ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

γενικά ο ήχος έχει ένα πρόβλημα ακόμα!!!ειδικά στη ζωντανή συνέντευξη στο τέλος....ο συγχρονισμός ήταν το κάτι άλλο!!!

Και στον αγώνα έτσι ηταν

γενικά ο ήχος έχει ένα πρόβλημα ακόμα!!!ειδικά στη ζωντανή συνέντευξη στο τέλος....ο συγχρονισμός ήταν το κάτι άλλο!!!

Πάντως μέσα στο βαν δεν υπήρχε το πρόβλημα που αναφέρετε.
Σε ποια εκπομπή παρατηρήθηκε αυτό; Στην ΝΕΤ ή στο ΕΡΤ HD? Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω, είναι ότι απο άλλο feed έπαιρναν την εικόνα και απο άλλο τον ήχο.

Στην ΕΡΤ HD στη συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα ήταν πολύ εμφανές.Ακουγόταν η φωνή και μετά από μερικά δευτερόλεπτα έβλεπες τα χείλη του ρεπόρτερ ή του παίχτη να κινούνται!!!

Στην ΕΡΤ HD στη συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα ήταν πολύ εμφανές.Ακουγόταν η φωνή και μετά από μερικά δευτερόλεπτα έβλεπες τα χείλη του ρεπόρτερ ή του παίχτη να κινούνται!!!

Οκ, κατανοητό. Έπαιρναν την εικόνα μέσω δορυφόρου, λόγο HD, και τα σχόλια μέσω ινας. Έκαναν πάλι τα μαγικά τους!!

Μάλλον νικο θες να πεις μέσω isdn έτσι περνουν πάντα το σχόλιο δεν είναι μαγικό αυτό και στην συνέχεια ο ηχολήπτης συγχρονίζει τον ήχο μέσω delay λόγω τις καθυστερησεις τις εικόνας hd που την περνουν μέσω δορυφόρου

Όχι Βαγγέλη, ξέρω πολύ καλά τι λέω. Από ίνα πήραν τον ήχο, δεν ήταν μετάδοση εξωτερικού για να χρησιμοποιηθεί ISDN. Δεν υπήρχε στημένο ISDN codec, τον ήχο τον είχαμε στήσει εμείς με commentator boxes και πήγαινε embedded και στο uplink, αλλά και στην ίνα του σταδίου μέσω του βαν. Για κάποιο λόγο που μόνοι μέσα στην ΕΡΤ ξέρουν, επιλέχθηκε (για την ΕΡΤ HD μιλάω) να πάρουν την εικόνα του δορυφορικού και τον ήχο της ίνας. Γι αυτό και το lip-sync!!

Παιδιά τί έγινε σήμερα δεν υπάρχουν εντυπώσεις απ'τη χθεσινή μετάδοση?
Δείτε και κανένα σοβαρό ματς, όχι μόνο γάβρο και βάζελο!
Μια χαρά ήταν πιστεύω η εικόνα εχτές με 2-3 κολληματάκια στο β ημίχρονο.

Ξέρουν οι Γερμανοί απο HD... Κολλήματα δεν είδα αλλά δεν παρακολούθησα πολύ προσεκτικά με όλα αυτά που γίνονται.

Έχω την εντύπωση οτι η νέα μορφή του forum αποθαρρύνει αρκετούς απο το να γράφουν όσο συχνά έγραφαν στο παρελθόν Δεν ξέρω αν ειναι θέμα συνήθειας, ευχρηστίας ή ταχύτητας της νέας πλατφόρμας.

Ξέρουν οι Γερμανοί απο HD... Κολλήματα δεν είδα αλλά δεν παρακολούθησα πολύ προσεκτικά με όλα αυτά που γίνονται.

Έχω την εντύπωση οτι η νέα μορφή του forum αποθαρρύνει αρκετούς απο το να γράφουν όσο συχνά έγραφαν στο παρελθόν Δεν ξέρω αν ειναι θέμα συνήθειας, ευχρηστίας ή ταχύτητας της νέας πλατφόρμας.

Από HD ξέρουν αλλά από μετάδοση εχτές δεν ήξεραν!
Πολύ παράξενο γιατί παρακολουθώ χρόνια γερμανικό ποδόσφαιρο.
Η μπάλλα ήταν στη μεγάλη περιοχή και αυτοί έδειχναν replay.
Τέλος πάντων λίγο off topic.

Μετά το κλείσιμο της ψηφιακής συχνότητας της ΕΤ1 θέλω να δω αν θα περάσουν σε 1920x1080 καθώς θα έχουν επιπλέον bandwidth. Προσωπικά θα το προτιμούσα απο dolby digital εκτός αν είναι τσακάλια και τα χωρέσουν και τα δύο :afro:

Θεωρώ οτι είναι πιο σημαντική την αύξηση του bitrate παρά την αύξηση της ανάλυσης. 1920x1080 στα 10mbps δεν ειναι απαραίτητα καλύτερα απο 1440x1080 στα 13mbps

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Μέσα στον γενικό χαμό που γίνεται στην ΕΡΤ, δεν νομίζω ότι κάποιος θα ασχοληθει με τα συγκεκριμένα θέματα.
Εύχομαι να διαψευστώ. Και ναι είναι καλλίτερο να αυξήσουν το bitrate, απο το αλλάξουν την ανάλυση.

Εγω ειδικά αν δεν ανεβεί το bitrate θα προτιμούσα 720p50.

Δεν ξέρω τι γίνεται στις TV αλλά στο PC που βλέπω εγω ουτε το deinterlacing με ικανοποιεί ούτε η κίνηση.

Νικο τι stream στέλνει το VAN ??. Είναι δυνατόν να στείλει εξ αρχής 720p50 ή πρέπει μετά να γίνει μετά resampling ??

Μετά το κλείσιμο της ψηφιακής συχνότητας της ΕΤ1 θέλω να δω αν θα περάσουν σε 1920x1080 καθώς θα έχουν επιπλέον bandwidth. Προσωπικά θα το προτιμούσα απο dolby digital εκτός αν είναι τσακάλια και τα χωρέσουν και τα δύο :afro:

Δεν εξοικονομούν και πολύ bandwidth, αφού όταν παίζει το HD τα ΕΤ1, ΕΤ3 παίζουν στο 1 ως 1.5Mbps.....
Αρα από τα 10.5Mbps το πολύ να πάνε στα 12Mbps. Οριακή τιμή για σπορ και 1920x1080.
Μάλλον καλύτερη εικόνα θα δούμε αν παίξουν 12Mbps στα 1440x1080.
Βέβαια, αν είχαμε ΚΥΑ της προκοπής θα μπορούσαν να είχαν σε ένα μπουκέτο 1SD+1HD και τα υπόλοιπα στο άλλο μπουκέτο με MPEG4.

Όντως, με τέτοια εξοικονόμηση το bitrate θεωρείται πολυτιμότερο τελικά και ισχύει αυτό που λες, δε μπορούν να έχουν 3 SD και 1 HD σε ένα πακέτο, είναι τελείως στα όρια...

Γνωριζουμε τιποτα για το παο-τσσκα την πεμπτη;

Όντως, με τέτοια εξοικονόμηση το bitrate θεωρείται πολυτιμότερο τελικά και ισχύει αυτό που λες, δε μπορούν να έχουν 3 SD και 1 HD σε ένα πακέτο, είναι τελείως στα όρια...
Πολύ σωστά.
Και είμαι σίγουρος, πως αν το HD ήταν 24ωρο θα έκαναν διαφορετικό σχεδιασμό

Status
Not open for further replies.