Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

να διαλεξεις καλη εταιρια...απο μαγαζι που πουλα μονο τετοια πραγματα.

εχω μια τετοια για τα ομοαξονικα ραδιοερασιτεχνικα....το θεμα ειναι οτι δεν πηρα απο την αρχη αλλες κεφαλες, και πια ειναι πολυ ακριβη υποθεση να παρω ενα κομματι εκ των υστερων

απο εδω πηρα την δικια μου

Χάθηκα... έχει άπειρα μοντέλα.
Αν καταλαβαίνω, αυτή (SN-2549)είναι παρόμοια με αυτήν από το προηγούμενο ποστ και υποτίθεται εδώ διαλέγεις επιπλέον σιαγώνες αλλά δεν είναι και πολύ κατανοητό ποια ταιριάζει σε ποια πρέσα και για τι βύσματα προορίζεται. Αν δεν σου κάνει κόπο, πες μου ποια πρέσα/σιαγώνες από αυτά αγόρασες (ή θα αγόραζες σήμερα).
Εντωμεταξύ ούτε ξέρω τι βύσματα χρειάζομαι... έλπιζα σε κάποιο σετάκι που να έχει τα περισσότερα βασικά. Μέχρι σήμερα μου έχουν χρειαστεί μόνο με dupont για δοκιμές ηλεκτρονικών σε breadboard.

Χάθηκα... έχει άπειρα μοντέλα.
Αν καταλαβαίνω, αυτή (SN-2549)είναι παρόμοια με αυτήν από το προηγούμενο ποστ και υποτίθεται εδώ διαλέγεις επιπλέον σιαγώνες αλλά δεν είναι και πολύ κατανοητό ποια ταιριάζει σε ποια πρέσα και για τι βύσματα προορίζεται. Αν δεν σου κάνει κόπο, πες μου ποια πρέσα/σιαγώνες από αυτά αγόρασες (ή θα αγόραζες σήμερα).
Εντωμεταξύ ούτε ξέρω τι βύσματα χρειάζομαι... έλπιζα σε κάποιο σετάκι που να έχει τα περισσότερα βασικά. Μέχρι σήμερα μου έχουν χρειαστεί μόνο με dupont για δοκιμές ηλεκτρονικών σε breadboard.
δεν μπορω να σε βοηθησω περισσοτερο γιατι δεν μπορω να συγκρινω τις πρεσσες εμταξυ τους.
Η δικια μου ειναι η ΑΡ, αλλα σιγουρα δεν ειναι μεγαλη....

Για σιαγονες δες εδω (ταιριαζουν σε αρκετες σειρες)
στην τελευταια φωτο δειχνει και τι πρεσσαρισμα κανουν στα κος...

τα βυσματ που δειχνεις ειναισ τηνν ιδια οικογενεια με τα JST.... καποια στιγμη θα χρειαστεις και απο αυτα,,,συν τα κοοκινο-κιτρινο-μπλε ηλεκτρολογικα....

• Like
Reactions: dk31
Μια και το 'φερε τελευταία η κουβέντα για πρέσες καλωδίων, για κάποιον που ασχολείται τελείως περιστασιακά. μια πρέσα που αλλάζεις κεφαλές σαν αυτήν δεν είναι καλή λύση; Πέρα από την ταλαιπωρία για την αλλαγή της κεφαλής έχει κάποιο άλλο θέμα;

Δημητρη θελεις να βαλεις μια φωτο με τι ακριβως ακροδεκτες/ακροφυσια σκεφτεσαι να χρησιμοποιεις?
Δεν εχω καταλαβει ακριβως γιατι προσανατολιζεσαι στο να παρεις μια πενσα που αλλαζει κεφαλες?

Αν δε χρειάζεσαι όλα τα είδη μπορείς να πάρεις μια πιο απλή. Σίγουρα για πενσα με ανταλλακτικές κεφαλές θα πρέπει να τις πάρεις όλες μαζί γιατί μπορεί να μην ξανά βρεις τον ίδιο τύπο. Σου χρειάζονται τόσο συχνά πχ βύσματα RF?

Καλημέρα. Θυμάστε που έψαχνα να διορθώσω μια βάση τριβειου από ένα παλιό Parkside;
Είχα παρατημένη την πλάκα στο αυτοκίνητο και σήμερα που πήγα leroy να πάρω κάτι προβολείς έπεσε το μάτι μου σε ανταλλακτική βάση για dexter.
Διαστάσεις ίδιες και ακομη και οι τρύπες για τις βίδες στην ίδια θέση!
5.80€ και αναβαθμιστηκαμε και με βάση velcro
9a20825a0cb478eb8a6bd587fcc364ed.jpg

Παιδιά ευχαριστώ. Ήθελα μία-για-όλες-τις-δουλειές, αν υπάρχει κάτι τέτοιο και δεδομένου ότι δεν ασχολούμαι τόσο πολύ με καλώδια. Στο παρελθόν είχα χρειαστεί για βύσματα dupont (και JST, το είχα ξεχάσει αυτό) και είχα παιδευτεί πολύ χωρίς πρέσα. Επίσης δύο φορές όλες κι όλες με RF. Ήθελα να δοκιμάσω και τα ακροχιτώνια για τα οποία γράφετε στο άλλο ποστ. Δεν ξέρω και τι άλλο μπορεί να προκύψει στο μέλλον, αλλά δεν θα ήθελα να καταλήξω με 4-5 πένσες που θα χρησιμοποιηθούν πολύ περιστασιακά. Σίγουρα δεν με ενδιαφέρει για χοντρά καλώδια (>2,5mm2).

@kospap
Ξαναχάθηκα :D
Στο https://vi.aliexpress.com/item/4000243052104.html δεν έχει πχ πουθενά dupont. Γενικά, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το μαγαζί, αλλά δεν τα εξηγεί καλά για κάποιον άσχετο σαν εμένα.

Αν έχετε μείνει ευχαριστημένοι από κάποια πρέσα που αλλάζεις κεφαλές, εκεί γύρω στα 30€, βάλτε ένα λινκ. Αλλιώς, θα πάρω αυτήν για τα ακροχιτώνια από το άλλο ποστ και βλέπουμε για τα υπόλοιπα βύσματα όταν προκύψει ανάγκη.

απο οσο καταλαβα οι σιαγωνες ταιριαζουν στις περισσοτερες σειρες πενσων...
απο οσο παρατηρησα αυτη που διαλεξες ειναι την σειρας SN που φαινεται να μην δινει ξεχωριστες σιαγωνες

απο εδω θα εντοπισεις την πενσα που σε βολευει https://www.aliexpress.com/store/33...earchText=Dupont&shop_sortType=bestmatch_sort

και απο εδω θα δεις σε ποια σειρα ανηκει. https://ae-pic-a1.aliexpress-media.com/kf/HTB1VUIlIpXXXXXZXXXXq6xXFXXXn.jpg

οποια και να παρεις να προσεξεις να ειναι ratcheting

μετα απο εδω θα διαλεξεις εξτρα σιαγωνες https://vi.aliexpress.com/item/4000243052104.html

και ρωτα τους...σε εμενα μου απαντησαν

πάντως επειδή είχα παιδευτεί πολύ με τα dupont, αποφασισα να τα καταργήσω εντελώς για ερασιτεχνική χρήση. χρησιμοποιούσα μια πένσα engineer καλής ποιότητας αλλά είναι μεγάλος μπελάς. για βύσματα dip παίρνω αυτά που μπαίνει καλωδιοταινία (σα τα παλια καλώδια σκληρών δίσκων IDE) που βγαίνουν σε διαφορετικά μεγέθη και τα πατάς στη μέγγενη για να σφίξουν:
1730565313802.png

για breadboard χρησιμοποιώ έτοιμα καλωδιάκια από σετ ή αν θέλω να φτιάξω κάποιο δικό μου μήκος χρησιμοποιώ μονόκλωνο καλώδιο δικτύου LAN (χωρίς βύσμα το βάζω κατευθείαν στο breadboard).

Για JST πάλι προτιμώ να πάρω έτοιμο το καλώδιο που θα έχει περασμένο το header. η ζωή είναι πολύ μικρή για να πρεσάρεις σωστά τα 19 dupont crimps του header και στο 20ό να το σφίξεις παραπάνω και να κοπεί ο κλώνος... και να πρέπει να τα ξαναφτιάξεις όλα.

η ζωή είναι πολύ μικρή για να πρεσάρεις σωστά τα 19 dupont crimps του header και στο 20ό να το σφίξεις παραπάνω και να κοπεί ο κλώνος... και να πρέπει να τα ξαναφτιάξεις όλα.
Τα dupond με έχουν βολέψει επειδή υπάρχουν βύσματα με 1,2,3 ή 4 πιν, παραπάνω δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ειδικά τα 3πλα, κουμπώνουν κατευθείαν σε διάφορα έτοιμα εξαρτήματα για τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα. Προφανώς τα ηλεκτρονικά που σκαλίζω είναι πολύ πιο basic από αυτά που περιγράφεις.

• Like
Reactions: lazarefa
Τα dupond με έχουν βολέψει επειδή υπάρχουν βύσματα με 1,2,3 ή 4 πιν, παραπάνω δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ειδικά τα 3πλα, κουμπώνουν κατευθείαν σε διάφορα έτοιμα εξαρτήματα για τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα. Προφανώς τα ηλεκτρονικά που σκαλίζω είναι πολύ πιο basic από αυτά που περιγράφεις.
κοιτα τι βρηκα κατα λαθος...

• Like
Reactions: dk31
Εν όψει επικείμενης επισκευής στα κάγκελα του σπιτιού (κόψιμο, τρίψιμο, συγκόλληση, λείανση), όπου πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ένας τροχός ρεύματος Makita που έχω, θα ήθελα να προτείνετε ποιοτικά και δοκιμασμένα δισκάκια 125 χιλ. κοπής μετάλλου και λείανσης.

• Like
Reactions: lazarefa and newbie
Εν όψει επικείμενης επισκευής στα κάγκελα του σπιτιού (κόψιμο, τρίψιμο, συγκόλληση, λείανση), όπου πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ένας τροχός ρεύματος Makita που έχω, θα ήθελα να προτείνετε ποιοτικά και δοκιμασμένα δισκάκια 125 χιλ. κοπής μετάλλου και λείανσης.
Λαζαρε ειτε αυτον της Dewalt
ειτε αυτον της Bosch..

Εχω δοκιμασει και τους 2...ειναι αρκετα ποιοτικοι και ανθεκτικοι(δεν κοβονται ευκολα κατα την χρηση)...

BOSCH και DEWALT θα πρότεινα και εγώ. Εδώ και αρκετό καιρό «αναγκάστηκα» να δουλεύω μόνο BOSCH, γιατί τους DEWALT δεν τους έσφιγγε το παξιμάδι ταχυσύσφιξης του τροχού της BOSCH.
Καθαρά προσωπική άποψη, αλλά θεωρώ ότι τα δισκάκια της BOSCH έχουν καλύτερη αίσθηση (πιό soft).
Αγοράζω πάντα το set των 10 τεμ. Κάποια στιγμή πήρα ένα τέτοιο set της bosch, δεν έλεγξα την ημερ/νια λήξης και ήταν ληγμένα. Αυτό που διαπίσωσα στην συνέχεια, ήταν ότι η BOSCH έχει την ημερ/νια στο πίσω μέρος της συσκευασίας, ενώ η DEWALT όχι. Μιλάω πάντα για κλειστές συσκευασίες των 10τεμ.

Στα δισκάκια λείανσης, χρησιμοποιώ πλέον μόνο της SMIRDEX, όπως και στα δισκάκια του τριβείου.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
BOSCH και DEWALT θα πρότεινα και εγώ. Εδώ και αρκετό καιρό «αναγκάστηκα» να δουλεύω μόνο BOSCH, γιατί τους DEWALT δεν τους έσφιγγε το παξιμάδι ταχυσύσφιξης του τροχού της BOSCH.
Καθαρά προσωπική άποψη, αλλά θεωρώ ότι τα δισκάκια της BOSCH έχουν καλύτερη αίσθηση (πιό soft).
Αγοράζω πάντα το set των 10 τεμ. Κάποια στιγμή πήρα ένα τέτοιο set της bosch, δεν έλεγξα την ημερ/νια λήξης και ήταν ληγμένα. Αυτό που διαπίσωσα στην συνέχεια, ήταν ότι η BOSCH έχει την ημερ/νια στο πίσω μέρος της συσκευασίας, ενώ η DEWALT όχι. Μιλάω πάντα για κλειστές συσκευασίες των 10τεμ.

Στα δισκάκια λείανσης, χρησιμοποιώ πλέον μόνο της SMIRDEX, όπως και στα δισκάκια του τριβείου.
Η DeWalt τον εχει πανω σε καθε δισκακι.
Θεωρω ετσι ειναι ορθοτερο.
IMG20241104075334.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV
Η DeWalt τον εχει πανω σε καθε δισκακι.
Θεωρω ετσι ειναι ορθοτερο.
View attachment 241301

Καλημέρα Κυριάκο,
αναφερόμουν σε κλειστές συσκευασίες των 10τεμ, που δεν έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό. Επάνω στο μεταλλικό δαχτυλίδι, νομίζω ότι το γράφουν όλες οι μεγάλες εταιρείες.

20241104_095858.jpg 20241104_095913.jpg

Και το παξιμάδι ταχυσύσφιξης της BOSCH (ίδιο με της PARKSIDE είναι), που δεν σφίγγει τους DEWALT στον τροχό της BOSCH.
20241104_095653.jpg

Αυτούς τους PARKSIDE δεν τους έχω δοκιμάσει ακόμα. Αναφέρουν εξωτερικά ημερ/νια παραγωγής και λήξης. Είναι καλυμμένες από την ετικέτα, αλλά λόγω διάφανου καπακιού, είναι εμφανείς.
20241104_100204.jpg

Σε αρκετες δοκιμες που ειχα κανει παλαιοτερα σε δισκακια κοπης και λειανσης 75μμ, τα δισκακια της Parkside ειχαν τα ιδια χαρακτηριστικά κοπης και αντοχης με τα αντιστοιχα δισκακια της Bosch. Απο τοτε αγοραζω μονο δισκακια 75mm parkside.

Aπο δισκους για τους μεγαλυτερους τροχους, προτιμω Bosch γιατι ποτε δεν ειχα καμμια αστοχια/ατυχια ακομα και με τα λεπτα δισκακια του 1μμ.
Θα ηθελα ομως να δοκιμαζα τα δισκακια Parkside των 115μμ.

• Like
Reactions: newbie