Απάντηση: Re: Απάντηση: EUROPE vs JAPAN (value for money)
Πιστεύω ότι με αυτό το ποστ θα καλύψω και τα ερωτήματα του αγαπητού superfly...
Βose-son, τα έχεις μπερδέψει στην αγωνία σου να υπερασπιστείς την Ιαπωνία..
Αλλο μικρός,κι άλλο χαζός,άλλο ανάξιος κριτικής.....αν και είμαι 40 μάλλον εσείς έχετε παρεξηγήσει κάποια πράγματα.
Αφού δεν έχεις δει το εσωτερικό τους, δεν έχεις διαβάσει τα spec, δεν τα έχεις ακούσει και δεν ξέρεις καν πόσο κοστίζουν πώς ξέρεις ότι είναι απαράδεκτα για την τιμή τους;
Εχω δει τα εσωτερικά τους.
Αν ψάξεις στο νετ (πέρα απ τον Ηχο που έχει κάνει τεστ και τα βλέπουμε) θα δεις τα εσωτερικά τους.
Αυτό και μόνο το γεγονός μου αποτρέπει κάθε διάθεση να πάω να τα ακούσω.
Μπορεί να με πεις εριστικό ή προκατελειμένο αλλά μόνο που θα δω άδειο κουτί έχει φάει ban κατ' ευθείαν.
Τόσο απλά.
Απ την άλλη έχω ακούσει αρκετά μηχανάκια,να σου πω ας πούμε για τα proac αξίας 3500 ευρώ?
Στα 1500 η AS είναι κλάσεις ανώτερη
στα δικά μου αυτιά πάντα.
Μας χαλάει το τσουβάλιασμα η Revox;
Δε με λες.. Οι Ιάπωνες έχουν μόνο σοβαρές εταιρείες κολοσσούς
Τουλάχιστον στα μηχανάκια ή και τις εταιρίες που ξέρουμε εμείς
όπως έχει η μερκετινίστικη παραγωγή ΣΗΜΕΡΑ στην πλειοψηφεία τους βγάζουν τυπικά βιομηχανικά προιόντα (παρ ολα αυτά για τη δουλειά τους τιμια και αξιόπιστα),τα λίγα σοβαρα κομμάτια hifi που βγάζουν όμως είναι στα λεφτά τους 5 κλάσεις πάνω απ τα αντίστοιχα ευρωπαικά
Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί μόνο οι σοβαρές να φτάνουν μέχρι την Ευρώπη;
Για ψάξε κανένα site δικό τους να δεις πόσες μάρκες δεν τις έχουμε ακούσει καν εδώ...
Φαντάσου να έρθουν εδώ μηχανήματα δικά τους που ουτε καν εχουμε δει, τι έχει να γίνει,θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να μετακομίσουν στον Αρη!!
Ατυχές το ερώτημά σου,τουλάχιστον απ τη δική σου πλευρά.
Θα θυμάσαι άλλωστε όταν εμεις οι Ευρωπαίοι κυκλοφορούσαμε με Nokia 3210 και καμαρώναμε για την αιχμη της τεχνολογίας στα κινητά οι Ιάπωνες είχαν ΗΔΗ 3G τηλεφωνία.
Οπότε καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει ,αν γίνει ανεξέλεγκτη εισαγωγή όλη γκάμα των κινητών στην Ευρώπη.
Ακριβώς αυτό λες και για το hifi.
Για ψάξε πόσες δικές μας μικρές, από αυτές που είναι γεμάτος ο ειδικός μας τύπος, τις ξέρουν εκεί...
O Ιάπωνας κάνει εισαγωγή τα πάντα.
Το αντίστροφο για την Ευρώπη υπό περιορισμούς.
Να σου πω πόσα Sony (TV, Video, MiniHiFi) έχω πετάξει στα σκουπίδια; Ο κολλητός μου άλλα τόσα...
Να σου πω πόσα χρόνια δουλεύει απροβλημάτιστα TV της LG και μία ακόμα παλιότερη της Phillips;
Αν αρχίσει να γράφει ο καθένας τις εμπειρίες του (και των συγγενών του) θα βγει κάτι;
Τι θα κάνουμε, στατιστική έρευνα;
Κι αυτές ακόμη δε γίνονται έτσι...
Εχω ένα dvd των 50ευρώ (ναι με αυτό έχω καταλήξει μετά την οικονομική αφαίμαξη των ευρωπαίων φωστήρων,πλήρωσα μηχανήματα κι εμεινα με τα ράφια) της Toshiba και δουλεύει 4 χρόνια ΑΨΟΓΑ.Σαφώς και δε θα διεκδικήσω το αλάθητο για ένα μηχάνημα που έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω αν αύριο καεί,είτε αυτό είναι sony ειτε philips ειτε denon.
Οταν όμως το πληρώνω 1500 ευρω αγαπητέ ΑΠΑΙΤΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.
Τα ES της Sony αν δεν κάνω λάθος δουλεύουν ακόμα.
Πιάσε στα χέρια σου ένα προιόν SONY(ναι απο αυτά τα καταναλωτικά) αξίας 100 ευρώ,είτε είναι ψηφιακή είτε dvd και σύγκρινε την ποιότητα κατσκευής με ένα αντίστοιχο philips.
Η philips φίλε μου είναι απλά ανύπαρκτη και δε θέλω καμία στατιστική για να μου το επιβεβαιώσει.
Οποιος έχει μάτια και διαθέτει κρίση τα βλέπει.
Όχι, ο μέσος καταναλωτής δεν τσουβαλιάζει και κρίνει κατά περίπτωση.
Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για εσένα.
Γιατί η αλήθεια είναι πικρή αγαπητέ.
Ενα μόνο θα σου πω.
Ημουν ο μεγαλύτερος αντιΙάπωνας σε αυτόν τον πλάνητη.
Ε μια θα τον δουλέψεις τον καταναλωτή,δύο...τρεις χαιρέτησες μετά.
Προσωπικά δεν εξετάζω καν τη χώρα καταγωγής της εταιρείας ούτε (σε γενικές γραμμές) τη χώρα κατασκευής. Άλλα πράγματα κοιτάω..
Εγώ το εξετάζω,με ενδιαφέρει γιατί μου υποδηλώνει τη γενικότερη φιλοσοφία ενός λαού.....δε θα αγοράσω μπύρα Ινδική αλλά φυσικά Γερμανική.
Για χαλί όμως θα στραφώ στον Ινδο,έχει σημασία όσο κι αν το παραβλέπεις.
Και φυσικά κοιτάω κι άλλα παρακάτω,προφανώς όμως κοιτάμε τελείως διαφορετικά πράγματα.
Είναι θέμα προτεραιοτήτων του καθενός και το σέβομαι.
Μία διαφορετική ανάγνωση αυτής της παραγράφου αποκαλύπτει ότι τις Sony και Yamaha τις ενδιαφέρει μόνο το κέρδος και όχι να φτάσουν τα προϊόντα τους στο απόλυτο με βάση την τεχνολογία και τεχνογνωσία που διαθέτουν, εφόσον αυτό δεν συμβαδίζει με την πολιτική των εταιρειών που θέλουν να απευθύνονται στις μάζες, στους πολλούς, εκεί που είναι το χρήμα
Σαφώς και τις ενδιφέρει το χρήμα,δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Το έχεις ψηφιακή όμως με 100 ευρώ και κάνεις παπάδες ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ επειδή (δικαιολογημένα)δεν είσαι επαγγελματίς ή σοβαρός χομπιστας φωτογράφος και δε θέλεις να δώσεις ενάμιση δισεκατομυριο για μηχανή στη haselblat ,αυτό το χρωστάς στη SONY.
Εκτός κι αν νομίζεις ότι η arcam μας κάνει και χάρη και συμπληρώνουν το ταμείο της οπαδοί υπερ του φιλοπτωχου ταμείου!
Αν όμως δεν έχει η SONY το τεχνολογικό υπόβαθρο μέσα απ τη καταναλωτική πλαστικούρα να βγάλει και 10 μηχανήματα για σεμινάριο,ποιός εχει αυτή τη δυνατότητα?
Η βιοτεχνία με τα στέγαστρα για τρακτερ?
Η SONY αν δεν κανω λάθος έχει και δισκογραφική,ωραία?
Αυτό σημαίνει υπέρτατη τεχνολογική υποδομή σε μηχανήματα ήχου,κονσόλες,μείκτες,αναλογικες ταινίες εγγραφής κλπ.
Μπας κι έχετε την εντύπωση ότι ζητάνε βοήθεια κι έλεος απ τη nad ή απ την cambridge audio για να τους στησει τα στούντιο εγγραφής?
Η κάμερες δε που βλέπεις HD ταινίες στις Ιαπωνικές TV και καμαρώνεις με αναπαραγωγέα arcam είναι κατά βάση SONY (kυρίαρχος σε κάμερες επαγγελματικές) και κατά δεύτερον με panasonic.
Αλλά για να κατασκευάσεις κάμερα αγαπητέ (όπως και τόσα άλλα προιόντα )θέλει balls κι αυτά οι ευρωπαιοι δεν τα έχουν σε συγκεκριμένους τομείς.
Αυτά δηλ τα dvd που βλεπεις και θολώνει το μάτι σου απ την ευκρίνεια είναι τραβηγμένα με γιαπωνέζικα μηχανάκια,όπως κι οταν βλέπεις ειδησεις κλπ.
Το τι ενδιαφέρει εσένα και το τι ενδιαφέρει εμένα αφορούν, μάντεψε, μόνο εσένα κι εμένα.
Ακριβώς,και δε δίνω μία για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει η πλειοψηφεία και κρίνει ο ειδικός τύπος.
Το HiFi δυστυχώς είναι πολύ ακριβό χόμπι (ακριβότερο από ότι θα περίμενε ένας λογικός άνθρωπος, για την ακρίβεια) αλλά, καλώς ή κακώς, δεν εξαντλείται σε μηχανάκια των 1000 ευρώ.
Οχι αγαπητέ μου.
Το hifi δεν είναι πολυτέλεια,είναι ανάγκη,είναι τρόπος ζωής.
Οπως ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει νηστικός έτσι και πνευματικά δεν μπορεί να ζήσει ζωρίς μουσική.
Το αν κάποιος αντιλαμβάνεται τη μουσική ως κραυγές,ως Αντζελα Δημητρίου ή ως Bach αυτό είναι άλλη ιστορία.
Ακριβό και χόμπι το καταντήσανε οι Ευρωπαιοι όταν άρχισαν να αποσύρονται οι μεγάλες εταιρίες απ τον χώρο,τον μετονομάσανε σε highend και βρήκαν ελευθερο πεδίο να τιμολογούνε ενα σαρδελοκούτι όσο ένα διαμέρισμα.
Τη δεκαετία του 70 δε στοιχιζαν τα τροφοδοτικά,κι έπαιρνε με λίγα λεφτα παραπάνω ο μεσος χρήστης ενισχυτές που κεντάγανε,σήμερα τι έγινε κι έφτασαν οι τιμές δυσανάλογα στα ύψη σε σχέση με τότε?
Με χρυσό αγαπητέ να τα τύλιγαν τα τρφοδοτικά τόσο δε θα κόστιζαν.
Ας τα πουλήσουν σε αφελείς,από μένα δε πάρουν ούτε δεκάρα πλέον.
Εκτός κι αν εννοείς ότι είναι ακριβό σπόρ επειδή κάθε 5 χρόνια βγαίνουν άχρηστα και πρέπει να πάρουμε καινούρια.
Δεν το κατάλαβα.
Το hifi είναι να πληρώσεις 500,χίλια,πέντε χιλιάδες ή εκατό,ανάλογα την τσέπη του καθενός και να απολαμβάνεις τη μουσική κι όχι να δίνεις συνέχεια και να είσαι στην πριζα της οικονομικής αφαίμαξης.
Δηλ να δώσουμε κάνα εκατομύριο για μηχανήματα και να έχουμε 20 cd γνήσια στο ράφι και τα άλλα να τα κατεβάζουμε πειρατικά!!
Αυτό το hifi να με συμπαθάς φίλε μου αλλά δεν το θέλω.
Ας βρουν άλλα θυματα να αρμέξουν.
Οι μηχανές ήχου τι σχέση έχουν με τα αυτοκίνητα;
Άλλο Toyota, άλλο Sony...
Άλλο Fiat, άλλο Bel Canto...
Καταλαβαίνω ότι εκεί έχεις περισσότερη άνεση να συζητήσεις αλλά τα δύο industries έχουν τόση σχέση όση εγώ με το sky-diving (δηλ. καμμία).[/QUOTE]
Ακριβώς ίδια φιλοσοφία είναι.
Αυτό πώς το γνωρίζεις; Έχεις ζήσει Ιαπωνία; Έχεις κάνει έρευνα σε όλους τους λαούς (ή τέλος πάντως σε αρκετούς) ώστε να γνωρίζεις την ιδιοσυγκρασία τους και το πως βλέπουν τον κόσμο και τη ζωή ή απλά λέμε πιασάρικες ατάκες;
http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=474030&prid=162455
Διάβασέ το,θα σου κάνει καλό και θα σε απαλάξει απ τις νοοτροπίες και την κριτική του καφενείου,του στυλ δηλ είδα άκουσα.
Είναι ενα βιβλίο που ο αναγνώστης όχι μόνο μαθαίνει την ιστορία από ιδρύσεως της sony αλλά περιγράφει και την γενικότερη νοοτροπία των γιαπωνέζων σε πολιτικό και βιομηχανικό επίπεδο.
Εδώ θα δεις από έναν Ιάπωνα συγγραφέα κι όχι από έναν που επισκεφτηκε την Ιαπωνία και μετέφερε κατά το δοκούν τις εντυπώσεις του,το σεβασμό τους προς τους Ευρωπαίους,το ότι είναι ενάντια στο να κλείνουν οι ανταγωνιστές τους (άλλη φιλοσοφία μη ντο ψάχνεις αγαπητέ....)την αγάπη τους και το έκπληκτο θαυμασμό προς την τότε Grunding,μια Grundig που οταν η Sony ξεκινούσε τα πρώτα της βήματα ήταν ήδη για τους Ιάπωνες μια "διαστημική" εταιρία.
Είδες όμως η υπεροψία μέσα σε λίγα χρόνια τι κακό κάνει?
Και ειδικά τα αγγλάκια συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό......έτσι να πάνε,αδιάβαστοι.
Μετά να μην ψάχνουν τα αίτια.
Φίλε μου, αν θέλεις να "κράζεις" θα έχεις πολλές ευκαιρίες εφόσον ασχοληθείς...
Ο χώρος του HiFi/HiEnd έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από το, υποτιθέμενο, σνομπάρισμα προς τους Ιάπωνες.
Οι τελευταίοι άλλωστε δεν έχουν ανάγκη ούτε τη δική σου ούτε τη δική μου υπερασπιστική...γραμμή.
Μην τα βλέπεις όλα άσπρο/μαύρο, Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός, Κόσμος/Ιαπωνία και κρίνε την κάθε συσκευή ξεχωριστά..
Μη γίνεσαι fanboy (fan = οπαδός, fun = πλάκα, by the way)...
Δεν κράζω φίλε μου,απλά είναι χαώδη τα μέτρα σύγκρισής μας.
Αν είναι ήταν έτσι θα έβγαιναν προιόντα μιας φιλοσοφίας και έληγε το θέμα εκεί.
Οπαδός δεν είμαι.
Πληρώνω και απαιτώ,κι όταν με δουλεύουν τους χ@ζω κανονικά.
Ενα πράγμα μόνο λέω.
Χαμένα λεφτά έδωσα,χαλάλι....
Καλά που είναι τα τζαπάνια κι έχουμε επιλογές.
Αν δεν ήταν αυτοί ακόμα ο μέσος οδηγός θα είχε στο αυτοκίητό του πομπινόφωνο στο πορτ μπαγκαζ και rcd σημερινής αξίας 100 ευρώ θα μας πούλαγαν οι ευρωπαίοι κάνα διχίλιαρο και με τη στάμπα highend παρακαλώ.
Οου δεν μπορούν να μπουν σε ξένα χωράφια κάνουν τον κινέζο,και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε.
Φανταστείτε εν μια νυκτι να εξαφανιστούν από προσώπου γης pioneer/alpine/jvc/sony τι έχουν να φορέσουν τα car μας!!
Εχει κάτι γερμανικά rcd το lidl σε τιμές φθηνών jvc.....ε ούτε για πέταμα δεν είναι.