Τη βιρτουοζιτε του ποτε δεν την εκρυβε. Και να ηθελε, δε θα μπορουσε μαλλον.
Συμφωνω μαζι σου οτι το θεμα του ηταν ειτε τα σεναρια ειτε οι προθεσεις του. Δεν ξερω αν αυτο εχει να κανει με το οτι δεν ηξερε αυτος πως να τα μεταφερει, ή αν σκοπευε οντως να τα μεταφερει ετσι και απλως δεν καταφερναν να με αγγιξουν (γιατι αυτο ηταν η βασικη μου ενσταση απεναντι σε καποιες ταινιες του)
Και για αυτο λεω οτι δεν μας τα ειχε δειξει ποτε...
Εβλεπα τις ταινιες του, ελεγα "τι σκηνοθεταρα ειναι αυτη" και ομως καποιες φορες βαριομουν.
Επισης δεν μου ειχε δωσει ποτε την αισθηση οτι ειχε τοσα πολλα να πει σε πολιτικο επιπεδο. Εδω εχει αφεθει ελευθερος σε αυτο το σκελος και δειχνει πραγματικα να το ευχαριστιεται (και να του φευγει και ενα βαρος απο πανω του). Γενικα ολο και περισσοτερους σπουδαιους σκηνοθετες βλεπω τα τελευταια χρονια να μην εχουν καθολου αναστολες στο να πουν τη γνωμη τους για το που βλεπουν να πηγαινουν τα πραγματα.
Καλα, ο Μπονγκ το εκανε παντα, αλλα φετος ειδαμε και τον Παρκ. Kαι αν οι Κορεατες το εχουν γυρισει χρονια τωρα στην εντονη πολιτικη κριτικη, προσφατα ειδαμε τις τελευταιες ταινιες του Μαντιν, του Οπενχαιμερ και του Μαντικό, ακομη και τη συμπαθεια του Στελαρα, τον Λ να κανουν πολυ πικροχολα σχολια για τη ροτα που παιρνουν τα πραγματα. Γενικα βλεπω μια εντονη αναγκη απο πολλους πλεον σημαντικους δημιουργους να μας πουν οτι (πολυ) στραβα αρμενιζουμε. Και ενω καποιοι απο αυτους ηταν πολιτικοποιημενοι, αν εχουν φτασει να το κανουν σκηνοθετες που μεχρι προτινος εδειχναν εως και απολιτικ, τοτε μαλλον κατι πρεπει να μας ανησυχησει!
Υγ. συμφωνω και για τη σκηνη στο σπιτι του σενσέι Ντελ Τορο, οπως και για καποιες αλλες στην ταινια! Απλως σε αυτην επαιξε πολυ ρολο και το μονταζ! Εγω ειπα να τονισω την καταδιωξη με τα αμαξια γιατι μου τραβηξε την προσοχη αυτο που εκανε καθαρα σκηνοθετικα, με τις γωνιες ληψεις. Το πως εχτισε σασπενς κινηματογραφωντας οπως κινηματογραφησε τα ανεβοκατενασματα και την περιορισμενη οπτικη της πρωταγωνιστριας που πότε βλεπει και πότε χανει το διωκτη της. Πραγματικα εντυπωσιακο!
Υγ2. Φετος ειδα σενσέι Ντελ Τορο και σενσέι Μουρικη! Τι αλλο να ζητησει κανεις?

Απλα ευχαριστω τους 2 σκηνοθετες για τις συγκεκριμενες επιλογες στο καστ τους!