτερικό και ελλαδα μη υφαντο βαζουν για διαχωρισμό να περναει μονο νερο οπως αυτο πχ.

Του κουβιδη θελει παραγγελία και βγαζει μονο sn8. Γενικα ρώτησα 2-3 μαγαζια αλλα ειτε είχαν ρεταλια η δε διναν πληροφορίες λεγαν ελα απο εδω
Δεν νομιζω να κανει για αυτην την δουλεια που αναφερεις ειναι πολυ λεπτο..το εχεις δει ποτε απο κοντα.;
Eιναι φαντασου σαν λαδοκολλα 2mm παχος σαντουιτσ με πλεγμα 1χ1mm..

Μπορεις να μας δειξεις αυτες τις δουλειες απο το εξωτερικο για να ξερουμε και εμεις...;

Θες κανονικο γεωφασμα/αποστραγγιτικη μεμβρανη κατα την γνωμη μου για την δουλεια που αναφερεις προκειμενου να γινει σωστα...

Last edited:
Δεν νομιζω να κανει για αυτην την δουλεια που αναφερεις ειναι πολυ λεπτο..το εχεις δει ποτε απο κοντα.;
Eιναι φαντασου σαν λαδοκολλα 2mm παχος σαντουιτσ με πλεγμα 1χ1mm..

Μπορεις να μας δειξεις αυτες τις δουλειες απο το εξωτερικο για να ξερουμε και εμεις...;

Θες κανονικο γεωφασμα/αποστραγγιτικη μεμβρανη κατα την γνωμη μου για την δουλεια που αναφερεις προκειμενου να γινει σωστα...

Αυτός ο σωλήνας εχει DIN 4262-1 που ειναι για τέτοια δουλειά εκτος αν μου διαφεύγει κατι.
Το μαγαζι που έβαλες σκέφτομαι να παω αλλα φοβαμαι γαιτι στα review λενε πως χρεώνει πολυ ακριβά.

Βασικά ισως δε το εξηγήσα καλα. Επειδη ειναι τοιχος ας πούμε αντίστιξης σε εδαφος σε κηπο θέλω να εχει σωλήνα να φεύγουν τα νερα αν μαζευει απο πισω. Δεν θελω να κολλήσω πανω στο τοιχο αλλα να μη βουλώσει απο χωματα κτλ

1684342943478.png

Πάρη δεν μίλησα καθόλου για την σωλήνα...
Μίλησα μόνο για το γεωυφασμα...
Όσο για τον μαγαζί το έβαλα τυχαία για να δεις το προϊόν...
Γενικώς αυτά κοστίζουν και η ποιότητα παίζει ρόλο μακροπροθεσμα...οπότε να προσέξεις τι θα πάρεις...

Πριν συζητήσουμε το οτιδήποτε ο τοίχος θα είναι μπετο..;

Πάρη δεν μίλησα καθόλου για την σωλήνα...
Μίλησα μόνο για το γεωυφασμα...
Όσο για τον μαγαζί το έβαλα τυχαία για να δεις το προϊόν...
Γενικώς αυτά κοστίζουν και η ποιότητα παίζει ρόλο μακροπροθεσμα...οπότε να προσέξεις τι θα πάρεις...

Πριν συζητήσουμε το οτιδήποτε ο τοίχος θα είναι μπετο..;
Δεν ειναι μπετο αλλα με πέτρα. Ρωτησα σε μαγαζί που πουλάει τέτοια και μου ειπαν για αυτό που έβαλες και το συνδιαζουν με γεωυφασμα αν και αυτο που έβαλες ειναι 2 σε ενα νομίζω.
Γενικά δε βρηκα σωλήνα πουθενά. Ρωτησα ενα μαγαζί που βοηθάει με υδραυλικα και μου ειπε να δω εδω https://plystakas.gr/
Αυτος μου είπε πως εχει σωληνα με μετρο και υφάσματα.
Αν ηταν για τοιχο υπογείου πχ μου φαίνεται λογικό να θελει αυγουλιερα + μονωτικο. Τωρα απλα θελω φιλτρανση και διαχωρισμό.

Δεν ειναι μπετο αλλα με πέτρα. Ρωτησα σε μαγαζί που πουλάει τέτοια και μου ειπαν για αυτό που έβαλες και το συνδιαζουν με γεωυφασμα αν και αυτο που έβαλες ειναι 2 σε ενα νομίζω.
Γενικά δε βρηκα σωλήνα πουθενά. Ρωτησα ενα μαγαζί που βοηθάει με υδραυλικα και μου ειπε να δω εδω https://plystakas.gr/
Αυτος μου είπε πως εχει σωληνα με μετρο και υφάσματα.
Αν ηταν για τοιχο υπογείου πχ μου φαίνεται λογικό να θελει αυγουλιερα + μονωτικο. Τωρα απλα θελω φιλτρανση και διαχωρισμό.
Για την πέτρα αυτό το 2 σε 1 είναι πολύ καλύτερα από μη υφασμάτινο 100%...
Δεν θες μόνο φιλτρανση και διαχωρισμό...θες και στεγανοποιηση που προσφερει μια αποστραγγιιτικη μεμβανη...

Σου επαναλαμβάνω ότι αυτές οι δουλειές γίνονται μια φορά και πρέπει να σωστά και ας πληρώσεις κάτι παραπάνω...

Θα το κάνεις εσύ.. ;..Η κάποιος μάστορας.. ;

Δες πως ειναι το μη υφασμάτινο από ρεταλι που έχω...ειναι σαν ριζοχαρτο...
Το έχω καθαρά για Hypedesmo...
20230518_160705.jpg

• Like
Reactions: newbie
Συνάδελφοι, θα μπορούσε ένα τέτοιο οργανάκι να μετρήσει τη ροπή σε ένα παλμικό; :unsure:

2023-05-21_13-24-58.jpg

Σε ένα δραπανοκατσάβιδο υποθέτω πως μπορεί (αν και δεν είμαι σίγουρος), αλλά στο παλμικό με τις κρούσεις θα μπορούσε; :unsure:

Nομιζω οτι θα το ταραξει :)

Αναφερεται παντου οτι ειναι για εργαλεια χειρος και πουθενα δεν αφηνει εστω να υπονοηθει οτι μπορει να κανει και για παλμικο.
Εξαιρεση μπορει να ειναι το δραπανοκατσαβιδο καθως η κινηση του μπορει να ειναι ομαλη, προσομοιαζοντας το χερι.

• Like
Reactions: nikfor
Καλημέρα μαστόρια!
Έχω ένα καρφωτικό αέρος της topex και παίρνει τα αναλώσιμα της φωτογραφίας
Έχει δει κανείς πουθενά να τα πουλάνε σε μικρές συσκευασίες;
Πιο πολύ για τα δίχαλα με ενδιαφέρει
20230423_123216.jpg

Φανταζομαι οτι στο κατω μερος της φωτο ειναι τα συμβατα αναλωσιμα με τον Τυπο 90 της Topex. Το Bosch 55 εχει πλατος 6μμ, το τοπεξ 90 εχει το ιδιο?

Oμως τα Bosch 55 ειναι λεπτα, 1.06 παχος συρματος. Για τσεκαρε ειναι το ιδιο παχος και τα τοπεξ που τα εχεις για το καρφωτικο αερος?

• Like
Reactions: mixalio
Ευχαριστώ Μιχάλη αυτά πρέπει να είναι αλλά τα bosch υπάρχουν μέχρι 19mm και θα ήθελα πιο μεγάλα
Εχω βρει αλλά μόνο σε μεγάλες ποσότητες 3000 έως 5000 τεμάχια που κοστίζουν γύρω στα 15 ευρώ
Θα ήθελα μικρές ποσότητες που να αγοράσω διάφορα νούμερα για όταν χρειαστούν

Υπαρχουν και τα pro, μηκους 28μμ
narrow-crown-staple-type-55-resin-coated-1609200375.webp

επισης κοιταξε και στο Λεροϋ οπου ομως το πλατος ειναι 5.7μμ και ειναι πιθανον να ταιριαζουν.

• Like
Reactions: mixalio
Έχετε πρόταση για καλής ποιότητας αφροποιητή χειρός που θα χρησιμοποιηθεί για ψέκασμα αφρού για πλύσιμο αυτοκινήτου;
Αναφέρομαι σε αφροποιητή με τρόμπα χειρός κι όχι σε αυτούς που συνδέονται με το πιστόλι του πλυστικού μηχανήματος. Κάτι σαν το παρακάτω πχ θα κάνει τη δουλειά,
ή λόγω του σχετικά παχύρευστου αφρού πλύσης θα έχω θέματα;