esoteric AI-10

εδω εγω με τα 89 db και ψαχνω 150-200 watt και τα ρευματα. που πατε με τα 85 εσεις γιαυτο λεω οτι τετοιο ηχειο το παντρευεσαι γιατι το αποκτας οσο κανει και μετα τα σκας διπλα τριπλα στα συνοδα

Νομίζω και εγώ οτι θα συμφωνήσω με τον Δηκομηδή.
Κατ' αρχήν και εφόσων ξεκινάς με ένα συγκεκριμένο ηχείο, θα πρέπει σαν πρώτη επιλογή να θέσεις τα συνοδά μηχανήματα που σου παρέχει η μαμά εταιρία, (τουλάχιστον να τα ακούσεις και να ψάξεις για άλλα, μόνο όταν κάτι δεν σου κάτσει καλά). Δεν μπορώ να ξεπεράσω οτι η εταιρία έχει δαπανήσει πολλά λεφτά σε έρευνα για να βγάλει ένα συγκεκτριμένο μοντέλο .
Επίσης πιστεύω οτι αν το set της "μαμάς" δεν σου κάνει, θα πρέπει να πας σε άλλη εταιρία, και εξηγούμε (δεν μπορεί να παίρνεις μία M5 και επειδή δεν σου αρέσει κάτι στην οδήγηση, να την σκαλίζεις). Αρα δεν σου κάνει η M5 και πας για άλλα.
Εντάξει είναι λίγο ακραία η σκέψη, αλλα κρύβει μια μικρή αλήθεια.
Εγώ αν μπορούσα θα δοκίμαζα πρώτα τα ηχεία της esoteric και μετά οτι άλλο.
Αλλα αν εσείς μου τα βρείται να τα ακούσω, τρυπείστε μου την μύτη............τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Προσπάθησε να ακούσεις τον KRELL S-300i
Τον είχα με τα 805s της b&w ( ηχείο που και αυτό αποδίδει με ακριβά συνωδά )
Άλλαξα πολλά και ακριβά και λιγότερο ακριβά ενισχυτικά με τα 805
Ο καλύτερος ολοκληρωμένος – μετά σετ προ τελικού με την parasound να έχει τον πρώτο λόγο με το μοντέλο 2250

Παιδιά προσεχώς νεότερα στο θέμα ταίριασμα esoteric με ηχεία απο τον Κώστα.
Μετά (απο την σιωπή που είναι χρυσός όπως λένε οι κινέζοι) θα μιλήσω κιεγώ ανοικτά πλέον για το μηχάνημα.

Μετά (απο την σιωπή που είναι χρυσός όπως λένε οι κινέζοι) θα μιλήσω κιεγώ ανοικτά πλέον για το μηχάνημα.

Πέτρο πες τα όλα με το Ν και με το Σ.

Μην κρύψεις τίποτα απολύτως.

Εγώ θα δω αν τα αλλα βγαίνουν σε μαύρα...

...αν και μάλλον αυριο θα επικρατήσει η λογική.

Last edited:

Αναμένουμε αγωνιωδώς...

Οποιο και αν είναι το πόρισμα παιδιά.........ένας είναι ο νικητής.....η αλήθεια.
Αυτό που έγινε εδώ είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει μάθημα.
Ευχαριστώ τον Κώστα πρώτα απο όλα και κατόπιν όσοι φίλοι πήραν μέρος.

αντε πες την γνωμη σου γιατι με ενδιαφερει και μενα το μηχανακι

Λοιπόν κατόπιν άδειας του Κώστα παραθέτω τα εξής.

Πριν ανέφερα οτι η σιωπή είναι χρυσός γιατι η πρώτη μου εντύπωση για τον ενισχυτή AI 10 ήταν οτι είναι μεγάλη πατάτα..

Με τα ATC ακούστηκε πιό άμουσος και απο το κενό του διαστήματος, πιό στεγνός απο παξιμάδι, άφηνε μια "γεύση οξυζενέ" στο άκουσμα ενώ ούτε οι οδηγικές του ικανότητες με εντυπωσίασαν, κάθε άλλο μάλιστα η έλειψη δυναμικών εκει που οι ενισχυτές δείχνουν πραγματικά "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος" ακύρωνε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα καθαρότητα,ανάλυση κ.λ.π.

Κοινώς είναι ένα μηχάνημα που θα απέτρεπα δια ροπάλου καποιον απο το να τον αγοράσει ενώ πραγματικά με απογοήτευσε διαψεύδοντας τις προσδοκίες μου για αυτήν την τεχνολογία.

Αυτά μέχρι χτές το βράδυ.

Τέλος Πρώτου μέρους.

Μέρος δεύτερον.

Σέ ανταπόδωση της πολύ ευγενικής και θαραλέας κίνησης του dimann που μας έστειλε τον ενισχυτή και μας άνοιξε τα μάτια όσον αφορά το άν κάνει του Κώστα απευθυνθήκαμε στο πάντα ανοικτό για "ταλαιπωρία" και πολύ φιλικό και ζεστό κατάστημα του κυρίου Χρήστου Κοψιά τον οποίον και ευχαριστουμε θερμότατα που μας υπέστην με σκοπό να δούμε τί μπορεί να βρεθεί που να ταιριάξει με τον ΑΙ 10 σαν ηχείο.

Ομολογουμένως οι προσδοκίες μας μικρές και η αγωνία μας μεγάλη για το άν θα τα καταφέρναμε αφου όπως έγραψα στο πρώτο μέρος η απογοήτευσή μας ήταν δεδομένη.
Να πώ και την αμαρτία μου κακώς κάθομαι και γράφω τώρα γιατί λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων κατάφερα να έρθω στο τελευταίο μισάωρο των ακροάσεων ανυποψίαστος για το τί με περίμενε.

Φτάνω λοιπόν στο κατάστημα όλο περιέργεια μετα απο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα κατα την οποία μου είπε οτι βρέθηκε ταίρι και μάλιστα ανέλπιστα καλό!

Για να μήν σας τα πρήζω άλλο κάθομαι στην καρέκλα έχοντας στημένα απέναντι μου το Esoteric X-05, τον ομογάλακτο AI 10 με τα ΤΑΝΝΟΥ GLENAIR 10 συνδυασμός που δεν θα φανταζόμουν οτι θα δουλέψει ποτέ..

Πετάνε τα τομάρια μέσα ένα CD με ούτι και τουμπερλέκι και μεσα σε δευτερόλεπτα με βομβαρδίζει ένας ήχος αναφοράς!
Εκρηκτικά Δυναμικά και μικροδυναμικά, αστραπιαία ταχύτητα, Ροή ελβετικού ρολογιού, έκταση απο τα ουράνια στον Αδη και ΝΑΙ χροιές και μουσικότητα που μόνο με πανάκριβους τριοδικούς λαμπάτους συγκρίνεται!

Ο ήχος που άκουσα συγκρίνονταν με τον δικό μου συνδυασμό B&W 803S-Luxman 590AII για να μην πώ οτι η διαφορά τους ήταν μερικά δέκατα του δευτερολέπτου στο Νήμα ενώ κερνάει τσαγάκι αρκετά πανάκριβα συστήματα που κατα καιρούς έχω ακούσει και όλα αυτά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός διακοπτικού ενισχυτή και με κόστος 40% φθηνότερο απο τον δικό μου συνδυασμό!

Παιδιά άλλαξα γνώμη εντελώς, στροφή 180 μοιρών μιλάμε, αν δέ είναι αυτό το μέλλον τότε καλώς να ορίσει και σίγουρα σε πολλά χρόνια απο τώρα (πρώτα ο θεός να ζώ) ο επόμενος μου ενισχυτής θα είναι διακοπτικός!

Κλείνω λοιπόν την "λογοδιάρροια" μου με την επανάληψη δύο παροιμιών γεμμάτων σοφία, μία κινέζική και μία "χαιφιντελάδικη" :
1)Η σιωπή είναι χρυσός (κοινώς μην βιαζόμαστε να προβούμε σε συμπεράσματα)
2)Όλα παίζουν με την κατάλληλη παρέα (Δηλαδή το ματσάρισμα είναι το Α και το Ω όταν χτίζουμε ένα σύστημα)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ
Το μόνο που με τώρα ανησυχεί είναι η Ψυχική υγεία του Κώστα τώρα γιατί δεν ήταν λίγο αυτό που έπαθε χτές ενώ έχει ήδη πάρει ηχεία και δεν έχει σπίτι του κάτι να πάει και να τον καλύψει απαλλάσοντας τον απο το αφόρητο συναίσθημα της στέρησης ενώ τα έχει σκάσει.

Α ρε dimann τί μας έκανες!... :love::bigcry:

Last edited:
ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

Να συμπληρώσω εδώ οτι η αναφορά μου στο κόστος (40% φθηνότερα) αφορά τον συνδυασμο ενισχυτή και ηχείων όχι και την πηγή.
Επίσης οι εντυπώσεις μου σχηματίστηκαν μετα απο μία πολύ έντονη συγκινησιακά αλλα σύντομη ακρόαση χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει οτι θα αλλάξω πάλι γνώμη, αυτό είναι αδύνατον μετα απο τον ήχο που άκουσα χτές.

Σκυτάλη στον Κώστα (για περισσότερες λεπτομέρειες όπως το "γιατί" )τώρα και αν το επιθυμεί και τον κύριο Κοψιά.

Last edited:
το δισκάκι είχε μόνον ούτι και τουμπερλέκι ;

εννοώ ότι ειδικά αυτό το είδος των ηχείων μπορεί να κάνει θαύματα σε μικρά σύνολα, αλλά έχω ισχυρότατες αμφιβολίες για την περίπτωση μεγάλων ορχηστρικών έργων, πχ. συμφωνία των χιλίων του Γκούσταβ, λειτουργίες / συμφωνίες του Μπρούκνερ, Βάγκνερ και γενικότερα αντίστοιχα ...

ακούσατε και κάτι άλλο ;

Αρχίσαμε..
Aγαπητέ μου είσαι λάθος όσον αφορά τις δυνατότητες των ηχείων αυτών, επειδή έχει τύχει να τα ακούσω πολλές φορές (αυτήν την σειρά) και με πολούς ενισχυτές, δεν υπάρχει τίποτα που να μήν το παίζουν και μάλιστα πολύ καλά.
Τα ηχεία δεν είναι μονόδρομα (αν ξεγελάστηκες απο την εμφάνιση).
Αξίζει δε τον κόπο να αναφέρω οτι μέχρι πρόσφατα δεν τα πολυγούσταρα γιατι τα έβρισκα επιθετικά στην μεσουψηλή περιοχή φαινόμενο που εξαλείφθηκε εντελώς με τον συγκεκριμένο ενισχυτή.

Last edited:
Επίσης να αναφέρω οτι ούτε τον Κώστα αλλα ούτε τον dimann τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Συμφωνική μουσική.

Last edited: