esoteric AI-10

Φίλε Gort το θέμα είναι πιστεύω να μπορέσεις να βρεις αυτό που θέλεις, έστω και κατα προσέγγιση. Αυτό που πάθαμε εγώ και ο Κώστας είναι οτι πληρώσαμε για κάτι που ακόμα δεν γευτήκαμε.
Για εμένα αν καταλάβω οτι το συνολάκι είναι γάντι πίστεψε με οτι θα το έχω για αρκετά χρόνια. Δεν είμαι άνθρωπος να σκαλίζει κάτι που θεωρώ οτι με γεμίζει. Αρκεί να το βρω.
Όπως λένε η πρωτη εντύπωση μετράει, οτι και αν είναι αυτό.
Και εγώ περίμενα να στρώσουν τα audience αλλα τώρα κατάλαβα οτι στην πρώτη ώρα έπρεπε να τα ξαναπακετάρω και οχι να περιμένω να περάσουν χρόνια για να στρώσουν.
Φαντάσου τι παθαίνουν αυτοί που παντρεύονται μια γυναίκα που τους αρέσει, αλλά πρέπει να περιμένουν για να την στρώσουν (τρομάρα τους).

Ερώτηση, ακι προς τον Κώστα.
Οταν αποφάσισες για τα ATC

1) Τα άκουσες κάπου και σου πήραν τα μυαλά; (και με ποιά συνοδά για να τρέξεις να τα αγοράσεις).
2) Διάβασες κάποιες κριτικές και φίλους και σου πήραν τα μυαλά; (για να τους τα πουλήσεις).

Το λέω γιατί ο λόγος που αγόρασα τα esoteric ήταν καθαρά κάποια αφιερώματα και τα γονίδια της εταιρίας.
Εάν δεν μπορούσαν να παίξουν με κανένα ηχείο, η αν ήθελαν να πάρω δάνειο απο τράπεζα για να τα ακούσω να παίξουν........ε όχι.
Πάντα φιλικά απο το πάθημα μου.

Ακόμα και αν ένας συνδυασμός μάς ανατριχιάζει, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα μας ανατριχιάζει περισσότερο σε οποιαδήποτε κατηγορία τιμής. Έτσι δε βγάζεις άκρη. Εναπόκειται στον καθένα χωριστά να βάλει ένα όριο.
Τα ΑΤC είναι άτιμα και σε ματώνουν ενισχυτικά. Για αυτό το λόγο, αν και μου άρεσαν πολύ, προσωπικά τα άφησα. Χρηματικώς δεν μπορούσα να ακολουθήσω τις προϋποθέσεις που θέτουν. Αυτά ως αυστηρά προσωπική γνώμη και έχοντας προβληματιστεί και ψαχτεί αρκετά επί του θέματος.
Πάντως, το συγκεκριμένο νήμα είναι ένα από τα πιο διδακτικά και πολιτισμένα που έχω συναντήσει. Πάντα τέτοια.

Eπιτρέψτε μου να παρέμβω σε αυτό το σημείο.

Άν και θεωρητικά τα πράγματα είναι απλά το πιό δύσκολο πράγμα κατα την άποψη μου είναι κάποιος να ανακαλύψει ακριβώς τι θέλει και να βρεί και τον κατάλληλο συνδυσαμό να το πάρει στο σπίτι του χωρίς να καταστραφεί οικονομικά.

Εγώ π.χ άκουγα για χρόνια συστήματα (στα οποία χρόνια ευτυχώς δεν είχα λεφτά) μέχρι να ακούσω κάτι που να με καλύπτει τόσο απόλυτα ωστε να δικαιολογείται μια τόσο σοβαρή εκταμίευση με τις ανάλογες θυσίες και ακόμα γελάμε με τον Κώστα με απόψεις και γούστα που είχα κατα διαστήματα..

Ο Κώστας όμως έχει μια πολύ καλή ιδέα για το τί θέλει και όπως τον είχα επανείλημένα προειδοποιήσει απο την εποχή που έψαχνε για πικάπ θα του κόστιζε αρκετά (χωρίς να τον καταστρέψει οικονομικά βέβαια).

Με τα ΑΤC πίστεψε πραγματικά οτι βρήκε τον δρόμμο του και εγώ ακόμα πραγματικά ακόμα το πιστεύω.
Απλά ξαφνιάστηκε όταν συνειδητοποίησε οτι αυτό το απίστευτα τίμιο ηχείο θα έχει το τίμημα του σε ενισχυτικά για να του δώσει αυτό που ψάχνει.

Στην πορεία και με αφορμή αυτό το νήμα βρέθηκε απέναντι σε έναν συνδυασμό
πολύ επιτυχημένο μου του έδωσε ακριβώς αυτό που έψαχνε, ένα πολύ ακριβότερο ηχείο με έναν φτηνότερο ενισχυτή (που τον γουστάρει και αισθητικά) και ξαφνιάστηκε τόσο που μπήκε σε σκοτεινές σκέψεις αμφισβητώντας αυτό που πρόσφατα ήταν αδιαμφισβήτητο.

Αυτό όμως που έχεις ξεχάσει Κώστα μου είναι οτι με όποιον δρόμο κιάν διαλέξεις θα "ματώσεις" όπως σε είχα προειδοποιήσει θές με φτηνό ηχείο και ακριβό ενισχυτή; θές το ανάποδο; (συν την χασούρα απο την πώληση αυτού που έχεις) δεν την γλυτώνεις απο την στιγμή που αγόρασες αυτό το καταραμένο το πικάπ είσαι καταδικασμένος εξάλου έχεις και το παράδειγμα του πρώτου διδάξαντος..

Η άποψη μου είναι οτι αφού ξεπεράσεις το πρώτο σοκ θα συνειδητοποιήσεις τα λεγόμενα μου και θα σκεφτείς επίσης οτι επιτυχημένοι συνδυασμοί υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, άλλοι ακριβότεροι, αλλοι φθηνότεροι, όλοι τους τσουχτεροί και δεν έχει νόημα να μπαίνεις στο κρεβάτι του προκρούστη κάθε φορά που ακούς κάτι ωραίο που φτάνεις οικονομικά πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά τον απόλυτα επιτυχημένο συνδυασμό ενός μέτριου ενισχυτή με ένα ιδιόμορφο ηχείο με αμφίβολες πιθανότητες μεταπώλησης με ρεαλιστικούς όρους (ξέρω πως δεν θα πουλήσεις ότι πάρεις σε ένα χρόνο αλλα παίζει και αυτό τον μικρό ρόλλο του) την στιγμή που δεν έχεις στην κατοχή σου κανένα απο τα δύο γεγονός που θα δικαιολογούσε κάποια "τρέλλα".

Όπως και να έχει εύχομαι κώστα μου ατό το εξαιρετικό νήμα με την αναπάντεχα ευχάριστη κατάληξη (μετα απο μήνες αδράνειας) να αποτελέσει την αφορμή να βρείς την Ιθάκη σου και την ψυχική σου γαλήνη καλό ταξίδι (θα σου λείψει οταν τελειώσει θα το δείς).

καλα τα λες φιλε αλλα εχω τις αμφιβολιες λιγο για το ηχειο που κανουμε λογο,σκοπος ειναι ενα ηχειο να παιζει με τα παντα και να βγαζει διαφορετικο χαρακτηρα με αλλαγη ενισχυτη η πηγης. ενα ηχειο που με κατι παιζει και με κατι αλλο καθολου δεν ξερω... :chinscratch:πολλες φορες πιστευω παρασυρομαστε απο αποψεις αλλων που εχουν τα δικα τους ακουσματα και ψωνιζουμε κατι δαγκωτο.
Παιρνοντας ενα υπεραναισθητο ηχειο επειδη ολοι λενε μες το φορουμ οτι παιζει καλα ο καθενας για τους δικους του λογους η γουστα,μπαινεις σε δυσκολα μονοπατια ταιριασματος.και εν παση περιπτωση εμενα μου αρεσει καμια φορα και να τα χωνω τα γκαζια και να μην φοβαμαι μην κλιπαρη ο ενισχυτης και μου σκισει κανα γουφερ:BDGBDGB53:

Noμίζω οτι προτρέχεις λιγάκι, επειδή επέλεξες αφελώς (κατα την άποψη σου) δεν σημαίνει οτι ο Κώστας έκανε το ίδιο.

Πρέπει να ξέρεις οτι ο Κώστας δεν είναι απο τους ανθρώπους που υποκύπτουν ευκολα στον ενθουσιασμό τους παίρνοντας λάθος αποφάσεις στηριζόμενοι στις απόψεις άλλων γνωστών η αγνώστων η περιοδικών.

Άλλωστε η ύπαρξη αυτού του νήματος νομίζω οτι αυτό το αποδεικνύει,στήσαμε ολόκληρη επιχείρηση για να τον ακούσει τον esoteric.

Άν ήταν όπως λές θα τον είχε ήδη πάρει αφου δεν υπάρχει πουθενά κακό review η άποψη για αυτόν και θα έκλαιγε τώρα..

Νομίζω όμως οτι ο ίδοις μπορεί να σου εξηγήσει καλύτερα τα γεγονότα αν έχει όρεξη.

Last edited:
μα δεν μιλαω για τον ανθρωπο εγω μιλαω γενικα για την νοοτροπια των φορουμ και των reviews και γω την εχω πατησει στο παρελθον οπως και ολοι νομιζω

Ρε παιδιά, ποιός είπε ότι τα ATC σε ματώνουν ενισχυτικά;
Είναι από τα εύκολα ηχεία της αγοράς, δε ζητάνε τρελά ρεύματα!
Που να δείτε δηλαδή τα B&W ή κανένα Magnepan! :flipout:

Απλά είναι όπως τα λέω εγώ μεγάλοι ρουφιάνοι!
Δεν είναι για αυτούς που θέλουν το χάπι χρυσωμένο!
Ζητάνε από όλη την υπόλοιπη αλυσίδα να είναι τουλάχιστον στην κατηγορία ποιότητάς τους για να μη σου το φωνάξουν!
Τα δικά μου τα έχω ακούσει με πολλούς ενισχυτές. Ούτε καν στον Trends δεν δυσανασχέτησαν!
Αλλά έτσι και βάλω κακή ηχογράφηση θα μου το πετάξουν στη μούρη με τέτοιο τρόπο και τόσο ενοχλητικά που θα με κάνουν να βγάλω το CD ή τον δίσκο και να βάλω κάποιο άλλο!

Σε ματώνουν ενισχυτικά αν ακούς σε μεγάλες εντάσεις. Και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Σε αυτή την περίπτωση θέλουν 150-200 watts για πλάκα. Τόσα πολλά watts και καλές χροιές στη χαμηλομεσαία κατηγορία τιμής δύσκολα βρίσκεις. Από κει και πέρα, οφείλω να επισημάνω ότι στην αναζήτησή μου συνάντησα και ανθρώπους που τα έπαιζαν και με 60άρηδες densen και ήταν ευχαριστημένοι. Οπότε καταλήγω στο γνωστό: περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Άλλωστε τόνισα εξ αρχής ότι καταθέτω την αυστηρά προσωπική γνώμη μου. Από κει και πέρα, δε νομίζω ότι έχει νόημα να αρχίσει για ακόμα μια φορά η γνωστή κουβέντα περί του αν είναι εύκολα ηχεία ή όχι. Έχει συζητηθεί πολλάκοις στο forum και με μία αναζήτηση ο καθένας θα βρει πολύτιμες πληροφορίες και γνώμες. Εύκολα είναι! Αν θες όμως κάποιες εντάσεις, θέλουν και τάισμα.

Σε ματώνουν ενισχυτικά αν ακούς σε μεγάλες εντάσεις. Και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Σε αυτή την περίπτωση θέλουν 150-200 watts για πλάκα. Τόσα πολλά watts και καλές χροιές στη χαμηλομεσαία κατηγορία τιμής δύσκολα βρίσκεις.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Δεν είναι όμως τα ηχεία που φταίνε.
Στην ίδια κατηγορία τιμής μπορείς να πάρεις πολλά Watt ή καλά Watt.
Τα πολλά και καλά Watt είναι πανάκριβα.
Το να αγοράσει κάποιος ηχεία με ευαισθησία 84db είναι σίγουρα κάτι που θα τον οδηγήσει σε αυτό το δίλημα.
Προσωπικά ακούω σε εντάσεις <95 DB, οπότε ένας ποιοτικός ενισχυτής 2x50W με καλύπτει απόλυτα.
Αν κάποιος ακούει σε εντάσεις της τάξης των 110-120 db τότε σίγουρα θα πρέπει να μείνει μακρυά από ATC γιατί όχι απλά θα ματώσει, το σκηνικό θα είναι πιο gore από ταινία του Tarantino...

Προσωπικά ένας Plinius 9200 θα με κάλυπτε απόλυτα με τα συγκεκριμένα ηχεία. Αλλά φτάνεις το 4χίλιαρο...

Επί του πρακτέου...
Φίλε Κώστα, ο καλύτερος ενισχυτής (ανεξαρτήτου κόστους) που έχω ακούσει στα ηχεία μου είναι:
1) Σε τρανζίστορ ο ATC
2) Σε λάμπα ο Rogue ο 90άρης

Αλλά επειδή δεν ακούω σε υψηλές στάθμες, προτίμησα έναν πιο μικρό λαμπάτο, το Copland (2x50 Watt).

Κάποιοι γουστάρουν τους Naim στα ATC. Κάποιοι άλλοι όχι (εγώ είμαι με τους όχι).
Ίσως να τους πηγαίνει και ο Hegel από αυτά που έχω ακούσει.

Αν θες πάντως να ακούσεις τι κάνει ένας λαμπάτος στα ATC, κερνάω καφέ... :a0210:

μα δεν μιλαω για τον ανθρωπο εγω μιλαω γενικα για την νοοτροπια των φορουμ και των reviews και γω την εχω πατησει στο παρελθον οπως και ολοι νομιζω

Οκ.
Συμφωνούμε.

Τι συναίβει επομένως με τον esoteric;

1)Δεν είχε πολλά βατ για τα atc;

2) Δεν είχε καλά βατ για τα atc;

3) Η τεχνολογία του φέρνει αυτές τις δυσκολίες στο πάντρεμα;

4) Γιατί τα παιδιά είδαν την κόλαση με τα atc και τον παράδεισο μα τα tannoy;

5) Μήπως μας δουλεύουν γενικώς;;;;;;;;;;;;;

Τι συναίβει επομένως με τον esoteric;

1)Δεν είχε πολλά βατ για τα atc;

2) Δεν είχε καλά βατ για τα atc;

3) Η τεχνολογία του φέρνει αυτές τις δυσκολίες στο πάντρεμα;

4) Γιατί τα παιδιά είδαν την κόλαση με τα atc και τον παράδεισο μα τα tannoy;

5) Μήπως μας δουλεύουν γενικώς;;;;;;;;;;;;;

Δέν έχει και τόση σημασία πλέον, απλά μακριά του οι κάτοχοι των ΑΤC..

Εννοώ να μας δουλεύουν οι εταιρείες.
Παιδιά δεν ξέρω γιατί δεν φαίνεται το review.
Ας βοηθήσουν οι γκουρού της τεχνολογίας.

Πρέπει να είσαι εγγεγραμμένο μέλος για να δεις τη σελίδα.