Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Καθε γνήσιος Audiophile που είναι και ευτυχής κάτοχος ενός Eversolo Α6 , που σέβεται τον εαυτό του αλλα προπαντώς το Eversolo του , θα κρατηθεί , δεν θα το ξεπακετάρει και δεν θα το βαλει να παίξει...... εαν πρώτα δεν εχει αγοράσει - εξασφαλίσει τα παρακάτω!!! 😁

Χρυσός οδηγός γνήσιου AUDIOPHILE που επιθυμεί να πάρει το 120% τόσο της συσκευής του όσο και του καλυτερότερου ηχητικού αποτελέσματος στον χώρο του , (γραμμένος άνευ βοήθειας Α.Ι. από εμένα ) 😁

1). Αλλαγή μαμα καλωδίου ρεύματος με audiophile one όπως πχ furutech .
2) .Αλλαγή power supply από Beatechnic * ή ακόμα καλύτερα εξωτερικού όπως το Teddy Pardo **
3). Αλλαγή Fuse σε HI FI Tuning (κατα προτίμηση τις silver όπως ανεφερε και ο Παναγιώτης ) .
4). RF / EMI caps from cardas στα αχρησιμοποίητα RCA or XLR ....(το είχα ξεχάσει αυτό...😁) ***
5). Ποδαρακια αντικραδασμικα.
6). Audiophile Lan Cable ****
7). Audiophile HDMI cable ****
8). Audiophile RCA and XLR cables ****
9). Αudiophile speaker cables ****
10). Audiophile Μπανάνες ή δίχαλα .
11). Βi Wiring
12) Audiophile switcher
13) Εναν καλό Power Filter / DC Blocker για παν ενδεχόμενο .
14). Ασφάλεια κεραμική με ξεχωριστό ρεύμα για τα ηχητικά μας στον πίνακα του σπιτιού.
15). Κολόνα ΔΕΗ αποκλειστικά για το σπίτι μας χωρίς να ακουμπάει ουτε κατ ελάχιστο σύρμα γείτονα .
16) Ακρόαση τις νυχτερινές ώρες καθοτι το ρεύμα είναι ακόμα πιο καθαρό . (Πλακα πλακα η ένδειξη το πρωι - μεσημέρι στο audiolab είναι 221 έως και 224) . Το βράδυ το έχω δει να ανεβαίνει ακόμα και στα 232...δεν ξερω εαν συνιστά προβλημα αυτό) .
17).Ενισχυτή ποιοτικό με καλα ρεύματα.
18) Ηχεία με καλο σπινόραμα και με μεγαλο εύρος συχνοτήτων.
19) Ισοπλευρο τρίγωνο στην θεση ακρόασης
20) Ηχητική φροντίδα χώρου
21) Καθαρή αρχικη ηχογράφηση.
22) Φρέσκο και Άριστο ακουόγραμμα εκατέρωθεν!!!😁
23). Απόλυτη ησυχία στον χώρο...ούτε η ανάσα καλα καλά....
24) Αυστηρά χρήση SSD σαν εξωτερικο σκληρό σε local player φορμά.

υγ. Εαν ξεχασα κάτι ας συμπληρωθεί...γιατι όλο και κάτι θα βρεθεί!! Αudiophile είμαστε :)

Πηγές / Σχόλια :

* https://www.audiophonics.fr/en/regu...7FDuaxZ5SJiDoNpozszrtE53vy5oBijPrz-E88_y3FNSe
** https://teddypardo.com/product/eversolo/
*** https://www.cardas.com/rfi-emi-caps
**** Kαλώδια με άριστες μετρήσεις , χαμηλές αντιστάσεις , καλές μονώσεις και με χαρακτήρα που δένει με το υπόλοιπο σύνολο.

Δάσκαλοι!!!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Όλο αυτό το νόημα έχει; Ποιος ο σκοπός του ποστ σου;

Χρυσός οδηγός γνήσιου AUDIOPHILE που επιθυμεί να πάρει το 120% τόσο της συσκευής του όσο και του καλυτερότερου ηχητικού αποτελέσματος στον χώρο του ,

Σαν post στο group "ξιπασμένες νεόπλουτες" του Facebook είναι 😂

Όλο αυτό το νόημα έχει; Ποιος ο σκοπός του ποστ σου;
Λευτέρη μ καλημέρα!!

Με κίτρινα και bold γραμματα περιγράφεται ξεκάθαρα ο στόχος του συγκεκριμένου χρήσιμου (για εμένα τουλάχιστον) κατεβατού μου και με ολίγη δόση από χιούμορ σε κάποια εξ αυτών και σε όσους το αντελήφθησαν.. 😁

Είναι απλά καταγραφή της όποιας εμπειρίας έχω προσωπικά αποκομίσει όλα αυτα τα χρόνια με ότι συστήματα τελοσπάντων είχα κ έχω και όλα αυτα που έχω διαβάσει - ακούσει από παντού , ή και από αλλους audiophiles , αποτελώντας στην ουσία ένα "Audiophile meter" ...

Εξαρτάται πάντα από το τι ζητάς από το σύστημα σου και που μπορείς να το φτάσεις ηχητικά τερματίζοντας το βάζοντασ τικακια και στα 24 κουτακια εαν χρειαστεί με κυριότερο όλων ένα καλό ακουόγραμμα...:)

Οτιδήποτε λιγότερο σε τικάρισμα κουτιών και σε περίπτωση που κάποιος χρήστης δεν είναι ακόμα ευχαριστημένος με αυτό που ακούει , σημαίνει πως το σύστημα και ειδικότερα ο ήχος που μας ενδιαφέρει εδώ , επιδέχεται ακόμα βελτίωσης οποτε θα ψαξει σε αυτα που του έχουν μείνει...και φυσικά όχι να κόψει μια μέρα νύχτα και οταν οι γειτονες κοιμούνται υποχθόνια τα καλώδια τους από την κολώνα...

Τέλος δεν διαφέρει και πολύ το ύφος του και περιεχόμενο του , από το ύφος και το περιεχόμενο των σχετικών με τετοιου είδους συσκευών threads για την εξέλιξη τους στο μέγιστο!! Απλά μαζεύτηκαν συγκεντρωτικά οι πληροφορίες εδώ!

ΥΓ. Με τον πρωινό μου καφέ (πάντα διπλός ελληνικος σκέτος και στις 4 εποχές) μου ήρθαν άλλα 2 :

25). Έξτρα Φερίτες δαχτυλίδια σε όλα τα power supplies με την γνωστή τσάκιση και πέρασμα ξανα από την τρύπα στην κατάλληξη του καλωδίου.
26). Τρομερό σύστημα με Φωτοβολταικά πάνελ ώστε να καταφερει κάποιος να παίζει τα συστήματα του μόνο από μπαταρίες λιθίου. Bye bye AC/DC και φυσικά δεν μιλαμε για την συγκροτηματάρα!!!🥳

ΥΓ2. Εγώ ανήκω σε αυτην την κατηγορία προς πασα κατεύθυνση και διευκρίνιση αλλά έχω βάλει ένα στοπ και συνειδητά..!!☺️

YΓ3. αγαπημένο γράφημα και έμμεση απάντηση στην ερώτηση του αγαπητού "petronik" ☺️

IMG_0468.jpeg

Last edited:
Λευτέρη μ καλημέρα!!

Με κίτρινα και bold γραμματα περιγράφεται ξεκάθαρα ο στόχος του συγκεκριμένου χρήσιμου (για εμένα τουλάχιστον) κατεβατού μου και με ολίγη δόση από χιούμορ σε κάποια εξ αυτών και σε όσους το αντελήφθησαν.. 😁

Είναι απλά καταγραφή της όποιας εμπειρίας έχω προσωπικά αποκομίσει όλα αυτα τα χρόνια με ότι συστήματα τελοσπάντων είχα κ έχω και όλα αυτα που έχω διαβάσει - ακούσει από παντού , ή και από αλλους audiophiles , αποτελώντας στην ουσία ένα "Audiophile meter" ...

Εξαρτάται πάντα από το τι ζητάς από το σύστημα σου και που μπορείς να το φτάσεις ηχητικά τερματίζοντας το βάζοντασ τικακια και στα 24 κουτακια εαν χρειαστεί με κυριότερο όλων ένα καλό ακουόγραμμα...:)

Οτιδήποτε λιγότερο σε τικάρισμα κουτιών και σε περίπτωση που κάποιος χρήστης δεν είναι ακόμα ευχαριστημένος με αυτό που ακούει , σημαίνει πως το σύστημα και ειδικότερα ο ήχος που μας ενδιαφέρει εδώ , επιδέχεται ακόμα βελτίωσης οποτε θα ψαξει σε αυτα που του έχουν μείνει...και φυσικά όχι να κόψει μια μέρα νύχτα και οταν οι γειτονες κοιμούνται υποχθόνια τα καλώδια τους από την κολώνα...

Τέλος δεν διαφέρει και πολύ το ύφος του και περιεχόμενο του , από το ύφος και το περιεχόμενο των σχετικών με τετοιου είδους συσκευών threads για την εξέλιξη τους στο μέγιστο!! Απλά μαζεύτηκαν συγκεντρωτικά οι πληροφορίες εδώ!

ΥΓ. Με τον πρωινό μου καφέ (πάντα διπλός ελληνικος σκέτος και στις 4 εποχές) μου ήρθαν άλλα 2 :

25). Έξτρα Φερίτες δαχτυλίδια σε όλα τα power supplies με την γνωστή τσοσάκιση και πέρασμα ξανα από την τρύπα στην κατάλληξη του καλωδίου.
26). Τρομερό σύστημα με Φωτοβολταικά πάνελ ώστε να καταφερει κάποιος να παίζει τα συστήματα του μόνο από μπαταρίες λιθίου. Bye bye AC/DC και φυσικά δεν μιλαμε για την συγκροτηματάρα!!!🥳

ΥΓ2. Εγώ ανήκω σε αυτην την κατηγορία προς πασα κατεύθυνση και διευκρίνιση αλλά έχω βάλει ένα στοπ και συνειδητά..!!☺️

YΓ3. αγαπημένο γράφημα και έμμεση απάντηση στην ερώτηση του αγαπητού "petronik" ☺️

View attachment 261743
Φερριτες;Ούτε για αστείο!
Οσο για το γράφημα,έχω ζωντανό παράδειγμα πριν από 35 χρονια γυναίκας η οποία όχι μόνο έβρισκε 10/10 τις ηχητικες αλλαγές μαγειρεύοντας αλλά και ποιο καλώδιο είχε συνδεθεί κάθε φορά!
Έχω και δεύτερο παράδειγμα όμως δεν θέλεις να ξέρεις πως μια 91χρονη έβαζε τα γυαλιά στους νέους με τα καλά ακοογραμματα.

• Like
Reactions: djmnv81
Φερριτες;Ούτε για αστείο!
Οσο για το γράφημα,έχω ζωντανό παράδειγμα πριν από 35 χρονια γυναίκας η οποία όχι μόνο έβρισκε 10/10 τις ηχητικες αλλαγές μαγειρεύοντας αλλά και ποιο καλώδιο είχε συνδεθεί κάθε φορά!
Έχω και δεύτερο παράδειγμα όμως δεν θέλεις να ξέρεις πως μια 91χρονη έβαζε τα γυαλιά στους νέους με τα καλά ακοογραμματα.
Αρα Παναγιώτη μου συμφωνούμε τόσο για το σχεδιάγραμμα που καλώς το έβαλα τελικά γιατι έτσι ισχύει , όσο και για την ποιοτητα ενός ακουογράμματος που τυχαίνει μερικές φορές να μην "γνωρίζει" και ηλικία συμφωνα με το ευχάριστο και σίγουρα μή αμφισβητίσιμο παράδειγμα σου!!

Τέλος όπως μου αναφέρεις προσωπικη εμπειρια με κακό feedback από χρήση φεριτών και η γνωμη σου σαφέστατα έχει μεγάλη βαρύτητα , έχω ακούσει / διαβάσει όμως και αντίστοιχη εμπειρία με καλυτέρευση του ήχου σε καποιο/α συστηματα από χρηστες που το χρησιμοποίησαν εκεί που το χρησιμοποίησαν.Γι αυτο και αναφέρθηκε ως πιθανή μακρινή λύση και αφου εχει κάποιος εξαντλήσει τα άλλα βασικα που χρειάζονται.

Αρα Παναγιώτη μου συμφωνούμε τόσο για το σχεδιάγραμμα που καλώς το έβαλα τελικά γιατι έτσι ισχύει , όσο και για την ποιοτητα ενός ακουογράμματος που τυχαίνει μερικές φορές να μην "γνωρίζει" και ηλικία συμφωνα με το ευχάριστο και σίγουρα μή αμφισβητίσιμο παράδειγμα σου!!

Τέλος όπως μου αναφέρεις προσωπικη εμπειρια με κακό feedback από χρήση φεριτών και η γνωμη σου σαφέστατα έχει μεγάλη βαρύτητα , έχω ακούσει / διαβάσει όμως και αντίστοιχη εμπειρία με καλυτέρευση του ήχου σε καποιο/α συστηματα από χρηστες που το χρησιμοποίησαν εκεί που το χρησιμοποίησαν.Γι αυτο και αναφέρθηκε ως πιθανή μακρινή λύση και αφου εχει κάποιος εξαντλήσει τα άλλα βασικα που χρειάζονται.
Οι φεριτες άλλου δουλεύουν, άλλου όχι..
Δεν κάνουν πάντα κακό, σε κάποια καλώδια δουλεύουν, προς το καλύτερο..

• Like
Αγαπητοί χρήστες , τίποτε από τα παραπάνω δεν αποτελούν Ευαγγέλιο και δεν θεωρούνται οι 27 Εντολές του θεού του Audio , που επέλεξε προσωπικά εμένα για να μου τις εκμυστηρευτεί και να σας τις μεταφέρω εδώ για να σωθείτε και μετανοήσετε , αναφερόμενος κυρίως σε νέους χρήστες και λάτρεις του μεγάλου αυτού χόμπυ μας!! Όπως καθε ανθρωπος είναι διαφορετικός , έτσι θα έχει και τον δικο του προσωπικο χαρακτήρα στο Audio. Είναι υποκειμενικό.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απλά έναν συγκεντρωτικό μπούσουλα που έχει προκύψει από την κάθε μερα πράξη των χρηστών και από μετρήσεις πραγματικές σε μηχάνηματα ειδικά γι αυτον τον σκοπό και δείχνουν τον δρόμο σχετικά με το που θα πρέπει να εστιάσει κάποιος δυστυχής με τον ήχο του χρήστης !! Κάτι πρέπει να διορθώσει / αλλάξει / προσθέσει σίγουρα..αλλιώς θα παραμείνει τέτοιος...εαν νιώθει τέτοιος!!!

Το eversolo A6 είναι απο μαμα ένα φανταστικο μηχάνημα. Όμως αν δεν καλύψει τις ηχητικές ανησυχίες κάποιου θα μπορούσε να στραφει ή στην αναβάθμιση του ή να κοιτάξει κάπου αλλού...τώρα θα ξέρει που...:)

Εάν υπάρχει αμφιβολία ή κάποια αντίρρηση στα παραπάνω 27 μπουλετς που έγραψα , δημοκρατικο κ ελευθερο φόρουμ είμαστε και θα χαιρόμουν και εγώ να ακούσω τις δικές σας τοποθετήσεις προσωπικά όπως και εκτιμήσεις!!! ☺️

Δεν μιλάω ειρωνικά αλλά με σοβαρότητα όπως αρμόζει σε ενα τόσο σοβαρό θέμα και χόμπυ όπως ο Πλανήτης Audio...:)

Προσωπικά σε 2 υποθετικά ίδια ακριβώς συστήματα , στους ίδιους ακριβώς χώρους , με παρόμοια state of the art ακουογραμματα και Golden ears και με τον ίδιο χαρακτήρα και τύπο στο οντιοφαλόμετρο χρήστες , εκείνος που θα παίξει με μπαταρία θα εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στην ποιότητα απόδοσης ..ενώ ο αλλος θα πρέπει να προβει σε μια τετοια αναβάθμιση εάν είναι το τελευταιο που του μένει για να ολοκληρώσει την πίστα....:)

• Like
Reactions: Sonus Naturalis

Αγαπητοί χρήστες , τίποτε από τα παραπάνω δεν αποτελούν Ευαγγέλιο και δεν θεωρούνται οι 27 Εντολές του θεού του Audio , που επέλεξε προσωπικά εμένα για να μου τις εκμυστηρευτεί και να σας τις μεταφέρω εδώ για να σωθείτε και μετανοήσετε , αναφερόμενος κυρίως σε νέους χρήστες και λάτρεις του μεγάλου αυτού χόμπυ μας!! Όπως καθε ανθρωπος είναι διαφορετικός , έτσι θα έχει και τον δικο του προσωπικο χαρακτήρα στο Audio. Είναι υποκειμενικό.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απλά έναν συγκεντρωτικό μπούσουλα που έχει προκύψει από την κάθε μερα πράξη των χρηστών και από μετρήσεις πραγματικές σε μηχάνηματα ειδικά γι αυτον τον σκοπό και δείχνουν τον δρόμο σχετικά με το που θα πρέπει να εστιάσει κάποιος δυστυχής με τον ήχο του χρήστης !! Κάτι πρέπει να διορθώσει / αλλάξει / προσθέσει σίγουρα..αλλιώς θα παραμείνει τέτοιος...εαν νιώθει τέτοιος!!!

Το eversolo A6 είναι απο μαμα ένα φανταστικο μηχάνημα. Όμως αν δεν καλύψει τις ηχητικές ανησυχίες κάποιου θα μπορούσε να στραφει ή στην αναβάθμιση του ή να κοιτάξει κάπου αλλού...τώρα θα ξέρει που...:)

Εάν υπάρχει αμφιβολία ή κάποια αντίρρηση στα παραπάνω 27 μπουλετς που έγραψα , δημοκρατικο κ ελευθερο φόρουμ είμαστε και θα χαιρόμουν και εγώ να ακούσω τις δικές σας τοποθετήσεις προσωπικά όπως και εκτιμήσεις!!! ☺️

Δεν μιλάω ειρωνικά αλλά με σοβαρότητα όπως αρμόζει σε ενα τόσο σοβαρό θέμα και χόμπυ όπως ο Πλανήτης Audio...:)

Προσωπικά σε 2 υποθετικά ίδια ακριβώς συστήματα , στους ίδιους ακριβώς χώρους , με παρόμοια state of the art ακουογραμματα και Golden ears και με τον ίδιο χαρακτήρα και τύπο στο οντιοφαλόμετρο χρήστες , εκείνος που θα παίξει με μπαταρία θα εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στην ποιότητα απόδοσης ..ενώ ο αλλος θα πρέπει να προβει σε μια τετοια αναβάθμιση εάν είναι το τελευταιο που του μένει για να ολοκληρώσει την πίστα....:)
Η μπαταρία δεν σημαίνει πάντα καλύτερος ήχος, δοκιμές μου με μπαταρίες ή γραμμικό τροφοδοτικο, έχουν δείξει αποτελέσματα υπέρ του γραμμικού..

Η μπαταρία δεν σημαίνει πάντα καλύτερος ήχος, δοκιμές μου με μπαταρίες ή γραμμικό τροφοδοτικο, έχουν δείξει αποτελέσματα υπέρ του γραμμικού..
Σίγουρα σε πιστευω Λευτέρη , αλλά σε καποιους άλλους μπορεί να είναι το διαφοροποιό εκείνο στοιχείο! Ας καταγραφεί τουλάχιστον στα πρακτικά μας λοιπόν!! :)

Όντως, η μπαταρία από μόνη της δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερος ήχος.

Για αρχή, υπάρχουν μπαταρίες και μπαταρίες. Άλλο μπαταρία μολύβδου, άλλο λιθίου.

Και μην ξεχνάμε ότι και οι μπαταρίες έχουν δικό τους θόρυβο, ανάλογα την χημεία τους.

Πιο ωραία λύση είναι οι supercapacitors, αλλά πολύ πιο ακριβή "δραστηριότητα", πολύ πιο δύσκολη τεχνικά και αρκετά επικίνδυνη.

Τις ανέφερα επειδή έχουν τη μεγαλύτερη ικανότητα άμεσης και γρήγορης απόδοσης μεγάλων ποσών ενέργειας μόλις απαιτηθούν.
Δεν είναι τυχαίο που τις χρησιμοποιούμε στα drones.

Αλλά χρειάζονται προσοχή. Δεν είναι και τόσο ασφαλείς για οικιακή χρήση.

• Like
Η απομάκρυνση του καλωδίου από το πάτωμα αποδεδειγμένα και με όρους φυσικής αλλάζει τα ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά του αγωγού.

Γιατί; Σιχαίνονται; 🤔

Το ακοογραμμα δεν συνδέεται απαραιτητως με την ικανότητα κάποιου να διακρίνει την διαφορα.
Όσο για τους φερριτες,προσπερνω την μάρκα(κάποτε διαδιδόταν πως οι AQ έπαιζαν ενώ οι TDK όχι)και λέω πως οι φερριτες κάνουν ακριβώς το ίδιο ηχητικό κακο το οποίο κάνουν τα περισσότερα φίλτρα.

Να σου θυμίσω ότι η εταιρία έκανε είδη το λάθος να βγάλει μια συσκευή υποτίθεται αναβαθμισμένη το gen2 που στην ουσία μόνο αναβαθμισμένη δεν είναι από την στιγμή που καίγεται ξαφνικά το τροφοδοτικό..
Ενώ στα gen1 δεν συνέβη αυτό..
Εκεί δεν χάλασε το όνομα της;..
Μην ξεχνάς ότι ακόμα και στο gen1 πολλές εταιρίες (aftermarket) ασχολήθηκαν με την τροφοδοσία των Α6, σαν να ήξεραν κάτι...
Εκτός της ηχητικής απόδοσης..
Εβγαλαν τροφοδοτικο για το gen1 γιατι μυριστηκαν χρημα καθως ειναι σχετικα ευκολο να το αλλάξει καποιος

Εβγαλαν τροφοδοτικο για το gen1 γιατι μυριστηκαν χρημα καθως ειναι σχετικα ευκολο να το αλλαξεις καποιος
Έβγαλαν τροφοδοτικό για το gen1 όχι για θέμα αξιοπιστίας, μόνο καθαρά θέμα ηχητικής αναβάθμισης διότι αυτό που υπάρχει μέσα είναι εντελώς σκουπίδι..

• Like
Reactions: lakiss51
Ας επιστρέψουμε στο Eversolo.

Κάθε επόμενο κείμενο εκτός θέματος θα διαγράφεται άμεσα χωρίς προειδοποίηση.

Last edited:
Εδώ συζήτηση για cable risers. Βγάλτε τα μάτια σας ελεύθερα.