Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

dk31

Supreme Member
29 November 2016
3,183
Ευχαριστώ Μιχάλη. Σωστό αυτό για την titebond αλλά εξαρτάται και από το πόσο την πουλάνε :).

enduras1

Moderator
Staff member
ευχαριστώ παίδες αλλά τα εργαλεία λέτε να σκουριάσουν ?
άσχετο κοιταζα και την Tayg λένε οτι ειναι τοπ σε αυτά τα λεφτά
Να βρεις εργαλειοθηκη να κλεινει αεροστεγως με λαστιχο στο καπακι.

• Like
Reactions: rhtoras

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,488
Ερώτηση... θα πάρω μια πλαστική εργαλειοθήκη ακόμα γιατί τα εργαλεία ειναι πολλά αλλά θα ήθελα τα φώτα σας και για περίπτωση μεταλλικής κασετίνας... Μπορώ να αποθηκεύσω εργαλεία στο μπαλκόνι ή ενδέχεται να με φάει η σκουριά και άλλα καιρικά φαινόμενα ?
τι να σου πω...30+ χροναι διαφπρα υλικα σε μεταλλικη ντουλαπα με την μια πελυρα εκτεθειμενη, και δεν επαθαν τιποτα...

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,518
τι να σου πω...30+ χροναι διαφπρα υλικα σε μεταλλικη ντουλαπα με την μια πελυρα εκτεθειμενη, και δεν επαθαν τιποτα...
Περίπου 20 χρόνια έχω αποθηκευμένα τα περισσότερα εργαλεία χειρός μου σε πλαστικές εργαλειοθήκες (Stanley κατά βάση του 20κου) οι οιποίες με τη σειρά τους βρίσκονται το μεγαλύτερο μέρος του έτους αποθηκευμένες μέσα σε πλαστική ντουλάπα η οποία είναι τοποθετημένη σε μπαλκόνι του σπιτιού. Μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα αντιληπτό θέμα σκουριάς/οξείδωσης στα εργαλεία. Βέβαια μιλάμε για περιβάλλον δήμου της Αθήνας μακριά από θάλασσα. Αν το διαμέρισμα ήταν κοντά σε θάλασσα, δε ξέρω αν θα ήταν ακριβώς ίδια η κατάσταση (λογικά πάντως δε νομίζω και τότε να υπήρχε διαφορά, με το συγκεκριμένο τρόπο αποθήκευσης των εργαλείων).

teodor_ch

AVClub Addicted Member
Είναι πολλοί οι παράγοντες.

Εμένα γέμισε νερό φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου optimate γιατί τον είχα έξω σε μέρος υπο σκιά (δεν έτρωγε βροχή).
Κάθε βράδυ που πάγωνε ο μετασχηματιστής (μεγάλη μάζα και θερμοχωρητικότητα) αργούσε να ζεσταθεί την ημέρα και το νερό του αέρα που έμπαινε μέσα απο μία μικρή τρύπα έκανε υγροποίηση επάνω του. Κάθε μέρα το ίδιο και έφτασε να έχει σχεδόν ένα κρασοπότηρο νερό!

Μου τον άλλαξαν με άλλον παρόλο που ήταν εκτός εγγύησης...

Αν τον είχα σε μέρος που τον χτυπούσε ο ήλιος για να ζεσταθεί θα εξατμιζόταν το νερό και θα έμενε παγωμένος (μετά τα βράδια) λιγότερο χρόνο ώστε να κάνει λιγότερη υγροποίηση τις πρώτες ώρες της ημέρας.

• Wow
  • Like
Reactions: rhtoras and nikfor

rhtoras

Established Member
15 August 2018
291
1000006903.jpgείχα αυτή για χρόνια πάνω από μια πλαστική ντουλάπα σχετικά ανοιχτή και ιδού τα αποτελέσματα για αυτό και ρώτησα. Έχει μέσα φτηνά εργαλεία που δε με ένοιαζε και πολύ να είναι τοπ. Τα έχω για να τα δανείζω ή για κάτι έκτακτο. Αλλά αν βάλω πιο καλά ήθελα να ξέρω τι και πώς. Για αυτό και ρώτησα.
ειμαι σχετικά κοντα σε Θάλασσα βεβαια εδώ άλλαξε χρωμα και το πλαστικό οπως φαίνεται (εργαλειοθήκη καπου στο 2004) από τα παζάρια

Last edited:
  • Like
Reactions: enduras1

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,812
Αθηνα
Όλες οι πλαστικες εργαλειοθηκες είναι καπακοτες και ο αέρας η το νερό είναι δύσκολο να μπουν εντός...

Έχω μια στο μπαλκόνι 4-5 χρονια με εργαλεία χειρος της Stanley και δεν έχουν πάθει τίποτα...

Θεωρώ ότι κοντά σε θάλασσα ίσως να αλλάζουν τα πράγματα...αλλά και πάλι εάν μπει ενα σακουλάκι υγρασίας δεν νομίζω να γίνει κάτι...
Εάν μιλάμε για δευτερα εργαλεία δεν νομιζω ότι έχει αξία να πληρώσεις και ένα σκασμό.χρηματα για εργαλειο θήκη..

Νομίζω μεταξύ 25-35 ευρώ αναλόγως το μέγεθος που θες θα σου κάνει δουλειά...

• Like
Reactions: rhtoras

rhtoras

Established Member
15 August 2018
291
Όλες οι πλαστικες εργαλειοθηκες είναι καπακοτες και ο αέρας η το νερό είναι δύσκολο να μπουν εντός...

Έχω μια στο μπαλκόνι 4-5 χρονια με εργαλεία χειρος της Stanley και δεν έχουν πάθει τίποτα...

Θεωρώ ότι κοντά σε θάλασσα ίσως να αλλάζουν τα πράγματα...αλλά και πάλι εάν μπει ενα σακουλάκι υγρασίας δεν νομίζω να γίνει κάτι...
Εάν μιλάμε για δευτερα εργαλεία δεν νομιζω ότι έχει αξία να πληρώσεις και ένα σκασμό.χρηματα για εργαλειο θήκη..

Νομίζω μεταξύ 25-35 ευρώ αναλόγως το μέγεθος που θες θα σου κάνει δουλειά...
Πήρα αυτήν λίγο κάτω από τα 23€.
Πολύ καλή φαίνεται.
Και μάλλον δείχνει να μπορεί να σταθεί στο μπαλκόνι. Μόνο - τα πλαστικά κουμπώματα αλλά εντάξει μην τα θέλουμε όλα.

Attachments

• IMG_20250506_134441.jpg
    IMG_20250506_134441.jpg
    2.9 MB · Views: 12