Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

μ αρεσει η εξελιξη σου !!
που να τον πιασουν αυτον οι γιαπωνεζοι auteurs
στις πρώτες θέσεις του top 10 όμως είναι 2-3 γιαπονια.. Οπότε έχασες!

ειναι καταγεγραμμενο για αυριανη προβολη !!
Αμα είναι να σου πω λεπτομέρειες για το τέλος..

το ότι ο καθένας είναι στον κόσμο του πάνω από μια οθονη, το ότι βγαίνει από το σπίτι με την φόρμα της Ρωσίας, τον μηχανικό ήχο του ηλεκτρονικού ποδηλάτου, ενω από πίσω υπάρχει φύση. Η λίμνη που δείχνει σαν βαλτός που κρύβει κάτι θαμμένο, η κορδέλα του εγκλήματος πανω στο κλαδί ενός δέντρου. Εξαιρετικό τέλος για μια εξαιρετική ταινία...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

:flipout::firstprize:

άσε που ο δικός του βαράει μεγάλο νταλγκά...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και έγω πάντως θα επιθυμούσα ενα "i was born but..." πάνω απο τον τάφο μου..
Μεγάλος και ο Ακι!

Last edited:
Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

στις πρώτες θέσεις του οσοtop 10 όμως είναι 2-3 γιαπονια.. Οπότε έχασες!

Κανενα γιαπωνι οσο μεγαλο και αν ειναι δεν θα φθασει το Νο 2 τον Ταρκο

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Κανενα γιαπωνι οσο μεγαλο και αν ειναι δεν θα φθασει το Νο 2 τον Ταρκο
Ακόμα και το No 1 είναι στο ευφάνταστο branded to kill του μεγάλου Ιάπωνα Suzuki.
Διπλή ήττα..

https://youtu.be/oou1UmrDlyg

https://youtu.be/tiGzzN5Gj9c

Έμαθες και από που πήρε την σκηνή ο Jarmush για το the way of the samurai.

Ποιον θεωρείς No 1 τον Bergman?
Πρόσεξε τι απάντηση θα δώσεις γιατί θα κριθούν πολλά...
:)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ποιον θεωρείς No 1 τον Bergman?
Πρόσεξε τι απάντηση θα δώσεις γιατί θα κριθούν πολλά...
:)

στο Νο 1 βαζω αυτον που στα 80 του και κατι γυρισε το καλυτερο σικουελ στην ιστορια του κινηματογραφου
( τελειως προσωπικη αποψη ) χωρις φυσικα να ειναι και η καλυτερη του ταινια

περιμενω να δω ποσα πολλα θα κριθουν ....

:ernaehrung004:

.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

στο Νο 1 βαζω αυτον που στα 80 του και κατι γυρισε το καλυτερο σικουελ στην ιστορια του κινηματογραφου

.

Ridley Scott;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.

επαιξες και έχασες..
το CD του Ακι απο μένα δεν θα το λάβεις..

το κάνεις επίτηδες για να έχεις περισσότερα ποστ στο "νήμα σου" οπως ακριβώς αναζητούν την προσοχή με τα like σε FB, Instagram..;
Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να ψάχνουμε μια πληροφορία ανευ σημασίας.

αν θέλεις μας ενημερώνεις, αν όχι δεν χάσαμε απολύτως τίποτα..
Η γνωμη σου μετράει, οπως όλων (εκτός του Γάλεν μάλεν κουκουνάρεν) αλλα η αναζήτηση ανευ ουσίας πληροφοριων οχι.

Αφου σου αρέζζζουν τα κουιζ.. σε ποια ταινια πρωταγωνιστούν...
"Ο Chiang Cheng και χίλιοι ακόμα κουρσάροι της βίας"
:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

επαιξες και έχασες..
το CD του Ακι απο μένα δεν θα το λάβεις..
δεν επαιξα δεν εχασα
το CD του Ακι δεν εχεις την δυνατοτητα να το αποκτησεις

το κάνεις επίτηδες για να έχεις περισσότερα ποστ στο "νήμα σου" οπως ακριβώς αναζητούν την προσοχή με τα like σε FB, Instagram..;
Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να ψάχνουμε μια πληροφορία ανευ σημασίας.
χαχαχα παλι λαθος κανεις το νημα μου εχει τα λιγοτερα like απο ολο το avclub μονο εσυ γραφεις και δυο τρεις αλλοι βαρεμενοι

αν θέλεις μας ενημερώνεις, αν όχι δεν χάσαμε απολύτως τίποτα..
Η γνωμη σου μετράει, οπως όλων (εκτός του Γάλεν μάλεν κουκουνάρεν) αλλα η αναζήτηση ανευ ουσίας πληροφοριων οχι.
δες το Σκηνες απο ενα γαμο και μετα το Saraband

Αφου σου αρέζζζουν τα κουιζ.. σε ποια ταινια πρωταγωνιστούν...
"Ο Chiang Cheng και χίλιοι ακόμα κουρσάροι της βίας"
εγω δινω εισητηρια για την Μπαρτσα στα κουιζ μου, εσυ σουβλακια

το καταλαβες ποιος εχασε ?
Οχι ?

κριμα και ησουνα σε ανοδικη πορεια αλλα επεσες υπερ των γιαπονων ηρωων

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

εντάξει φίλε μου έχασα..

αλλο πράγμα όμως αν το νήμα έχει τα λιγότερα like και άλλο αν αναζητάς την προσοχή :p

προτιμώ τα σουβλάκια, γενικότερα το καλό φαγητό, απο τα μπράτσα και την Μπάρτσα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

εντάξει φίλε μου έχασα..

αλλο πράγμα όμως αν το νήμα έχει τα λιγότερα like και άλλο αν αναζητάς την προσοχή :p
αυτο λοιπον καταλαβες οτι ειμαι εδω μεσα αναζητωντας την προσοχη καποιων
εχει καλως ...

προτιμώ τα σουβλάκια, γενικότερα το καλό φαγητό, απο τα μπράτσα και την Μπάρτσα..
ποιητικη αστοχια,αλλο τα σουβλακια και αλλο το καλο φαγητο αλλο τα μπρατσα και αλλο η Μπαρτσα

-----------------------

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι

-----------------------

μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει πραγματικά καλά σουβλάκια. Στο φαγητό υπάρχουν 2 είδη που μου (μας) αρέσουν. αυτα που η ποιότητα της πρώτης ύλης ειναι εξαιρετική και δεν θέλουν σχεδόν τίποτα άλλο.. πχ μαριναρίσματα, σάλτσες, σως κτλ (συνήθως) προδίδουν έλλειψη καλής πρώτης ύλης..

και αυτά που δεν υπάρχει ιδιαίτερα καλή ποιότητα πρώτης ύλης αλλα με δημιουργικό τρόπο μαγειρέματος καταλήγουν να έχουν εξαιρετική γεύση και εμφάνιση. Εξαιρετική εκπομπή ειναι το chef's table το όποιο θα βρείς και στο netflix με ελληνικούς υπότιτλους.

οι περισσότεροι σεφ, μιλάνε για την φιλοσοφία που ακολουθούν, παρά για συμβουλές μαγειρέματος.

αγαπημένος ο Francis Mallmann ενώ εξαιρετικό ενδιαφερον έχει ο Magnus Nilsson και το εστιατόριο του στην άκρη του πουθενά FΓ viken.
και ο Grant Achatz απο τον δευτερο κύκλο κάνει απίστευτα πράγματα. δεν έχω δει ακόμα όλο τον 2 season ουτε τον 3.

για τα άλλα προφανώς σε πειράζω.. αλλα οταν μιλάς με γρίφους μας τα χαλάς.

Last edited:
χαχαχα παλι λαθος κανεις το νημα μου εχει τα λιγοτερα like απο ολο το avclub

To πιο φοβερο νημα ( και οχι μονο) του φορουμ !!!

2μισυ κιλα λαϊκ απο μενα (και οχι μονο).

Θα μπορουσε να ειναι σεναριο (και οχι μονο) διαλογων, η διαλογοι σεναριου, για ενα επομενο φιλμ του Ακη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι

μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει πραγματικά καλά σουβλάκια. Στο φαγητό υπάρχουν 2 είδη που μου (μας) αρέσουν. αυτα που η ποιότητα της πρώτης ύλης ειναι εξαιρετική και δεν θέλουν σχεδόν τίποτα άλλο.. πχ μαριναρίσματα, σάλτσες, σως κτλ (συνήθως) προδίδουν έλλειψη καλής πρώτης ύλης..

και αυτά που δεν υπάρχει ιδιαίτερα καλή ποιότητα πρώτης ύλης αλλα με δημιουργικό τρόπο μαγειρέματος καταλήγουν να έχουν εξαιρετική γεύση και εμφάνιση.:...

Διαφωνω. Μπορει ενα εδεσμα να ειναι πρωτης ποιοτητας και πεντε αστερων και να εγκλειει και τα δυο στοιχεια.
Πρωτη ποιοτητα πρωτης υλης ΚΑΙ Πρωτη ποιοτητα Μαριναρισματος και σαλτσας ( σως ειναι το ιδιο πραγμα με τις σαλτσες). Ακομα και τα μπαχαρικα και τα μυρωδικα που βαζεις σε ενα υλικο επηρεαζουν την γευση της "πρωτης υλης".
Φυσικα ειναι και αυτα πρωτες υλες...

Αλλα και μια σαλτσα απο πρωτες υλες φτιαχνεται.

Αρα το μυστικο ειναι στην γεννεση της αλχημιας βαση της πρωτης ποιοτητας πρωτων υλων. Που γινονται δευτερες ισως τριτες (και οχι μονο).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμ

για τα άλλα προφανώς σε πειράζω.. αλλα οταν μιλάς με γρίφους μας τα χαλάς.
.

Τωρα κερδισες !
αυτος ειναι ο σκοπος μου να σας τα χαλαω !

:Banane0:

netflix δεν εχω σειρες δεν βλεπω
συμπερασμα
ειμαι ασχετος απο σουβλακια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.

Κριμα, νομιζα οτι ελεγες τον Jodorowsky και ημουν ετοιμος να σε αποθεωσω για μια αποψη πραγματικα ρηξικελευθη και αναπαντεχη.
Αλλα με προσγειωσες...

Διαφωνω. Μπορει ενα εδεσμα να ειναι πρωτης ποιοτητας και πεντε αστερων και να εγκλειει και τα δυο στοιχεια.
Πρωτη ποιοτητα πρωτης υλης ΚΑΙ Πρωτη ποιοτητα Μαριναρισματος και σαλτσας ( σως ειναι το ιδιο πραγμα με τις σαλτσες). Ακομα και τα μπαχαρικα και τα μυρωδικα που βαζεις σε ενα υλικο επηρεαζουν την γευση της "πρωτης υλης".
Φυσικα ειναι και αυτα πρωτες υλες...

Αλλα και μια σαλτσα απο πρωτες υλες φτιαχνεται.

Αρα το μυστικο ειναι στην γεννεση της αλχημιας βαση της πρωτης ποιοτητας πρωτων υλων. Που γινονται δευτερες ισως τριτες (και οχι μονο).

Εσύ μπορεί να διαφωνείς και ένα δίκιο το έχεις.. αλλα η αγορά, για ενα μεγάλο μερίδιο των εστιατόριων λέει άλλα.. αλλα και γενικότερα.

πχ σε μία αφίσα αν έχεις πολύ δυνατή τυπογραφία, βάζωντας και μια δυνατή εικόνα στην ίδια αφίσα, το μόνο που καταφέρνεις ειναι να αποδυναμώσεις την τυπογραφία. Τυπογραφία και εικόνα να συμπληρώνουν ή να έρχονται σε αντίθεση ή να προσδίδουν ένα νέο νόημα/σημασία μεσω της αντίστιξης τους.

αν σε ένα πιάτο βάλεις πολλές ακριβες και ποιοτικές πρώτες ύλες, δημιουργική μαγειρική κτλ εκτοξέυεις την τιμή στα ύψη και δεν προτείνεται για κοινά εστιατόρια.. γίνεται σε εστιατόρια όπως τα παραπάνω του chef´s table με τιμές δείπνου που ξεκινάνε απο ~300 (ειχα δει κάποτε τιμές για το FΓ viken)

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, είτε αυτο ειναι με τυπογραφία, ειτε οτιδήποτε άλλο, τελικά δεν φωνάζει..

η ισορροπία των συστατικων στην μαγειρική (αλλα και γενικότερα) ειναι αυτό που της δίνει εξαιρετική γεύση.

ενας ντράμερ, κιθαρίστας, μπασίστας κτλ αν ειναι καλός θα αφουγκραστεί την συνθεση του κομματιού και όχι την εγωιστική πλευρά του για να μας δείξει τις τεχνικές του δεξιότητες (που το μόνο που θα καταφέρει ειναι να μας κουράσει όπως ο φίλτατος Papa με τους κουιζ/γρίφους και ο auteur με την υπερανάλυση και την αντιμετώπιση μας ως νήπια..)

και ένα πρόσφατο αφιέρωμα
Cinema Loves Food: 10+1 delicious movies

στο τελευτάιο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ είχαμε νέα ενότητα..
19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ: νέα (και λαχταριστή) ενότητα «Food vs. Food»

Last edited: