Skywriter55
AVClub Enthusiast
- 11 January 2015
- 952
Re: Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount
Σε καθημερινή χρήση θα προτιμούσα τον 16-55. Ήδη έχω πάψει να ασχολούμαι με 18-55 ,έχω απαντήσει παλιότερα ,αν δε θες να ασχοληθείς σοβαρά ,μένεις στον 18-55.Δεν είμαι από τους τύπους που θα αρχίσω να κάνω ζουμ να βρώ ατέλειες ,οπότε σου απαντώ ,ενδέχεται να μην καταλάβεις διαφορές.Όλες οι μηχανές βγάζουν καλές φωτογραφίες και η XM-1+XC 16-50 σε σχέση με κάτι πιο ακριβό θα σε ικανοποιήσει . Τώρα όποιος δεν έχει σταθερά χέρια ,ας πάρει κάτι με οπτικό σταθεροποιητή. Με τους φακούς που έχω και ασχολούμαι ,βλέπω διαφορές με το μάτι και θα τους έβρισκα σε blind test.Τα 1000 ευρώ ,γιατί τόσο τον πήρα από Γερμανία ,πιστεύω τα αξίζει (μπορείς να το βρεις και φθηνότερα),αν σκεφθείς ότι οι αντίστοιχοι σε FF με σταθερό f έχουν αρκετά πιο ακριβά.
https://ivanjoshualoh.files.wordpress.com/2016/01/4.jpg?w=1112
Και για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου μιας και αναφέρθηκες στις dlsr. Εκεί όμως έχεις και την επιλογή του sigma 17-50f2,8 με σταθεροποίηση, sharp, γρήγορη εστίαση, ποιο ελαφρύς και αρκετά καλή κατασκευή με μόλις 300 ευρώ καινούριος made in japan....και να το ξαναρωτήσω πόσο καλύτερος είναι ο fuji που να δικαιολογεί τριπλή τιμή από τον sigma που έχει και σταθεροποίηση??? Είμαι σίγουρος ότι αν κάνουμε ένα blind τεστ σε φώτος ανάμεσα σε αυτούς τους 2 φακούς ελάχιστοι θα μπορέσουν καταλάβουν ποια φώτο είναι από ποιο φακό.....
Σε καθημερινή χρήση θα προτιμούσα τον 16-55. Ήδη έχω πάψει να ασχολούμαι με 18-55 ,έχω απαντήσει παλιότερα ,αν δε θες να ασχοληθείς σοβαρά ,μένεις στον 18-55.Δεν είμαι από τους τύπους που θα αρχίσω να κάνω ζουμ να βρώ ατέλειες ,οπότε σου απαντώ ,ενδέχεται να μην καταλάβεις διαφορές.Όλες οι μηχανές βγάζουν καλές φωτογραφίες και η XM-1+XC 16-50 σε σχέση με κάτι πιο ακριβό θα σε ικανοποιήσει . Τώρα όποιος δεν έχει σταθερά χέρια ,ας πάρει κάτι με οπτικό σταθεροποιητή. Με τους φακούς που έχω και ασχολούμαι ,βλέπω διαφορές με το μάτι και θα τους έβρισκα σε blind test.Τα 1000 ευρώ ,γιατί τόσο τον πήρα από Γερμανία ,πιστεύω τα αξίζει (μπορείς να το βρεις και φθηνότερα),αν σκεφθείς ότι οι αντίστοιχοι σε FF με σταθερό f έχουν αρκετά πιο ακριβά.
https://ivanjoshualoh.files.wordpress.com/2016/01/4.jpg?w=1112