Ερωτήσεις για Nova και δορυφορική λήψη.

αυτο που λετε για τελος διακοπης νωριτερα ισχυει
ομως να εχετε υπ οψιν οτι η καταβολη του η οχι εχει να κανει με τον λογο για τον οποιο αποσυνδεσαι..
αν λ.χ αποσυνδεεσαι διοτι εχει πολυ συχνες διακοπες η παροχη σου τοτε ηα ευθυνη βαρυνει την εταιρεια και δεν πρεπει να δωσεις φραγκο
δεν ειναι τρελλο να θελεις να αλλαξεις παροχο λογω κακων υπηρεσιων και να πληρωνεις και προστιμο απο πανω?

να μην πιστευεται οτι λενε τα συμβολαια για τετοια θεματα και να συμβουλευεστε παντα ειδικους!

Εννοείται φίλε μου. Μιλάμε μόνο στην περίπτωση που είναι επιλογή κάποιου να διακόψει για δικούς του λόγους.

Οπότε στη δική μου περίπτωση (που δεν έχω καλή γραμμή τηλεφώνου με αποτέλεσμα να έχω φτάσει στα 2Mbps), έτσι κ έχω πρόβλημα μετά με την forthnet θα μπορώ να την διακόψω (χωρίς να πληρώσω αποδέσμευση, λόγω του οτι θα φταίνε αυτοί) αλλά, όπως λογικά σκέφτομαι, θα πρέπει μετά να πληρώσω και την ΕΚΠΤΩΣΗ που είχα πάρει μέσω Forthnet για τη NOVA...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Nova και δορυφορική λήψη.

Με απλά και λιτά λόγια, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Η Forthnet είναι από τις χειρότερες. Και εάν κρίνω από την αθλειότητα του Connx (πιάνω 13mbps και πάνω από 30 δευτερόλεπτα συνεχόμενα δεν έχω δει.) τότε άστα Χαράλαμπε.

+1 Μη το προσπαθήσεις καν...-bye-

Με απλά και λιτά λόγια, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Η Forthnet είναι από τις χειρότερες. Και εάν κρίνω από την αθλειότητα του Connx (πιάνω 13mbps και πάνω από 30 δευτερόλεπτα συνεχόμενα δεν έχω δει.) τότε άστα Χαράλαμπε.

Μα το πακέτο Forthnet-Nova αφορά μόνο ιντερνετ-τηλέφωνο απο Forthnet και δορυφορική λήψη Nova και όχι iptv! (μέχρι στιγμής, φαντάζομαι αργότερα θα βάλουν και iptv)
Σοβαρά με 13mbps έχεις παγώματα στο connx tv? Μήπως δεν σου έχουν κάνει σωστά τις λοιπές ρυθμίσεις; (προτεραιότητα στην iptv klp...)

Γίνεται να έχεις Forthnet ΚΑΙ iPtv ? Αυτό δεν το ήξερα...

Μα αυτό ακριβώς ειπα...ότι προς το παρόν δεν γίνεται και όταν λένε πακέτο Forthnet-Nova εννοούν ότι θα έχεις απο Forthnet ιντερνετ-τηλέφωνο και απο Nova τηλεόραση, δορυφορικά.
Συνεπώς δεν έχει σχεση με τα όποια προβλήματα παγωμάτων ανέφερε ο φίλος στο connx tv, αφού εκείνο είναι iptv ενω εδω την nova την παρεχουν δορυφορικά, οπότε αν γίνει σωστη εγκατάσταση δεν υπάρχει κανένα θέμα παγωμάτων

Παιδιά, μιάς κ θα βάλω nova αυτές τις μέρες, μέσω Forthnet, τί χρειάζεται για να μπορώ να πιάνω και δορυφορικά κανάλια που είναι πάνω στον ASTRA και τί δίνει η forthnet ?

Κόστος ?

γενικά μία λύση απο την εμπειρία σας ?

YΓ : Μένω Αγ. Δημήτριο (Αθήνα) και όπως βλέπω στραμμένα όλα τα πιάτα στις ταράτσες των άλλων, έχω ΑΠΛΕΤΟ ΕΥΡΟΣ και ΧΩΡΟ..και είμαι και ψηλά!

Last edited:
Η Forthnet δίνει αυτό http://www.nova.gr/gr/part21.asp

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δέκτη δες εδώ

Ο δέκτης έχει θέσεις για 800 κανάλια περίπου.

Δεν ξέρω αν για να δεις Astra με τον Panasat χρειάζεται να έρθει τεχνικός για να σου κάνει ρυθμίσεις μιας και ο Δέκτης είναι ιδιοκτησιακός και έχει περιορισμούς.

Χρειάζεσαι τουλάχιστον 1 μ. κάτοπτρο που θα κεντραριστεί στους astra 1 και θα λαμβάνει παράκεντρα τους hotbird. Επίσης ένα διακόπτη DiSEqC που θα διαχειρίζεται τις δύο τροχιακές θέσεις. Στον panasat απαραίτητα θα δηλωθούν οι hotbird στη θέση 1 και οι astra 1 στη θέση 2 του DiSEqC. Σε panasat 990 που έχω δοκιμάσει όλα λειτούργησαν άψογα με DiSEqC της spaun.

Χρειάζεσαι τουλάχιστον 1 μ. κάτοπτρο που θα κεντραριστεί στους astra 1 και θα λαμβάνει παράκεντρα τους hotbird. Επίσης ένα διακόπτη DiSEqC που θα διαχειρίζεται τις δύο τροχιακές θέσεις. Στον panasat απαραίτητα θα δηλωθούν οι hotbird στη θέση 1 και οι astra 1 στη θέση 2 του DiSEqC. Σε panasat 990 που έχω δοκιμάσει όλα λειτούργησαν άψογα με DiSEqC της spaun.

Σεραφείμ κ πόσο κοστίζει όλο αυτό το πακέτο? (μάλλον να πώ απο πόσο μέχρι πόσο..πιό σωστά..)

ευχαριστω να σαι καλά! -bye-

ΕDIT :

Α ! και κάτι άλλο ! Περιλαμβάνει μέσα καλώδιο Scart , αντάπτορες κτλ ???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Nova και δορυφορική λήψη.

Σεραφείμ κ πόσο κοστίζει όλο αυτό το πακέτο? (μάλλον να πώ απο πόσο μέχρι πόσο..πιό σωστά..)

ευχαριστω να σαι καλά! -bye-
[Με ποιοτικά υλικά] Ένα αλουμινένιο κάτοπτρο 1 μ. γύρω στα 70 ευρώ, βάση 10 ευρώ, lnb 15-20 ευρώ τα δύο, βάση στήριξης lnb 6-10 ευρώ, DiSEqC spaun 25-30 ευρώ, καλό καλώδιο 0,8 ευρώ το μέτρο + τα εργατικά και ο εξοπλισμός της nova (49 ευρώ).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Nova και δορυφορική λήψη.

[Με ποιοτικά υλικά] Ένα αλουμινένιο κάτοπτρο 1 μ. γύρω στα 70 ευρώ, βάση 10 ευρώ, lnb 15-20 ευρώ τα δύο, βάση στήριξης lnb 6-10 ευρώ, DiSEqC spaun 25-30 ευρώ, καλό καλώδιο 0,8 ευρώ το μέτρο + τα εργατικά και ο εξοπλισμός της nova (49 ευρώ).

Ωραία, τότε λέω να βάλω για τώρα αυτά που μου δίνει η Nova, και μόλις μπορέσω, βάζω κ τα υπόλοιπα.. (έτσι κ αλλιώς το πιάτο είναι δώρο απο nova..)

Το καλώδιο όμως, θα μπορούσα να το βάλω απο τώρα.. έχεις κάτι στο νού? Κάποια μάρκα?..

Το κάτοπτρο που παρέχει η nova είναι 60 εκ. και δεν μπορεί φυσικά να κάνει και λήψη astra. Το καλώδιο φρόντισε να είναι δορυφορικό και καλής ποιότητας. Στην εγκατάστασή μου χρησιμοποιώ hirschmann και cavel.