Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημέρα
Έχει δοκιμάσει κανείς τις μπαταρίες 18650 από temu;
Θέλω να ανακατασκευάσω κάτι μαϊμού 12βολτες τύπου μακίτα και νομίζω οτι είναι η πιο οικονομική λύση
δεδομένου οτι θα χρειαστώ καμιά 10αριά και συγκεκριμένα χημείας INR.
Ορισμένες μάλιστα έχουν πολύ καλές κριτικές όσο αφορά την χωρητικότητα αλλά δεν ξέρω τι αμπέρ μπορούν να δώσουν.
Ενδεικτικά βάζω ένα λινκ https://www.temu.com/gr-en/high-cap...e_id=10009_1751871016565_5p3kpmvpio&is_back=1

Οι μπαταριες συνηθως εχουν τυπωμενες επανω τους τις προδιαγραφες (και τα Αμπερ) και ισως φαινονται στις φωτο.
Αν δεν γραφουν κατι, αποφυγε τις.

προσωπικα δε θα τις εμπιστευομουν...
προτιμω να αγοραζω απο τον NKON

Aν και εγω αγοραζω μονο απο τον Nkon Ολλανδιας, ο οποιος ειναι εγγυηση στις μπαταριες, βλεπω οτι εχουν γινει επιτυχημενες δοκιμες μετρησης σε αυτες απο το Τεμου.

Εγω παντως θα εριχνα μια ματια και στον Nkon καθως περα απο τις καλες μπαταριες, εχει και παρα πολυ ανταγωνιστικες τιμες γενικοτερα.

Κστα τα αλλα, η Κινα πλεον πουλαει πολυ καλα και ποιοτικα προιοντα, εξαρταται βεβαια και απο τον πωλητη. Στα περισσοτερα προιοντα που εχω δοκιμασει, ειμαι ικανοποιημενος.
Μην ξεχναμε επισης οτι και οι περισσοτερες μπαταριες του Νkon, ιδιως οι πιο φτηνες, κατασκευαζονται στην Κινα...

Δεν ξερω πως εισχωρησαν αυτα τα πραματα στο καλαθι μου στο Τεμου, αλλα τα καταφεραν και ηρθαν.. :)

Eιναι ακροφυσια για κολλες στιγμης (τις ρευστες οχι τις Gel) αλλα ποτε δεν τα συμπαθησα, οποτε δεν τα εχω δοκιμασει ποτε.
hbOGJVuh.jpg

Τα εχει δουλεψει κανεις? Μετα την χρηση τι κανεις?
Φανταζομαι δεν το βγαζεις μετα απο μια χρηση γιατι θα εχει μεινει πολυ ποσοτητα μεσα στο μακρυ σωληνακι.

Αυτή μάναμ θα θέλει να αδειάσεις 3-4 σωληνάρια μέχρι να σου δώσει την πρώτη σταγόνα.

Ετσι φαινεται, για αυτο ποτε δεν τις ειχα αγορασει.

Αλλα νομιζω οτι ισως χανω κατι, αλλιως πρεπει να προκειται για το πιο βλακωδες αναλωσιμο...

Πιθανόν μπουκώνει μπροστά όταν ξεραθεί και κόβεις την μύτη για την επόμενη φορά.
Αλλά δεν νομίζω ότι είναι για συσκευασίες του 1 γραμμαρίου. :)

• Like
Reactions: Χιωτης
θα ητανε βολικο αν προαρμοζονταν στα μπουκαλακια των πολλων γραμμαριων...ιατι συνηθς το ρουξουνι τους βγαζει πολυ κ αποτομα

• Like
Το μπουκαλακι του ενος γραμμαριου το εβαλα ετσι, μονο για την φωτογραφια, επειδη ειναι καινουριο, ομορφο και bison :)

Οπως βλεπω ομως, δυστυχως δεν το εχει χρησιμοποιησει κανεις, οποτε αναγκαστικά θα να το δοκιμασω εγω και θα ενημερωσω...
Ευτυχως οι κολλες στιγμης απο το Jumbo ειναι και καλες και τσαμπα... 40 λεπτα το σωληναριο!!

Θα περιμενω λιγο και σημερα μηπως υπαρχει κανεις που εχει χρησιμοποιησει αυτα τα ρουξουνακια.

Aν και εγω αγοραζω μονο απο τον Nkon Ολλανδιας, ο οποιος ειναι εγγυηση στις μπαταριες, βλεπω οτι εχουν γινει επιτυχημενες δοκιμες μετρησης σε αυτες απο το Τεμου.

Εγω παντως θα εριχνα μια ματια και στον Nkon καθως περα απο τις καλες μπαταριες, εχει και παρα πολυ ανταγωνιστικες τιμες γενικοτερα.

Κστα τα αλλα, η Κινα πλεον πουλαει πολυ καλα και ποιοτικα προιοντα, εξαρταται βεβαια και απο τον πωλητη. Στα περισσοτερα προιοντα που εχω δοκιμασει, ειμαι ικανοποιημενος.
Μην ξεχναμε επισης οτι και οι περισσοτερες μπαταριες του Νkon, ιδιως οι πιο φτηνες, κατασκευαζονται στην Κινα...
Αρκετά μεταφορικά πάντως.. Θέλω να πάρω μερικές και με σταμάτησε το 10αρικο + που ζητάει

• Like
Reactions: xristossl2000
Τα εχει δουλεψει κανεις? Μετα την χρηση τι κανεις?
Φανταζομαι δεν το βγαζεις μετα απο μια χρηση γιατι θα εχει μεινει πολυ ποσοτητα μεσα στο μακρυ σωληνακι.
Μιχάλη, είχα πάρει στο παρελθόν.
Πιστεύω είναι χρήσιμα για μοντελιστές ή όποιον θέλει απειροελάχιστη ποσότητα κόλλας - εμένα δεν με βόλεψαν.
Το είχα δουλέψει με μεγάλο μπουκάλι (28gr) οπότε δεν με ένοιαζε η ποσότητα που έμενε μέσα, απλά το πετούσα (φαντάζομαι γιαυτό τα πουλάνε και σε δεκάδα). Μπορείς να κόψεις πιο ψηλά για να φύγει το κομμάτι με την ξεραμένη κόλλα, αλλά μετά η διατομή θα είναι ίδια με την αρχική.

• Like
Το μπουκαλακι του ενος γραμμαριου το εβαλα ετσι, μονο για την φωτογραφια, επειδη ειναι καινουριο, ομορφο και bison :)

Οπως βλεπω ομως, δυστυχως δεν το εχει χρησιμοποιησει κανεις, οποτε αναγκαστικά θα να το δοκιμασω εγω και θα ενημερωσω...
Ευτυχως οι κολλες στιγμης απο το Jumbo ειναι και καλες και τσαμπα... 40 λεπτα το σωληναριο!!

Θα περιμενω λιγο και σημερα μηπως υπαρχει κανεις που εχει χρησιμοποιησει αυτα τα ρουξουνακια.
Τα μεγαλυτερα μπουκαλι 10 και 20 γραμμαριων εχουν απο ενα μεσα.

• Like
Αρκετά μεταφορικά πάντως.. Θέλω να πάρω μερικές και με σταμάτησε το 10αρικο + που ζητάει

Κριμα, την τελευταια φορα που ειχα αγορασει τα μεταφορικα ηταν ~5 ευρω.

Δεν ξερω τι συμβαινει αλλα και ο ξυλεμπορος wodewa απο την Γερμανια αυξησε πριν λιγους μηνες τα μεταφορικα απο 5-6 ευρω στα 17 ευρω!

Τέτοιες μύτες είχα πάρει πριν μερικά χρόνια από amazon
Στη δουλειά είχαν γίνει ανάρπαστες.
Τις χρησιμοποιούσαμε με sicomet, υγρές σε μπουκαλάκι, όχι σωληνάριο.
Μία που είχα στο γραφείο μου για πάνω από εξάμηνο δε μου είχε στεγνώσει.
Είναι πολύ βολικές αν θέλεις να βάλεις μικρή ποσότητα ή και σε δυσπρόσιτο σημείο.

Δηλαδη πως ακριβως δουλευεται? Την αφηνεις επανω στο μπουκαλακι αντι καπακιου? Και οταν τελειωνεις την χρηση το αφηνεις ως εχει?
Στην επομενη χρηση κοβεις λιγο απο την μυτη? Για πες κατι παραπανω για την χρηση.

Την αφήνω πάνω στο μπουκαλάκι.
Όταν την ξαναχρησιμοποιώ δεν κόβω την άκρη γιατί μετά μεγαλώνει η τρύπα και θα ξεραθεί η κόλλα εκτός κι αν θέλεις μεγαλύτερη ποσότητα αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έβαζα μετά τη χρήση το καπάκι.
Αν βουλώσει απλά αλλάζω μύτη.
Δεν κολλάει πάνω στο πλαστικό η κόλλα γιατί φαίνεται να είναι από τον ίδιο τύπο πλαστικού που είναι φτιαγμένο και το μπουκάλι (πολυαιθυλένιο;;; ) οπότε δεν βουλώνει εύκολα.
Μετά τη χρήση αν έχεις πιέσει λίγο το μπουκαλάκι όρθιο, όταν επανέλθει θα ρουφήξει ότι έχει μείνει μέσα.

γεια σε ολους...δανειστηκα μια σεγα ΤΟΤΑΛ για να κοψω μελαμινη. θελω καθαρη κοπη για ν αμπει σοκοροταινια

Εχει την αμνισια λαμα ξυλου με 8 δοντια στην ιντσα.

θα χρεαστω πιο ψιλο δοντι?
και θα εχω καθεη κοπη, ή θα λυγιζει η λαμα?

γεια σε ολους...δανειστηκα μια σεγα ΤΟΤΑΛ για να κοψω μελαμινη. θελω καθαρη κοπη για ν αμπει σοκοροταινια

Εχει την αμνισια λαμα ξυλου με 8 δοντια στην ιντσα.

θα χρεαστω πιο ψιλο δοντι?
και θα εχω καθεη κοπη, ή θα λυγιζει η λαμα?
Δεν θα χρειαστείς πιο πυκνό δόντι αλλά θα πρέπει να κόψεις με οδηγό για να σου βγει ίσια και πάρα πολύ αργά.