Μακη παιζεις σε δικο σου γηπεδο τωρα![]()
Να δω εμένα ποιος θα με βοηθήσει,που θέλω μπασα,τρισδιάστατο ήχο,στερεοφωνία και γκάζια.
Μήπως θέλω ψυχίατρο?:ciao:
180 000km για ιμάντα χρονισμού είναι η χαρά του μηχανικού!
Και η δυστυχια της τσεπης του Μητσου:bigcry::bigcry:
@bose
Μην είσαι απόλυτος στις απόψεις σου. Δεν τα ξέρεις όλα όπως και κανένας από εμάς δεν γνωρίζει τα πάντα. Γράφουμε στο συγκεκριμένο forum, για να περνάμε καλά και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο. Με το να είσαι απόλυτος, "κατεβάζεις ρολά" και σταματάς να μαθαίνεις.
Και οι Yamaha που είχες περι πολλού και πολύ καλά έκανες γιατί είναι πολύ καλή εταιρεία και τα προϊόντα της έχουν πολύ καλό value for money και είναι και αθάνατα, στη Μαλεσία φτιάχνονται.
Αν ο A-S2000 κατασκευάζονταν από καμια άλλη εφετζίδικη Hi-End και καλά εταιρεία με χώρα κατασκευής τη Γερμανία ή την Αμερική, θα βλέπαμε ένα κόστος αγοράς 5 ψήφιο και τα περιοδικά να κάνουν τεμενάδες. Αλλά είναι ένας ταπινός Yamaha που φτιάχνετε στην Μαλεσία. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Και αν έχεις προσέξει στα review, κανένας δεν είναι περιγαφικός για τη σκηνή του A-S2000. Όλοι λένε τεράστιος ήχος, αλλά κανένας (που να έχω διαβάσει εγω τουλάχιστον) δεν αγγίζει την λέξη "τρισδιάστατος". Γιατί άραγε? Για τον A-S1000, όλοι λένε "τεράστιος ήχος, αλλά αμφησβητήτε η ακρίβεια της σκηνής". Γιατί ρε φίλε, ήσουν εκεί όταν έγινε η ηχογράφηση για να ξέρεις αν έχει ακρίβεια ή όχι? Αλλά είπαμε.... Αν ήταν καμια πιασάρικη hi-end εταιρεία, τα περιοδικά θα έκαναν τεμενάδες και θα κόστιζε όσο ένα αυτκίνητο.
Είδες που η χώρα κατασκευής δεν παίζει ρόλο τελικά και το θέμα είναι μόνο ψυχολογικό? Μη νομίζεις ότι οι κατασκευστές δεν το ξέρουν... στο είπα και παραπάνω. Το ξέρουν και πολύ καλά μάλιστα, γι' αυτό και τα ακριβά μηχανάκια φτιάχνονται στην χώρα τους. Και όχι μόνο γι' αυτό το λόγο.....
Στη δουλιά μου αντιπροσωπεύουμε στην Ελληνική αγορά κάποιους κατασκευαστές. Όταν είχα ρωτήσει έναν ξένο αντιπρόσωπο "γιατί δεν μεταφέρετε την παραγωγή σας στην Κίνα" ξέρεις τι μου είπε?
"Οι κύριοι ανταγωνιστές μας κατασκευάζουν στην Ελβετία και στη Γερμανία. Ξέρεις πως θα πέσουν οι πωλήσεις μας αν φύγουμε από την Αμερική και πάμε στην Κίνα? Άστο καλύτερα.... ούτε να το σκέφτομαι..."
Αν οι Yamaha φτιαχνόντουσαν στην Ιαπωνία δεν θα συζητούσαμε ότι η Yamaha έχει καλό Value for Money τώρα.
Νομίζω πως και οι NAD στην Κίνα φτιάχνονται πάντως. Γενικά, δεν μπορείς να ζητάς value for money και ταυτόχρονα κατασκευή εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Αμερική. Αυτά τα δύο δεν τεριάζουν, όπως και να το κάνουμε....
.............
Οι Yamaha/sansui/akai/denon κλπ τη δεκαετία του 70 και 80 έφτιαχναν στην Ιαπωνία και ήταν και πάλι ανταγωνιστικοί και σαφώς υπερίσχυαν στο value for money.
Για να μη μακρυγορούμε value for money για μένα δεν υπάρχει.
Υπάρχει το αγοράζεις ενισχυτή για 300 ευρώ και είναι κουβάς.
Τον πληρώνεις παιρνεις ενισχυτή,απλά τα πράγματα.
Άποψή σου. Αν νομίζεις ότι είναι όλοι οι ενισχυτές ίδοι, και δεν υπάρχουν κάποιοι που στα ίδια χρήματα είναι καλύτεροι από άλλους άποψή σου
Στην εταιρία σου μπορεί να σου λένε ότι θέλουν και να τα πιστεύεις,δε σου λένε όμως ότι τη διαφορά κέρδους δεν την επωφελέιτε ο καταναλωτής αλλά το εργοστάσιο(μη λέμε τα ιδια και τα ίδια να καταλαβαινόμαστε,τα ξαναείπαμε) άρα για ποιό value for money μιλάμε?Μα για το value των εργοστασίων σε ακόμα χαμηλότερη ποιότητα!
Αλήθεια. Εσύ από που τα ξέρεις αυτά που λες?
Αυτά που λες, ότι το κόστος από τα μειωμένα έξοδα κατασκευής τα εποφελείτε η εταιρεία, είναι λάθος στο 100% και φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα πως λειτουργεί η αγορά και συγνώμη που στο λέω. Την διαφορά από το κόστος την κερδίζει κατά βάση ο αγοραστής. Οι εταιρείες μετηκοίζουν σε χώρες με φτηνότερα εργατικά, όχι για να βγάλουν μεγαλύτερα κέρδοι/τεμάχιο προϊόντος, αλλά:
1) Για να τα βγάλουν πέρα από τον πολύ μεγάλο ανταγωνισμό που μοιραία πιέζει συνεχώς τις τιμές προς τα κάτω,
2) Για να μπορέσουν να μειώσουν τις τιμές τους και να γίνουν ποιό ανταγωνιστικοί στην αγορά και
3) Για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και άρα να μεγαλώσουν, ρίχνοντας τις τιμές. Έτσι βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος, αλλά όχι όπως σου είπα ανά τεμάχιο προϊόντος, αλλά από τις αυξημένες πωλήσεις.
........................
Ρώτα και το παλληκάρι εδώ
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=46012&page=5
γιατί να ρωτάει άραγε που είναι κατασκευασμένος ό Naim?
Αν έχεις έναν λόγο να τον πείσεις κάνε το.
Απλά τα λεφτά του που με κόπο μάζεψε πρέπει να τα σεβαστείς πριν εκφέρεις τη γνώμη σου περί κινέζικων,γιατί προφανώς στερήθηκε το αίμα του το ίδιο ι αυτό οι εταιρίες το αγνοούν παντελώς μπρος στο μέγιστο κριτήριο των κερδών τους.
Και μη κοιτάς που πολύς κόσμος δεν αντιπαρατίθεται στο θέμα,είναι πολύ περισσότεροι που απαξιούν τέτοιες κατασκευές και προελέυσεις,το ότι δεν εκφράζουν τη δυσφορία τους δε σημάινει ότι είναι και αποδεκτή.
...και καπνούς και ταλαντώσεις :drummer:![]()
Εντάξει καλά είναι τα μηχανήματά σου(χωρίς να είναι τα παλιά εγγλέζικα).
Μην αρπαχτείτε τώρα και με αναγκάσετε να το κλειδώσω.
Άποψή σου. Αν νομίζεις ότι είναι όλοι οι ενισχυτές ίδοι, και δεν υπάρχουν κάποιοι που στα ίδια χρήματα είναι καλύτεροι από άλλους άποψή σου
Αλήθεια. Εσύ από που τα ξέρεις αυτά που λες?
Αυτά που λες, ότι το κόστος από τα μειωμένα έξοδα κατασκευής τα εποφελείτε η εταιρεία, είναι λάθος στο 100% και φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα πως λειτουργεί η αγορά και συγνώμη που στο λέω. Την διαφορά από το κόστος την κερδίζει κατά βάση ο αγοραστής. Οι εταιρείες μετηκοίζουν σε χώρες με φτηνότερα εργατικά, όχι για να βγάλουν μεγαλύτερα κέρδοι/τεμάχιο προϊόντος, αλλά
1) Για να τα βγάλουν πέρα από τον πολύ μεγάλο ανταγωνισμό που μοιραία πιέζει συνεχώς τις τιμές προς τα κάτω,
2) Για να μπορέσουν να μειώσουν τις τιμές τους και να γίνουν ποιό ανταγωνιστικοί στην αγορά και
3) Για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και άρα να μεγαλώσουν, ρίχνοντας τις τιμές. Έτσι βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος, αλλά όχι όπως σου είπα ανά τεμάχιο προϊόντος, αλλά από τις αυξημένες πωλήσεις.
Ο καθ' ένας μπορεί να έχει την άποψή του, όπως κι εγω έχω την δική μου. Δεν προσπαθώ να πίσω κανέναν και σίγουρα δεν είμαι Κινέζος.
Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής των Κινέζικων προϊόντων, οφείλω να σου πω ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Κινέζικων προϊόντων που η ποιότητά τους δεν είναι καλή, αλλά υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα που η ποιότητά τους είναι εξαιρετική. Ότι συμβαίνει και στα προϊόντα των άλλων χωρών.
Δεν πιστεύω να θεωρείς πως η Μαλεσία έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής (εκεί φτιάχνονται οι Yamaha) από την Κίνα? Απλά επιδή σου αρέσουν οι Yamaha δεν σε πειράζει και δεν το συζητάς και συνεχίζεις να λες ότι είναι κορυφαίοι. Φαντάζομαι δεν θα έλεγες στον εαυτό σου ότι θέλεις να παραπλανήσεις τον καϊμένο αγοραστή που με τόσο κόπο και αίμα έχει βγάλει τα χρήματά του και προσπαθείς να τον πίσεις να πάρει Μαλεσιανό προϊόν. Έτσι δεν είναι? Το λες όμως σε 'μένα όμως που υποστιρίζω τους Audiolab, επιδή έχεις κακή εμπειρία με έναν 12 ετίας NAD και επιδή πήγες σε έναν φίλο σου και άκουσες έναν Yamaha που σου έβαλε τα γυαλιά και τσαντίστηκες και είπες YAMAHA. ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ. Είναι δική σου άποψη, σεβαστή, αλλά φτάνει. Το είπες και το ξαναείπες. Ούτε πωλητής της Yamaha να ήσουν.
Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειτε να με πίσεις γιατί έχεις ελείψεις ακόμα και σε βασικές τεχνικές προδιαγραφές και παρ' όλο που κάποια πράγματα μπορεί να τα θεωρείς ότι είναι κοινή λογική (όπως το damping factor για παράδειγμα που λέγαμε), δεν είναι έτσι. Κατά την γνώμη μου, η γνώμη σου επί του κατασκευαστικού δεν στιρίζετε σε κάτι σοβαρό, παρά μόνο σε φωτογραφίες, στο πόσο παστωμένος με πράγματα είναι ένας ενισχυτής εσωτερικά και στο πως είναι εμφανισιακά το εσωτερικό του. Αυτός είναι και ο ποιό λάθος τρόπος για να κρίνεις μια κατασκευή.
Συγνώμη, αλλά δεν μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά έτσι. Διάβασε λίγο όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, κάνε μια βόλτα και άκουσε αυτά τα οποία υποστιρίζεις ότι είναι κορυφαία μηχανίματα και κορυφαίες κατασκευές και μετά έλα να τα πούμε.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλεις να πίσεις τον κόσμο να αγοράσει κάτι Μαλεσιανό. Να ξοδέψει τα λεφτά του που με τόσο κόπο και αίμα έχει βγάλει, για να αγοράσει κάτι που φτιάχτηκε σε ένα εργοστάσιο στην χερσόνησο της Μαλεσίας που δουλεύουν μικρά παιδάκια. Γιατί?
Διάβασε και ένα review από έναν Κινέζο τώρα.
http://www.6moons.com/audioreviews/audiolab/8000.html
Αυτό το σετάκι, με 2 μονομπλόκ, πωλήτε προς 1500 εν Ελλάδι. Το σετάκι προ και στερεοφωνικού τελικού πωλήται προς 1000. Και αν το φέρεις από Αγγλία, θα το έχεις με 800 στην πόρτα σου, μαζί με τα μεταφορικά. Τα εσωτερικά του δεν μπορώ να τα κρίνω γιατί δεν είμαι ηλεκτρονικός, αλλά από ήχο, δεν έχω ξαναδιαβάσει ούτε και ξανακούσει τίποτα που να το πλησιάζει και να έχει και 1500 (γιατί το έχω ακούσει φίλε μου, δεν έχω δει μόνο τις φωτογραφίες του).
Εντάξει καλά είναι τα μηχανήματά σου(χωρίς να είναι τα παλιά εγγλέζικα).
Μην αρπαχτείτε τώρα και με αναγκάσετε να το κλειδώσω.
Αλλο το ένα άλλο το άλλο.
Το βλέπω.
Επεσαν οι τιμές στη σειρά 600 της B&W?(που ομολογουμένως είναι τρομερή εταιρία).
Η σειρά 600 ξεκίνησε στην Κίνα να κατασκευάζεται έτσι δεν είναι? Δεν μετακόμισε απότην Αγγλία στην Κίνα. Για διάβασε παραπάνω για τον Audiolab.... Άσε που η B&W κατά την γνώμη σου είναι τρομερή εταιρεία. Κατά την γνώμη μου... άσε να μη σου πώ.
1.Τον ανταγωνισμό της πλεονεξίας και του απόλυτου κέρδους (βλ καπιταλισμός) μόνοι τους τον δημιούργησαν ας βγάλουν και τα μάτια τους,δε με ενδιαφέρει ούτε θα βγάλω εγώ το φίδι απ την τρύπα.
Άσχετο
2.Οι τιμες αντι να απέσουν έχω την εντύπωση ότι ανεβαίνουν.
Δε μιλάω για συσκευές της οκάς.
Αναλογικά σε σχέση με το "χθες" για να πάρω την ίδια ποιότητα κατασκευής σε συσκευές "σειράς" πρέπει να πληρώσω τα τριπλάσια.
Η έχω λάθος?
Λάθος έχεις. Σκέψου πόσο αγόρασες τον NAD πριν 12 χρόνια, βγάλε σε πόσα πακέτα μακαρόνια αντιστοιχούσε η τιμή του και κοίτα πόσο έχει σήμερα, να δεις ότι οι τιμές έχουν πέσει στα ηλεκτρονικά. Και αυτό οφήλεται σε πολλά πράγματα που δεν είναι του παρόντος.
3.Δε μου λες,
'οταν μια εταιρία ανάμεσα στην πληθώρα των μοντέλων που διαθέτει βγάλει σήμερα μια συσκευή η οποία κατασκεύαζεται στην έδρα της γιατί το made in usa είναι σε περίοπτη θέση στο διαφημιστικό της φυλλάδιο και γενικώς τονίζουν την υπεροχή της κατασκευαστικής προέλευσης?
Αφού δεν έχει σημασία,όλα ίδια είναι!
Στο έχω απαντήσει αυτό, αλλά δεν διαβάζεις. Γιατί υπάρχουν καταναλωτές όπως εσύ, που θεωρούν ότι όταν ένα μοντέλο φτιάχνεται στην Κίνα, είναι υποδεέστερης ποιότητας από ένα που φτιάχνεται στην Αμερική. Αυτό είναι λάθος. Δεν μοιρείς να βάλεις σε ένα τσουβάλι τα πάντα.
Σαφώς,συζήτηση κάνουμε δε μαλώνουμε.
Ισως κάποιος ουδέτερος που μας διαβάζει καταλήξει κάπου και βγάλει τα συμπεράσματά του σε σχέση φυσικά και με δικές του εμπειρίες.
Αν μιλάς για αμιγώς Κινέζικα προιόντα,καθ' εαυτού κινεέζικες δηλ εταιρίες ναι συμφωνώ.
Απλά είναι τόσο λίγα τα καλά τους μπρος στη σαβούρα που βγάζουν που αφενός τα ψάχνεις με το κυάλι αφετέρου δεν έχω τη διάθεση να το ψάξω εφόσον υπάρχουν καταξιωμένες εταιρίες σε κάθε χώρο.
Μιλάω για προϊόντα που παράγονται στην Κίνα, είτε η εταιρεία έχει ξένα συμφέροντα, είτε Κινέζικα.
Να σου πω γιατί επιλέγω yamaha (ή και denon/marantz).
..................
Εκτός κι αν θεωρείς ότι πέρα απ την ηχητική ποιότητα οι audiolab σπάνε τα γιαπωνέζικα και σε επίπεδο αξιοπιστίας.
Τότε πάω πάσο.
Αν όχι να τα λέτε όμως στους ενδιαφερόμενους πριν αγοράσουν και τα θετικά και τα αρνητικά πριν αποφασίσουν,αν θέλετε να είστε αντικειμενικοί.
Ρε Μάκη, μην μιλάς στον πληθηντικό. Μαζί συζητάμε. Anyway. Ξέρεις κάτι που δεν το ξέρω? Προσπαθώ να είμαι όσο αντικειμενικός γίνεται. Ξεχνάς ότι δεν πουλάω ενισχυτές, το κέφι μου κάνω. δεν έχω λόγο να παραπλανήσω κανέναν. Δεν είμαι ο κακός κι εσύ ο καλός που γνωρίζεις και είσαι αντικειμενικός, ούτε κρίβω πληροφορίες. Τους Audiolab δεν έχει ούτε μήνα που τους αγόρασα. Θα τους έπερνα αν πίστευα ότι δεν είναι αξιόπιστοι?
Γιατί οι Yamaha είναι ποιό αξιόπιστοι από τους Ευρωπαϊκούς? Ο NAD που έχεις είναι Αγγλικός, φτιαγμένος στην Κίνα αν δεν κάνω λάθος. Είχες κανένα πρόβλημα 12 χρόνια που τον έχεις?
Δεν κρίνω έναν ενισχυτή μόνο απ το DF,αν είναι δυνατόν.
Υπολογίζω το όνομα (ποιός τον κατασκευάζει) την ισχύ,το DF,την αξιοπιστία,την ποιότητα κατασκευής.
Στο ξαναείπα,αν στηριζόμουν στα review θα οδηγούα rover τώρα!!
Δε μαλώνουμε.
Απλά δεν μπορει να δεχτεί ότι ο audiolab που πήρε θα τον παίζει στο ρελαντί :BDGBGDB55:
Για ποια Αγγλικά προϊόντα μιλάτε ρε παιδιά?
Spendor, Harbeth, KEF όλα στη Κίνα φτιάχνονται πλέον!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.