Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο
Δεν ειχα ακουσει για το hype που λες, αλλα δε φταιει καθολου η ταινια για αυτο. Αν καποιος πηγαινει να δει ταινια του συγκεκριμενου ειδους, η οποια ασχολειται με κανιβαλισμο και λιποθυμαει, δεν του φταιει η ταινια, αλλα το μυαλο του που τον επεισε να κατσει να τη δει χωρις να τη σηκωνει το στομαχι του.
Το ιδιο ισχυει και για οποιον αρεσκεται σε Οζου, Απιταψου, αισθαντικa πλανα και ουμανιστικα μηνυματα, αλλα καθεται να τη δει (γνωριζοντας εκ των προτερων το περιεχομενο της) και μετα την κραζει. Και οι μεν και οι δε μοιαζουν με τους μοναχους των Monty Pythons.
Παντως αν μη τι αλλο χαιρομαι για την κριτικη σου. Μπορει να το εκανες για τη λαθος ταινια, αλλα τουλαχιστον διαχωρισες τη θεση σου απο την επισημη γραμμη των κριτικων για μια ταινια. Ευγε!
αν δεν ενημερωνεσε τι να κάνουμε; στις κάννες ειχε γίνει χαμός και όχι μόνο εκεί.
φυσικά και δεν φταίει η ταινια και η δημιουργός.. την δουλεία της έκανε και μάλιστα αξιοπρεπέστατα.
προσωπικά δεν με σοκάρει καθόλου η βία αυτή..
αν θέλεις να δείς κάτι για γερά στομάχια δεν θα το βρείς στην μυθοπλασία horror αλλα δίπλα σου πχ
Darwin's Nightmare
άρε γάλεν, ακόμα πιστεύεις οτι υπάρχει μια επίσημη παγκόσμια γραμμή κριτικών... και ειδικότερα για αυτές τις ταινίες..
αν θέλεις να σε ενημερώσω για το πως δουλεύει απο μέσα το συστημα, ευχαρίστως, καθως έχω φίλους/γνωστούς, κριτικούς, στην διανομή, σε φεστιβάλ (πηγαίνουν απο Καννες μέχρι L.A.) αλλα και δημιουργούς. αν θέλεις θα στα πούν και οι ίδιοι για να μην θεωρείς οτι ειναι δική μου θεωρία.
και για να παμε στην ταινία, μιά χαρά ειναι η σημαιολογία της, για μια κοινωνία που καννιβαλίζετε, ομως η επιμονή της να το υπερτονίζει δείχνοντας το σε κάθε ευκαιρία με graphic violence, ειναι αυτό που (για μένα) τελικά αποδυναμώνει το αποτέλεσμα.
το οτι φεύγει το κοινο απο την αίθουσα, κτλ δείχνει μια κινηματογραφική ανωριμότητα, (πως αντιμετωπίζει την βία/graphic violence)
φυσικά υπάρχουν και ευαίσθητοι (για τον οποιοδήποτε λόγο) που λιποθυμούν μόλις αντικρύσουν αίμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτίνεις μια τέτοια ταινία.
ένας απο του λόγους που μου αρέσει ο Όζου, ειναι γιατί με τον πιο κομψό τρόπο, χωρίς σταγόνα άιματος και "βίας" μιλάει για τα πιό δύσκολα θέματα, για την "βία" που έχουμε στην καθημερινότητα μας.
χαχαχα όχι βεβαια σημαιολογία αλλα σημειολογία ή σημειωτική