Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Μάλλον έχεις μείνει πίσω Μιχάλη.

Μια χαρά "ακούγονται" και τα streamers. Δεν είναι όλα ίδια.

Επίσης ακούγονται τα λειτουργικά συστήματα, τα ethernet switches, τα καλώδια ethernet, και ότι άλλο μπορείς (και δεν μπορείς) να φανταστείς.
Και που να δεις πως ακούγεται ένα καλό στήσιμο στο δίκτυο. :P
Ωραία!...
Να το δεχτώ λοιπόν ότι έχω μείνει πίσω. Και πότε καλά μου παλικάρια θα μου κάνετε μία εκπαιδευτική επισκεψούλα για να δω κι' εγώ -ή μάλλον να ακούσω- όλα αυτά τα καλούδια;
Προπάντων θα'θελα να ακούσω δύο τινά:
Πως ακούγεται ένα streamer χωρίς DAC σε σύγκριση με ένα άλλο που περιλαμβάνει ενσωματωμένο DAC, τα οποία αμφότερα είναι συνδεμένα σε άλλο DAC?
Και ειδικά αυτό με το καλοστημένο δίκτυο πολύ θα'θελα να το διαπιστώσω με τα αυτάκια μου! :)

Προσφέρονται άφθονη μπύρα, εκλεκτή ρακή και ουΐσκυ και μπόλικα μεζεδάκια! :cool:🫠

• Love
Reactions: Panoramix
Ωραία!...
Να το δεχτώ λοιπόν ότι έχω μείνει πίσω. Και πότε καλά μου παλικάρια θα μου κάνετε μία εκπαιδευτική επισκεψούλα για να δω κι' εγώ -ή μάλλον να ακούσω- όλα αυτά τα καλούδια;
Προπάντων θα'θελα να ακούσω δύο τινά:
Πως ακούγεται ένα streamer χωρίς DAC σε σύγκριση με ένα άλλο που περιλαμβάνει ενσωματωμένο DAC, τα οποία αμφότερα είναι συνδεμένα σε άλλο DAC?
Και ειδικά αυτό με το καλοστημένο δίκτυο πολύ θα'θελα να το διαπιστώσω με τα αυτάκια μου! :)

Προσφέρονται άφθονη μπύρα, εκλεκτή ρακή και ουΐσκυ και μπόλικα μεζεδάκια! :cool:🫠
λουτρακι οποτε θες αν βρεθεις μπορεις να ακουσεις ενα sreamer με dac .κερναω καφε και γλυκακι :D

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Βάλτε ακουστικά

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Βάλτε ακουστικά

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Από αυτό κρατάω το icon και το wiim ultra. Και πάλι και στα δυο κάτι μου λείπει. Μάλλον ενα mojo 2, αλλα αυτό ειναι άλλο θεμα. Αλλά κατάλαβες αν παίζουν και σα dacs ή σκετα streamer?

• Like
Reactions: petronik
Από αυτό κρατάω το icon και το wiim ultra. Και πάλι και στα δυο κάτι μου λείπει. Μάλλον ενα mojo 2, αλλα αυτό ειναι άλλο θεμα. Αλλά κατάλαβες αν παίζουν και σα dacs ή σκετα streamer?
Έτσι όπως το περιγράφει αν διαβάσεις πως έλαβε χώρα η ηχογράφηση είναι ότι παίζουν ως streaming dacs και όχι ως transports ,Qobuz μέσω roon στον ίδιο εξοπλισμό .

Για μένα το icon κερδίζει σε σκηνή και βάθος αλλά και καθαρότητα . Είναι αέρινο χωρίς να χάνει το σώμα και είναι ρυθμικό παράλληλα .

Δεύτερο έρχεται το node n132 το οποίο είναι πιο οργανικό με πιο έντονο μπάσο χωρίς γρεζι αλλά με όχι τόσο μεγάλη σκηνή και βάθος .

Τρίτο έρχεται το Cambridge το οποίο είναι πιο λεπτό στον ήχο ίσως και λίγο harsh αλλά ακούγεται ελαφρά πιο γρήγορο και ρυθμικό αλλά με λίγο μικρότερη σκηνή από το n132 και πολύ μικρότερη από το icon .

Τελευταίο έρχεται το Wiim ultra το οποίο είναι ανεμικο , ακούγεται flat χωρίς δυναμικές αντιθέσεις , το μπάσο είναι light . Δεν είναι καλό …

To test είναι λίγο .... Κανονικα εναλλάσσονται τα υπο δοκιμή χρησιμοποιώντας ισα και διακριτα σημεία ηχογραφήσεως ετσι ώστε να εχεις την ευχέρεια να κάνεις άμεσα Α-Β
Υπ όψιν βέβαια ότι το Icon εχει 2 9039Q2M και βγαζει ισορροπημένη εξοδο
Επίσης σημαντικός παράγων είναι το λειτουργικό τους περιβάλλον
Και βεβαια υπάρχει και ο παράγων του κόστους όταν π.χ το Ultra κοστιζει κάπου 400 και το icon καπου 1000 .Απορώ γιατι δεν έβαλε και ενα Lumin T3x .....

Έτσι όπως το περιγράφει αν διαβάσεις πως έλαβε χώρα η ηχογράφηση είναι ότι παίζουν ως streaming dacs και όχι ως transports ,Qobuz μέσω roon στον ίδιο εξοπλισμό .

Για μένα το icon κερδίζει σε σκηνή και βάθος αλλά και καθαρότητα . Είναι αέρινο χωρίς να χάνει το σώμα και είναι ρυθμικό παράλληλα .

Δεύτερο έρχεται το node n132 το οποίο είναι πιο οργανικό με πιο έντονο μπάσο χωρίς γρεζι αλλά με όχι τόσο μεγάλη σκηνή και βάθος .

Τρίτο έρχεται το Cambridge το οποίο είναι πιο λεπτό στον ήχο ίσως και λίγο harsh αλλά ακούγεται ελαφρά πιο γρήγορο και ρυθμικό αλλά με λίγο μικρότερη σκηνή από το n132 και πολύ μικρότερη από το icon .

Τελευταίο έρχεται το Wiim ultra το οποίο είναι ανεμικο , ακούγεται flat χωρίς δυναμικές αντιθέσεις , το μπάσο είναι light . Δεν είναι καλό …

Λατρεύω τέτοια "συγκριτικά", που σου λένε "κρίνε πως παίζουν τα DAC ακούγοντας τον ηχογραφημένο από μικρόφωνα ήχο τους που έχει καρα-συμπιεστεί απωλεστικά για να περάσει από το youtube".

Λατρεύω τέτοια "συγκριτικά", που σου λένε "κρίνε πως παίζουν τα DAC ακούγοντας τον ηχογραφημένο από μικρόφωνα ήχο τους που έχει καρα-συμπιεστεί απωλεστικά για να περάσει από το youtube".
Χαιρω πολυ...Παρολα αυτα ολα εχουν ηχογραφηθει απο την ιδια θεση απο το ιδιο μικροφωνο στην ιδια σταθμη, και ολα εχουν υποστει τις απωλειες του αλγοριθμου του youtube. Ο,τι μενει, η σχετικη διαφορα δηλαδη, δεν αποτελει κριτηριο αγορας, αλλα απλες ενδειξεις διαφορων οταν καποιος δεν εχει τη δυνατοτητα να τα παραθεσει διπλα διπλα για AB.

Αν διαβασεις πολλες πηγες , υποκειμενικες και αντικειμενικες, θα βγει ενας κοινος παραγοντας για ολα.

Εγω πιο πολυ το εβαλα ως μια ενδειξη και τιποτα παραπανω...

Επομενο επιπεδο δυσκολιας.
Παίζει κανένα οικονομικό streamer με καλό μενού χωρις αναλογικά στάδια που να εχει και cd spinner επάνω?

Να ενα ακόμη

Σε λίγο (ίσως και το Σάββατο) θα το κάνουμε και μεις,αλλά χωρίς καρασυμπιεση.... αγνό ,πιουριστικο, πρόστυχο 😄
Ρώτα τον Τζιμίσκουλα.😉

Επομενο επιπεδο δυσκολιας.
Παίζει κανένα οικονομικό streamer με καλό μενού χωρις αναλογικά στάδια που να εχει και cd spinner επάνω?
Σαν να είδα ένα της Technics ,αλλά δεν ορκίζομαι ότι είναι οικονομικό.
Θα το ξαναψαξω.
..
....

Ορκίζομαι ότι είναι ακριβό 😄

Last edited:

όλα αυτά από το youtube! Καμμία σχέση. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει καμμιά διαφορά αν χρησιμοποιείς μόνο την δυνατότητα stream. Τώρα, αν το χρησιμοποιείς σαν dac τότε αλλάζουν τα πράγματα γιατί υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες όπως η τροφοδοσία, το είδος του dac chip κ.λ.π Αλλά σαν σκέτα streamer δεν νομίζω ότι υπάρχει ακουστή ηχητική διαφορά. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είσαι η συμβατότητά τους με τις διάφορες πλατφόρμες και οι δυνατότητες διασύνδεσης. π.χ πρότεινα στον Βλαδίμηρο το WiiM Ultra, πρώτον γιατί είναι φτηνό, δεύτερον παίζει τα πάντα πανεύκολα και απρόσκοπτα, τρίτον έχει οθόνη στολίδι για το ρακ, τέταρτον έχει έξοδο ακουστικών, πέμπτον έχει έξοδο sub, έκτον έχει όλες τις δυνατές εισόδους εξόδους, έβδομον με ένα ζευγάρι ενεργά γίνεται full ηχοσύστημα... δηλαδή κάνει ότι το evesolo a6 αλλά στο 1/3 της τιμής.

• Like
Reactions: vlad66
Σαν να είδα ένα της Technics ,αλλά δεν ορκίζομαι ότι είναι οικονομικό.
Θα το ξαναψαξω.
..
....

Ορκίζομαι ότι είναι ακριβό 😄

Δεν είναι σκέτο transport όμως. Έχει και ψηφιοαναλογικό μετατροπέα εσωτερικά, κοινώς DAC.

• Like
Reactions: vlad66