μαλλον δεν καταλαβες οτι ο Καουρισμακι δεν κανει ταινιες για τουριστικους οδηγουςΤρια Ευρωπαϊκα φιλμ που ειδα (συν ενα Αγγλικο του Ken Loach αλλα ως συνηθως τα αγγλοσαξωνικα τα βαζω στο νημα του φιλμ που ειδαμε προσφατα-οποτε βρισκεται εκει)
Η επομενη ειναι η Αλλη Πλευρα της Ελπιδας στην συνεχεια της αλλης που ειδα του Φινλανδου (παρε τωρα που γυριζει)
Και οντως ειναι καλυτερη απο την "γαλλικη" η για την ακριβεια λιγοτερο μουφα. Αν και παραμενει μεσα παντα στο ιδιο πλαισιο της εθελημενης ορθοπολιτικης πειθους σε βαρος της πραγματικοτητας. Αλλα εφοσων την γυρισε στην πατριδα του ισως ειναι λιγοτερο "φευγα" απ'οτι η Χαβρη. Λεω ισως... Γιατι την Φινλανδια δεν την γνωριζω και οπως την βλεπω στις ταινιες τυ σκηνοθετη υτε θελω ποτε να την γνωρισω απο κοντα... λες και εχουν μεινει στην Ανατολικη Γερμανια πριν 40 χρονια, ιδια θλιψη και κατιφια...
Ειδαλως βλεπουμε καποια ιδια μοτιβα (καποιος παιρνει ενα εστιατοριο και προσπαθει να το ορθοποδησει κρατοντας το προωπικο κλπ κλπ)
Στο μενου σeρβιρει και σαρδελες σε κονσερβα ανοιχτη...LOL και φυσικα ολες οι γυναικες προερχομενες απο Μεση Αντολη εχουν τα μαλλιατους ελευθερα και ωραια...
Καλη για οσους θελουν να κανουν ενα φρεσκαρισμα καλης συνειδησης και οσους βλεπουν σκηνες στη σειρα οπου στο πλανο ειναι ενα ραπεζι μια καρεκλα ενα τασακι αντε και ενα παραθυρο και πολλα ειναι...
Μου κανει εντυπωση τα αυτοκινητα που εχουν στην Φινλανδια !!! Η μηπως ουτε αυτο ισχυει ;
Αυτο σιγυρα οχι... για φαντασου να εφτιαχνε ενα Τζεημς Μποντ (η πεμπτουσια του τουριστικου οδηγου του ιδιου)...θα γελαγε και το παρδαλο κατσικιμαλλον δεν καταλαβες οτι ο Καουρισμακι δεν κανει ταινιες για τουριστικους οδηγους
Κάποιος φούρνος θα γκρέμισε γιατί συμφωνούμε. Την είδα χτες (δυστυχώς όχι σε σινεμά) και δηλώνω κατενθουσιασμένος. Ο καλύτερος Ρίντλυ των τελευταίων δεκαετιών. Θα γράψω λίγα λόγια παραπάνω στο νήμα της ταινίας, αλλά θα πω εδώ ότι υποκλήθηκε στον τεράστιο Σαμουράι (ξέρεις φαντάζομαι για ποιά ταινία μιλάω).που ζουμε βρε φιλε
ο ενας γεροντας να γυριζει την μια σαχλαμαριτσα ματσο κραι κλπ μετα την αλλη και να τον αποθεωνουν
και ο αλλος γεροντας μετα τις υπερ ταινιαρες του να βρισκεται σε καταρευση κκαι ξαφνικα απο το πουθενα πεταει το
ΤΗΕ LAST DUEL και σου πεφτουν σαγονια και δεν βγαζει ουτε τα εξοδα της
απεραντος σεβασμος στον υπερτεραστιο Ridley Scott
δυστηχως και εγω δεν καταφερα να την δω εκει που της αξιζε σε μεγαλη αιθουσα εφυγε και πολυ γρηγορα ,για τον Σαμουραι εννοεις το Rashomon ? ναι και πρεπει να το ξαναδω θυμαμαι ελαχισταΚάποιος φούρνος θα γκρέμισε γιατί συμφωνούμε. Την είδα χτες (δυστυχώς όχι σε σινεμά) και δηλώνω κατενθουσιασμένος. Ο καλύτερος Ρίντλυ των τελευταίων δεκαετιών. Θα γράψω λίγα λόγια παραπάνω στο νήμα της ταινίας, αλλά θα πω εδώ ότι υποκλήθηκε στον τεράστιο Σαμουράι (ξέρεις φαντάζομαι για ποιά ταινία μιλά
Ήμουν σίγουρος ότι θα σου άρεσε,και ας μην την έχω δει....
Γιατί είναι εμπνευσμένη απο το Ρασομόν του μεγάλου Σαμουράι και ο Στέλλιος τον αγαπάει...Για ποιον λογο ησουν σιγουρος οτι θα του αρεσε ; Εαν βεβαια μπορεις να το εξηγησεις και δεν ειναι απλη intuition...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.