Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Γιατι να καταστρεψεις τον Ε01? Εκτος αν υπαρχει ειδικος λογος.
Εχεις δει το βολταζ που δουλευει το λεντακι που αναφερεις? Πως θα το τροφοδοτησεις?

Παρε ενα ωραιο ατοφιο UV φακουδακι να μην ταλαιπωρησαι
http://www.fasttech.com/products/0/10000986/1082700-ultrafire-wf-502b-1w-uv-flashlight-with-clip

Aν θες μικρο δες εδω.
http://dx.com/p/led-flashlight-chain-52

Δες για ειδικα γυαλια (κιτρινα) αν χρησιμοποιεις το UV για πανω απο λιγα δευτερολεπτα.
Εχει το FastTech, εχω παρει ειναι πολυ φτηνα, τα κουμπωνεις πανω σε οτι γυαλια φορας, αν φορας.

Για γραψιμο εχει στυλο το FastTech μαζι με λεντακι. Εχει και χωρις λεντ. Ψαξε το πριν αγορασεις απο το εβαυ. Exω παρει και γω για την πλακα.

Last edited:

χμμμ,
αναρωτιέμαι, το μπλε φίλτρο των φακών fenix, διαβάζει τα UV;

Jpil έχει πολλές εφαρμογές. Από το να μαρκάρεις τα προσωπικά σου αντικείμενα και αν στα κλέψουν να μπορείς να αποδείξεις ότι είναι δικά σου, μέχρι να κρατάς σημειώσεις επάνω σε άσχετα εκτυπωμένα κείμενα που δεν θες να δουν άλλοι (κωδικοί, κ.λπ.).

Last edited:

...μεχρι να τσεκαρεις νομισματα, χαρτονομισματα, γραμματοσημα και αλλα συλλεκτικα.
Και μυριες αλλες χρησεις απο το που εχει κανει την αναγκη της μια γατα για να καθαρισεις μεχρι να τσεκαρεις ποσο βρωμικος ειναι ενας καναπες/επιπλο και ποσο καλα καθαρισε μια νοικοκυρα το πατωμα:))

Δεν ειναι ασχημη ιδεα, αυτοι οι φακοι, περαν της δουλειας που τον χρειαζεσαι, εχουν και πολυ πλακα.

Εχω εναν Tank007 TK566 1W που τον ειχα αγορασει απο εδω http://www.hkequipment.net/index.php?p=1&act=search&lang=en&favorite=uv&submit.x=21&submit.y=16

Σημερα θα επαιρνα τον ΤΚ566 3W διοτι του 1W ειναι πολυ αδυναμος σε φωτισμο, ετσι ειναι ολοι οι UV. Εχω διαβασει reports οτι οι ΤΑΝΚ007 ειναι απο τους καλυτερους UV φακους.

Αν δεν εχει το FastTech UV φακο των 3W, παρε εναν του 1W, ουτως η αλλως σαφως καλυτερος απο τα μικρακια θα ειναι.

Ναι αλλά εκτός απο κανένα σύντομο κείμενο, άντε και κανέναν έλεγχο σε κάποιο χώρο και αν, δε νομίζω ότι θα τον χρισημοποιήσω περισσότερο. Είδα και κάποιο βίντεο ότι το UV σκοτώνει τα μικρόβια σε επιφάνειες, λες;

Πρότεινε κανένα γιαλί (όχι πρόσθετο, κανονικό), μήπως και.

...μεχρι να τσεκαρεις νομισματα, χαρτονομισματα, γραμματοσημα και αλλα συλλεκτικα.
Και μυριες αλλες χρησεις απο το που εχει κανει την αναγκη της μια γατα για να καθαρισεις μεχρι να τσεκαρεις ποσο βρωμικος ειναι ενας καναπες/επιπλο και ποσο καλα καθαρισε μια νοικοκυρα το πατωμα:))

Νομίσματα και γραμματόσημα πως τα τσεκάρεις;

Βλεπεις αν ενα νομισμα εχει καθαριστει με χημικα (δεν πρεπει να καθαριζονται), στα ασημενια αν εχει γινει re-toned με ασημι, στα γραμματοσημα αν εχουν πειραχτει/βαφτει η αν ειναι πλαστα και αλλα τετοια.

Τελικά πήρα αυτά:
https://www.fasttech.com/products/1189400
https://www.fasttech.com/products/1027900 (χ2)

και με την ευκαιρία (μια και πιστεύω ότι κάνει και στον ΤΚ22):
https://www.fasttech.com/products/1325112

Όλα μαζί, τελική τιμή, 13,76 γιούρα

Εδώ θέλω να πω δυο λόγια.

Ο πρώτος φακός που πήρε και κόλλησα ήταν ο Ultrafire C8. Στην αρχή με εντυπωσίασε (έλεγε και 1300 Lumens τρομάρα του) γιατί ο επόμενος καλύτερος φακός που είχα ήταν χρωματοπωλείου. Άρχισα λοιπόν να διαβάζω για τους καλύτερους φακούς, τα καλύτερα ηλεκτρονικά τους κτλ και έτσι άρχισε. Πήρα πρώτα τον Black Shadow Terminator γιατί είχε φανταστικά reviews. Πολύ απλό interface αλλά δεν του λείπει τίποτα και είναι τούρμπο ενώ οι ποιότητα κατασκευής του είναι πραγματικά απίστευτη! Μετά άρχισα με την Nitecore και θα συνεχίσω και με άλλους.

Μετά από δυο μήνες ελαφριάς χρήσης ο C8 της Ultrafire άρχισε τα προβλήματα. Ε δεν θα σκάσω βέβαια $13 είχε αλλά λέω δεν τον ανοίγω να δω που δεν κάνει επαφή? Ε είναι ψεύτικος τελείως και έτσι εξηγείται και η τιμή. Του έβαλα λίγο thermal grease εκεί που ακουμπά το η βάση του driver με το σώμα (δεν είχε τίποτα) ίσιωσα το ελλατήριο (δεν το βλέπω για πολλά πολλά) και ξαναδούλεψε κανονικά για την ώρα.

Σε δυο μήνες μόλις (κι από την αρχή) έδειξε την ποιότητα του. Το ίδιο και 2 μπαταρίες λιθίου της Ultrafire που έχω πάρει που δεν έχει καμία σχέση το τι λένε και το τι είναι (στους 40-50 κύκλους θα τις σουτάρω για να είμαι σίγουρος).

Τα γράφω αυτά γιατί πήρες τον Ultrafire και τον ήθελα κι εγώ αλλά μιας και ο C8 μου βγήκε κουδουνίστρα (στην κυριολεξία) όταν θα πάρω UV μάλλον θα πάω στον Tank που έβαλε λινκ ο Χιώτης.

Τον diffuser που πήρες τον πήρα κι εγώ καθώς και τον flat της Nitecore. Ο "λαμπα" στον ΕΑ4 δεν κάνει και άψογη εφαρμογή και θέλει προσοχή να μην γρατζουνίσεις το φακό. Δεν είναι άσχημος αλλά βγάζει από πάνω μια κορώνα. Τη δουλειά του την κάνει αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και κάποιον άλλο ίσως από Olight που αν θυμάμαι καλά διάβασ ότι είναι πολύ καλύτερος από της Nitecore.

Ο flat που έχει χονδρό λάστιχο γύρω γύρω είναι μια χαρά και εξαφανίζει το Hot Spot αλλά κόβει φως. Γενικά είναι πολύ καλός και προστατεύει το φακό αλλά επίσης θα δοκιμάσω και κάποιον άλλο για να μου φύγει η περιέργεια.

Όταν παραλάβεις ενημέρωσε έτσι για να δω μήπως είμαι εγώ ο περίεργος.

Εντάξει.
Πάντως ο κανονικός Ultrafire 501Β που έχω κάπου στην άκρη, σίγουρα δεν φτάνει σε ποιότητα τους Fenix ας πούμε, δουλεύει όμως κανονικά. Εκεί που έχω εγώ παράπονο είναι ότι η αλλαγή των μοντ με μισό πάτημα, τα αλλάζει και κατά το άναμμα ή το σβήσιμο αν δεν τα κάνεις με κοφτό ρυθμό και με τον τρόπο αυτό αλλάζει την φωτεινότητα όταν δεν το θέλεις. Γενικά στα φτηνιάρικα είναι να σου κάτσει το κομμάτι που δεν θα έχει πρόβλημα. Πάντως αυτός έχει 8~ ευρώ και ο ΤΑΝΚ 50-60 δολάρια στα ίδια watt. Σίγουρα είναι πολλά λεφτά για έναν UV φακό. Δεν θα τα έδινα. Ο άλλος αν χαλάσει, τρώει ένα σουτ και δεν θα τα κλάψω.

Last edited:

Σίγουρα κι εγώ για πλάκα τον πήρα τον Ultrafire δεν χαλιέμαι κι αν τον θες τον UV για πλάκα τότε μια χαρά είναι ο Ultrafire.

Αν τον θες για σοβαρή δουλειά έχω βρει κι αυτούς:

http://www.foxfury.com/application_forensic.php

Είναι επαγγελματικοί και με πολύ συγκεκριμένο εύρος εκπομπής. Πρέπει να είναι φοβεροί όπως και η τιμή τους κι έχουν πολύ εξειδικευμένα μοντέλα.

hammerhead_on_395nm.jpg

Ε εντάξει, εκεί ξεφεύγουμε πια. Αυτά πρέπει να αφορούν άτομα του εγκληματολογικού και τέτοια πράγματα.

Σήμερα δεν είχα τι να κάνω και καθάρισα τον ΤΚ11. Δεν τον είχα καθαρίσει ποτέ και έδειχνε ότι το χρειαζόταν. Δοκίμασα και την κεφαλή και ξεβίδωσε κανονικά, οπότε τον έκανα μπίλιες και αφού με μπατονέτες και οινόπνευμα καθάρισα επαφές και σπειρώματα (έβγαλα ένα γρεζάκι κοντά στις επαφές και μαυρίλες από τα σπειρώματα), έπειτα έβαλα το ειδικό γράσο σε σπειρώματα και λαστιχάκια και έγινε τζαμένιος.
Έχω όμως μια αμφιβολία. Όταν έλυσα το δαχτυλίδι και έβγαλα τον διακόπτη είχε στο τέλος δύο ροδελάκια, ένα μεταλλικό και ένα σαν από τεφλόν. Νομίζω ότι πρώτα έμπαινε το πλαστικό, μετά το μεταλλικό, μετά ο διακόπτης και μετά βίδωνε το δαχτυλίδι και έτσι τα έβαλα. Είναι όμως έτσι, ή έπρεπε να τα βάλω αλλιώς;

Last edited:

Λοιπόν βγήκα έξω και σύγκρινα τους Ε25 και LD22.
O E25 είναι σαφώς ισχυρότερος και φωτεινότερος φακός και ας έχει 187 λούμενς σε σχέση με τα 215 του LD22. Θα μου πείτε μικρή η διαφορά και ειδικά που ο Ε25 έχει μεγαλύτερο κάτοπτρο. Γι αυτό η Fenix του δίνει 156 μέτρα απόσταση και 113 μέτρα δίνει στον LD22.
Σε γενικές γραμμές, αν δεν σας νοιάζουν τα στρόμπο και sos, καθώς και ο διακόπτης πίσω στο καπάκι, πάρτε Ε25 με κλειστά μάτια, σαφώς καλύτερος από τον LD22.