Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Συνάδελφοι, εσείς που το έχετε ψάξει, είναι καλό αυτό το σετάκι με μύτες της Wera;

71d+hwvEt7L._AC_SL1500_.jpg

Δηλαδή, καλό θα είναι, αλλά αξίζει; Μήπως θα προτείνατε κάτι άλλο;

Με έχει κουράσει η ιστορία με τις μύτες και η κασετίνα με τα μαύρα impact της Bosch δεν με ικανοποιεί και ειδικά στα PH2 που χρειάζομαι γιατί από βίδες το έχω γυρίσει στα "ψωμάκια" που θέλουν PH2

Παρ'ολο που το σετακι ειναι σουπερ, θα σου ελεγα να σκεφτεις ξεχωριστες μυτες. Εκτος και εαν τις χρησιμοποιεις ολες στο σετακι και συχνα.

Εγω πχ. εχω αυτη τη μυτη -απο 15 Μαιου του 2015 απ'οτι βλεπω στο Amazon- και μεχρι σημερα κραταει γερα στο 4βολτο Bosch GSR οπου ειναι μονιμα.
05057616001.product01__92157.1610926803.jpg

Γενικα μιλωντας οι μυτες/κατσαβιδια τις Wera εχουν το καλυτερο πιασιμο πανω στη βιδα.

Αν δουλευεις κατσαβιδια χειρος, να σκεφτεις να παρεις καποιο απο τα σετακια της Wera, αξιζουν πραγματικα καθε ευρω!!

• Like
Reactions: newbie and nikfor
Πολλά τα χρήματα για το σετ..

Όταν λες ότι δεν σε ικανοποιούν οι μυτες της Bosch εννοείς ότι δεν κάθονται καλά.. ;

Πολλά τα χρήματα για το σετ..

Όταν λες ότι δεν σε ικανοποιούν οι μυτες της Bosch εννοείς ότι δεν κάθονται καλά.. ;

Κοίταξε Κωστή, αν - όπως λέει ο Μιχάλης - πάρεις ένα τόσο πλήρες σετ και κρατήσει "μια ζωή", δεν είναι και τόσο ακριβό τελικά. Έχω βαρεθεί να πετάω και να αγοράζω φτηνές μύτες.

Το σετάκι της Bosch έχει μέσα καλά κομμάτια, αλλά και κάποια άλλα (όπως τις PH) που δεν μου "κουμπώνουν" σωστά στις βίδες με αποτέλεσμα στα μεγάλα ζόρια να φθείρονται οι βίδες και οι μύτες.

Μπορεί να φταίω και εγώ γιατί η αλήθεια είναι πως δεν έχω βρει μέχρι σήμερα κάποιο σετάκι που να με ικανοποίησε απόλυτα. Για αυτό λέω μπας και η Wera μου κάτσει καλύτερα.

Συνάδελφοι, εσείς που το έχετε ψάξει, είναι καλό αυτό το σετάκι με μύτες της Wera;

View attachment 241422

Δηλαδή, καλό θα είναι, αλλά αξίζει; Μήπως θα προτείνατε κάτι άλλο;

Με έχει κουράσει η ιστορία με τις μύτες και η κασετίνα με τα μαύρα impact της Bosch δεν με ικανοποιεί και ειδικά στα PH2 που χρειάζομαι γιατί από βίδες το έχω γυρίσει στα "ψωμάκια" που θέλουν PH2

Νίκο, δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σαφώς και η WERA είναι κορυφαία εταιρεία, αλλά κάθε βίδα θέλει μεν την δική της μύτη, όχι όμως με την έννοια PH, PZ, FREARSON κτλ. Παίζει σημαντικό ρόλο τυχόν επίστρωση στην μύτη, το υλικό που βιδώνουμε (ξύλο, μέταλλο, πλαστικό.....), το εργαλείο, η καθετότητα κτλ.
Αν θέλεις, ρίξε πρώτα μια ματιά εδώ και μετά αποφασίζεις.....
Aπό το παραπάνω site
1730832423980.png

Προσωπικά, έχω καταλήξει σε WIHA στα ξύλα και FELO στα σίδερα, αλλά προσπαθώ να χρησιμοποιώ βίδες που ξέρω ότι εφαρμόζουν σωστά στις συγκεκριμένες μύτες.

Η δική μου εμπειρία με τις WIHA δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

View attachment 241428

Μπάμπη νομίζω ότι το έχεις ξαναπεί, αλλά δεν θυμάμαι την περίπτωση. Αν βλέπω καλά, οι μύτες είναι PZ, άρα βίδωνες σε ξύλο;
Σε σίδερο έχω καταστρέψει και εγώ πολλές και WIHA και BOSCH και DEWALT αλλά σε ξύλο δεν μου έχει τύχει ποτέ.

IMG_6150.jpegIMG_6145.jpegIMG_6144.jpegΣε ξύλο.
Μια πέργκολα έφτιαχνα στη Σίφνο και στα ζόρια, με τις ανοξείδωτες βίδες, χτύπησε μπιέλα…

• Like
Reactions: lazarefa
View attachment 241429View attachment 241430View attachment 241431Σε ξύλο.
Μια πέργκολα έφτιαχνα στη Σίφνο και στα ζόρια, με τις ανοξείδωτες βίδες, χτύπησε μπιέλα…

Και έβαλες και τις κόκκινες, που η WIHA τις δίνει για όλους τους τύπους βιδών.
1730844754407.png

Θέλει ψάξιμο γιατί όντως είναι πολύ παράξενο. Νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) ότι κάπου είχα διαβάσει ότι οι impact έχουν θέματα σε ακραίες περιπτώσεις όταν δεν είναι σε παλμικό.

Θέλει ψάξιμο γιατί όντως είναι πολύ παράξενο. Νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) ότι κάπου είχα διαβάσει ότι οι impact έχουν θέματα σε ακραίες περιπτώσεις όταν δεν είναι σε παλμικό.

Μπορεί… Αυτό που λες μου ακούγεται λογικό.
Εσύ που ασχολείσαι με τα μέταλλα ξέρεις οτι όσο πιο σκληρό είναι το υλικό τόσο πιο εύκολα σπάει.

• Like
Reactions: newbie
Θελω να αγορασω μια σκαλα για το εξοχικο η οποια να ειναι μικρου ογκου για να αποθηκευεται εντος του σπιτιου αλλα να εχει ικανο υψος ωστε να επισκεπτομαι την ταρατσα οποτε χρειαζεται.

Εχω καταληξει σε αυτους τους δυο τυπους.

Εχετε αποψη ποια να επιλεξω?
1730882104655.jpeg

1730882121350.jpeg

Παρέλαβα χθες μία με τρία κομμάτια γιατί θέλω να μπορώ να τη χρησιμοποιώ και σε σκάλα.
Τη δοκίμασα χθες γιατί ήθελα να αλλάξω μια λάμπα στη σκάλα της αποθήκης. Είναι αρκετά σταθερή και δεν είμαι και κατηγορία φτερού.
Απλά μαζεμένη έχει ύψος 1.70 περίπου.

• Like
Reactions: enduras1
Παρέλαβα χθες μία με τρία κομμάτια γιατί θέλω να μπορώ να τη χρησιμοποιώ και σε σκάλα.
Τη δοκίμασα χθες γιατί ήθελα να αλλάξω μια λάμπα στη σκάλα της αποθήκης. Είναι αρκετά σταθερή και δεν είμαι και κατηγορία φτερού.
Απλά μαζεμένη έχει ύψος 1.70 περίπου.
Ναι και εγω σε σκαλα θα την χρειαστω σε μια περιπτωση.
Απλα αυτες και ειδικα η δευτερη κλεινει στα 88 εκατοστα υψος.

• Like
Reactions: tonal
Θελω να αγορασω μια σκαλα για το εξοχικο η οποια να ειναι μικρου ογκου για να αποθηκευεται εντος του σπιτιου αλλα να εχει ικανο υψος ωστε να επισκεπτομαι την ταρατσα οποτε χρειαζεται.

Εχω καταληξει σε αυτους τους δυο τυπους.

Εχετε αποψη ποια να επιλεξω?
View attachment 241448

View attachment 241449

Κυριάκο οι τηλεσκοπικες σκαλες είναι κύριος να γίνεται επιλογή καθε ύψος...
Είναι αρκετά βολική γιατί μπορείς να την σηκώσεις όσο θες σε σκαλοπάτια.
Όταν γίνεται αναδυπλουμενη ναι μεν μπορείς να την χρησιμοποιησεις αλλά δεν ειναι για πολλά...όπως η άλλη..
Δεν έχει την αντοχή για αντέξει βαρη για πολυ ώρα..
Εάν θες την γνωμη μου πάρε την δεύτερη..

Κυριάκο οι τηλεσκοπικες σκαλες είναι κύριος να γίνεται επιλογή καθε ύψος...
Είναι αρκετά βολική γιατί μπορείς να την σηκώσεις όσο θες σε σκαλοπάτια.
Όταν γίνεται αναδυπλουμενη ναι μεν μπορείς να την χρησιμοποιησεις αλλά δεν ειναι για πολλά...όπως η άλλη..
Δεν έχει την αντοχή για αντέξει βαρη για πολυ ώρα..
Εάν θες την γνωμη μου πάρε την δεύτερη..
Και η δεύτερη τηλεσκοπικη ειναι Κωστα.

Και η δεύτερη τηλεσκοπικη ειναι Κωστα.
Κυριάκο τηλεσκοπική λέγεται επειδή μπορούν να αρθουν ένα-ενα τα σκαλοπάτια και να "κλειδωσει" σε οποιαδήποτε σημειο..κοινός πτυσσόμενη...
Η δεύτερη δεν έχει αυτόν το μηχάνησμο για αυτο και αναφέρεται ως πολλαπλων χρήσεων..
Τώρα εσύ πως την "βαφτίζεις" τηλεσκοπική δεν μπορώ να το καταλάβω..

Εχω αυτη. Διπλωνει στα τεσερα για αποθηκευση.
Με 4,70 υψος ανεβαινω ανετα στη σκεπη.
Πολυ στιβαρη και παιρνει διαφορα σχηματα.

Ψάχνω για φρεζοκαβιλιέρα. Θα χρησιμοποιηθεί για ένωση πλανισμένων ξύλων 30mm.
Το budget είναι μικρό και προσανατολίζομαι για κάποιο από τα παρακάτω. Αν υπάρχει κάποια άποψη/εμπειρία θα βοηθούσε σημαντικά γιατι δεν έχω ξαναδουλέψει τέτοιο εργαλείο

1730978476437.png