Φακοί Fujinon X-mount

Re: Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Και για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου μιας και αναφέρθηκες στις dlsr. Εκεί όμως έχεις και την επιλογή του sigma 17-50f2,8 με σταθεροποίηση, sharp, γρήγορη εστίαση, ποιο ελαφρύς και αρκετά καλή κατασκευή με μόλις 300 ευρώ καινούριος made in japan....και να το ξαναρωτήσω πόσο καλύτερος είναι ο fuji που να δικαιολογεί τριπλή τιμή από τον sigma που έχει και σταθεροποίηση??? Είμαι σίγουρος ότι αν κάνουμε ένα blind τεστ σε φώτος ανάμεσα σε αυτούς τους 2 φακούς ελάχιστοι θα μπορέσουν καταλάβουν ποια φώτο είναι από ποιο φακό.....

Σε καθημερινή χρήση θα προτιμούσα τον 16-55. Ήδη έχω πάψει να ασχολούμαι με 18-55 ,έχω απαντήσει παλιότερα ,αν δε θες να ασχοληθείς σοβαρά ,μένεις στον 18-55.Δεν είμαι από τους τύπους που θα αρχίσω να κάνω ζουμ να βρώ ατέλειες ,οπότε σου απαντώ ,ενδέχεται να μην καταλάβεις διαφορές.Όλες οι μηχανές βγάζουν καλές φωτογραφίες και η XM-1+XC 16-50 σε σχέση με κάτι πιο ακριβό θα σε ικανοποιήσει . Τώρα όποιος δεν έχει σταθερά χέρια ,ας πάρει κάτι με οπτικό σταθεροποιητή. Με τους φακούς που έχω και ασχολούμαι ,βλέπω διαφορές με το μάτι και θα τους έβρισκα σε blind test.Τα 1000 ευρώ ,γιατί τόσο τον πήρα από Γερμανία ,πιστεύω τα αξίζει (μπορείς να το βρεις και φθηνότερα),αν σκεφθείς ότι οι αντίστοιχοι σε FF με σταθερό f έχουν αρκετά πιο ακριβά.
https://ivanjoshualoh.files.wordpress.com/2016/01/4.jpg?w=1112

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

μην στεκεστε στο θεμα της κατασκευης με την παραδοσιακη σκεψη, το κανω και εγω δεν λεω.... οταν εχεις πιασει στα χερια σου τους παλιους μεταλλικους φακους με χειροκινητη εστιαση νομιζεις οτι τα εχεις δει ολα ...
υπαρχουν σημερα φακοί (ειδικα για τα καινουργια ακαθρεπτα μικρα συστηματα) με πλαστικό περιβλημα, πιο ελαφριοι που μπορουν όμως να αντεξουν καταπονησεις οπως τα κανουργια αυτοκινητα με συνθετικα υλικα, π.χ. ο karamela εχει γραψει τα χειροτερα για την κατασκευη και απόδοση του σκοτεινου νέου mzuiko 14-150/4-5.6 που ειχε και μαλιστα τον συγκρινε με την καλυτερη κατασκευή του Sony 18-105, αλλά για δες τε που τον πηγε ο reviewer οχι για να τονισει την βαρια κατασκευη του αλλά την αντοχή του σε αντιξοες συνθηκες μιας και η εταιρια τον λανσαρει και τον πουλά ως τετοιον : http://www.thephoblographer.com/201...eather-sealed-micro-four-thirds/#.VrnOI1lzgXw

Σωστά όσα γράφεις, δεν σημαίνει ότι ένας πλαστικός φακός θα χαλάσει ή ότι ένας μεταλλικός θα ζει για πάντα, για τον zuiko δεν μου άρεσε η κατασκευή του για τα χρήματα που ζητάνε (500 ευρώ) αν τον πάρεις σε κιτ ή σε τιμή 200-250 ευρώ είναι μια χαρά...τα πάντα τα συγκρίνω σε σχέση και πόσο στοιχίζουν, ο sony 18-105 έχει μια χαρά κατασκευή για τα 500 ευρώ που ζητάει, ο Fuji 16-55 επίσης για τα 1.000 που ζητάει, ο zuiko δυστυχώς για 500 ευρώ όχι...δεν διαφωνώ ότι μπορεί να αντέχει σε αντίξοες συνθήκες απλά είναι η αίσθηση που σου δίνει όταν τον κρατάς...ειδικά σε φακούς m4/3 έχω συνηθίσει υψηλή ποιότητα κατασκευής και απόδοσης και νέος zuiko δεν έχει αυτά τα δυο....

Υ.Γ. Για να το ξαναπώ έχω μια Nikon D40 με έναν 18-55 πάνω ούτε ξέρω πόσων ετών, την έχω πάει παντού, μου έχει πέσει κάτω, έχει φάει λάσπη, την έχω σύρει σε άμμους, χιόνια και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, και ακόμα δουλεύει και δεν με απογοήτευσε ποτέ...και είναι πλήρως πλαστική, έχει γρατσουνιές και αυτή και ο φακός άλλα όλα δουλεύουν άψογα...από την άλλη όμως όταν πληρώνεις ένα μεγάλο ποσό εε όσο να ναι θέλεις αυτό το κάτι που πληρώνεις να δείχνει και να αισθάνεσαι την ποιότητά του....

Μάνο τον 56 1.2 γιατί τον έδωσες πίσω;
είχα πολύ αυξημένες προσδοκίες από αυτά που είχα διαβάσει, αλλά δε μου έκανε κλίκ, και προτίμησα τον 90/φ2 για πορτρετο-φακό.

Εγώ λέω να πάρω τον 60μμ fuji αν τον βρω και μτχ ακόμα πιο καλά! Έχει κανείς να μου πει άποψη ? Το ότι είναι λίγο αργος δεν με ενδιαφερει

πες μας τι θεματα σ ενδιαφέρει να φωτογραφιζεις για να σου πουμε αν σου κανει στα mm, σαν ποιοτητα φακου δεν ξερω τι ψαρια πιανει, καποιος νομιζω τον εχει απο δω, ας μας πει αν διαβαζει

Με τον 60 portraitakia..άντε και κανένα macro έχω και το adaptoraki 11mm οπότε νομίζω είναι ταμαμ!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν νομίζω να βγάζει τελικά κακο φακό i fuji..

Εξαρτάται τι fuji έχεις. Με το νέο af system δε θα χεις πρόβλημα σε xpro2, xt1, xt10, xe2.60mm,35 1.4 κλπ κλπ είναι από τους πιο παλιούς, σε άλλη fuji, θα πηγαίνουν πιο αργά

Μόλις παρέλαβα τον ΧF 14, το πάλευα μέσα μου μεταξύ 10-24 και prime, και τελικά κέρδισε ο δεύτερος. Από μέγεθος είναι γάντι με την X-E2, φαντάζομαι στην ΧΤ1 θα είναι ακόμα ποιο διακριτικός χρόνου επιτρέποντος θα τεσταριστεί μέσα στο Πάσχα.

Να'σαι καλά Παναγιώτη, θυσιάστηκε ο 18-55 με βαριά καρδιά. Μένω με τον 14άρη και τον 35 πλέον (και μάλλον για πολύ καιρό) οπότε καιρός για άσκηση!

Να'σαι καλά Παναγιώτη, θυσιάστηκε ο 18-55 με βαριά καρδιά. Μένω με τον 14άρη και τον 35 πλέον (και μάλλον για πολύ καιρό) οπότε καιρός για άσκηση!

μια χαρα εισαι, για τοπιο ο 14αρις και ολα τα αλλα ο 35αρις:twoguns: