Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon 70-200 f4 IS USM

Για τι εκτυπωση μιλαμε ? αν ειναι καμια 10Χ15 πιθανον και να μην τις δεις.
Ναι και γι αυτες ακομη τις εκτυπωσεις.
Η θα πρεπει να εκτυπωσεις μεγαλες διαστασεις για να δεις διαφορα?
Γιατι αν ειναι ετσι αλλαζουν τα πραγματα.

Κοιτα να δεις....
Οσο μεγαλη και ειναι μια εικονα οταν την σμικρυνεις σε τετοιο μεγεθος η "ποιοτητα" της περναει ΠΑΝΤΑ . Αυτο ισχυει σχεδον σε ολες τις μορφες της εικονας.
Το θεμα ειναι το ματι που τα βλεπει αν εχει την ικανοτητα ή την απαιτηση να τα διακρινει....

Κοιτα να δεις....
Οσο μεγαλη και ειναι μια εικονα οταν την σμικρυνεις σε τετοιο μεγεθος η "ποιοτητα" της περναει ΠΑΝΤΑ . Αυτο ισχυει σχεδον σε ολες τις μορφες της εικονας.
Το θεμα ειναι το ματι που τα βλεπει αν εχει την ικανοτητα ή την απαιτηση να τα διακρινει....
Ναι ναι,καταλαβα,αυτο λεω κι εγω.
Γιατι διαβαζω,διαβαζω συνεχεια,περι οξυτητας,κοντραστ,χρωματος,αλλα στην ουσια,σε αυτες τις διαστασεις εκτυπωσεων,τα πραγματα δεν διαφερουν και πολυ.
Θα ειναι 'βρειτε τις διαφορες' ..
Και αναφερομαι συγκριτικα στην οξυτητα ενος φακου που υπερεχει σε σχεση με καποιον αλλον.
Δεν ξερω αν η ιδια η εκτυπωση παιζει καποιο ρολο.Εννοω ποσο καλη θα ειναι.Ποσο 'πιστη'.
Προφανως δεν την επηρεαζει.Γι αυτο ισως δεν εχω κατι σχετικο μ αυτο.Εκτος αν δεν το προσεξα.

Ρωταω,γιατι χτες αγορασα κι εγω αυτον τον περιφημο φακο!
Γρηγορος,στοιβαρος,μικρος και ποιοτικοτατος.
Μενει αν δω και εκτυπωσεις πλεον.Δεν μπορω να πω βεβαια πως τον δοκιμασα καλα.Αλλα απο αυτα τα λιγα.
Ενω ο 2.8 που ειχα δοκιμασει πριν,πιστευω, ηταν πολυ πιο γρηγορος στο AF.
Στο βιντεο που δοκιμασα λιγακι,το is ειναι πολυ θορυβωδες,αλλα κανει δουλεια!
Αλλα δεν ειναι για βιντεο αυτος βεβαια ο φακος,λογικο.
Με την ευκαιρια,να αναφερω το εξης.
Μου εκανε εντυπωση.Εκει στην canon,στην ιντερσις πως λεγεται.
Μου φαινεται πως δεν παιρνουν χαμπαρι τι τους γινεται.Στον κοσμο τους..:music-smiley-006:
Αλλη τιμη δινει ο ενας,αλλη ο αλλος.Οπου τους πιασεις ειναι κι αυτοι μου φαινεται.

Last edited:

Αν πας την ιδια φωτογραφια τραβηγμενη και με τους δυο φακους θα δεις σιγουρα τη διαφορα.
Οσο αφορα τις εκτυπωσεις αν πας την ιδια φωτογραφια σε 5 διαφορετικα φωτογραφεια πιθανοτατα να εχεις και 5 διαφορετικες εκτυπωσεις(το εχω κανει),εκει μετα επιλεγεις πιο σου αρεσει.

Απο την εμπειρια μου, σε διασταση 10x15, σε κορνιζα σε σπιτι αναμεσα σε αλλες κορνιζες, οι φωτογραφιες που τραβανε το ματι ειναι με αυτον το φακο.

Και δε μιλαω για το δικο μου ματι, αλλα των συγγενων, που ουδεμια σχεση με τη φωτογραφια εχουν.

Canon EF 28 f1,8

Τελικα ο νομος του Μερφι ισχυει παντου... επι 6 μηνες περιμενα τον 28ρη (ή εστω τον 35ρη) και προς το τελος αρχισα να σκεπτομαι τον 24-70. Μολις βρηκα τον 24-70 σε αριστη κατασταση και μεχρι να το σκεφτω και να το εμπεδωσω (τον ογκο και την τιμη του) εμφανιστηκε και ο 28ρης... και μαλιστα τη μερα της γιορτης μου... ετσι μολις τον αγορασα...

Να πω πως δοκιμασα και τον 35ρη, αλλα ελαχιστα, και με ενοχλησε το σφυριγμα του AF... ειχα διαβασει γι αυτο, αλλα στο συγκεκριμενο κομματι ηταν πολυ ενοχλητικο... ηταν μεν γρηγορο το AF αλλα απο οσο μπορεσα να δω στην οθονη της μηχανης δεν ηταν και πολυ οξυς, τουλαχιστον οσο ο 28ρης. Ετσι κι αλλοιως τον ειχα ηδη απορριψει, οποτε δεν ασχοληθηκα και πολυ.

Με τον 28ρη τωρα, εβγαλα αρκετες δοκιμαστικες αλλα ακομη δεν τις περασα στο πισι να τις δω καλα. Στην οθονη της μηχανης, μου φαινονται το ιδιο με του 85ρη το οποιο ειναι... καλο σημαδι.

Ειμαι περιεργος να δω αν θα βγει σωστος ο Κεν που του βαζει αριστα ή το φωτοζον που τον θαβει...

Η χρηση του ειναι απλη και ευκολη, οπως και του 85ρη λογω μικρου μεγεθους κυριως. Μερικα σχολια απο οσο μπορεσα να καταλαβω μεχρι στιγμης...

Στο 1,8 ειναι.... αχρηστος...:furious3: θαμπος, θολος, χωρις κοντραστ, με μωβιλες. Τα ακρα του δε, (οχι οι γωνιες) ειναι... ακομη χειροτερα...:twoguns:

Στο 2,0 τα πραγματα καλυτερευουν... πιστευω πως με φωτοσοπ θα εχω πολυ καλα αποτελεσματα και σε ευκρινεια και σε χρωματα/κοντραστ. Και τα ακρα διορθωνονται αρκετα.

Στο 2,2 ειμαστε ετοιμοι... νομιζω ειναι αριστος (για τα δικα μου ματια βεβαια)... η διαφορα ειναι μεγαλη και κανει μπαμ και σε αρχαριο οπως εγω... οπως λεει και ο Βλασσης, μπορω να ξεχωρισω αν η φωτο ειναι τραβηγμενη με f απο 2,2 και πανω ή οχι ακομα και στην οθονη της μηχανης (που ειναι ψιλομαπα για τετοια δουλεια βεβαια)...

Απο το AF δεν ειχα καποιο προβλημα, αλλα τραβουσα σε φως ημερας. Γρηγορο, αλλα με κλειστο καπακι, απο απειρο σε κοντινο και παλι πισω μου φαινεται ενα κλικ αργοτερος απο τον 85ρη. Θα το δω εν καιρω...

...παρατηρησα ομως στο παραπανω τεστ, οτι αν το drive ειναι στο single η στο servo ειναι κατα πολυ αργοτερο απο οτι αν ειναι στο continous (αυτο που ακολουθει συνεχως το αντικειμενο και οχι οταν απλως ανιχνευει εντονη κινηση). Μου φανηκε πολυ περιεργη συμπεριφορα, δεν ξερω αν συμβαινει σε ολους τους φακους ή σε ολες τις μηχανες...μπορει να ειναι η φυση του drive ετσι... το εχει παρατηρησει κανεις? Μιλαμε τουλαχιστον για διπλη ταχυτητα... δηλαδη μεγαλη διαφορα...:ears:

Τι αλλο...ελπιζω να μη μου βγει λεμονι, πρωτον γιατι δοκιμασα 2 στο καταστημα και θελω να ελπιζω οτι διαλεξα τον σωστο και δευτερον γιατι απεριψα για χαρη του τον 24-70, που νομιζω οτι ηταν πολυ καλη περιπτωση (εχω καιρο μεχρι την Παρασκευη να σκεφτω γι αυτον).

Re: Canon EF 28 f1,8

Με γεια.

Τωρα θα πρεπει να σε δουμε και σε νεο ρεπερτοριο.
Για τον 24-70 οι τιμες που λες οτι τον βρισκεις ειναι μαλλον καλες. Στο κατω κατω βαλε μια αγγελια και θα τον πουλησεις ευκολα παραπανω.

Ευχαριστω παιδια...

Αντε να δω τωρα τι ρεπερτοριο χρειαζεται ο 28ρης... θα αρχισω να πηγαινω σε κλαμπακια με live... αλλα τωρα καλοκαιριατικα, ολα κλειστα ειναι... βεβαια μερικα εχουν air condition αλλα δεν ξερω αν επιτρεπεται η φωτογραφιση...:AFADF0:

Μερικα κροπ 100% απο raw με καμμια επεξεργασια πλην της default του ACR τραβηγμενα στο χερι. Με τη σειρα 1,8 - 2,0 - 2,2 - 2,5 - 2,8

1,8

1,8-ACR by 1L1as, on Flickr

2.0

2,0-ACR by 1L1as, on Flickr

Περιεργο... κατα το ανεβασμα στο φλικερ αλλοιωνονται λιγο... τελος παντων...

entit... δεν αλλοιωνονται.. εγω εκανα μλκ... τα ανεβαζει αντιστροφα.... αρα οτι εγραψα ως 2,8 ειναι 1,8... το 2,5 ειναι 2,0... το 2,2 ειναι ΟΚ... το 2,0 ειναι 2,5 και το 1,8 ειναι 2,8... και η ωρα ειναι και περασμενη και ειμαι και απο γιορτη....

Ηλία καλορίζικος και καλές λήψεις (τις περιμένουμε).

Άντε και μετά 24-70, μετά σώμα 5d m2 ή m3

και για το τέλος ένας απο τους λευκούς (καταλαβαίνεις)...

Ηλία καλορίζικος και καλές λήψεις (τις περιμένουμε)..

Ευχαριστω πολυ, αλλα... τι εννοεις ακριβως με το "τις περιμενουμε"... ?

...τις περιμενετε γενικως τις καλες οπως τις βγαζω παντα ή..... τις περιμενετε γιατι δεν τις ειδατε ακομα...?????:furious3:

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

:a0210:

Ευχαριστω πολυ, αλλα... τι εννοεις ακριβως με το "τις περιμενουμε"... ?

...τις περιμενετε γενικως τις καλες οπως τις βγαζω παντα ή..... τις περιμενετε γιατι δεν τις ειδατε ακομα...?????:furious3:

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

:a0210:

το πρώτο Ηλία μου, το πρώτο.

Πάντως μελετώντας τον τρόπο που φωτογραφίζεις και τα θέλω σου, θα σου πρότεινα πολύ σοβαρά να δεις ως κύρια μηχανή την CANON 600D κι όχι κάποια άλλη. Έχεις φακούς με μικρες διαστάσεις, άρα το μικρό σώμα θα ταιριάξει γάντι. Πολλά πολλά ευρυγώνια δεν σε βλέπω να τραβάς, άρα το FF μάλλον δεν θα σε βολέψει. Αν μάλιστα υπολογίσεις ότι η μηχανή έχει σπαστή οθόνη και LV, επομένως θα δρέψεις δάφνες ως paparazzo. Και θα έχεις και μια μηχανή με καλό AF (το ίδιο καλό μην πω καλύτερο από αυτό της 40D) και η οποία θα έχει σαφώς μεγαλύτερο δυναμικό εύρος.