Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Μόλις βρήκα τι σημαίνει η λέξη αναχωρητισμός (κατά wikipedia)

"Είναι άρνηση των εγκόσμιων αγαθών και της κοινωνικής ζωής. Οι αναχωρητές καταφεύγουν συνήθως σε ερημικές τοποθεσίες, όπου ζουν απομονωμένα, λιτά και εργάζονται σε χειρωνακτικές εργασίες."

?

Dipie έχεις pm

Απάντηση στο πμ.

Υπόγειο μαύρο χιούμορ για την μαζική προσφυγή σε παραλίες.

Πέστο απάθεια κι επανάσταση του καναπέ,για να γίνει πιό κατανοητό.

Οι μη αντιδρώντες γενικά κι όχι μόνο στις εκλογές,για μένα είναι απόγονοι των γραικών(σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω) και πρόβατα(με την έννοια ότι εξαρτώνται απόλυτα απο την θέληση άλλων).

όταν τα λευκά που υπάρχουν και σαν ψηφοδέλτιο θα αντιπροσωπεύουν
και πραγματικά άδεια έδρανα στην βουλή και δεν θα "πετιούνται" στον
κουβά, τότε θα πάω να ψηφίσω......

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

...Γιατι απλα...''Ειμαστε'' η τηλεοραση μας.

Μάλλον "Είσαστε" η τηλεόρασή σας

πριν πιάσεις στο στόμα σου την Αριστερά, σκέψου το εξής. με όλα τα σακατηλίκια που κουβαλάει, είναι ίσως όλο κι όλο ό τι σου έχει απομείνει.

τα κόμματα εξουσίας αγνόησέ τα όσο θέλεις. αυτά δεν σε αγνοούν καθόλου, έννοια σου.

Όντως είναι πιο κοντά σε αυτό που λέγεται ελπίδα.
Τα "σακατηλίκια" όμως αυξάνονται. Και πολύ φοβάμαι ότι σύντομα και το ΚΚΕ θα το γυρίσει στην Γκλαμουριά.

Έχει μια βάση αυτό που λέει ο Dalanik, καθώς ΚΚΕ,Σύριζα και ΛΑΟΣ έχουν δώσει δείγμα της πολιτικής τους, των ιδεών τους και της σοβαρότητάς τους όντας Αντιπολίτευση για αρκετό καιρό. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο... Βέβαια ως εξουσία δεν έχουμε δει κανέναν τους, αλλά ρεαλιστικά, ούτε πρόκειται...

Τους είδαμε και σαν εξουσία (κυβέρνηση) και περισσότερο από μια φορά. Πρόσθεσε και την Τοπικη Αυτοδιοίηκηση και θα βρείς πολλά δείγματα εξουσίας για να κρίνεις. Θυμίσου ...

Απάντηση στο πμ.

Υπόγειο μαύρο χιούμορ για την μαζική προσφυγή σε παραλίες.

Πέστο απάθεια κι επανάσταση του καναπέ,για να γίνει πιό κατανοητό.

Οι μη αντιδρώντες γενικά κι όχι μόνο στις εκλογές,για μένα είναι απόγονοι των γραικών(σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω) και πρόβατα(με την έννοια ότι εξαρτώνται απόλυτα απο την θέληση άλλων).

1) Κανένα υπόγειο χιούμορ, απλά συμορφώνομαι σιγά σιγά με τους κανόνες του forum. Κανόνες που δέχτηκα πριν γίνω μέλος και οφείλω να σέβομαι, όπως όλοι μας.

2) Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική δράση από την επανάσταση. Και ας είναι ειρηνική, όπως η άρνηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας (ψήφος) για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας με την χρόνια κακοδιαχείρηση της πατρίδας μας (για να μην παρεξηγηθώ με αυτή τη λέξη εννοώ την ευδαιμονία και ευημερία των παιδιών μας).

3) Για τους λοιπούς που προτιμούν απλά την παραλία είναι απλά θύματα της παιδείας που προσφέρει (δωρεάν) το καθεστώς που σήμερα θα πάτε´πολλοί να ενισχύσετε. "Γραικοί" και "πρόβατα"...

όταν τα λευκά που υπάρχουν και σαν ψηφοδέλτιο θα αντιπροσωπεύουν
και πραγματικά άδεια έδρανα στην βουλή και δεν θα "πετιούνται" στον
κουβά, τότε θα πάω να ψηφίσω......

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Δεν προκειται να ψηφίσω και με βλεπω από δω και μπρος να κανω το ιδιο για τις επόμενες και για τις μεθεπόμενες εκλογες…
Δεν μπορω άλλο να συνεχίσω να ειμαι συνένοχος σε αυτό το καραγκιοζιλίκι που καποιοι το ονομαζουν δημοκρατία.
Δεν περιμένω τιποτα από αυτό το συστημα όπως δεν περιμένω τιποτα απ ολους αυτους που το υπηρετούν και που ορκίζονται πως πράττουν το καλύτερο για τη κοινωνία.
Ειλικρινά η εικονα ολων αυτων που μαζεύονται σε στρογγυλά τραπέζια τηλεοπτικών εκπομπών ,ζητιανεύοντας την ψήφο μας , μου προκαλούν αναγούλα

Δεν προκειται να ψηφίσω και με βλεπω από δω και μπρος να κανω το ιδιο για τις επόμενες και για τις μεθεπόμενες εκλογες…
Δεν μπορω άλλο να συνεχίσω να ειμαι συνένοχος σε αυτό το καραγκιοζιλίκι που καποιοι το ονομαζουν δημοκρατία.
Δεν περιμένω τιποτα από αυτό το συστημα όπως δεν περιμένω τιποτα απ ολους αυτους που το υπηρετούν και που ορκίζονται πως πράττουν το καλύτερο για τη κοινωνία.
Ειλικρινά η εικονα ολων αυτων που μαζεύονται σε στρογγυλά τραπέζια τηλεοπτικών εκπομπών ,ζητιανεύοντας την ψήφο μας , μου προκαλούν αναγούλα

:aktion033:

Ευχαριστώ που έχεις τα "λόγια" που δεν έχω εγώ.

Last edited:
Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του mega, είναι στο 30%.
Συγκριτικά με προηγούμενες ευρωεκλογές, δυστυχώς, πάνω κάτω μία από τα ίδια ... Αποχή γύρω στο 40%.
Είναι πολύ λίγο για να αλλάξει κάτι και να ερμηνευτεί ώς άρνηση συνενοχής και διαμαρτυρία.

Τελικά με όλα όσα διαβάζω εδώ, είναι εύκολο να απεμπολήσεις ένα δικαίωμα που κάποιοι μάτωσαν για να εξακολουθήσεις να το έχεις....

Εγώ τελικά την πάτησα. Αποφάσισε η φύση για το αν θα ψηφίσω ή όχι, κάνοντας με να ξυπνήσω με πυρετούλη που κυμαίνεται μεταξύ 38-39 απ'το πρωί....

Δεν πρόκειται να πάω να συναναστραφώ με κόσμο όπως είμαι, τόσο για το δικό μου όσο και για το δικό τους καλό. Ούτε αντίστοιχα σε νοσοκομείο (αν δε χειροτερέψω και χρειαστεί κάτι τέτοιο), μόνο και μόνο για να είμαι "νομότυπος" και να αποδείξω ότι υπήρχε λόγος που δεν πήγα να ασκήσω το υποχρεωτικό μου δικαίωμα (όντως οξύμωρο, αν και πιστεύω ότι είναι ηθική υποχρέωση το να ψηφίζεις, και μόνο ως τέτοια οφείλεις να τη σέβεσαι)...

Κρίμα γιατί μετά την ακύρωση κάποιων υποψηφίων παρατάξεων ήθελα ακόμα πιο θερμά να είμαι εκεί και να τους μαυρίσω....

Ψήφισα το μεσημέρι αλλά εχω την απορία γιατι μου δόθηκαν ...μόνο 23 ψηφοδέλτια και το λευκό ενώ ήξερα ότι κατεβαίνουν 27 κόμματα στις ευρωεκλογές; Καποια μικρά κόμματα αποφασίζουν να μην στειλουν ψηφοδέλτια σε κάποιο Νομό για λόγους ...οικονομίας;

Εγω δεν καταλαβα γιατι σου εδωσαν το Λευκο…
Αφου ετσι και αλλιως δεν μετράτε στους έγκυρους ψηφους….
Άλλη μια νικη της δημοκρατίας και του εκλογικού συστήματος που θα πρεπει και καλα εμεις να υποστηρίξουμε…
Βρε ουστ…

τι κριμα να μην ειμαστε σε εκλογιμη θεση σε ευρωψηφοδελτιο.... να οι αφορολογητες αγορες! Με 25 χιλιαρικα το μηνα ποσες κουρο και ποσα προβολια παιρναμε.....? και χωρις ιδιαιτερο κοπο , τρεχαλες να εκλεγουμε κλπ.

Πηγα να ψηφισω το μεσημερι κατα τις 1 και μιση, στο 794 εκλογικο τμημα Παλαιας Φωκαιας (σχολειο).

Η εξωπορτα του σχολειου ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ και 2 αστυνομικοι πισω της, εντος του προαυλιου.

Υπηρχαν 5-6 ανθρωποι απο εξω και περιμεναν να τους ανοιξουν οι αστυνομικοι.

Ο λογος της κλειδωμενης πορτας ηταν επειδη ο δικαστικος αντιπροσωπος και η λοιπη κουστωδια εκαναν διαλειμμα για φαγητο (!!!)

Εγινε ενας ψιλοτσαμπουκας με τους αστυνομικους, που δεν εφταιγαν σε τιποτα τα παιδια, και μας ανοιξαν.

Μπαινω κατευθειαν μεσα, και οι τυποι ειχαν πιτσες, σαλατες, μακαροναδες ανακατεμενα με ψηφοδελτια και φακελους...

- "Καλησπερα, καλη ορεξη, ηρθα να ψηφησω"
- "Να περιμενεις εξω και να σεβεσαι οτι τρωμε" (!!!!)

Μετα απο μια συντομη λογομαχια, οπου ο "κυριος" δικαστικος αντιπροσωπος, ελεγε και ατακες του τυπου, "μην ακουω μαλακιες οτι δεν προβλεπεται το διαλειμμα, αμα θελω το κλεινω το τμημα για 10 λεπτα", τελικα εγινε το δικο του.....

Μετά από ένα σύντομο zapping βλέπω ότι όλοι συζητάνε την αποχή...
Έχουμε και το μεγαλύτερο ποσοστό βλέπεις...

Αστειεύομαι φυσικά. Η ερμηνεία της αποχής δεν θα γίνει σήμερα, μιας και δεν είναι σε τέτοια επίπεδα ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Και μην τυχόν τσιμπήσετε από τις ερμηνείες των πολιτικών...
Αυτοί που θα μιλήσουν με ειλικρίνεια δεν θα έχουν το δάχτυλο στον πισινό ...

Θα τρελαθώ...
Κάποιος Σουφλιάς... είπε ότι τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο Πρωθυπουργός και μετά θα αποφασίσει!!!

Πώς το είπαμε το πολίτευμά μας?

Θα τρελαθώ...
Κάποιος Σουφλιάς... είπε ότι τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο Πρωθυπουργός και μετά θα αποφασίσει!!!

Πώς το είπαμε το πολίτευμά μας?

Eιπε πως τα συμπερασματα για την κυβερνηση θα τα βγαλει ο πρωθυπουργος. Απ'οσα συμβαινουν, αυτο σε πειραξε?

Ξανατρελάθηκα
Κάποιος άλλος Βενιζέλος... είπε ότι τώρα χρειάζονται συστρατεύσεις!!!

Μήπως δεν βγαίνουν τα κουκιά για αυτοδυναμία?

Eιπε πως τα συμπερασματα για την κυβερνηση θα τα βγαλει ο πρωθυπουργος. Απ'οσα συμβαινουν, αυτο σε πειραξε?

Στη δημοκρατία ο λαός εκλέγει ένα κόμμα, το οποίο εκλέγει μια κυβέρνηση που συλογικά και εκράζοντας την θέληση του λαού εφαρμόζει το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.

Τώρα ο λαός εκλέγει ένα κόμμα, ο αρχηγός του οποίου ορίζει μια κυβέρνηση και αποφασίζει για όλα μη δίνοντας δεκάρα στε κανένα...
Κάτι σαν "εκλεγμένος μονάρχης", ένα πράμα.

Αυτό με πείραξε ανάμεσα στα άλλα, που παρεπιπτόντως τα διασκεδάζω δεόντος ... :flipout: