Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Θα το δώ μιας και ακόμα εξερευνώ τον Roeg.

Πάντως θα συμφωνήσω μαζί σου για το Performance.

Δεν μου άρεσε !!( βαράτε τώρα όλοι..:))

Δεν ξερω για τους αλλους, αλλα εγω οντως θα σε βαραγα!
Ακου κει δεν του αρεσε το Performance...
To Walkabout απο την αλλη ειναι για μενα η πιο υποσχομενη απο τις ταινιες του που δεν εχω καταφερει να δω ακομα!

Εγώ θα βαραγα όσους βαρουσαν τον κ. Ιωάννου

Και θα τους έλεγα να δουν επιτέλους το walkabout, σε όσο μεγαλύτερη οθόνη μπορούν. Είναι ταινία για μεγάλη οθόνη.

Η δικαίωση του ακατανόμαστου μπορεί να άργησε αλλα ήρθε απο την πατρίδα του αγαπημένου του σκηνοθέτη Jean-Luc και τα τετράδια του σινεμά που κάποτε έγραφε.
-bye-

Cahiers du Cinema: Top Ten Films of 2018
  1. The Wild Boys β€” Bertrand Mandico
  2. Coincoin and the Extra-Humans β€” Bruno Dumont
  3. Phantom Thread β€” Paul Thomas Anderson
  4. Burning β€” Lee Chang-dong
  5. Paul Sanchez is Back! β€” Patricia Mazuy
  6. The Post β€” Steven Spielberg
  7. On the Beach at Night Alone β€” Hong Sang-soo
  8. The House That Jack Built β€” Lars von Trier
  9. Leto β€” Kirill Serebrennikov
  10. Treasure Island β€” Guillaume Brac
http://www.yearendlists.com/category/2018-movies

εχει αρκετές φορες τους κλασικούς ύποπτους και βραβευμένες ταινίες

Zama β€” Lucrecia Martel
First Reformed β€” Paul Schrader
The Day After β€” Hong Sang-soo
Burning β€” Lee Chang-dong
Leave No Trace β€” Debra Granik
Roma β€” Alfonso Cuaron
Eighth Grade β€” Bo Burnham
Shoplifters β€” Hirokazu Kore-eda
You Were Never Really Here β€” Lynne Ramsay
The Other Side of the Wind β€” Orson Welles

ελεγα να δω το Dead souls του Wang Bing
https://www.imdb.com/title/tt8296608/

8h 15min!

Λοιπόν,ολοκλήρωσα τον κύκλο μου με τον Roeg.

Προσωπικά (και θυμικά) το Don't look now είναι το καλύτερό του.Ισως γιατί την βίωσα ως παιδί και με στιγμάτισε

Ακολουθεί το Walkabout με μικρή κεφαλή,σχεδόν ισάξιο με το Bad Timing αν και είναι μη συγκρίσιμα έργα.Μήλα με πορτοκάλια.Εικόνα και Σεξ,περιαγωγή/εξερεύνηση και καταστροφικές έλξεις.

Δεν μπορώ να είμαι δίκαιος.

Από κοντά ο Bowie και μετά ο Jagger.

Τώρα λέω να ξεκινήσω Herzog!

Τι λέτε?

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Προσωπικά (και θυμικά) το Don't look now είναι το καλύτερό του.Ισως γιατί την βίωσα ως παιδί και με στιγμάτισε

Ακολουθεί το Walkabout με μικρή κεφαλή,σχεδόν ισάξιο με το Bad Timing αν και είναι μη συγκρίσιμα έργα.Μήλα με πορτοκάλια.Εικόνα και Σεξ,περιαγωγή/εξερεύνηση και καταστροφικές έλξεις.

Τι λέτε?

Να ξεκινήσεις..ακόμα δεν ξεκίνησες???

Τι λέτε?

Θέλετε να στείλουμε τον Γάλεν να σας βαρέσει εις διπλούν ή θα ξεκινήσετε;

Εχω ένα μικρό κόλλημα.

Δεν ζώ μόνος και περιμένω να λείπει η αδελφή μου για να δώ "τέτοιες" ταινίες.

Αφήστε που με βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων ,βλέποντας από τώρα χριστουγεννιάτικα έργα !!!

Μάλλον ο Herzog θα πάει για μετά τις γιορτές (έχω να δώ και τέσσερις όπερες σύντομα),θα ακολουθήσει το berlin alexanderplatz και φυσικά ο bergman.

So many things,so little time...

ΥΓ. θα κυκλοφορήσει τον φεβρουάριο ο "Θάνατος στην βενετία" του Βισκόντι.Αξίζει? (δεν το έχω δεί ποτέ,οπότε βαράτε πάλι!:))

...θα κυκλοφορήσει τον φεβρουάριο ο "Θάνατος στην βενετία" του Βισκόντι. Αξίζει?

Σαν ταινία Ναί: είναι από τις καλές του. Ισως μόνο αυτός θα μπορούσε να διαχειρισθεί έτσι το μυθιστόρημα του Mann.
Αλλά το βιβλίο είναι αλλού: μνημειώδες. Και μόνο που αποτόλμησε να το μεταφέρει στην οθόνη, είναι ένας μικρός άθλος.

Αν έχουν στα σκαριά επανέκδοση εργογραφίας του Βισκόντι, έχε τα μάτια σου 4 για το Il Gatopardo (The Leopard) και το Senso. Αν δεν τα έχεις δεί ήδη, εννοείται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Σαν ταινία Ναί: είναι από τις καλές του. Ισως μόνο αυτός θα μπορούσε να διαχειρισθεί έτσι το μυθιστόρημα του Mann.
Αλλά το βιβλίο είναι αλλού: μνημειώδες. Και μόνο που αποτόλμησε να το μεταφέρει στην οθόνη, είναι ένας μικρός άθλος.

Αν έχουν στα σκαριά επανέκδοση εργογραφίας του Βισκόντι, έχε τα μάτια σου 4 για το Il Gatopardo (The Leopard) και το Senso. Αν δεν τα έχεις δεί ήδη, εννοείται.

Οκ Κωστή μου,πάω και για το βιβλίο.

τον Γατόπαρδο τον έχω και με ενθουσίασε..

Ευχαριστώ.!

Οκ Κωστή μου,πάω και για το βιβλίο.

τον Γατόπαρδο τον έχω και με ενθουσίασε..

Ευχαριστώ.!

O Γατοπαρδος εχει επανακυκλοφορισει.Για τα υπολοιπα δεν ξερω.
Ο Θανατος παντως ειναι υπεροχος αλλα μην δινεις σημασια σε μενα...δεν υπαρχει ταινια του Βισκοντι που να μην μου αρεσε.

Οσο για τον Χερτζογκ ξεκινα με κατι πιο..."mainstream" (μπας και...ψηθει και η αδερφη σου :flipout:):Τη δικια του εκδοχη στο Νοσφερατου.Αριστουργημα με εξισου αριστουργηματικο σαουντρακ.
Mετα προχωρας στα υπολοιπα.

O Γατοπαρδος εχει επανακυκλοφορισει.Για τα υπολοιπα δεν ξερω.
Ο Θανατος παντως ειναι υπεροχος αλλα μην δινεις σημασια σε μενα...δεν υπαρχει ταινια του Βισκοντι που να μην μου αρεσε.

Οσο για τον Χερτζογκ ξεκινα με κατι πιο..."mainstream" (μπας και...ψηθει και η αδερφη σου :flipout:):Τη δικια του εκδοχη στο Νοσφερατου.Αριστουργημα με εξισου αριστουργηματικο σαουντρακ.
Mετα προχωρας στα υπολοιπα.

Εισαι σατανικος...:devil-smiley-029:

.

η ταινια της ημερας
αφου δεν υπαρχουν αριστουργηματα
μια καλη ταινια της δινουμε ευκολα την λεξη
ο Κορεεντα προσπαθει μιμειται αλλα ειναι πολυ μακρυα απο τον Οζου
και απο τον ΑΚΙ
δεν μ αγγιξε
ΚΛΕΦΤΕς ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 6/10

Το Ludwig? Πάπαλα;

Μεταξύ μας, τη νουβέλα του Μαν δεν τη χώνεψα ποτέ. Μου φάνηκε πολύ κατασκευασμένη.

.

η ταινια της ημερας
αφου δεν υπαρχουν αριστουργηματα
μια καλη ταινια της δινουμε ευκολα την λεξη
ο Κορεεντα προσπαθει μιμειται αλλα ειναι πολυ μακρυα απο τον Οζου
και απο τον ΑΚΙ
δεν μ αγγιξε
ΚΛΕΦΤΕς ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 6/10

Ποια πιστεύετε πως είναι η θέση σας στο σύγχρονο ιαπωνικό σινεμά; Οι ταινίες σας μοιάζουν ιδιαίτερες σε σχέση με την υπόλοιπη παραγωγή.
Νιώθω λίγο παλιομοδίτης και μάλλον πιο ανεξάρτητος από τον κύριο κορμό της εθνικής κινηματογραφίας, αφού η βιομηχανία μοιάζει να προτιμά πιο μοντέρνα ή πιο επικά φιλμ. Εγώ, ο Τακέσι Κιτάνο και μερικοί άλλοι δουλεύουμε με μικρότερους προϋπολογισμούς, γράφουμε τα σενάρια και μοντάρουμε οι ίδιοι. Μου λένε συχνά πως οι ταινίες μου θυμίζουν αυτές του Όζου, αν και πιστεύω πως οι «Κλέφτες Καταστημάτων» βρίσκονται πιο κοντά στον πρώιμο Σοέι Ιμαμούρα. Μιλούν για παρόμοιες καταστάσεις, για την Ιαπωνία του περιθωρίου, στην οποία το σύγχρονο σινεμά δεν εστιάζει όσο θα έπρεπε.

https://www.athinorama.gr/cinema/ar...uti_ton_kanon_xirokazou_koreenta-2532144.html

Μεταξύ μας, τη νουβέλα του Μαν δεν τη χώνεψα ποτέ. Μου φάνηκε πολύ κατασκευασμένη.

Δεν είναι ούτε "Τόνιο Κρέγκερ" ούτε, βέβαια, "Δοκτωρ Φάουστους". Αλλά σαν άσκηση ύφους, κατ εμέ, είναι ακαταμάχητη: συμπυκνώνει όλη αυτή τη μπελ-επόκ θανατίλα που διατρέχει τους ρομαντικούς του γερμανικού πνεύματος, από τον Xάϊνριχ φον Κλάϊστ και τον Χαίλντερλιν μέχρι το Νίτσε και τον ίδιο το Μάνν, όλη αυτή την τοποθέτηση απέναντι στην αντίληψη της αστικής "υγείας", με τον καλλιτέχνη "σημαδεμένο" από τη μοίρα, "χλομό συκοφάντη της ζωής". Αυτό, η ταινία του Βισκόντι ("Θάνατος στη Βενετία") το αποδίδει τέλεια. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

.
η ποιο αναμενομενη ταινια της χρονιας
απο τον μεγαλο αγαπημενο Ν.B.Ceylan

https://www.youtube.com/watch?v=GGts8qQe8Fc

η πιο αναμενόμενη...

Πιο (ποσοτικό επίρρημα), με –ι-

Όταν βρίσκεται μπροστά σε επίθετο
Για να σχηματιστεί συγκριτικός βαθμός
Π.χ. πιο καλά = καλύτερα

εγω να δεις πόσα λάθη κάνω
:p