ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Status
Not open for further replies.
Και για να μην διορθώσω το απο πάνω, η διαχείριση του forum ΗΔΗ έχει επιτρέψει την έμμεση διαφήμιση, βάζοντας όλους τους επαγγελματικώς ενασχολούμενους να το δηλώνουν στο username τους ή/και στην υπογραφή τους !

Αυτο σημαίνει οτι δεν μπορούν να γίνουν μέλη στο Σωματείο ?

επιτρέπεται να αναγράφεται η επαγγελματική ιδιότητα στο avatar χωρίς διευθύνσεις ή λινκς.
Και ο λόγος είναι γιά να ξέρει ο αναγνώστης οταν κάποιος μιλάει ότι μιλάει από την θέση του αντιπροσώπου.
Στο φόρουμ έχουν θέση και ελέγχονται.
Στο σωματειο που ελέγχει το φόρουμ οχι.

Re: Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ακριβώς Δεν μπορεί να είναι μέλος:
"Αρθρο 10 παρ. ζ) όσοι είναι έμποροι οπτικοακουστικών μέσων ή εργάζονται σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με εμπορία ή παροχή υπηρεσιών και εγκαταστάσεων αυτών."

Γιατί λοιπόν μιλάς τόση ώρα για πράγματα που δεν ξέρεις ;

Φταίω εγώ επειδή το διατύπωσα λάθος, άλλο εννοούσα αλλά δεν πειράζει πλέον...

Επειδή όμως διακρίνω ένα επιθετικό τόνο στην απάντηση, θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω στον ίδιο τόνο .....

Ένα forum δεν αποτελεί ούτε εμπορία, ούτε παροχή υπηρεσιών ούτε εγκαταστάσεων σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος ζ.

Αν νομίζεις οτι αποτελεί, πολύ θα ήθελα να μάθω το πώς το συμπεραίνεις....

Φίλιππος

Δημήτρη,

η διαδικασία όπως έγραψες παραπάνω, λέει οτι για να γίνει κάποιος μέλος στο Σωματείο χρειάζεται τη "στήριξη" της αίτησης του απο μια ομάδα 5 Ιδρυτικών μελών.

Αρα το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχουν 5 Ιδρυτικά μέλη που ΔΕΝ πιστεύουν οτι το να είναι κάποιος owner σε forum που αφορά ήχο/εικόνα αυτόματα τον χρίζει "επαγγελματία" στο χώρο.

Εν ολίγοις δηλαδή οτι ΔΕΝ του κολλάει την ταμπέλα πως αποπειράται να εμποριοποιήσει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων μέσω Διαδικτύου, γιατι τελικά περι αυτού πρόκειται αφού αν δεν αποκομίζω υλικό όφελος δεν είμαι έμπορος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Φταίω εγώ επειδή το διατύπωσα λάθος, άλλο εννοούσα αλλά δεν πειράζει πλέον...

Επειδή όμως διακρίνω ένα επιθετικό τόνο στην απάντηση, θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω στον ίδιο τόνο .....

Ένα forum δεν αποτελεί ούτε εμπορία, ούτε παροχή υπηρεσιών ούτε εγκαταστάσεων σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος ζ.

Αν νομίζεις οτι αποτελεί, πολύ θα ήθελα να μάθω το πώς το συμπεραίνεις....

Φίλιππος

Λυπάμαι αλλά δεν καταλαβαίνω το νόημα της ερωτήσεως σου.Αν θέλεις γίνε πιό συγκεκριμένος .

Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Δημήτρη,

η διαδικασία όπως έγραψες παραπάνω, λέει οτι για να γίνει κάποιος μέλος στο Σωματείο χρειάζεται τη "στήριξη" της αίτησης του απο μια ομάδα 5 Ιδρυτικών μελών.

Αρα το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχουν 5 Ιδρυτικά μέλη που ΔΕΝ πιστεύουν οτι το να είναι κάποιος owner σε forum που αφορά ήχο/εικόνα αυτόματα τον χρίζει "επαγγελματία" στο χώρο.

Εν ολίγοις δηλαδή οτι ΔΕΝ του κολλάει την ταμπέλα πως αποπειράται να εμποριοποιήσει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων μέσω Διαδικτύου, γιατι τελικά περι αυτού πρόκειται αφού αν δεν αποκομίζω υλικό όφελος δεν είμαι έμπορος...

Καμμία σχέση.

Δημήτρη,

τι συλλογισμός είναι αυτός....
προφανώς όχι

τι συλλογισμός είναι αυτός....
προφανώς όχι

Τι έχει ο συλλογισμός ? Εγώ την έβαλα την παράγραφο ζ στο Αρθρο 10 (όπως σωστά με παρέπεμψε ο συνονόματός σου) Δημήτρη μου ?

Για να "έχει ελπίδες" η αίτησή μου για να γίνω μέλος στο Σωματείο, πέραν των 100 Ευρώ χρειάζεται και να προταθώ/στηριχθώ απο 5 (minimum) Ιδρυτικά μέλη ναι ή όχι ?

Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Φίλιππε, τα ιδρυτικά μέλη ουσιαστικά "εγγυώνται" ότι το υποψήφιο μέλος θα είναι μια θετική παρουσία στο Σωματείο, ο καθένας με βάση τα δικά του κριτήρια.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. ελέγχει αν υπάρχει κάποιο κώλυμα που δεν γίνει αντιληπτό από την αρχή, και σε τέτοια περίπτωση μπορεί (μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) να αρνηθεί την είσοδο με την αντίστοιχη αιτιολόγηση.

Εν ολίγοις, οι υπογραφές των ιδρυτικών δεν συνδέονται (απαραίτητα) με κωλύματα που περιγράφονται στο καταστατικό.

Φίλιππε, τα ιδρυτικά μέλη ουσιαστικά "εγγυώνται" ότι το υποψήφιο μέλος θα είναι μια θετική παρουσία στο Σωματείο, ο καθένας με βάση τα δικά του κριτήρια.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. ελέγχει αν υπάρχει κάποιο κώλυμα που δεν γίνει αντιληπτό από την αρχή, και σε τέτοια περίπτωση μπορεί (μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) να αρνηθεί την είσοδο με την αντίστοιχη αιτιολόγηση.

Εν ολίγοις, οι υπογραφές των ιδρυτικών δεν συνδέονται (απαραίτητα) με κωλύματα που περιγράφονται στο καταστατικό.

Δηλαδή Λευτέρη αν καταλαβαίνω καλά, ΥΠΗΡΧΕ η στήριξη στο Χρήστο απο 5 Ιδρυτικά μέλη του Σωματείου και στη συνέχεια το Δ.Σ. βρήκε κώλυμα...

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος στο συλλογισμό μου ...

Φίλιππος

Τώρα που το καλοσκέφτομαι Λευτέρη μου, λέω να μην συνεχίσω τις ερωτήσεις, καθώς ο κίνδυνος να θεωρηθώ "βαλτός" ή "ελεγχόμενος" έχει αρχίσει να μεγαλώνει επικίνδυνα.

Οπότε το σταματάω εδώ και παραμένω ως έχω....

Φίλιππος

Δηλαδή για να γίνει κάποιος μέλος, πρέπει να τον εγκρίνουν 5 άτομα (ιδ. μέλη) από τα περίπου 10-15?

Γιατί μου ακούγεται κάπως?

Φίλε Φίλιππε
ο lepton σου εξήγησε τα βήματα αποδοχής μέλους.
α) 5 προτάσεις
β) αποδοχή από ΔΣ

Ο Χρήστος, γιά λόγους που προφανώς αφορούν τα άλλα μέλη, δεν συγκέντρωσε 5 προτάσεις. Στο βήμα (β) δεν φτάσαμε ποτέ.

Ούτε θα θεωρηθεί κάποιος βαλτός ή ελεγχόμενος επειδή ρωτάει.
Απλά το θέμα αφορά τρίτον και νομίζω το έχουμε εξαντλήσει απελπιστικά.

jim... σε πάρα πολλά σωματεία η είσοδος νέων μελών είναι αποτέλεσμα αποδοχής από ιδρυτικά.

Φίλε Φίλιππε
ο lepton σου εξήγησε τα βήματα αποδοχής μέλους.
α) 5 προτάσεις
β) αποδοχή από ΔΣ

Ο Χρήστος, γιά λόγους που προφανώς αφορούν τα άλλα μέλη, δεν συγκέντρωσε 5 προτάσεις. Στο βήμα (β) δεν φτάσαμε ποτέ.

Φίλε Δημήτρη,

αυτό είχα φανταστεί κι εγώ, γι αυτό και έγραφα αυτά που έγραφα... γι αυτό και στάθηκα στη στήριξη των Ιδρυτικών μελών - που υποθέτω οτι έχουν άρτια γνώση του Καταστατικού - κι όχι στα υπόλοιπα της διαδικασίας ...

Τελος πάντων, όπως έγραψα και πιο πάνω το σταματάω εδώ απο τη μεριά μου...

Φιλικά (όπως πάντα, αυτό ΔΕΝ αλλάζει)

Φίλιππος

Μέχρι τώρα κανένα υποψήφιο μέλος δεν είχε αρνητική γνωμοδότηση από το ΔΣ

Για την ιστορία υπήρχε υποψήφιο μέλος που δεν ήταν πολύ "γνωστό" για να προταθεί κατευθείαν από 5 μέλη οπότε φρόντισε, να κάνει τις απαραίτητες γνωριμίες, για να πάρει κάποιες πληροφορίες, αλλά και για να ενημερώσει το σκοπό επιθυμίας εγγραφής του και ......... κανένα πρόβλημα.

Ο Χρήστος πρέπει να συγκέντρωσε 3-4 προτάσεις από ιδρυτικά μέλη, ενώ υπήρξαν αρκετά μέλη που τήρισαν μια στάση αναμονής, ώστε να δουν ποιός είναι ο σκοπός δημιουργίας, ενός κλώνου του avclub.

Μεταξύ μας, τολμώ να συμπεράνω αυθόρμητα ότι αν δεν υπήρχε η κίνηση δημιουργίας ενός νέου χώρου, δεν θα είχαμε τώρα αυτή τη συζήτηση.

Προσωπικά δεν βρίσκω σκόπιμο να δηλώσω εδώ τη στάση που κράτισα, αλλά οφείλω να πω, πως μέχρι τώρα στα ιδρυτικά μέλη επικρατεί ένας αλληλοσεβασμός για τις θετικές ή μη προτάσεις για τα υποψήφια νέα μέλη και δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να σταματήσω να σέβομαι τις επιλογές των συναδέλφων.

Status
Not open for further replies.