Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2

Είναι γενικά γνωστό ότι τόσο το Spotify όσο και το Tidal επεμβαίνουν στο υλικό που παίρνουν από τις δισκογραφικές.

Το μόνο streaming service που δεν επεμβαίνει είναι το Qobuz, και αυτό ακούγεται.

Το οποίο- μάλλον- αποτελεί και το λόγο που (το tidal τουλάχιστον) ακούγεται καλύτερα μέσα από το Roon...

Το οποίο- μάλλον- αποτελεί και το λόγο που (το tidal τουλάχιστον) ακούγεται καλύτερα μέσα από το Roon...
Ολα ακουγονται καλυτερα μεσα απο το roon - ακομη και το ιντερνετικο ραδιο

• Like
Reactions: superfly
Λίγα λόγια για το προενισχυτικό του τμήμα...

Παραμετροποιήσιμο και με αρκετά έντονο ψηφιακό "χαρακτήρα".. όχι κακό , δεν μπορώ να του προσάψω κάτι αρνητικό, αλλά μακριά από αυτό που έχω συνηθίσει να ακούω...

Μου θυμίζει pre out από AV

RCA vs XLR , σημειώσατε Χ εκτός και αν θέλετε περισσότερη ένταση.. όταν ακούς από RCA και γυρίσεις σε XLR , αυτόματα ρίχνει την ένταση -10db (*) για να μην γίνει καμιά ζημιά.. το αντίθετο δεν το δοκίμασα.

(*) Δεν είναι η διαφορά τους 10db, απλά την κατεβάζει εκεί για ασφάλεια.

Κάτι που ενδιαφέρει μόνο εμένα είναι η σύγκριση με τον δικό μου αναλογικό προενισχυτή..

Όσοι παρακολουθείτε το αντίστοιχο νήμα στους diyδες θα ξέρετε ότι περιμένω ποτενσιόμετρο στα 10ΚΩ DX2 γιατί το αντίστοιχο στα 10ΚΩ αλλά ΒΧ2 ήταν μεν εκπληκτικό σε απόδοση , αλλά πολύ απότομο στην αύξηση της έντασης και ακατάλληλο για νυχτερινή λειτουργία..

Έτσι βρήκα και δοκίμασα ΑΧ2 αλλά στα 50ΚΩ.. και απογοητεύτηκα...

Τι κάνει ο προενισχυτής του Α6 σε σχέση με τον αναλογικό μου έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή ;;

ΔΕΝ μπορεί να τον πλησιάσει πουθενά... σε κανέναν τομέα.

Ίσως να τον πλησίαζε , ίσως να ήταν και καλύτερος (πολύ αμφιβάλλω) όταν ο προενισχυτής μου ήταν στην εργοστασιακή κατάσταση.. αλλά ένας (αναλογικός) προενισχυτής δεν είναι μόνο το ποτ του.. είναι και πολλά άλλα και κάποια από αυτά τα έχω αλλάξει..
Είναι ένα παζλ που το κάθε κομμάτι συνεισφέρει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό.

Το συμπέρασμα για αυτή την συσκευή είναι το εξής :

Είναι ένα καταπληκτικό streamer , έχει ένα πάρα πολύ καλό DAC και έναν τυπικά καλό και τίμιο προενισχυτή.

Ερώτηση στους πιο παλιούς κατόχους eversolo..

Το είχα αναμμένο αλλά με pause σε τρακ, σίγουρα ένα 24ωρο.. δηλαδή καμία κίνηση, καμία ενέργεια , καμία εντολή..

Ξαφνικά τώρα άκουσα τον ρελέ του και το μηχάνημα έσβησε..

Να φανταστώ ότι είναι φυσιολογικό ;;

Μη με βάλει κανείς να διαβάσω manual ........

Προσωπικα δεν αφηνω κανενα ηλεκτρονικο μηχανημα stand by - απο τηλεοραση και stereo μεχρι... καφετιερα! Συμβουλευουν για το αντιθετο, αλλα ποτέ δεν μου χαλασε μηχανημα, οποτε συνεχιζω ετσι.
Οσο για το Α6...rtfm! Ομως ρωτα καλυτερα σε κανενα φορουμ εξωτ

Προσωπικα δεν αφηνω κανενα ηλεκτρονικο μηχανημα stand by - απο τηλεοραση και stereo μεχρι... καφετιερα! Συμβουλευουν για το αντιθετο, αλλα ποτέ δεν μου χαλασε μηχανημα, οποτε συνεχιζω ετσι.
Οσο για το Α6...rtfm! Ομως ρωτα καλυτερα σε κανενα φορουμ εξωτ

Ποιό stand by ;;;

Προενισχυτής και τελικός είναι αναμμένοι όλο το 24ωρο βδομάδες τώρα.... και δεν το κάνω 1η φορά !

Το θέμα είναι αν το Α6 σβήνει μετά από κάποιες ώρες απραξίας, ή το τροφοδοτικό του άρχισε να "βήχει" ;;

• Like
Reactions: Panoramix
Ποιό stand by ;;;

Προενισχυτής και τελικός είναι αναμμένοι όλο το 24ωρο βδομάδες τώρα.... και δεν το κάνω 1η φορά !

Το θέμα είναι αν το Α6 σβήνει μετά από κάποιες ώρες απραξίας, ή το τροφοδοτικό του άρχισε να "βήχει" ;;
Έχω την εντύπωση πως έχει χρονοδιακόπτη όπως και για την οθόνη.Ομοιως και το T8.Γυριζει σε stand by.

Ερώτηση στους πιο παλιούς κατόχους eversolo..

Το είχα αναμμένο αλλά με pause σε τρακ, σίγουρα ένα 24ωρο.. δηλαδή καμία κίνηση, καμία ενέργεια , καμία εντολή..

Ξαφνικά τώρα άκουσα τον ρελέ του και το μηχάνημα έσβησε..

Να φανταστώ ότι είναι φυσιολογικό ;;

Μη με βάλει κανείς να διαβάσω manual ........
Περίεργο αυτό, το δικό μου Eversolo από την ημέρα που το πήρα δεν έχει σβήσει ποτέ..
Γενικα το σύστημα δεν το κλείνω ποτέ..
Ειναι πάντα όλα έτοιμα για δράση..
Το Eversolo δεν σβήνει μόνο του μετά από κάποιες ώρες μη λειτουργίας..
Μπορεί να είχες κάποια στιγμιαία βύθιση τάσης και να έσβησε..

Ποιό stand by ;;;

Έχεις τα πάντα μόνιμα ανοικτά;
Καλά εντάξει, την έχουν ακούσει από ρεύμα στάνταρ.
Εκτός αν τα έχεις όλα σε ONLINE ups.
Online , όχι line interactive που είναι τα φθηνά η πλειοψηφία.

Έχεις τα πάντα μόνιμα ανοιχτά;
Τι εννοείς την έχουν ακούσει από το ρεύμα αν είναι μόνιμα αναμμένα;
Δεν ισχύει αυτό που λέτε..
Τιποτα δεν παθαίνουν..

Συγνώμη, πρώτη φορά το ακούτε ότι οι διακυμάνσεις (απότομες βυθίσεις κλπ.) χαλάνε τις συσκευές; Δεν λέω ότι τα φτύνουν αμέσως (εκτός αν φύγει κανάς ουδέτερος από την κολόνα) . Λέω ότι σιγά-σιγά φθείρονται τα εξαρτήματα στις πλακέτες και κάποια στιγμή αποχαιρετούν.
Ετσι και βάλετε κανα line conditioner θα ακούτε συνέχεια κλικ-κλικ τον ρελέ που σημαίνει ότι διορθώνει την τάση.

Έχεις τα πάντα μόνιμα ανοικτά;

Να στο πω πιο απλά ...

Πότε καίγεται μια λάμπα ;;
Όταν είναι αναμμένη συνέχεια χωρίς να σβήνει, ή όταν την αναβοσβήνεις ;;

Είσαι ολίγον τι γκαντέμης... μόλις είχα διακοπή ρεύματος... :LOL:

Όταν το ρεύμα επανέρχεται ο τελικός μπαίνει σε κατάσταση stand by και περιμένει να πατήσεις ξανά το κουμπί για να ανάψει..

Ο προενισχυτής ανάβει κανονικά.. τσαντίστηκα και τον έσβησα και αυτόν αφού δεν προβλέπεται να ακούσω μουσική σήμερα γιατί πρέπει να φύγω για δουλειά.

'Οταν θα βρω ξανά χρόνο για μουσική, θα πρέπει να περιμένω το σετ να ζεσταθεί.. και ο τελικός αργεί πολύ.....

Συγνώμη, πρώτη φορά το ακούτε ότι οι διακυμάνσεις (απότομες βυθίσεις κλπ.) χαλάνε τις συσκευές; Δεν λέω ότι τα φτύνουν αμέσως (εκτός αν φύγει κανάς ουδέτερος από την κολόνα) . Λέω ότι σιγά-σιγά φθείρονται τα εξαρτήματα στις πλακέτες και κάποια στιγμή αποχαιρετούν.
Ετσι και βάλετε κανα line conditioner θα ακούτε συνέχεια κλικ-κλικ τον ρελέ που σημαίνει ότι διορθώνει την τάση.

Έχω εδώ και χρόνια αυτό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

IMG_20260108_144001.jpg

30 χρόνια που πάντα τα μηχανήματα μου είναι υπό τάση, δεν έχει πάθει ποτέ κανένα ζημιά από ρεύμα..
Τα υλικά των μηχανημάτων δεν φθείρονται έτσι όπως αναφέρεις..
Τώρα αν είσαι σε κάποια περιοχή που έχει τρελές διακυμάνσεις ρεύματος, λογικό είναι να χαιρετήσουν σε μια υπέρταση..
Τα μηχανήματα έχουν αρκετά μεγάλη ανοχή δεν μασάνε εύκολα ώστε να καουν τα τροφοδοτικά τους..
Πιο εύκολα θα σου καει ένα ψυγείο από ρεύμα παρά ένα μηχάνημα Hifi

Παιδες όταν λέτε μόνιμα ανοιχτά 24 ωρες το 24 ωρο τι εννοειτε....ανοιχτα και έτοιμα για μάχη δηλαδή ???

Και αυτό γιατί....???

Εγώ εδω αγχώνομαι από άποψη κατανάλωσης ρευματος όταν ειναι σε stand by τι καινε....φαντάσου να ειχα τελικους και στρεαμερ και προενισχυτες ανοιχτούς....μαλον δεν καταλαβα καλα....

Δεν πιστευω να το κανετε για στρώσιμο...???

Για κατσε να παω μια σφαιρα μέσα να δω.....

Εδώ κλειστα όλα...

IMG_1311.jpg

Εδώ ανοιχτα όλα ...

IMG_1313.jpg

Last edited:
Παιδες όταν λέτε μόνιμα ανοιχτά 24 ωρες το 24 ωρο τι εννοειται....ανοιχτα και έτοιμα για μάχη δηλαδή ???
Ναι

Και αυτό γιατί....???
Για να είναι έτοιμα για μάχη.. :LOL:

Εγώ εδω αγχώνομαι από άποψη κατανάλωσης ρευματος όταν ειναι σε stand by τι καινε....φαντάσου να ειχα τελικους και στρεαμερ και προενισχυτες ανοιχτούς....μαλον δεν καταλαβα καλα....
Εγώ δεν αγχώνομαι για την κατανάλωση του ρεύματος.. δεν με πειράζει να πληρώσω 1€ παραπάνω και αν είναι τόσο..

Το στρώσιμο είναι κάποιες ώρες σε κάτι καινούργιο.. ή εξάρτημα, ή καλώδιο , ή συσκευή..

View attachment 264135

Αν φοβάσαι μην το κάνεις.. δεν είναι υποχρεωτικό...

• Like
Reactions: djmnv81
Παιδες όταν λέτε μόνιμα ανοιχτά 24 ωρες το 24 ωρο τι εννοειτε....ανοιχτα και έτοιμα για μάχη δηλαδή ???

Και αυτό γιατί....???

Εδώ κλειστα όλα...

View attachment 264135

Εδώ ανοιχτα όλα ...

View attachment 264139
Ναι, μόνιμα ανοιχτά, από την ημέρα που θα μπουν στο ρακ δεν σβήνουν ποτέ..
Μόνο όταν πάω διακοπές κλείνουν..
Το σεταπ πρέπει πάντα να είναι έτοιμο για ακρόαση, γι'αυτό, πρέπει να είναι πάντα έτοιμα για δράση..
Εγώ συνήθως πάντα κάτι στρώνω 😂
Ειδικά πέρσι κάθε μήνα πρόσθετα νέες αλλαγές στο σύστημα και οι δοκιμές ήταν συνεχής..
Η κατανάλωση του συστήματος μου δεν με απασχολεί καθόλου, δεν καεί τίποτα το σύστημα.. χαζές καταναλώσεις έχω, άρα αυτό δεν είναι περιορισμός για την τσέπη μου..

Δεν μειώνεται ο χρόνος ζωής των πυκνωτών έτσι ?? Η χειρότερο ειναι το φορτισμα ξεφόρτισμα τους ??

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC