Ευρυγώνιος ζουμ για την Nikon D300

Ξέρεις πόσο πάει ένας Takumar 17/4?
Και δεν τους βρίσκεις και κάθε μέρα.
Εγώ πάντως έχω 21 Takumars στη συλλογή μου, τέτοιον δεν έχω.

Έως τώρα δεν τον εχω βρει κατω απο $200. Υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάποιοι τον δίνουν $300 και $400. Το κακό είναι οτι τα καλύτερα κομμάτια που βρήκα, δεν τα στελνουν αλλού εκτος απο ΗΠΑ.
Πλάκα πλάκα, την τελευταία εβδομάδα τα shipping και handling ανέβηκαν κατα πολύ! Δύσκολα εως απίθανο, για τέτοια κομμάτια που δεν έχουν μεγάλο βάρος και όγκο, να βρείς κάτω απο $30. Σε έναν απόψε που κοίταγα είχαν $40 ταχυδρομικά!!

Ο zenitar βρίσκω είναι πολύ καλή περίπτωση και ειδικά για τα λεφτά του. Όπως πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εχω την αίσθηση οτι εδω, αυτό είναι ο takumar.
Έχω βρεί και αυτό τo ενδιαφέρον review για τον takumar

Πριν 10 μέρες έκλεισε ένας σχετικά σπάνιος 18/11, τόσο λεπτός που μάλλον ο κύριος της δημοπρασίας τον θεώρησε add-on φακό, γιατί ήταν σε δημοπρασία που έδινε μια συλλογή φίλτρων. 150 δολλάρια περίπου, αλλά δίσταξα.

'Εως τώρα, όποτε δίστασα το μετάνιωσα, διοτι οι μετέπειτα δημοπρασίες δεν στέλνανε Ευρώπη. Προχτές έκλεισε ενας 17/3,5 στα $225 τόσο "κρύσταλλο" που δεν εχω ξαναδεί τέτοιον... αλλα μόνο usa.

Εγώ πάντως σε τέτοια εστιακά μήκη θα προτιμούσα πιο σύγχρονους φακούς.
Εάν αφήσουμε πέρα τη συλλεκτική διάσταση, που προσωπικώς την αξιολογώ δεόντως. Στους ευρυγώνιους έχει προχωρήσει πολύ το πράγμα από τότε. Χώρια που τελευταία έχουν γίνει πανάκριβοι, οι ευγυρώνιοι των 30 και 40 ετών, και όχι μόνο οι Pentax, αλλά και οι παλιοί Nikkor, οι 20ρηδες Flektogon κλπ
Έχεις πετύχει Takumar 20/4.5?

...ούτε κι εγώ!

Πάντως το θέμα είναι για ευρυγώνιο για Nikon, ας μην το χαλάμε.
Ο Zenitar και ο Peleng (8mm) είναι βέβαια μέσα στις επιλογές, ως εναλλακτικές λύσεις, άρα εντός θέματος.

Re: Απάντηση: Ευρυγώνιος ζουμ για την Nikon D300

'Εως τώρα, όποτε δίστασα το μετάνιωσα, διοτι οι μετέπειτα δημοπρασίες δεν στέλνανε Ευρώπη. Προχτές έκλεισε ενας 17/3,5 στα $225 τόσο "κρύσταλλο" που δεν εχω ξαναδεί τέτοιον... αλλα μόνο usa.

Κάποιες διεθνείς μεταφορικές εταιρείες δίνουν την δυνατότητα να στείλεις την Αμερικανική παραγγελία σου σε αυτές και μετά να στην φέρουν εδώ. Κάποιες απ' αυτές μπορούν να σου φτιάξουν και κάτι σαν ταχυδρομική θυρίδα που μπορείς να μαζέψεις διάφορες παραγγελίες και όταν αποφασίσεις να στις στείλουν όλες μαζί.

Φυσικά τα κοστολόγια, τα τελωνεία κλπ. είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία, αλλά τουλάχιστον είναι ένας τρόπος να παρακαμφθεί το "μόνο usa".

Υ.Γ. Συγνώμη για το off topic αλλά μου φάνηκε χρήσιμη πληροφορία.

Sorry για το off-topic αλλά, για μια ερώτηση μόνο δεν ανοίγω νέο νήμα.

Ποιά η διαφορά στους φακούς Nikon μεταξύ D και G? Εκτός από τη τιμή φυσικά.

Οι D φακοί έχουν δαχτυλίδι διαφράγματος για επιπλέον χειροκίνητη ρύθμιση.

Από το photozone.de
http://photozone.de/Reviews/Canon EOS Lens Tests/45-canon-eos-aps-c/379-tokina_1116_28_canon

Μικρό ζουμ, μικρές παραμορφώσεις, εξωφρενική ανάλυση σε όλο το καρέ και σε όλα τα εστιακά μήκη, τυική προς καλή βινιέτα και πολύ μεγάλες χρωματικές εκτροπές (κλασικά TOKINA) που όμως διορθώνονται με τα αντίστοιχα εργαλεία μετατροπής από raw>tiff ή jpg. Άρα ένας εξαιρετικός φακός, αλλά όχι για τους jpg shooters.

Και κάτι ακόμα. Βασίλη είσαι τυχερός και δεν θα "αναγκαστείς" να τον αγοράσεις για την νέα σου PENTAX. NIKON & CANON mount only.

Απάντηση: Re: Ευρυγώνιος ζουμ για την Nikon D300

Και κάτι ακόμα. Βασίλη είσαι τυχερός και δεν θα "αναγκαστείς" να τον αγοράσεις για την νέα σου PENTAX. NIKON & CANON mount only.

Βασική προϋπόθεση είναι να αγοράσω πρώτα την Pentax:flipout:
Για ευρυγώνιο μάλλον θα πάω για τον 14 f/2,8 prime.

Καλά, ακόμη δεν την πήρες?

Μου αρέσει που έλεγα να σε περιμένω να πεις εντυπώσεις πρώτα!

Εγώ Τρίτη ή Τετάρτη παραλαμβάνω την 40D πάντως, οπότε θα περιμένεις εσύ από εμένα.

Εάν αργήσω για FF, έναν 11-16 ενδέχεται να τον χτυπήσω...

α, πολύ καλά. Λίγο πιο πάνω από τον Sigma 10-20, με όλα τα φοβερά QC θέματα του τελευταίου. Σιγά μην επέλεγα τον Sigma, με τέτοια τιμή.

Μπράβο ταχύτητα ο Κατερέλος! Ούτε το bhphotovideo.com τον έχει, ούτε το adorama.com !!! Οι αναζητήσεις απ' έξω θα καταλήγουν Ελλάς - Κατερέλο! :fahne90:

Υ.Γ Θα τον έπαιρνα αμέσως, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς έχω άλλες προτεραιότητες (photo-εσώκλειστες), μόνο αν περισέψει κανένα ψιλό...