Ερώτηση περι συντεχνιών

Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

Κώστας Μιχαλόπουλος said:
Κύριε Κυρίτση,
Εγώ έχω να καταθέσω μια προσωπική εμπειρία: Πρό ολίγου, ο κύριος Νικολουδάκος διέρρηξε το σπίτι μου, με εράπισε, με έδεσε στην καρέκλα του γραφείου μου, άνοιξε τον υπολογιστή μου, με ενέγραψε δια της βίας στο φόρουμ και στη συνέχεια με εξανάγκασε να διαβάσω το post που περιέχει την επίμαχη ανακοίνωση. Καταγγέλω, επίσης, ότι ο κύριος Σούρλας μου αφαίρεσε με τανάλια 4 νύχια, μέχρι να αποστηθίσω ολόκληρο το κείμενο. Οφείλω, ωστόσο, να ομολογήσω ότι πέρα από θύμα κακοποίησης, είμαι και θύμα προπαγάνδας, καθώς πλέον ενστερνίστηκα τις θέσεις του κυρίου Νικολουδάκου.
Για να αποφευχθούν, στο μέλλον, παρόμοια περιστατικά, θα πρέπει το φόρουμ να διέπεται από κανόνες. Προτείνω, λοιπόν, για τη διατήριση της σωματικής, πνευματικής και ηθικής ακαιρεότητός μας, να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στα σπίτια όσων συμμετέχουν στο φόρουμ.

Καλή σας μέρα.

Το κακό με σένα φίλε μου , είναι ότι παρά τα βασανιστήρια , δεν μετέχεις ενεργά στην συζητηση. Αρα χρειάζονται περισσότερα βασανιστήρια -bye-

GeonX said:
Κε Μιχαλοπουλε -bye- , επειδή προφανώς ανήκετε ήδη στο ανωτέρω σύλλογο θα παρακαλούσα να σταματήσετε την προπαγάνδα για προσελκύσει νέων μελών…

Χώρια, που για άνθρωπο εύστροφο και με αίσθηση του χιούμορ (όσο μπορώ να διακρίνω από τα λίγα post που διάβασα…) θα περίμενα κάτι ποιοτικότερο εάν θέλει να διευρύνει – ενίσχυση – προώθηση μια αντιπαράθεση… αφού μπορείτε γιατί ρίχνετε το επίπεδο σας τόσο χαμηλά ;)

Φιλικά

GeonX

μα ρε geonX και ο σύλλογος αυτός απ' ότι φαίνεται , χαμηλά στοχεύει , εκεί κοντά στην βουβωνική χώρα.

Προς όλα τα μέλη:

Παρακαλώ να σταματήσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, ειρωνείες κλπ πράγματα που δεν ταιριάζουν ούτε στο ύφος ούτε στο ήθος των ανθρώπων που απαρτίζουν το συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο.

Το επίμαχο μήνυμα του κ. Μιχαλόπουλου διαγράφτηκε και δεν υπάρχει πλέον νόημα να συνεχίσει ο διάλογος σε αυτούς τους τόνους.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την κατανόηση.

Last edited:
Αγαπητοί διαχειριστές,
Το αρχικό μήνυμα ξεκινά με τις τρεις ερωτήσεις, σχετικά με το αν πρέπει να υπάρχουν στο φόρουμ συντεχνειακές διακυρήξεις. Εξ' όσων διάβασα, υπήρξε, αρχικά, ένας αρκετά εποικοδομητικός διάλογος, που διευρύνθηκε και η θεματολογία του άγγιξε τους κανόνες με τους οποίους οφείλει να λειτουργεί το φόρουμ. Στο σημείο αυτό, υπήρξαν ορισμένες τοποθετήσεις, όπως το μήνυμα του Σεραφείμ προς τον κύριο Σούρλα, οι οποίες, πέρα απ' το ότι είχαν τόνο προσωπικής ύβρεος, δεν είχαν καμία σχέση με την ουσία της συζήτησης.
Το πρώτο μου μήνυμα, απευθυνόμενο προς τον κύριο Κυρίτση, ήταν γραμμένο σε χιουμοριστικό τόνο, αλλά περιέχει μια ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα που συζητάμε. Αν αυτό δεν είναι κατανοητό, δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

Η απαντήση που έλαβα στο συγκεκριμένο post δεν διακρίνονταν από σοβαρότητα, δεν υπήρξε κάποιος αντίλογος σε όσα γράφω, αλλά μια γελοία αδιαφορία προς το μήνυμά μου.

Επειδή, αγαπητέ, αδιαφορία είναι να μην απαντήσω σε ένα μήνυμα και όχι να απαντήσω λέγοντας ότι αδιαφορώ (και μάλιστα με απαξιωτικό τρόπο (αναφέρομαι στο μήνυμα του Σεραφείμ προς τον κύριο Σούρλα και στην απάντηση που έλαβα στο post μου), έγραψα το λογοκριθέν μήνυμα, ως απάντηση.

Τέλος, δεν βρίσκω το λόγο που ο "καθωσπρεπισμός" πρέπει να υπερισχύει της ουσίας.

Κατά συνέπεια, σας καλώ να επαναφέρετε το διαγραφέν μήνυμά μου.

Φιλικά

Κύριε Οικονόμου,
Μου αποστείλατε το παρακάτω pm.

κ. Μιχαλόπουλε
Σας ενημερώνω ότι διέγραψα το μήνυμα σας περί Συλλόγου, όχι τόσο ίσως για το ίσως χιουμοριστικό περιεχόμενό του ή και ειρωνικό, αλλά για τα κεφαλαία γράμματα που ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ περιείχαν υβριστικές λέξεις. Τέτοιου είδους μηνύματα δεν ταιριάζουν ούτε στο ύφος αυτού του φόρουμ, αλλά ούτε στους ανθρώπους που το απαρτίζουν.
Μπορείτε ελεύθερα να επιχειρηματολογήσετε, να ανταλλάξετε απόψεις, να πείτε την "θέση" σας, αλλά πάντα σε πολιτισμένο επίπεδο. Αν πιστεύετε ότι κάποιος σας προσβάλλει, σας θίγει, σας ειρονεύεται μπορείτε κάλλιστα να διαμαρτυρηθείτε
στην διαχείριση.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Οικονόμου Τάσος

Ευχαριστώ για την αναλυτική σας εξήγηση, σχετικά με τη διαγραφή του μηνύματός μου. Προσυπογράφω, αλλά, όπως αναλύω στο μήνυμα #84, δε θεωρώ ότι με το ύφος μου, γενικά, υποβαθμίζω την ποιότητα του φόρουμ.
Το μόνο ζήτημα που χρειάζεται να αναφερθώ εκτενέστερα, είναι το υβριστικό περιεχόμενο, καθ' αυτό. Αποτελεί τρόπο έκφρασής μου, δεν θεωρώ ότι είναι αισχρό, απλώς καυστικό. Κατανοώ ότι αυτό δεν είναι γενικώς αποδεκτό, αλλά έτσι ξέρω να γράφω. Όποτε θεωρείτε ότι γίνομαι χυδαίος, με βάση το "κοινώς αποδεκτό", μπορείτε να διαγράφετε τα μηνύματά μου, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Επειδή αναφερθήκατε και στην έννοια του πολιτισμού, για μένα πολιτισμός και "κοινώς αποδεκτό" είναι έννοιες άσχετες και, συχνά, ασύμβατες. Ο Wolfgang Amadeus Mozart, αυτός ο τιτάνας του πολιτισμου, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Με τιμή
Κώστας Μιχαλόπουλος

Κύριε Μιχαλόπουλε
θεωρείτε οτι το διαγραφέν μήνυμά σας είχε "ουσία" και ο λόγος διαγραφής του ήταν "ο καθωσπρεπισμός";
Επίσης μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σας εμπόδιζε να απαντήσετε με ΡΜ στο ΡΜ του διαχειριστή της κατηγορίας;

Προσωπικά μου είναι σεβαστή η άποψή σας αλλά δυστυχώς είναι διαφορετική απο την άποψη της διαχειριστικής ομάδας η οποία αποφάσισε οτι το συγκεκριμένο μήνυμα ήταν υβριστικό, άρα καλώς διεγράφει.

Υ.Γ. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε διαχειριστή στο Avclub τον Wolfgang Amadeus Mozart.

Κατι που ξεκινησε ομορφα και ζωντανα με υγιεις αντιπαραθεσεις, γιατι πρεπει να το μετατρεψουμε σε προσωπικη αντιπαραθεση και υβρι.Διαφωνω ωστοσο με τις διαγραφες μηνυματων, γιατι ετσι αλλοιωνεται η κριση του καθε αναγνωστη για το θεμα και στο κατω κατω αυτα που γραφουμε χαρακτηριζουν εμας που τα γραφουμε

Κύριε Κολέζα,

Στο post #84 αναφέρομαι εκτενώς στους λόγους για τους οποίους έγραψα το επίμαχο μήνυμα. Προφανώς, θεωρώ ότι είχε ουσία.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο λόγος της διαγραφής δεν είναι ο "καθωσπρεπισμός". Σαφώς, από τον "καθωσπρεπισμό" μέχρι τη χυδαιότητα υπάρχει ένα ευρύτατο φάσμα εκφράσεων. Δε θεωρώ ότι είμαι χυδαίος, αν και εκφράζομαι, συχνά, με μη "κοινώς αποδεκτό" τρόπο. Κατανοώ ότι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από τη διαχειριστική ομάδα. Γι αυτό, εξάλλου, έγραψα πως όταν κάτι ενοχλεί, να διαγράφεται χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Δεν υπάρχει καμία δόση ειρωνείας σ' αυτό, το εννοώ.

Σε ότι αφορά τη δημοσιοποίηση του PM του διαχειριστή και την απάντηση μέσα στο φόρουμ, δεν το βρίσκω τραγικό. Το PM του διαχειριστή δεν περιείχε κάτι μη δημοσιοποιήσιμο και ήταν απλώς επεξηγηματικό της διαγραφής του μηνυματός μου. Δεν υπάρχει, ούτε στο PM, ούτε στην απάντησή μου, ζήτημα αντιπαράθεσης.

Υ.Γ. Αν είχαμε στο διαχειριστή τον Amadeus, το περιβόητο μήνυμα θα είχε διαγραφεί ως υπερβολικά σεμνό και, κατά συνέπεια, ανυπόφορα ανιαρό...

Με εκτίμηση

Υ.Γ. Αν είχαμε στο διαχειριστή τον Amadeus, το περιβόητο μήνυμα θα είχε διαγραφεί ως υπερβολικά σεμνό και, κατά συνέπεια, ανυπόφορα ανιαρό...

Με εκτίμηση

Πιστεύετε ότι το μήνυμά σας που διαγράφηκε και αυτό που παραθέτετε τώρα έχουν κάποια σχέση με την παράθεση ή όχι των κειμένων των συντεχνιών;

Κύριε Κολέζα,

Στο post #84 αναφέρομαι εκτενώς στους λόγους για τους οποίους έγραψα το επίμαχο μήνυμα. Προφανώς, θεωρώ ότι είχε ουσία.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο λόγος της διαγραφής δεν είναι ο "καθωσπρεπισμός". Σαφώς, από τον "καθωσπρεπισμό" μέχρι τη χυδαιότητα υπάρχει ένα ευρύτατο φάσμα εκφράσεων. Δε θεωρώ ότι είμαι χυδαίος, αν και εκφράζομαι, συχνά, με μη "κοινώς αποδεκτό" τρόπο. Κατανοώ ότι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από τη διαχειριστική ομάδα. Γι αυτό, εξάλλου, έγραψα πως όταν κάτι ενοχλεί, να διαγράφεται χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Δεν υπάρχει καμία δόση ειρωνείας σ' αυτό, το εννοώ.

Σε ότι αφορά τη δημοσιοποίηση του PM του διαχειριστή και την απάντηση μέσα στο φόρουμ, δεν το βρίσκω τραγικό. Το PM του διαχειριστή δεν περιείχε κάτι μη δημοσιοποιήσιμο και ήταν απλώς επεξηγηματικό της διαγραφής του μηνυματός μου. Δεν υπάρχει, ούτε στο PM, ούτε στην απάντησή μου, ζήτημα αντιπαράθεσης.

Με εκτίμηση
Εσύ Κώστα δεν βρίσκεις την απάντησή σου<τραγική>....εγω μπορεί και να την βρίσκω....ο άλλος την βρίσκει....ο παράλλος πιθανά να την βρίσκει και πάει λέγοντας.Εαν τώρα εγώ γράψω ότι το παράκανες,ιδιαίτερα δημοσιεύοντας προσωπικό μήνυμα μέλους χωρίς να το ρωτήσεις ,εσύ μπορεί να το βρείς τραγικό και εγώ σίγουρα όχι.Νομίζεις ότι έτσι μπορεί να βγεί άκρη, η μήπως πρέπει να γεμίσουν καμιά δεκαριά σελίδες περί της ένοιας <τραγικό..>;...αυτη είναι η ουσία του θέματος;

Last edited:
Κύριε Βλασίδη, Κύριε Νανόπουλε,

Με το αρχικό μου μήνυμα (#75), εγώ ήμουν αυτός που επανέφερε την ουσία του ζητήματος, η οποία είχε χαθεί. Κουράστηκα να το λέω, αν ο τρόπος γραφής μου δε γίνεται κατανοητός, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
Στη συνέχεια, διαπίστωσα με λύπη μου ότι η ουσία δε συζητείται και έγραψα το καυστικό διαγραφέν μήνυμα, με το οποίο απαντούσα στη χυδαιότητα του κυρίου Σεραφείμ και στη γελοιότητα του κυρίου Κυρίτση.
Από το σημείο εκείνο έχει πέσει πάνω μου όλη η διαχειριστική ομάδα και μου ζητάει εξηγήσεις επί εξηγήσεων επί εξηγήσεων επί εξηγήσεων. Καταντάει βαρετό το πράγμα, δε νομίζετε;
Για να τελειώνουμε, νομίζω ότι η αρχική μου απάντηση στο post #84 καλύπτει τα πάντα.
Αν εσάς δε σας καλύπτει, χέστηκα.
Έχετε πάντα την επιλογή να με διαγράψετε απ' το φόρουμ.
Γκεγκε;

Κύριε Βλασίδη, Κύριε Νανόπουλε,

Με το αρχικό μου μήνυμα (#75), εγώ ήμουν αυτός που επανέφερε την ουσία του ζητήματος, η οποία είχε χαθεί. Κουράστηκα να το λέω, αν ο τρόπος γραφής μου δε γίνεται κατανοητός, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
Στη συνέχεια, διαπίστωσα με λύπη μου ότι η ουσία δε συζητείται και έγραψα το καυστικό διαγραφέν μήνυμα, με το οποίο απαντούσα στη χυδαιότητα του κυρίου Σεραφείμ και στη γελοιότητα του κυρίου Κυρίτση.
Από το σημείο εκείνο έχει πέσει πάνω μου όλη η διαχειριστική ομάδα και μου ζητάει εξηγήσεις επί εξηγήσεων επί εξηγήσεων επί εξηγήσεων. Καταντάει βαρετό το πράγμα, δε νομίζετε;
Για να τελειώνουμε, νομίζω ότι η αρχική μου απάντηση στο post #84 καλύπτει τα πάντα.
Γκεγκε;

Μα οχι γιατι να σε διαγραψουν απο το φορουμ (εγω παντως σε θελω)
Νομιζω και αλλοι φιλοι εδω τους αρεσει ο τροπος με τον οποιο μας διασκεδασεις.
Ωστοσο γιατι μας ανακοινωσες οτι "χεστηκες", πρεπει να κανουμε κατι εμεις? δεν μπορεις μονος σου να εξηπεραιτηθεις?

Το "γκεγκε" παλι τι σημαινει?

Περιμενω την απαντηση σου (σοβαρη μεν, χιουμοριστικη δε)

Last edited:

Γκεγκε;

Δεν φαινεται να με καλυπτει σε προσωπικη βαση (δεν εκφραζω καμμια διαχειριστικη ομαδα) τετοιου ειδους απαντηση. Και επειδη το οτι ειμαι διαχειριστης δεν λεει τιποτε γιατι ειμαι και μελος ταυτοχρονα που προσπαθω να κανω το χομπυ μου θα ηθελα να σε πληροφορισω οτι αμα δεν γουσταρεις μπορεις να βρεις απειρα αλλα φορα να κανεις τον χαβαλε σου. Δεν χρειαζεται να σε διαγραψει κανεις. Απλα δεν ξαναμπαινεις και τελειωσε.

Μπαβιολης Νικος
Μελος AVClub

Προσωπικά για μένα σαν Κώστας το μεγαλύτερο λάθος σου Κώστα το βλέπω στην δημοσίευση στο ανοιχτό forum του προσωπικού μηνύματος που σου έστειλε ο Τάσος ο Οικονόμου . Ασχέτως του περιεχόμενου του που το βρίσκω πολύ λογικό, ένα PM είναι PM και δεν μπορείς να το βγάζεις στη φόρα χωρίς να λάβει γνώση και να συμφωνήσει ο συντάκτης του . Αυτή η πράξη για μένα αποδεικνύει έλλειψη σεβασμού τουλάχιστον . Για το επίμαχο κείμενο δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω , νομίζω πως οι απαντήσεις δόθηκαν .

Την παρενθεση στο μυνημα μου την διαβασατε?

Το ξαναλεω λοιπον γιατι μαλον διαβαζετε απο την ταραχη σας στα πεταχτα.
Δεν εκφραζω καμμια διαχειριστικη ομαδα.

Απλα σας εξηγω οτι η ολη σας σταση εδω μεσα ειναι μαλον για αλλου ειδους φορα και οχι για το AVClub.

Και σας ξαναλεω. Δεν χρειαζεται να σας διαγραψει κανεις (εκτος αν το επιδιωξετε, που μαλον εκει το πατε). Μπορειτε καλλιστα να αποχωρησετε αν δεν σας εκφραζει αυτος ο τοπος.

Κύριε Μιχαλόπουλε, για να έχετε το συκώτι σας σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αυτός εδώ ο χώρος είναι ιδιωτικός, παρά το γεγονός ότι τελεί σε δημόσια θέα. Επιπρόσθετα, και δεδομένου του γεγονότος ότι τα διαδικτυακά μας πράγματα είναι ακόμη στα σπάργανα, ο καθένας που στήνει ένα φόρουμ, είναι σε θέση να καθορίσει τους κανόνες λειτουργίας του κυριολεκτικά όπως αυτός θέλει, (κοινώς, όπως του καπνίσει, για να μην πω άλλο, πιο κατάλληλο ρήμα), χωρίς να νιώθει ότι έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν, και χωρίς να του ζητά κανείς λογαριασμό. Άλλωστε, είναι απίθανο έως και αδύνατο, να καταφύγει κάποιος στα μέσα που του παρέχει ο Νόμος για να βρει το δίκιο του, επειδή του έσβησαν ένα μήνυμα, το οποίο κατά την κρίση κάποιων μπορεί να ήταν υβριστικό, ενώ κατά την κρίση κάποιων άλλων καυστικό.

Επειδή ψυχανεμίζομαι τη νοοτροπία σας, μην περιμένετε να βρείτε άκρη. Πάντοτε θα υπάρχουν κάποιοι που έχουν εξουσία στα χέρια τους, και συγχρόνως θα είναι τόσο συντηρητικοί, που δεν θα μπορούν να χωνέψουν ούτε καν τα αποκρηάτικα δημώδη. Εδώ έσυραν κατηγορούμενους ηθοποιούς που ανέβασαν Αριστοφάνη, εσείς θα γλιτώνατε; Γεννηθήκατε και ζείτε σε μια χώρα με πολύ αμαρτωλό πολιτικό παρελθόν, που κατοικείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από συντηρητικούς, (δεν θέλω να δώσω άλλον χαρακτηρισμό, γιατί θα ξεσηκωθεί θύελλα), και τα διαδικτυακά της πράγματα δεν θα ήταν δυνατό να ξεφύγουν εκτός αυτής της σφαίρας. Συνελόντι ειπείν, όποτε τα βρίσκει σκούρα η διαχειριστική ομάδα, εσείς θα είστε εκτός θέματος, επειδή έτσι είπε ο διαχειριστής, ασχέτως αυτού που εσείς νομίζετε, και επομένως θα πρέπει να κάνετε μόκο. Εάν αυτό δεν σας ικανοποιεί, τουλάχιστον δεχθείτε ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ικανότητα να διαχειρισθούν αποτελεσματικά την εξουσία που έχουν στα χέρια τους.

Και κάτι τελευταίο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που διακρίνουν απέναντί τους ανώτερη νοημοσύνη, να ξέρετε ότι αντιδρούν σπασμωδικά, επειδή νιώθουν ότι πρέπει να αμυνθούν.

Γκεγκε;
Ο καθένας κρίνεται απο τα γραπτά του.. ή μάλλον τα γραπτά σκιαγραφούν την προσωπικότητα του.
Πολύ "καυστικό χιούμορ"...

CC, καταλαβα ολα οσα εγγραψες αλλα δεν καταλαβα τι λες.
Δεν χρειζεται να μου εξηγησεις ομως μπορει οι υπολοιποι να καταλαβουν.