Canon EF 28 f1,8
Τελικα ο νομος του Μερφι ισχυει παντου... επι 6 μηνες περιμενα τον 28ρη (ή εστω τον 35ρη) και προς το τελος αρχισα να σκεπτομαι τον 24-70. Μολις βρηκα τον 24-70 σε αριστη κατασταση και μεχρι να το σκεφτω και να το εμπεδωσω (τον ογκο και την τιμη του) εμφανιστηκε και ο 28ρης... και μαλιστα τη μερα της γιορτης μου... ετσι μολις τον αγορασα...
Να πω πως δοκιμασα και τον 35ρη, αλλα ελαχιστα, και με ενοχλησε το σφυριγμα του AF... ειχα διαβασει γι αυτο, αλλα στο συγκεκριμενο κομματι ηταν πολυ ενοχλητικο... ηταν μεν γρηγορο το AF αλλα απο οσο μπορεσα να δω στην οθονη της μηχανης δεν ηταν και πολυ οξυς, τουλαχιστον οσο ο 28ρης. Ετσι κι αλλοιως τον ειχα ηδη απορριψει, οποτε δεν ασχοληθηκα και πολυ.
Με τον 28ρη τωρα, εβγαλα αρκετες δοκιμαστικες αλλα ακομη δεν τις περασα στο πισι να τις δω καλα. Στην οθονη της μηχανης, μου φαινονται το ιδιο με του 85ρη το οποιο ειναι... καλο σημαδι.
Ειμαι περιεργος να δω αν θα βγει σωστος ο Κεν που του βαζει αριστα ή το φωτοζον που τον θαβει...
Η χρηση του ειναι απλη και ευκολη, οπως και του 85ρη λογω μικρου μεγεθους κυριως. Μερικα σχολια απο οσο μπορεσα να καταλαβω μεχρι στιγμης...
Στο 1,8 ειναι.... αχρηστος...:furious3: θαμπος, θολος, χωρις κοντραστ, με μωβιλες. Τα ακρα του δε, (οχι οι γωνιες) ειναι... ακομη χειροτερα...:twoguns:
Στο 2,0 τα πραγματα καλυτερευουν... πιστευω πως με φωτοσοπ θα εχω πολυ καλα αποτελεσματα και σε ευκρινεια και σε χρωματα/κοντραστ. Και τα ακρα διορθωνονται αρκετα.
Στο 2,2 ειμαστε ετοιμοι... νομιζω ειναι αριστος (για τα δικα μου ματια βεβαια)... η διαφορα ειναι μεγαλη και κανει μπαμ και σε αρχαριο οπως εγω... οπως λεει και ο Βλασσης, μπορω να ξεχωρισω αν η φωτο ειναι τραβηγμενη με f απο 2,2 και πανω ή οχι ακομα και στην οθονη της μηχανης (που ειναι ψιλομαπα για τετοια δουλεια βεβαια)...
Απο το AF δεν ειχα καποιο προβλημα, αλλα τραβουσα σε φως ημερας. Γρηγορο, αλλα με κλειστο καπακι, απο απειρο σε κοντινο και παλι πισω μου φαινεται ενα κλικ αργοτερος απο τον 85ρη. Θα το δω εν καιρω...
...παρατηρησα ομως στο παραπανω τεστ, οτι αν το drive ειναι στο single η στο servo ειναι κατα πολυ αργοτερο απο οτι αν ειναι στο continous (αυτο που ακολουθει συνεχως το αντικειμενο και οχι οταν απλως ανιχνευει εντονη κινηση). Μου φανηκε πολυ περιεργη συμπεριφορα, δεν ξερω αν συμβαινει σε ολους τους φακους ή σε ολες τις μηχανες...μπορει να ειναι η φυση του drive ετσι... το εχει παρατηρησει κανεις? Μιλαμε τουλαχιστον για διπλη ταχυτητα... δηλαδη μεγαλη διαφορα...:ears:
Τι αλλο...ελπιζω να μη μου βγει λεμονι, πρωτον γιατι δοκιμασα 2 στο καταστημα και θελω να ελπιζω οτι διαλεξα τον σωστο και δευτερον γιατι απεριψα για χαρη του τον 24-70, που νομιζω οτι ηταν πολυ καλη περιπτωση (εχω καιρο μεχρι την Παρασκευη να σκεφτω γι αυτον).