Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Είναι τόσο μεγάλος ο Σμαράγδης;
Χρόνια Πολλά και δημιουργικά!
Κρίμα που εδώ τριγύρω δεν έλαβε αντίστοιχη αποδοχή και αναγνώριση το έργο του.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Είναι τόσο μεγάλος ο Σμαράγδης;
Χρόνια Πολλά και δημιουργικά!
Κρίμα που εδώ τριγύρω δεν έλαβε αντίστοιχη αποδοχή και αναγνώριση το έργο του.

εκει τριγυρω υπαρχουν ατομα με τοση πολυ δουλεια που δεν μπορουν να σηκωσουν το τηλεφωνο
ισως γι αυτο μπερδευουν και τον Σμαραγδη με τον αλλο .....

Για ένα φίλο εκει έξω που αρνείτε την κινηματογραφική αισθητική/γλώσσα ως περιεχόμενο.
Ενώ επιλέγει ταινίες σύμφωνα με αυτή
:p

Ο κινηματογράφος μας μιλάει. Μας μιλάει με πολλές φωνές που σχηματίζουν σύνθετες αντιστήξεις και θέλει να τον καταλάβουμε.
Το βιβλίο αυτό δεν κάνει μια συστηματική ανάλυση των στοιχείων της κινηματογραφικής γλώσσας, δεν είναι μια γραμματική του κινηματογράφου. Ο σκοπός του είναι να φορμάρει το θεατή στην ιδέα ότι υπάρχει μια κινηματογραφική γλώσσα.
Στην τέχνη, η σχέση ανάμεσα στη γλώσσα και το περιεχόμενο των μεταδιδόμενων μηνυμάτων δεν είναι ίδιο με τη σχέση των άλλων σημειωτικών συστημάτων: η γλώσσα εδώ είναι περιεχόμενο και η ίδια, που συχνά γίνεται αντικείμενο του μηνύματος. Αυτό εφαρμόζεται πλήρως στην κινηματογραφική γλώσσα. Δημιουργημένη με ακριβείς καλλιτεχνικούς και ιδεολογικούς σκοπούς, τους υπηρετεί, αναμιγνύεται μαζί τους. Το να καταλάβεις τη γλώσσα ενός φιλμ, σημαίνει ότι κάνεις ένα βήμα προς την κατανόηση της καλλιτεχνικής και ιδεολογικής λειτουργίας του κινηματογράφου.

https://www.protoporia.gr/aisthitiki-kai-simeiotiki-toy-kinimatografoy-p-123583.html

Τι κοινό έχουν τα μεγάλα αριστούργημάτα journey to italy και lavventura με το call me by your name?

Προσωπικά βρήκα αρκετές αναφορές ειδικά σε 2 συγκεκριμένες σκηνες του call me...

Η επιρροή του μεγάλου Eric Rohmer ήταν εμφανής ήδη από το trailer, δεν χρειαζόταν να δεις την ταινία..

Του αγαπημένου Pialat όμως μου διέφυγε, ενώ τις ταινίες του Ivory δεν τις έχω παρακολουθήσει.. Και το room with a view το έχω χρόνια..

https://youtu.be/i47zrx24dpY

Αφήστε τις "φλώρο" ταινίες εποχής και παρτε τα βουνά και τις θάλασσες..

Αφήστε τις "φλώρο" ταινίες εποχής και παρτε τα βουνά και τις θάλασσες..

οι ταινιες εποχης δεν σου αρεσουν,με πιου πιου δεν σου αρεσουν,οι φαντασιας δεν σου αρεσουν,οι βγαλμενες απο την ζωη δεν σου αρεσουν, τι κινηματογραφοφιλος εισαι συ βρε καρνταση?
κανονικα πρεπει να σ αφησει ο Στελιος στην ιδια ταξη,να χω και παρεα..

Αφήστε τις "φλώρο" ταινίες εποχής και πάρτε τα βουνά και τις θάλασσες..

Μα δεν είναι εποχής το συγκεκριμένο. Το 1940 διαδραματίζεται. Του Οζου τα παλιά πως τα βλέπεις.

Ξέρω όμως εγώ τι φταίει......είδες στο τρέιλερ κλασικά διακοσμημένα σπίτια και καλά μαχαιροπίρουνα και ξενέρωσες.....τεσπα....μην το δεις.

....τόσο χρόνο που εχεις ξοδέψει να ποσταρεις σχετικά με την ταινια με τον μικρο φιρφιρικο ...θα είχες προλάβει να δεις ολα του ivory άνετα....

οι ταινιες εποχης δεν σου αρεσουν,με πιου πιου δεν σου αρεσουν,οι φαντασιας δεν σου αρεσουν,οι βγαλμενες απο την ζωη δεν σου αρεσουν, τι κινηματογραφοφιλος εισαι συ βρε καρνταση?

Αν δεν έχει γαϊδουράκια και λιβαδάκια, αν δεν κάθονται όλοι στο πάτωμα, αν έχει γραμμικο σενάριο που ξεκινά από κάπου και καταλήγει κάπου.......αλλά ειδικά αν είναι ταινια που άρεσε σε αρκετό κόσμο και έχει ηθοποιούς που πληρώθηκαν καλά δεν του αρεσει.

εγώ σας έβρισα κύριε;

κυρίως, μου αρέσουν οι αισθησιακές ταινίες δίχως σενάριο...

δηλαδη τσοντες,καλα σε καταλαβω εγω απο την αρχη,κατι τετοια λες και σε περναει ο Στελιος με αριστα,
δεν ειπα σινεφιλ,δεν προσδιδω τις ιδιες ιδιοτητες στην ελληνικη αποδοση..

δηλαδη τσοντες,καλα σε καταλαβω εγω απο την αρχη,κατι τετοια λες και σε περναει ο Στελιος με αριστα,
:2thumb22sup:

:flipout:

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

με αριστα ποτε
απλα ειχε ενα καλο βαθμο
αλλα μετα τις τελευταιες εξελιξεις μμμμμ
τα παραπτωματα του ειναι πλεον και εξω απο την ταξη
αλλα δεν μπορω να τα δωσω στη δημοσιοτητα
ο Teddy ξερει ......

Αν δεν έχει γαϊδουράκια και λιβαδάκια, αν δεν κάθονται όλοι στο πάτωμα, αν έχει γραμμικο σενάριο που ξεκινά από κάπου και καταλήγει κάπου.......αλλά ειδικά αν είναι ταινια που άρεσε σε αρκετό κόσμο και έχει ηθοποιούς που πληρώθηκαν καλά δεν του αρεσει.

Well Said!