Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

και κυριολεκτικά, και μεταφορικά.
Στο "μεταφορικά" βέβαια, πως τα καταφέρνω και είμαι καθυστερημένη πάντα, κι εγώ δεν ξέρω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Ο Νταλί είναι και εμένα από τους αγαπημένους μου με ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτό που έβαλε ο Σπύρος αλλά και σε αυτά τα δύο:

Αυτός ο Εσταυρωμένος τού Νταλί μέ έχει καθορίσει..

dali_glasgow.jpg

Τόν έχουν κριτικάρει σοβαροί Χριστιανοί ώς κάτι τό αιθέριο και απόκοσμο πού δέν αποτυπώνει τήν θυσία τού Χριστού γι´αυτόν τόν κόσμο..
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τούς πιό πειστικούς πίνακες τού ''Θείου Πάθους'' καί θάπρεπε νά βρίσκεται σέ Εκκλησιές..Αλλά δέν ανήκω στούς ''πιστούς''....οπότε ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

dali_glasgow.jpg

Τόν έχουν κριτικάρει σοβαροί Χριστιανοί ώς κάτι τό αιθέριο και απόκοσμο πού δέν αποτυπώνει τήν θυσία τού Χριστού γι´αυτόν τόν κόσμο..
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τούς πιό πειστικούς πίνακες τού ''Θείου Πάθους'' καί θάπρεπε νά βρίσκεται σέ Εκκλησιές..Αλλά δέν ανήκω στούς ''πιστούς''....οπότε ....

Παρ ολο που δεν μου αρεσει ο Νταλι, ο συγκεκριμενος πινακας ειναι καταπληκτικος.

dali_glasgow.jpg

Το "σοβαροί Χριστιανοί" Σπύρο (τα Bold δικά μου), τους κάνει αυτομάτως και αξιόπιστους;

Γιατί εμένα προσωπικά με τρομάζει, όσο και το 'για το καλό του τόπου'....κι ας ανήκω στους 'πιστούς'...(με τον δικό μου μοναδικό τρόπο όπως πάντα)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Το "σοβαροί Χριστιανοί" Σπύρο (τα Bold δικά μου), τους κάνει αυτομάτως και αξιόπιστους;

Γιατί εμένα προσωπικά με τρομάζει, όσο και το 'για το καλό του τόπου'....κι ας ανήκω στους 'πιστούς'...(με τον δικό μου μοναδικό τρόπο όπως πάντα)

Εννοώ όχι φανατικοί τυπολάτρες Κάλλη μου.

Ο προπολεμικός. κυρίως, Νταλί ήταν πραγματικά "άπαιχτος", βέβαια το έργο που έβαλε ο Σπύρος είναι από τα λίγα μεταπολεμικά του που αξίζουν. Για την καλλιτεχνική του "άμπωτι" μάλλον έφταιγε η Ρωσίδα...

Last edited:
@ κυρίους που δεν λένε να μεγαλώσουν:
Ο superfly σας πείραξε, που έβαλε ποδόσφαιρο;
Για lego και παιχνιδάκια μιας χρήσεως, δεν μιλάμε εδώ...αλλού ίσως.
Στις παιδικές σελίδες :ADFAD2:

παντα λατρευα τον τροπο με τον οποιο χρησιμοποιουσε το φως και τον τροπο που αποτυπωνε το βλεμα ο Rembrandt

Rembrandt_Harmensz_van_Rijn_013.jpg

tsaroyxis2.jpg

Τόλμησε αυτά πού ελάχιστοι τόλμησαν στήν Ελλάδα.
Νά απενοχοποιήσει τό γυμνό αντρικό σωμα.
Αν τώρα ορισμένοι ''βλέπουν'' στόν Τσαρούχη μόνον '' ιδιαιτερότητες'' ίσως είναι ή ώρα νά τόν '' ξαναδιαβάσουν''.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Έτσι ξαφνικά....χωρίς λόγο

Δεν φαντάζομαι να νομίζεις ότι είναι Dali αυτή η αηδία, χαμένε!

Το Χ βγάζει μάτια ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Το τι είναι αηδία θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω όι είναι καθαρά υποκειμενικό.
Επίσης, αυτό που κάποιοι θεωρούν έργο τέχνης και κλασικό, κάποιοι άλλοι το θεωρούν μπούρδα.
Ευτυχώς, που ο ορισμός του τι είναι τέχνη δεν υπάρχει.

Το Χ βγάζει μάτια ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Το τι είναι αηδία θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω όι είναι καθαρά υποκειμενικό.
Επίσης, αυτό που κάποιοι θεωρούν έργο τέχνης και κλασικό, κάποιοι άλλοι το θεωρούν μπούρδα.
Ευτυχώς, που ο ορισμός του τι είναι τέχνη δεν υπάρχει.

Πρέπει να κάνεις εντατικά μαθήματα καμάρι μου, πάνω στο τι είναι
τέχνη και τι όχι..
Αν θεωρείς τέχνη και τα κάδρα που πουλάνε στα πανηγύρια
και τα έργα που στεγάζονται στις πινακοθήκες τότε έχεις πολύ δρόμο
μπροστά σου...:aetsch::aetsch:

dali_glasgow.jpg

Αυτόν εδώ να δεις πόσο έχουν κριτικάρει

dali-hypercubecross2.jpg

Ένας κύβος στις 4 διαστάσεις (υπερκύβος) προβάλλεται αναγκαστικά σαν σταυρός στις 3. Παίζει λοιπόν με τον ορισμό της αλήθειας και την αντίληψή της με τις περιορισμένες μας αισθήσεις. Ευτυχώς οι περισσότεροι "φανατικοί" κάθε είδους έχουν αποστάσεις απ' τη Φυσική, ειδικά δε όταν αυτή συναντά την τέχνη.