Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Για δοκιμη του πως ακουγονται οι συνδεσεις! Υπαρχει καποιο θεμα λες? Η coaxial ειναι galvanically isolated στον attessa αν σκεφτεσαι για ground loop. Και οι 3 συνδεσεις δινουν διαφορετικο ηχο παντως
Δεν υπάρχει κανένα θέμα όπως τα έχεις συνδέσει..

• Like
Reactions: steadyshot
Για δοκιμη του πως ακουγονται οι συνδεσεις! Υπαρχει καποιο θεμα λες? Η coaxial ειναι galvanically isolated στον attessa αν σκεφτεσαι για ground loop. Και οι 3 συνδεσεις δινουν διαφορετικο ηχο παντως
Απλά μου φάνηκε περίεργο.
Όχι δεν σκέφτομαι για ground loop.
Μία πιθανότητα για αύξηση του θορύβου υπάρχει, αλλά μάλλον δεν θα είναι ακουστή.

Πως αξιολογείς κατά σειρά την ηχητική ποιότητα των διαφορετικών συνδέσεων;
Λογικά πρέπει να είναι:
1. Ομοαξονική.​
2. Οπτική.​
3. Αναλογική.​
Είναι έτσι;

• Like
Reactions: steadyshot
Απλά μου φάνηκε περίεργο.
Όχι δεν σκέφτομαι για ground loop.
Μία πιθανότητα για αύξηση του θορύβου υπάρχει, αλλά μάλλον δεν θα είναι ακουστή.

Πως αξιολογείς κατά σειρά την ηχητική ποιότητα των διαφορετικών συνδέσεων;
Λογικά πρέπει να είναι:
1. Ομοαξονική.​
2. Οπτική.​
3. Αναλογική.​
Είναι έτσι;
Με όρους hi fi ναι . Αλλά με δικούς μου υποκειμενικούς προτιμώ για ευχαρίστηση την αναλογική

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
@steadyshot
Μπορείς να το εξηγήσεις;
Έχει ενδιαφέρον. Αν και νομίζω πως καταλαβαίνω τι συμβαίνει.
Ο ενισχυτής σου Roksan Attessa περιλαμβάνει και αναλογικές και ψηφιακές εισόδους. Επομένως έχει δικό του ενσωματωμένο DAC.
Οι ψηφιακές συνδέσεις οδηγούνται για επεξεργασία στο ενσωματωμένο DAC, ενώ οι αναλογικές πηγαίνουν κατ' ευθείαν στο αναλογικό του στάδιο.
Επομένως ακούς δύο διαφορετικά DAC από τον ίδιο ενισχυτή και η προτίμηση σου κατευθύνεται προς το ένα. :)

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Είμαι με Tidal

Προσπάθησα να βρω ίδια εκτέλεση του Dreams των Fleetwood Mac που μου ήρθαν στο μυαλό, αλλά η χρονιά του remaster δεν είναι ίδια και χρόνο δεν έχω άλλο για σήμερα..

IMG_20251112_205827.jpg

IMG_20251112_210208.jpg

Η διαφορά είναι τόσο μικρή υπέρ του Tidal που θα έλεγα ότι είναι ανάξια λόγου...

Και οι 2 πλατφόρμες είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας ήχου.

Πολύ επικίνδυνα τα πράγματα πια για μας τους αναλογικάριους...

• Like
Reactions: Tzimisce
Να ρωτήσω κάτι; Όλα αυτά τα streamομηχανηματα τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά με συνδρομητικές πλατφόρμες; Δεν γίνεται να βάλετε δική σας μουσική είτε από κάνα σκληρό είτε από Bluetooth από κάνα κινητό; Το ρωτάω επειδή γενικότερα έχω μια αλλεργία στην λέξη συνδρομή.

Να ρωτήσω κάτι; Όλα αυτά τα streamομηχανηματα τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά με συνδρομητικές πλατφόρμες; Δεν γίνεται να βάλετε δική σας μουσική είτε από κάνα σκληρό είτε από Bluetooth από κάνα κινητό; Το ρωτάω επειδή γενικότερα έχω μια αλλεργία στην λέξη συνδρομή.

Φυσικά γίνεται.
Αλλά εμείς οι πυροβολημένοι θέλουμε και χαϊεντ ποιότητα ήχου βλέπεις....

Γίνεται, πως δε γίνεται. Εγώ έχω ένα Synology NAS με 3 ψωροterabyte μουσικά αρχεία, συνδεδεμένο στο τοπικό δίκτυο.

Ανάλογα τις ορεξεις του καθενος. Εγω ακολουθω την οδο π περιέγραψες...Συνδρομή σε DSD - Flac High Resolution sites, κατεβασμα και στριμάρισμα αποκλειστικά σε ssd με usb στο eversolo (και οχι τον κλασικο δισκο για ελαχιστοποιηση θορύβου) και στο τελος σ μενει κ η συλλογή ενθύμιον...και χωρις wifi and lan and switchers... = απόλαυση!!!

Aκουω από το youtube τι μ αρέσει και στο τελος βρίσκω το αντίστοιχο άλμπουμ απόλ αυτα τα site στην καλύτερη δυνατη ανάλυση που θα βρώ.
Μαλιστα ενα από αυτα τα site είναι γεματο και από atmos albums.

• Like
Reactions: mdvq
A OK.
Ακούτε δηλαδή τόσο διαφορά μεταξύ δικών σας αρχείων (π.χ. σε flac ποιότητα) και πλατφόρμας, που αξίζει η συνδρομή;
Σε Α-Β θα καταλάβετε άνετα από που ακούτε;

Last edited:
A OK.
Ακούτε δηλαδή τόσο διαφορά μεταξύ δικών σας αρχείων (π.χ. σε flac ποιότητα) και πλατφόρμας, που αξίζει η συνδρομή;
Προσωπικά δεν έχει τύχει να συγκρίνω καθοτι δεν εχω κ ουτε προκειται να εχω συνδρομή τετοιου τυπου σε tidal , spotify etc. Πιστευω ομως πως δεν θα καταλάβαινα διαφορά...
Επίσης έχει τύχει να παίξω τραγούδι μεσω ssd , με πενιχρά specs , flac 860kbps και να ακουγεται κρυσταλλο κ καμπάνα...σε ηχειο π δεν συγχωρει με τιποτα κακοεγγραφές....
Η αρχικη εγγραφη πιστευω μετράει..αν ειναι κρυσταλο σώνεσαι... :) Αν ειναι κακο δεν σωνεσαι ουτε με DSD512.

• Like
Reactions: mdvq
@vlad66

Τώρα που έχεις tidal, και παίζεις με tidal connect, γιατί δεν κατεβάζεις το app του tidal σε κανα laptop να τα έχεις όλα μπροστά σου. Άσε που βοηθάει γενικότερα και στο ψάξιμο. Το ίδιο και με το spotify μπορείς να κάνεις.

• Like
Reactions: Tzimisce
@steadyshot
Μπορείς να το εξηγήσεις;
Έχει ενδιαφέρον. Αν και νομίζω πως καταλαβαίνω τι συμβαίνει.
Ο ενισχυτής σου Roksan Attessa περιλαμβάνει και αναλογικές και ψηφιακές εισόδους. Επομένως έχει δικό του ενσωματωμένο DAC.
Οι ψηφιακές συνδέσεις οδηγούνται για επεξεργασία στο ενσωματωμένο DAC, ενώ οι αναλογικές πηγαίνουν κατ' ευθείαν στο αναλογικό του στάδιο.
Επομένως ακούς δύο διαφορετικά DAC από τον ίδιο ενισχυτή και η προτίμηση σου κατευθύνεται προς το ένα. :)
Καταρχάς το dac του attessa burr brown pcm 5242 τεχνικά ενώ είναι πολύ καλό, μετρητικά δεν είναι τόσο καλό όσο του mxn 10 που μετράει εξαιρετικά με πολύ χαμηλό θόρυβο , jitter κλπ γενικώς για κάθε κατηγορίας dac . Ομως το signal path όταν χρησιμοποιείς το dac του attessa είναι μικρότερο μιας και το σήμα πηγαίνει απευθείας στον τελικό ενισχυτή οπότε έχει προτέρημα . Παρόλα αυτά το προενισχυτικο στάδιο το attessa είναι πολύ καθαρό .

Εγώ κάθομαι στα 1.8μ , το σύστημα μου φαίνεται στην υπογραφή μου . Τώρα ηχητικά το dac του Cambridge( ess9033q) το χαρακτηρίζω πιο ρευστό , πιο ρυθμικό με μηδενικό grain αλλά ισορροπημένο .

Η αίσθηση με την coaxial στο dac του attessa είναι αμέσως πιο μεγάλη σκηνή σε βάθος και πλάτος , πιο πολύ αέρας πιο πυκνές χροιές και γενικά ο ήχος είναι σοβαρός , καθαρός με μεγάλη αίσθηση παρουσίας στο χώρο των οργάνων και των φωνών . Με την optical μαλακώνουν λίγο τα transients αλλά το υπόβαθρο είναι το ίδιο ήσυχο με την coaxial οπότε δεν κερδίζει εκεί μιας και είναι galvanically isolated η coaxial. Επίσης ο ήχος έχει ας πούμε μεγαλύτερη ταχύτητα και απόσβεση με την coaxial και το μπάσο έχει impact , είναι ταχύ και έχει πιο πολύ λεπτομέρεια από την optical .

Οταν βάζω το mxn 10 όλα ακούγονται μουσικά , ο γιος μου και η γυναίκα μου πχ κουνάνε το κεφάλι και αντιδρούν στην μουσική συναισθηματικά σε σχέση με τον πολύ σοβαρό ήχο του attessa .

Ο ήχος είναι γλυκός , grain free( απουσία εντελώς ψηφιακής αίσθησης ) και τέρμα ρυθμικός , όλα είναι σε σωστές αναλογίες , φινετσάτος ήχος , ο ορισμός του μη κουραστικού αλλά παράλληλα σωστού και μουσικού ήχου . Εχει πολύ refined ήχο με τις φωνές να τοποθετούνται μεν πιο πίσω αλλά αυτό ταιριάζει στο ήδη αποκαλυπτικό σύστημα μου . Αλλά πραγματικά σε βάζει στο ρυθμό να κουνήσεις το πόδι να ταυτιστείς με την μουσική ενώ δε προκαλεί . Σε χαλαρώνει γιατί δε πάει ποτέ τίποτα λάθος . Δεν έχει τόσο πυκνότητα στις χροιές όσο ο attessa αυτό είναι το μόνο μείον ίσως για μένα αλλά πρέπει να το προσέξεις πολύ για να το διακρίνεις και δε στερεί από την φυσική απόδοση που έχει .

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Και βέβαια γίνεται.
Έχω πάνω ένα σκληρό 1τερα,ένα CD-ROM, ένα στικάκι και παίζω μέσω BT (και dlna αμα λαχει) από dap,κινητό λάπτοπ, τάμπλετ κομπιούτερ,την ΔΙΚΗ ΜΟΥ μουσική.
Για ,Nas δεν ξέρω αλλά το αποκλείω να μην παίζει εφόσον είναι στο ίδιο δίκτυο.
Όλα αυτά στο Eversolo,που έχω.
Φαντάζομαι και σε πολλά άλλα

Φυσικά γίνεται.
Αλλά εμείς οι πυροβολημένοι θέλουμε και χαϊεντ ποιότητα ήχου βλέπεις....
Και νομίζεις ότι το δικό σου καλοριπαρισμενο αρχείο από γνήσιο cd ,θα παίζει υποδεέστερα από το στριμαρισμενο?
Μάλλον λάθος κάνεις.
Ή θα παίζει καλύτερα ή τουλάχιστον το ίδιο

A OK.

Μάλλον έγινε παρανόηση εδώ..

Τα τοπικά αρχεία στο 99% των περιπτώσεων παίζουν καλύτερα σε σχέση με τις streaming πλατφόρμες.

Είμαι με Tidal

Προσπάθησα να βρω ίδια εκτέλεση του Dreams των Fleetwood Mac που μου ήρθαν στο μυαλό, αλλά η χρονιά του remaster δεν είναι ίδια και χρόνο δεν έχω άλλο για σήμερα..

View attachment 260755

View attachment 260756

Η διαφορά είναι τόσο μικρή υπέρ του Tidal που θα έλεγα ότι είναι ανάξια λόγου...

Και οι 2 πλατφόρμες είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας ήχου.

Πολύ επικίνδυνα τα πράγματα πια για μας τους αναλογικάριους...
Ρε καλέ μου φίλε.
Μπορώ και το λέω σε εσένα ,που έχω το θάρρος.
Ή τα μηχανήματα σου είναι για πέταμα (που δεν είναι) ή έχεις κουφαθει ή πολυ απλά χρησιμοποιείς τις σωστές λέξεις.
Το δικό σου λεκτικό ""ανεπαίσθητες διάφορες""που σημαίνει ότι ΥΠΆΡΧΟΥΝ διαφορές μεν ,αλλά τίποτα ιδιαίτερο δε, μπορεί ο άλλος να το εκφράσει σαν "μαμαει το Tidal "" ""καμμία σχέση το Tidal με το Spotify "" και πολλά άλλα.
Γι'αυτό γίνομαι κουραστικός, γραφικός και ενοχλητικός όταν γράφω ότι ....""θέλω να έχω την δική μου εκτίμηση """
Ίσως να το κρατήσουμε μερικούς μήνες και μετά bye bye.
Και φυσικά το Spotify (για μένα) έχει απαιχτο UI.

Και νομίζεις ότι το δικό σου καλοριπαρισμενο αρχείο από γνήσιο cd ,θα παίζει υποδεέστερα από το στριμαρισμενο?
Μάλλον λάθος κάνεις.
Ή θα παίζει καλύτερα ή τουλάχιστον το ίδιο
Εννοούσα τις free of charge πλατφόρμες με τις premium που έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου αλλά θέλουν συνδρομή.
Σόρυ αν δεν έγινα αντιληπτός, αλλά ο Τάσος έγραψε ότι έχει αλλεργία στην συνδρομή :LOL:

Εννοούσα τις free of charge πλατφόρμες με τις premium που έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου αλλά θέλουν συνδρομή.
Σόρυ αν δεν έγινα αντιληπτός, αλλά ο Τάσος έγραψε ότι έχει αλλεργία στην συνδρομή :LOL:
Σε συγχωρούμε,αλλά για τελευταία φορά.
Μας συγχιζεις πρώτα και μετά πετάς ένα σορυ και καθαρίζεις.
Αντε γιατί αα 🤪😀

• Haha
Reactions: vlad66
Ρε καλέ μου φίλε.
Μπορώ και το λέω σε εσένα ,που έχω το θάρρος.
Ή τα μηχανήματα σου είναι για πέταμα (που δεν είναι) ή έχεις κουφαθει ή πολυ απλά χρησιμοποιείς τις σωστές λέξεις.
Το δικό σου λεκτικό ""ανεπαίσθητες διάφορες""που σημαίνει ότι ΥΠΆΡΧΟΥΝ διαφορές μεν ,αλλά τίποτα ιδιαίτερο δε, μπορεί ο άλλος να το εκφράσει σαν "μαμαει το Tidal "" ""καμμία σχέση το Tidal με το Spotify "" και πολλά άλλα.
Γι'αυτό γίνομαι κουραστικός, γραφικός και ενοχλητικός όταν γράφω ότι ....""θέλω να έχω την δική μου εκτίμηση """
Ίσως να το κρατήσουμε μερικούς μήνες και μετά bye bye.
Και φυσικά το Spotify (για μένα) έχει απαιχτο UI.
Ας το πω "διαφορετικά" τότε..

Το premium Spotify έχει μεγάλη διαφορά με το απλό.

Το Lossless Spotify με το δικό σου iPhone έχει σεβαστή διαφορά με το δικό μου iPhone που παίζει μέχρι πολύ υψηλή ποιότητα αλλά όχι Lossless.
Εύκολα την καταλαβαίνει ο καθένας στο Α-Β
(Εξαιτίας αυτού του τεστ αποφάσισα να αγοράσω streamer) !

Το (μάλλον Lossless) Spotify από το Α6 με το Tidal έχουν μια διαφορά που όποιος την εντοπίσει χωρίς να ξέρει ποιά πλατφόρμα παίζει, έχει χρυσά αφτιά και μπράβο του!

Το αν θεωρήσει ότι το Spotify σε σχέση με το Tidal είναι για πέταμα , δεν με ενδιαφέρει γιατί είναι θέμα αντίληψης όχι μόνο στην μουσική, αλλά και στην ίδια την ζωή.....

ΥΣ..
Τι είναι το UI ;;;;

• Like
Reactions: vadergr and mdvq