Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Σιγουρα το Leviathan!
...
Γιώργη το είδα, πάρα πολύ καλή, υψηλού επιπέδου,

ο Κόλια και η Λίλια σε τραβάνε μαζί τους στον κάτω κόσμο, σκηνοθεσία, κάμερα, πορτραίτα, εξαιρετικά.

αλλά, έχω έναν αστερίσκο, ο Λεβιάθαν σίγουρα υπάρχει, αλλά δεν εμφανίζεται τόσο κραυγαλέα...

βρήκα το σενάριο υπερβολικό, λίγο ή πολύ, και πάλι όμως εξαιρετική ταινία στο σύνολο της, αξίζει να τη δείτε όσοι δεν την έχετε δει ακόμα.

• Like
Reactions: Gal'en and superfly
εχεις δικιο..... ειμαστε με την ψυχη στο στομα, φλεβες θα σπασουμε με αυτον τον μαχαιροβγαλτη τον Γκαλεν
Στέλ(λ)ιο, ψυχολογικά θρίλερ βγάζει το ευρωπαικό σινεμά ή μοιράζει μόνο καφέδες σε κηδείες;
Αν ναι πρότεινε μου ένα.

• Haha
Reactions: Gal'en and superfly
ζητας μανιωδως ταινιες για την Ελλαδα

αυτο το ειδες στον υπνο σου
η μπερδευτηκες με κατι αλλο
και αντι να ενοχλεις το νημα που σε φιλοξενει
καλυτερα θα ηταν να προσφερεις κατι
..
Μην ταυτιζεις τον εαυτο σου με το νημα. Δεν ενοχλω το νημα, εσενα ενοχλω μονο.
Ζητας μανιωδως να γυρισουν ταινιες για την Ελλαδα, αυτοι που δεν γυριζουν. Μας εχεις φαει τα αυτια τοσα χρονια οτι ο Λανθιμος δεν κανει ταινιες για την Ελλαδα!
Και οσους γυριζουν ταινιες για την Ελλαδα, τους αγνοεις.
Οποτε, ασε αυτα που ξερεις... Περιμενουμε την κριτικη σου για τον Καποδιστρια!

Μας εχεις φαει τα αυτια τοσα χρονια οτι ο Λανθιμος δεν κανει ταινιες για την Ελλαδα!
παλι με προκαλεις με τον Λ
δεν θα απαντησω αυτη την φορα στις συνεχομενες διαστρευλωσεις προς το ατομο μου σεβομενος το νημα

.. Περιμενουμε την κριτικη σου για τον Καποδιστρια!
δεν καταφερα να μπω το πληθος ηταν τεραστιο γαλαζιες σημαιες παντου

PTA, ειχες τετοια @@ τοσα χρονια και τα εκρυβες??
Respect!!
Tην τελευταια σεκανς με τα αυτοκινητα θα τη χαιρονταν πολλοι, απο τον Λεονε μεχρι τον Χιτσκοκ. Υποδειγματικη!

1766870708507.png

Υ.γ. Mην το δει κανενας που φοβαται μην παρουν την εξουσια τιποτα επαναστατες, γιατι μπορει και να παθει κανενα αλλεργικο σοκ!

• Like
Reactions: 1990ge and superfly
PTA, ειχες τετοια @@ τοσα χρονια και τα εκρυβες??

Δεν νομίζω ότι του έλειπαν ποτέ ή ότι τα έκρυβε...
Αν κάτι δεν κάνει σαφές- κάποιες φορές- είναι οι προθέσεις του, και αυτό όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν έχει καθαρή ιδέα στο πως να μεταφέρει ένα βιβλίο στην οθόνη.
Γιατί τα σενάριά του βασίζονται σε βιβλία.
Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είχε και κανένα καλό σεναριογράφο μαζί του για να του δίνει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.
Στη συγκεκριμμένη πάντως δεν ισχύει αυτό. Είναι εξαιρετική σε όλα της.
Και - ευτυχώς- μετά από καιρό αφήνει ελεύθερη τη βιρτουοζιτέ του προς δικιά μας τέρψη.
Και δεν είναι μόνο η-εξαιρετική- σεκάνς με τα αυτοκίνητα.
Για μένα το πραγματικό αριστούργημα εκεί μέσα είναι όλη η αλληλουχία στο σπίτι-κρυσφήγετο του Μπενίτσιο Ντελ Τόρο....

Last edited:
  • Like
Reactions: Gal'en and FINIX
Δεν νομίζω ότι του έλειπαν ποτέ ή ότι τα έκρυβε...
Αν κάτι δεν κάνει σαφές- κάποιες φορές- είναι οι προθέσεις του, και αυτό όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν έχει καθαρή ιδέα στο πως να μεταφέρει ένα βιβλίο στην οθόνη.
Γιατί τα σενάριά του βασίζονται σε βιβλία.
Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είχε και κανένα καλό σεναριογράφο μαζί του για να του δίνει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.
Στη συγκεκριμμένη πάντως δεν ισχύει αυτό. Είναι εξαιρετική σε όλα της.
Και - ευτυχώς- μετά από καιρό αφήνει ελεύθερη τη βιρτουοζιτέ του προς δικιά μας τέρψη.
Και δεν είναι μόνο η-εξαιρετική- σεκάνς με τα αυτοκίνητα.
Για μένα το πραγματικό αριστούργημα εκεί μέσα είναι όλη η αλληλουχία στο σπίτι-κρυσφήγετο του Μπενίτσιο Ντελ Τόρο....
Τη βιρτουοζιτε του ποτε δεν την εκρυβε. Και να ηθελε, δε θα μπορουσε μαλλον.
Συμφωνω μαζι σου οτι το θεμα του ηταν ειτε τα σεναρια ειτε οι προθεσεις του. Δεν ξερω αν αυτο εχει να κανει με το οτι δεν ηξερε αυτος πως να τα μεταφερει, ή αν σκοπευε οντως να τα μεταφερει ετσι και απλως δεν καταφερναν να με αγγιξουν (γιατι αυτο ηταν η βασικη μου ενσταση απεναντι σε καποιες ταινιες του)
Και για αυτο λεω οτι δεν μας τα ειχε δειξει ποτε...
Εβλεπα τις ταινιες του, ελεγα "τι σκηνοθεταρα ειναι αυτη" και ομως καποιες φορες βαριομουν.

Επισης δεν μου ειχε δωσει ποτε την αισθηση οτι ειχε τοσα πολλα να πει σε πολιτικο επιπεδο. Εδω εχει αφεθει ελευθερος σε αυτο το σκελος και δειχνει πραγματικα να το ευχαριστιεται (και να του φευγει και ενα βαρος απο πανω του). Γενικα ολο και περισσοτερους σπουδαιους σκηνοθετες βλεπω τα τελευταια χρονια να μην εχουν καθολου αναστολες στο να πουν τη γνωμη τους για το που βλεπουν να πηγαινουν τα πραγματα.
Καλα, ο Μπονγκ το εκανε παντα, αλλα φετος ειδαμε και τον Παρκ. Kαι αν οι Κορεατες το εχουν γυρισει χρονια τωρα στην εντονη πολιτικη κριτικη, προσφατα ειδαμε τις τελευταιες ταινιες του Μαντιν, του Οπενχαιμερ και του Μαντικό, ακομη και τη συμπαθεια του Στελαρα, τον Λ να κανουν πολυ πικροχολα σχολια για τη ροτα που παιρνουν τα πραγματα. Γενικα βλεπω μια εντονη αναγκη απο πολλους πλεον σημαντικους δημιουργους να μας πουν οτι (πολυ) στραβα αρμενιζουμε. Και ενω καποιοι απο αυτους ηταν πολιτικοποιημενοι, αν εχουν φτασει να το κανουν σκηνοθετες που μεχρι προτινος εδειχναν εως και απολιτικ, τοτε μαλλον κατι πρεπει να μας ανησυχησει!

Υγ. συμφωνω και για τη σκηνη στο σπιτι του σενσέι Ντελ Τορο, οπως και για καποιες αλλες στην ταινια! Απλως σε αυτην επαιξε πολυ ρολο και το μονταζ! Εγω ειπα να τονισω την καταδιωξη με τα αμαξια γιατι μου τραβηξε την προσοχη αυτο που εκανε καθαρα σκηνοθετικα, με τις γωνιες ληψεις. Το πως εχτισε σασπενς κινηματογραφωντας οπως κινηματογραφησε τα ανεβοκατενασματα και την περιορισμενη οπτικη της πρωταγωνιστριας που πότε βλεπει και πότε χανει το διωκτη της. Πραγματικα εντυπωσιακο!

Υγ2. Φετος ειδα σενσέι Ντελ Τορο και σενσέι Μουρικη! Τι αλλο να ζητησει κανεις? :ROFLMAO:
Απλα ευχαριστω τους 2 σκηνοθετες για τις συγκεκριμενες επιλογες στο καστ τους!

• Like
Reactions: superfly
Τη βιρτουοζιτε του ποτε δεν την εκρυβε. Και να ηθελε, δε θα μπορουσε μαλλον.
Συμφωνω μαζι σου οτι το θεμα του ηταν ειτε τα σεναρια ειτε οι προθεσεις του. Δεν ξερω αν αυτο εχει να κανει με το οτι δεν ηξερε αυτος πως να τα μεταφερει, ή αν σκοπευε οντως να τα μεταφερει ετσι και απλως δεν καταφερναν να με αγγιξουν (γιατι αυτο ηταν η βασικη μου ενσταση απεναντι σε καποιες ταινιες του)
Και για αυτο λεω οτι δεν μας τα ειχε δειξει ποτε...
Εβλεπα τις ταινιες του, ελεγα "τι σκηνοθεταρα ειναι αυτη" και ομως καποιες φορες βαριομουν.

Επισης δεν μου ειχε δωσει ποτε την αισθηση οτι ειχε τοσα πολλα να πει σε πολιτικο επιπεδο. Εδω εχει αφεθει ελευθερος σε αυτο το σκελος και δειχνει πραγματικα να το ευχαριστιεται (και να του φευγει και ενα βαρος απο πανω του). Γενικα ολο και περισσοτερους σπουδαιους σκηνοθετες βλεπω τα τελευταια χρονια να μην εχουν καθολου αναστολες στο να πουν τη γνωμη τους για το που βλεπουν να πηγαινουν τα πραγματα.
Καλα, ο Μπονγκ το εκανε παντα, αλλα φετος ειδαμε και τον Παρκ. Kαι αν οι Κορεατες το εχουν γυρισει χρονια τωρα στην εντονη πολιτικη κριτικη, προσφατα ειδαμε τις τελευταιες ταινιες του Μαντιν, του Οπενχαιμερ και του Μαντικό, ακομη και τη συμπαθεια του Στελαρα, τον Λ να κανουν πολυ πικροχολα σχολια για τη ροτα που παιρνουν τα πραγματα. Γενικα βλεπω μια εντονη αναγκη απο πολλους πλεον σημαντικους δημιουργους να μας πουν οτι (πολυ) στραβα αρμενιζουμε. Και ενω καποιοι απο αυτους ηταν πολιτικοποιημενοι, αν εχουν φτασει να το κανουν σκηνοθετες που μεχρι προτινος εδειχναν εως και απολιτικ, τοτε μαλλον κατι πρεπει να μας ανησυχησει!

Υγ. συμφωνω και για τη σκηνη στο σπιτι του σενσέι Ντελ Τορο, οπως και για καποιες αλλες στην ταινια! Απλως σε αυτην επαιξε πολυ ρολο και το μονταζ! Εγω ειπα να τονισω την καταδιωξη με τα αμαξια γιατι μου τραβηξε την προσοχη αυτο που εκανε καθαρα σκηνοθετικα, με τις γωνιες ληψεις. Το πως εχτισε σασπενς κινηματογραφωντας οπως κινηματογραφησε τα ανεβοκατενασματα και την περιορισμενη οπτικη της πρωταγωνιστριας που πότε βλεπει και πότε χανει το διωκτη της. Πραγματικα εντυπωσιακο!

Υγ2. Φετος ειδα σενσέι Ντελ Τορο και σενσέι Μουρικη! Τι αλλο να ζητησει κανεις? :ROFLMAO:
Απλα ευχαριστω τους 2 σκηνοθετες για τις συγκεκριμενες επιλογες στο καστ τους!

Η πολιτική τον απασχολούσε, όχι πάντα και σίγουρα όχι συνεχόμενα, αλλά τον απασχολούσε.
Το Τhe Master είναι ότι πιο εξώφθαλμα πολιτικό έχει κάνει μέχρι την τελευταία, από εκεί και πέρα η πολιτική του ενασχόληση είχε πιο πολυ να κάνει με το κοινωνιολογικό κομμάτι και όχι με το αμιγώς πολιτικό.
Συμφωνώ για την έντονη πολιτικοποίηση στο σινεμά τον τελευταίο καιρό, και πολύ άργησαν λέω εγώ, εδώ κοτζάμ Σπήλμπεργκ και κάνει πολιτικές ταινίες εδώ και χρόνια.
Δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχούμε, αλλά αν μη τι άλλο είναι πολύ ενδιαφέρον και κάτι καλό σίγουρα θα βγεί από όλη αυτή τη διαδικασία.

Ο Ντελ Τόρο (και ο Μουρίκης εδώ που τα λέμε) είναι κόσμημα όπου και να παίζει συμφωνώ με χέρια και με πόδια....

• Like
Reactions: Gal'en
Δυνατα φευγει το 25!
Ο Λινκλειτερ που αγαπησαμε ειναι παλι εδω. O Λινκλειτερ των υπεροχων διαλογων, των σπουδαιων χαρακτηρων και της οξυδερκους ματιας στις ανθρωπινες σχεσεις.
Welcome back pal!

Blue Moon

Δυνατα φευγει το 25!
Ο Λινκλειτερ που αγαπησαμε ειναι παλι εδω. O Λινκλειτερ των υπεροχων διαλογων, των σπουδαιων χαρακτηρων και της οξυδερκους ματιας στις ανθρωπινες σχεσεις.
Welcome back pal!

Blue Moon
ΟΚ καλος ο Λιν αλλα δεν τον αγαπησαμε ολοι ....μπορεσε να παιξει ωραια σ ενα περιορισμενο χωρο και να φτιαξει ενα one man show αλλα μεχρι εκει

περιμενα πολυ περισσοτερα λογω Στελλαν
μερικοι εξαιρετικοι διαλογοι αν ειχε περιοριστει η διαρκεια ισως
προσπαθησε να ειναι Μπεργκμαν αλλα δυσκολο μονο ο Τουρκος το καταφερε
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
------
αποθεωσαν εναν μιμο ( επαγγελματια τραγουδιστη ) γελοιο τυπο ουστ... που επαιξε τον ΣΤΕΛΑΡΑ στο ΚΑΖΑΤΖΙΔΗ
----------
bre Tζιμι Τζ οταν κανεις μια ταινιαρα σαν το DEAD MAN εχουμε απαιτησεις σ εφαγαν τα σπονδυλωτα σου
-----
πρεπει να φτιαξω το TOP 10 του 2025 περιμενω να δω 2-3 ακομα , σε μια πολυ φτωχη χρονια
ενω εχω δει καλυτερα παραδοξως ( ενα ειδος που δεν βλεπω συχνα ) το WEAPONS μου εχει κολλησει
-----
ωρε .. δεν εχω δει ακομα την νεα ταινια της πολυαγαπημενησ μου Kelly Reinhart
---
γεια σου λεβεντη Σμαραγδη τους εχεις ταπωσει ολους εσπασες τα ταμεια
επισης εδωσες την ευκαιρεια σε ανθρωπους που δεν ξερουν πως ειναι η κινηματογραφικη αιθουσα να την γνωρισουν
---

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Νουρι Μπιλγκε Τσειλαν
στη ΧΕΙΜΑΙΡΙΑ ΝΑΡΚΗ
λαθος μου, δεν προσπαθησε απλα τον θυμισε
αν το εχεις δει μαλλον θα σε κουρασε
αν οχι μην το ψαξεις ειναι Τουρκικο
κατι σαν Ρουμανικο ....μακρια απο αυτους
εδω ειμαστε πολιτισμενο κρατος

για πες ..
.

Χειμερια ναρκη.
Τι μου θυμισες τωρα. Το ειχα δει στον εξωστη του Ολυμπιον, πριν κανουν την αλλαγη των θεσεων.
Ακομη ειναι πιασμενος ο πισινος μου!

Εσενα σου θυμισε Μπεργκμαν ε?
Εμενα υπηρχαν σκηνες που μου θυμισε ελληνικο σινεμα του 50. Ειδικα η σκηνη που παει η γυναικα του πρωταγωνιστη να δωσει λεφτα στο φτωχο Τουρκο και εκεινος της τα πεταει στα μουτρα... Ηταν σα να εβλεπα παλι Ξανθοπουλο στα νιατα του. Ερμηνεια για βραβειο Αντωνης Πρεκας.
Αν δεν ειχε εκεινη την υπεροχης ομορφιας σκηνη με το αλογο, που αξιοποιουσε τελεια το φως του magic hour, ακομα θα βαραγα το κεφαλι μου για την επιλογη μου.
Το σεναριο παντως, οι διαλογοι και οι φιλοσοφικοι στοχασμοι του Τουρκου, πιο πολυ σε Κοελιο πηγαιναν.
Αμπελοφιλοσοφια και δηθενια στο φουλ.
Αυτο φιλε μου ηταν ο ορισμος του κουφιου εντυπωσιασμου (και την επομενη φορα που θα χρησιμοποιησεις τον ορο, σε προκαλω να τον στοιχειοθετησεις κι εσυ και να μην τον πεταξεις ετσι απλα)
Μπεργκμαν απο τα Lidl.

ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ μια ταινια του Νουρι Μπιλγκελ Τσειλαν

------------------------------------------------
υπηρχαν σκηνες που μου θυμισε ελληνικο σινεμα του 50. Ειδικα η σκηνη που παει η γυναικα του πρωταγωνιστη να δωσει λεφτα στο φτωχο Τουρκο
και εκεινος της τα πεταει στα μουτρα... Ηταν σα να εβλεπα παλι Ξανθοπουλο στα νιατα του. Ερμηνεια για βραβειο Αντωνης Πρεκας.
Αν δεν ειχε εκεινη την υπεροχης ομορφιας σκηνη με το αλογο, ακομα θα βαραγα το κεφαλι μου για την επιλογη μου
Το σεναριο παντως, οι διαλογοι και οι φιλοσοφικοι στοχασμοι του Τουρκου, πιο πολυ σε Κοελιο πηγαιναν.
Αμπελοφιλοσοφια και δηθενια στο φουλ.
Αυτο ηταν ο ορισμος του κουφιου εντυπωσιασμου
Μπεργκμαν απο τα Lidl.

μπραβο
ξεχωρισα τα κυριοτερα
το κραταω, τελειο.

ΕΓΡΑΨΕΣ ! , ανθολογια τεραστιας κινηματογραφικης θεσης, μαζι σου για παντα
με την εκτιμηση που σου τρεφω ζητω την αδεια σου να το δημοσιευσω στην παγκοσμια κινηματογραφικη κοινοτητα
για να θυμηθουν
το ελληνικο σινεμα
τον Ξανθοπουλο
τον Πρεκα
τον Κοελιο
τα lidle κλπ

Last edited by a moderator: