+ 1Από τότε που δοκίμασα τα duopower δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι διαφορετικό.
Θεωρώ ότι είναι μακράν καλύτερα από τα απλά ούπα
Αξίζει να την δοκιμάσεις...Όντως αυτή η σειρά (duopower) της Fischer πρέπει να είναι εξαιρετική.
Και πώς το διόρθωσε το πρόβλημα ?Επειδή ανέφερα χθες για εμπειρίες από τη χρήση ούπατ, αυτή τη "δουλειά" αντίκρυσα προχθές όταν ξήλωσα τον παλιό απορροφητήρα στο σπίτι για να εγκαταστήσω τον καινούριο:
View attachment 229128
Το παλιό εξάρι (6 χιλ.) ούπατ, κυριολεκτικά στον αέρα. Από που να ξεκινήσω: Τρυπήθηκε τοίχος στο σημείο όπου διέρχεται οριζόντια το σπιράλ με τα καλώδια ρεύματος (ασυνεννοησία μεταξύ ηλεκτρολόγου και ξυλουργού λογικά αναφορικά με το ύψος ανάρτησης των ντουλαπιών της κουζίνας και του απορροφητήρα), με συνέπεια να τρυπηθεί και το σπιράλ... Περαιτέρω, το ούπατ εξάρι ποιότητας της σειράς (όχι ότι αν ήταν καλύτερης ποιότητας θα είχε τύχη στη συγκεκριμένη εγκατάσταση), ενώ η βίδα συγκράτησης του παλιού απορροφητήρα που μπήκε ήταν η εξάρα (6 χιλ.) που ερχόταν μαζί με τον παλιό απορροφητήρα. Δηλαδή εξάρα βίδα σε εξάρι ούπατ (κανονικά σε εξάρι μπαίνει μέχρι 5 χιλ. βίδα). Εννοείται ότι το είχε ξεκοιλιάσει...
Ευτυχώς που ο απορροφητήρας συγκρατιόταν και με 2 βίδες (της κακιάς ώρας κι αυτές βέβαια, ότι περίσσευε στο "μάστορα" όταν έκανε την εγκατάσταση) από το κάτω μέρος του ντουλαπιού και δεν είχε φύγει τόσα χρόνια (από το 1991).
Προσωπικά και σε διάφορες τοποθετήσεις/αναρτήσεις σε τοιχοποιία που έχω κάνει κι ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια (από κουρτινόξυλα μέχρι ραφιέρες κλπ) έχω διαπιστώσει τη σημαντική διαφορά σε συμπεριφορά τόσο κατά την τοποθέτηση όσο και με την πάροδο των ετών (αφού πάρει το φορτίο το ούπατ και περάσουν κάποια χρόνια) ανάλογα τον τύπο και την ποιότητα του ούπατ που τοποθετήθηκε, σε συνάρτηση βέβαια και με τα χαρακτηριστικά του σημείου αγκύρωσης (βασική διαφορά αν πρόκειται πχ για μπετόν ή τούβλο).
Ακόμα και μια λάθος τρύπα που ανοίξαμε για τοποθέτηση ούπατ (πχ αν μας ξέφυγε για κάποιο λόγο στο τρύπημα και προέκυψε πιο φαρδιά) έχει περιθώριο να "σωθεί" αν τοποθετήσουμε ούπατ κατάλληλο για την εφαρμογή και καλής ποιότητας.
Επίσης κάτι που έμαθα προσωπικά και το εφαρμόζω σε ανάλογες περιπτώσεις: Κάποτε πολλοί (κι εγώ ανάμεσα) τοποθετούσαν για ψύλλου πήδημα οκτάρια ούπατ, ακόμα και σε εντελώς απλές (από άποψη φορτίων και λειτουργικότητας του σημείου στήριξης) εφαρμογές. Πλέον στο 90% των περιπτώσεων βάζω 6άρια, καθώς ένα σωστά τοποθετημένο εξάρι σε τοίχο (με το κατάλληλο μήκος και βίδα), μπορεί να σηκώσει αρκετά κιλά χωρίς πρόβλημα.
Ενδεικτικά, όταν πρόσφατα ήρθαν τεχνικοί στο σπίτι για τοποθέτηση νέας κλιματιστικής μονάδας τύπου σπλιτ (εσωτερική - εξωτερική μονάδα), για τη μεν εξωτερική (βάρους περί τα 27 κιλά) τοποθέτησαν (αναμενόμενα) ούπατ 8 χιλ., ενώ για την εσωτερική, βάρους περί τα 7 κιλά, 6άρια (προς ευχάριστη έκπληξή μου) . Σε σχετική ερώτησή μου μάλιστα σε αυτούς, μου απάντησαν ότι προτιμούν τα 6άρια για εσωτερικές μονάδες, καθώς όπως μου είπαν χαρακτηριστικά, τα 6άρια αντέχουν άνετα ανάλογα βάρη και δεν υπάρχει κανένας λόγος για μεγαλύτερα τρυπήματα στους τοίχους.
Τα χημικά αγκύρια μου αρέσουν κι εμένα, αθάνατα και σηκώνουν τόνους.Σε παρομοια περίπτωση έβαλα χημικό αγγύριο - βύσμα, και έκλεισα τις τρύπες. Έγινε πέτρα.
Απλά μπήκα στη διαδικασία να αλλάξω το δεξιό σημείο στήριξης του νέου απορροφητήρα. Για να το πετύχω αυτό, αναγκάστηκα να τρυπήσω στην πλάτη της λαμαρίνας του νέου απορροφητήρα, σε σημείο που βρίσκεται 5-6 εκατοστά αριστερά του προβλεπόμενου σημείου στήριξής του (αυτού δηλαδή που ήταν ήδη τρυπημένο/διαμορφωμένο από το εργοστάσιο) ώστε να δημιουργηθεί νέο σημείο στήριξης που αντίστοιχα θα έδινε τη δυνατότητα τρυπήματος αριστερά των αισχών που φαίνονται στη φωτό, εκεί δηλαδή όπου υπήρχε συμπαγές τούβλο. Βέβαια και πάλι η τρύπα στον τοίχο ανοίχθηκε με πολύ (όσο μπορούσα) προσοχή, δεδομένου ότι οριακά (στο άνω τελείωμά του) αισθάνθηκα ότι τρύπησα και το σπιράλ καλωδίων ρεύματος (που η διαδρομή του είναι οριζόντια για αρκετά εκατοστά στο ύψος που έπρεπε να γίνουν οι τρύπες για τοποθέτηση του απορροφητήρα), χωρίς ωστόσο να πειραχθούν καλώδια ρεύματος στο εσωτερικό του σπιράλ (καλού κακού βέβαια είχα απομονώσει ηλεκτρικά τη συγκεκριμένη γραμμή από τον ηλεκτρολογικό πίνακα πριν ξεκινήσω το τρύπημα, δια παν ενδεχόμενο).Ευτυχώς εν τέλει, τέλος καλό όλα καλά που λένε:Και πώς το διόρθωσε το πρόβλημα ?
Με τι έκλεισες τις τρύπες ?
Σε παρομοια περίπτωση έβαλα χημικό αγγύριο - βύσμα, και έκλεισα τις τρύπες. Έγινε πέτρα.
Απλά θέλει γρήγορες κινήσεις γιατί πετρόνη αμέσως.
Σκέψου ότι μετά ξανά άνοιξα καινούργιες τρύπες με το τρυπάνι.
Το ξέρεις ότι απάντηση σε ερασιτεχνικό επίπεδο δεν υπάρχει...ακόμη και μηχανάκια 300ευρω δεν κάνουν δουλειά 100%..Μηχάνημα που δεν είναι να βασιστείς πάνω του, έστω κι αν χρησιμοποιείται μία στο τόσο, απλά δεν κάνει, κι ας είναι ερασιτεχνική η χρήση του. Οπότε το συγκεκριμένο, δεν...
Κατά συνέπεια, επανέρχομαι στο προηγούμενο ερώτημα: Υπάρχει κάποιος φίλος που να έχει δουλέψει αξιόπιστο ανιχνευτή καλωδίων ρεύματος - σιδήρου σε τοίχους, να προτείνει κάτι ανάλογο;
Αυτό ακριβώς πρόσεξα και εγώΜια χαρά βγήκε..
Τραβάει ο Απορροφητηρας;
Γιατί η συστολή που έχει μπει, αλλά και το σπιράλ που έχει μπει, θα τον πνίγει σε μεγάλο βαθμό..
Θα έβλεπες τελείως διαφορετική απόδοση με Πλαστική σωλήνα
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.