Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Εγώ πάντως αυτή τη συζήτηση και τη διαμάχη μεταξύ της ΕΡΤ και της Nova για τα δικαιώματα μετάδοσης του Euro δεν την πολυκατάλαβα. Από ό,τι έχω δει στο site της UEFA αναφέρεται ότι η ΕΡΤ έχει πάρει τα δικαιώματα από τις αρχές του 2006, αν είναι έτσι, η nova πως προέκυψε;

http://www.uefa.com/uefa/keytopics/kind=131072/newsid=388909.html

υπάρχουν 2 είδη δικαιωμάτων , για ελεύθερη εθνικής εμβέλειας και για ιδιωτική σε πακέτο ... η UEFA εισπράττει καλά ...

Re: Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

υπάρχουν 2 είδη δικαιωμάτων , για ελεύθερη εθνικής εμβέλειας και για ιδιωτική σε πακέτο ... η UEFA εισπράττει καλά ...

Και τι νόημα (δεν αμφισβητώ αυτό που λες, απλά προσθέτω μια σκέψη) είχε να προσπαθήσει η νόβα να πάρει αυτά τα δικαιώματα όταν:

1) H ΕΡΤ είχε τα δικαιώματα όλων των αγώνων (όπως λέει στο site, και των 31)
2) Η νόβα αναμεταδίδει τα κανάλια της ΕΡΤ, οπότε έτσι κι αλλιώς οι συνδρομητές της (όπου κι αν βρίσκονται) θα τα έβλεπαν!

Μάλλον της περίσσευαν λεφτά για πέταμα, δεν εξηγείται αλλιώς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Και τι νόημα (δεν αμφισβητώ αυτό που λες, απλά προσθέτω μια σκέψη) είχε να προσπαθήσει η νόβα να πάρει αυτά τα δικαιώματα όταν:

1) H ΕΡΤ είχε τα δικαιώματα όλων των αγώνων (όπως λέει στο site, και των 31)
2) Η νόβα αναμεταδίδει τα κανάλια της ΕΡΤ, οπότε έτσι κι αλλιώς οι συνδρομητές της (όπου κι αν βρίσκονται) θα τα έβλεπαν!

Μάλλον της περίσσευαν λεφτά για πέταμα, δεν εξηγείται αλλιώς...

Διαφημίσεις = λεφτά ...

1) Το είπαμε , υπάρχουν 2 διαφορετικά είδη δικαιωμάτων ...
2) Επιπλέον έχει καλύτερη ομάδα από την ΕΡΤ ( πχ Σωτηρακόπουλος )

Και δεν θα ακούμε τα προκατειλημμένα αγγουροσχόλια ...

ΥΓ δεν θα ακούγαμε ...

Τέλος πάντων, εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Όταν έχεις προσφορά του ίδιου προϊόντος από τη μια τσάμπα (από την ΕΡΤ, έτσι κι αλλιώς τη συνδρομή την πληρώνουμε με την ΔΕΗ) κι από την άλλη με πληρωμή (από τη νόβα) δεν βλέπω για ποιο λόγο να προτιμήσεις το δεύτερο (να γίνεις δηλαδή συνδρομητής, αφού αυτός θα ήταν ο κύριος λόγος να μεταδώσει το Euro η νόβα, από τους ήδη υπάρχοντες δεν θα είχε περισσότερα έσοδα) αφού δεν προσφέρει κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα (καλύτερη εικόνα μέσω HD ας πούμε). Όσο για τις διαφημίσεις, στην ΕΡΤ θα πήγαιναν οι περισσότερες, μιας και καλύπτει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από τη νόβα...

Ας μην υπάρχει HD, ας διώξανε και τον Κούλογλου. Όσο υπάρχει Eurovision και Καλομοίρα εγώ δεν τη φοβάμαι την ΕΡΤ.

Απάντηση: Re: Euro 2008 HD από τον Hellas Sat !

Τέλος πάντων, εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Όταν έχεις προσφορά του ίδιου προϊόντος από τη μια τσάμπα (από την ΕΡΤ, έτσι κι αλλιώς τη συνδρομή την πληρώνουμε με την ΔΕΗ) κι από την άλλη με πληρωμή (από τη νόβα) δεν βλέπω για ποιο λόγο να προτιμήσεις το δεύτερο (να γίνεις δηλαδή συνδρομητής, αφού αυτός θα ήταν ο κύριος λόγος να μεταδώσει το Euro η νόβα, από τους ήδη υπάρχοντες δεν θα είχε περισσότερα έσοδα) αφού δεν προσφέρει κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα (καλύτερη εικόνα μέσω HD ας πούμε). Όσο για τις διαφημίσεις, στην ΕΡΤ θα πήγαιναν οι περισσότερες, μιας και καλύπτει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από τη νόβα...

Νομίζω πως επαναλαμβάνομαι ... είναι μία τακτική της UEFA για να πάρει λεφτά ...

Για να θέλει η NOVA τα δικαιώματα , πάει να πει ότι έχει πολύ ψωμί η υπόθεση , ενώ μετράει πάρα πολύ η δημοσιογραφική ομάδα ...

Δεν είναι το ίδιο προιόν , εκτός αμα θεωρείς προιόν την εικόνα σκέτη και όχι τον ήχο , τις εκπομπές , τους speakers , τις παρακάμερες κλπ κλπ κλπ

Το διαφημιστικό πακέτο είναι το ψωμί , όχι η προσέλκυση των συνδρομητών , αν και θα μπορούσε να αρπάξει αρκετούς...

Τώρα για την εικόνα , τι γίνεται εαν η ΕΡΤ το δείξει σε 4:3 και η Nova σε 16:9 ή αντιστρόφως; ένας ακόμα λόγος που θα μπορούσε να παίξει ρόλο ...

Καλά τώρα, έχεις δει πολλές εκπομπές της νόβα σε 16:9; Εγώ επιμένω, τσάμπα λεφτά έδωσε η νόβα, πράγμα που φάνηκε και στο τέλος αφού δεν την αφήνει η ΕΡΤ να κάνει μεταδόσεις δικές της (και καλά κάνει).

τώρα περνάμε στο παραφιλολογικό .... δεν είναι κουβέντα έτσι ...

Στο κάτω κάτω η Nova έχει αποδείξει ότι μπορεί σε 16:9 όπως έκανε με τον ΣΚΑΙ ...

παιδια ας μην χαλαμε το νημα με offtopic κουβεντουλα μιας και την οποια ομως θα μπορυσαμε να ξεκινησουμε σε αλλο thread

εδω ας περιοριστουμε στο εαν η Ελλαδα θα καταφερει στο συντομο χρονικο διαστημα που απομενει να μεταδώσει σε HD δυο σημαντικα αθλητικα γεγονοτα

Euro 2008
και
Ολυμπιακους 2008

τους Ολυμπιακους 2008 που είναι στο Πασαλιμάνι στις καφετέριες μπορεί να μας τους δείξουν σε HD, τους άλλους που είναι στο Πεκίνο δε το νομίζω !!!

τίθεται ακόμη το ερώτημα αν θα τα καταφέρουν; οι προθεσμίες τρέχουν, άνθρωποι που το παλεύουν ακόμη υπάρχουν ή το θέμα είναι χαμένο;
παλιά μας ενημερώνανε κάποια μέλη μας εκ των έσω για την προσπάθεια που γινόταν, σήμερα πλέον υπάρχει καμιά πληροφόρηση;

Ακόμα και εάν το ανακοινώσουν σήμερα:

1) Ποιός είναι διατεθειμένος να αγοράσει καινούργιο πιάτο ή να πειράξει κάποιο παλιό και επιπλέον (πιθανόν) να αγοράσει και αποκωδικοποιητή εφόσον δεν ξέρουμε μετά τι θα γίνει ?
2) Γιατί να το κάνει εφόσον υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πιο απλές (για τους μυημένους και το Euro 2008 εννοώ) ?
3) Τι θα κερδίσουν οι υπεύθυνοι εφόσον μόνο 2-3.000 άτομα πραγματικά θα το εκμεταλλευτούν (οι υπόλοποι δεν χαμπαριάζουν), αντίθετα τι θα γίνει εάν αποτύχουν ?
4) Πόσοι αποκωδικοποιητές υπάρχουν ετοιμοπαράδοτοι, πόσα μαγαζιά για να κάνουν την εγκατάσταση και πότε και πως θα διανεμηθούν οι κάρτες ?

Μόνη ελπίδα η Nova (δυστυχώς η μόνη που έχει επιχειρηματικά κίνητρα) και αυτό ύστερα από 1-2 (Moundial ?) χρόνια.

:smash:

Επίσης μόλις έμαθα από ανώτατο τεχνικό στέλεχος τηε ΕΡΤ ότι το όλο θέμα έχει εγκαταλειφθεί !!

Όταν το σωτήριο έτος 2008 έχουν οι Αλβανοί HD κανάλι εμείς ακόμα το συζητάμε...

Και μετά μας φαίνεται και περίεργο που πουλήσαμε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς...Αφού είμαστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ...Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι...

Όταν το σωτήριο έτος 2008 έχουν οι Αλβανοί HD κανάλι εμείς ακόμα το συζητάμε...

Και μετά μας φαίνεται και περίεργο που πουλήσαμε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς...Αφού είμαστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ...Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι...

Έξι παρακαλώ, όχι ένα...

Και δεν είναι τόσο θέμα αχρηστίλας..
Απλά δεν έκατσε η μίζα στα προσδωκόμενα. Τι τώρα, μάπα πλακάκι στη βιλάρα?:antlers:

Δεν ξέρω αν το διάβασα σε αυτό το topic ή σε ανάλογο άλλου φόρουμ...κάποιος έγραψε ότι πλέον είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων...πόσο δίκιο είχε!:chinscratch:

Έχει κανείς κάποια λίστα να δούμε πόσα χώρες με δημόσια ή συνδρομητικά κανάλια θα δούν το Euro σε HD? Πάλι τελευταίοι μείναμε :(