Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα.
Θέλω σιγά-σιγά να προσθέσω σφιγκτήρες στη συλλογή και θα χρειαστώ στο επόμενο διάστημα τους κλασσικούς με σχήμα "F", για ξυλουργικές πιο πολύ δουλειές.
Κοιτάζω σε Bessey (που έχουν γενικά καλές κριτικές) και σε διάσταση 25εκ μήκος, 8εκ βάθος, χωρίς να είμαι απόλυτος με την μάρκα/διαστάσεις. Βρίσκω αυτά τα δύο:
BESSEY TGRC25Β8 στα 12,76€
BESSEY TG25B8 στα 24,70€

Από ότι βλέπω, η μόνη διαφορά του ακριβότερου είναι ότι έχει μπάρα με βαθούλωμα αντί για επίπεδη και στο σαιτ της bessey αναφέρει ότι έχει anti-slip σύστημα. Έχετε καμιά άποψη για τις διαφορές των δύο και αν αξίζουν τα διπλάσια λεφτά του ακριβότερου; Αν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση, καλοδεχούμενη. Σε stanley που επίσης κοίταξα οι τιμές ήταν πάνω-κάτω ίδιες.

Δημητρη δεν ξερω ποιους Stanley εχεις δει αλλα επειδη εχω δει απο κοντα αυτους στο StanleyCenter σου λεω οτι ειναι πολυ στιβαροι και ανθεκτικοι.....
Εχει και κοντρα ασφαλεια που ειναι για ενισχυμενο σφιξιμο....ο σκελετος ειναι πολυ πιο ενισχυμενος απο τον Bessey...

Βεβαια τα 18 ευρω ειναι λιγο αποτρεπτικα γαι εμενα οταν θες 2 αλλα εσυ βλεπω οι καπου εκει θες να κινηθεις χρηματικα....
Οι συγκεκριμενοι Bessey δεν νομιζω οτι προσφερουν κατι παραπανω σχεδιαστικα απο τους Stanley αλλα ενδεχομενως να υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα κατασκευης και συγκρατησης..

Σε κάποια βιντεάκια που βλέπω στο youtube τους Bessey τους έχουν για σφιγκτήρες περιωπής. Μαζί με τους Irwin τους θεωρούν κορυφή.
Προσωπική άποψη πάντως δεν έχω.

• Like
Reactions: enduras1
Κωστή, τους έχω δει από κοντά στο Κέντρο Βίδας και όντως φαίνονται πολύ ενισχυμένοι. Στην παρούσα φάση θέλω 4 κομμάτια, οπότε με τους φτηνούς bessey βγαίνει γύρω στο 50άρικο. Για εκεί με βλέπω, εκτός αν υπάρχει καμιά άποψη για το αντίθετο.
Γενικά σαν μάρκα παίζει πολύ στο youtube και στα φόρουμ του εξωτερικού. Θετικά προδιαθέτει το ότι φτιάχνουν μόνο σφιγκτήρες και όχι τα πάντα όλα. Οι μόνοι που έχω μέχρι στιγμής είναι οι σφιγκτήρες σωλήνα που μου φάνηκαν μια χαρά.

• Like
Reactions: KOSSTV
Τελικά βρήκα αυτό που εξηγεί τις διαφορές (αλλά όχι και την διαφορά τιμής...). Πάμε για τα φτηνά :)

Σε σφιγκτηρες τυπου F εχω και κινεζικους/φτηνους και Βessey. Παντοτε επιανα οτι εβρισκα μπροστα μου γιατι δεν υπηρχε ουσιαστικη διαφορα.

Σε αντιθεση με τους σφιγκτηρες σκανδαλης οπου αν εχω καποια απαιτητικη δουλεια παντα ψαχνω τους Βessey η τους Dremel.

Η αληθεια ειναι ομως οτι οι Bessey ξεχωριζουν ποιοτικα και τους χαιρεσαι. Οποτε οποια και αποφαση και να παρεις για F clamps θα εισαι οκ.

Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί, αν δεν μιλάμε για ειδικούς σφιχτήρες, να αγοράσω Bessey.
2 φτηνοι(άρικοι) μικροί no-name που πήρα από πάγκο στην Αθηνάς δεν έβγαλαν ούτε μήνα - έσπασε το πιατάκι που βρίσκεται στο τέλος της βίδας.
Άλλοι 2 μικροί no-name δεκαετίας 80 που έχω, ο ένας έχει αρχίσει και γλυστράει στο σφίξιμο. Εντάξει, αυτοί τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους.
Κι επειδή είναι σπάσιμο να ξεμένεις από εργαλείο πάνω που έχεις ανοίξει δουλειές είπα να πάω σε κάτι επώνυμο. Δεν είδα καμιά μεγάλη διαφορά τιμής με άλλες επώνυμες: stanley, wolfcraft, bessey είναι περίπου στα ίδια λεφτά - oι FF group παίζουν λίγο πιο χαμηλά αλλά δεν ξέρω αν θεωρούνται επώνυμες. Έχεις κανέναν υπόψη που να σου έχει βγει καλός (και φτηνότερος);

2 φτηνοι(άρικοι) μικροί no-name που πήρα από πάγκο στην Αθηνάς δεν έβγαλαν ούτε μήνα - έσπασε το πιατάκι που βρίσκεται στο τέλος της βίδας.
Άλλοι 2 μικροί no-name δεκαετίας 80 που έχω, ο ένας έχει αρχίσει και γλυστράει στο σφίξιμο. Εντάξει, αυτοί τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους.
Κι επειδή είναι σπάσιμο να ξεμένεις από εργαλείο πάνω που έχεις ανοίξει δουλειές είπα να πάω σε κάτι επώνυμο. Δεν είδα καμιά μεγάλη διαφορά τιμής με άλλες επώνυμες: stanley, wolfcraft, bessey είναι περίπου στα ίδια λεφτά - oι FF group παίζουν λίγο πιο χαμηλά αλλά δεν ξέρω αν θεωρούνται επώνυμες. Έχεις κανέναν υπόψη που να σου έχει βγει καλός (και φτηνότερος);
Δες και της Yato..
Οι 2 τελευταιοι που πηρα μου φενονται μια χαρα....

• Like
Reactions: lazarefa
Εμένα πάντως με έχουν βολέψει οι οικονομικοί σφιγκτήρες της Dexter του Leroy.
Δεν έχουν πάθει τίποτα, σφίγγουν άψογα και η λαβή τους είναι σχετικά ελαστική και δεν πονάει το χέρι σου όταν τους σφίγγεις όπως συμβαίνει στους πολύ φτηνούς.

Ότι ανέφερε ο Δημήτρης σε τρείς no name σφιγκτήρες συν το οτι τον έναν πρέπει να τον χτυπήσω στο πάτωμα για να λασκάρει και να ανοίξει ώστε να τον χρησιμοποιήσω.
Κι εγώ με σφιγκτήρες του συρμού κάνω δουλειά κι αν χρειαστεί βάζω και ιμάντες και μάρμαρα και κουβάδες για βάρος, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι η ποιότητα δεν μετράει.

Ακόμα και στους no name υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες.
Σε πολύ μικρά νταβίδια κυκλοφορεί πολύ σαβούρα, σε πιο βαρέως τύπου τα πράγματα είναι καλύτερα.
Ένας σφιχτήρας δεν είναι κανένα πολύπλοκο εργαλείο, με το που θα το πιάσεις στα χέρια σου και το περιεργαστείς λίγο αμέσως καταλαβαίνεις περι τίνος πρόκειται.
Έχω πολλούς σφιχτήρες διαφόρων μεγεθών και διαφόρων μαρκών, οι περισσότεροι είναι πολύ καλοί.
Απ’τους φτηνούς κάποιοι Dexter κάποιοι Tactix και κάποιοι διαλεγμένοι no name δουλεύουν περίφημα.

• Like
Reactions: lazarefa
Παιδιά, ευχαριστώ για την βοήθεια. Θα κοιτάξω και προς dexter/yato.

Για να ξεκαθαρίσω λίγο τη θέση μου, δεν λέω οτι οι Bessey δεν είναι καλοί ή δεν αξίζουν τα λεφτά τους, ίσα ίσα, είναι πάρα πολύ καλοί.
Απλά θα προτιμούσα τα επιπλέον λεφτά να τα δώσω για πιο ποιοτικό κύριο εργαλείο που θα κάνει τη διαφορά κι όχι σε περιφερειακά βοηθητικά εξαρτήματα.

Εγώ πάντως θα προτιμούσα να είχα δώσει λίγο περισσότερα λεφτά σε σφιγκτήρες απ' ότι έχω δώσει.
Το θυμάμαι κάθε φορά που αναγκάζομαι να σταματήσω αυτό που κάνω για να ξανασφίξω...

• Like
Reactions: enduras1
Δεν πειράζει για μια φορά στο τόσο..
Απο τη στιγμή που δεν θα "χάσουμε" το μεροκάματο, καμιά φορά είναι ανεκτό αυτό..

Να είναι η δουλειά σου και να χάνεις χρόνο = χρήμα, το καταλαβαίνω για κάποιον..